2018. február 28., szerda



Havi összefoglaló | 2018 / 2. fejezet



(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Egész jó kis hónap volt.
Azt leszámítva, hogy elég rövidre sikeredett, és rekord kevés könyvértékelés került fel az oldalra. Pontosan 6 db, ami azt jelenti, hogy ezzel a mostanival együtt 8 egyéb irományt írtam februárban. Tök gáz vagyok, tudom! ;))
A jó hír az, hogy holnap már március van, ami azt jelenti, hogy hamarosan itt a Könyvhét (áprilisban), de persze előtte lesz még néhány premierünk. Például nagyon várom március végén a Toldi musicalt, amiben ismert musical színészek és táncosok fognak szerepelni. A héten betettek hozzánk 2 hatalmas papírmasé farkas fejet! Azt hittem, hogy lehidalok, annyira jól néztek ki!  
Kicsit elkalandoztam. Zárjuk le ezt a februárt, oké?
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt februárban?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 10 példány költözött be hozzám, a családba pedig még 2 az öcsém által. Kaptam 1 recenziót, 1 ajándékkönyvet, 1 könyves csomagban volt, és magamnak vettem 7 könyvet.

Recik (1)
Alig vártam az írónő új könyvét, és az Athenaeum kiadó jóvoltából már itt pihen a polcon. Valamelyik nap bele is vágok! *.*

Vásároltam (7)
Elég sokat vásárolgattam „csak úgy”, de azért vettem célirányosan is könyvklubhoz is egy könyvet. Yepp, a többinek csak nem bírtam ellenállni…

Ajándékba kaptam (1)
Efenera barátnőm karácsonyi csomagja rejtette. Kivételesen nem a kívánságlistámról küldött könyvet, így nem vágom, mi ez a történet, de majd meglátjuk. Az a baj, hogy ritkán olvasok a Colorcomtól, és nem tudom mire számítsak. ^.^”

BASC csomagban volt (1)
A havi Book A Sloth Club dobozzal érkező könyv kivételesen egy borzasztóan vágyott könyvecske volt, amit kiugró örömmel fogadtam – lásd itt.

Öcsém vette (2)
Mostanában eljárkál velem boltba, és képtelen (ő is) ellenállni a könyves állványoknak. Ezeket nem bírta otthagyni, de csak az egyiket olvasta el: az Elmerülvét. Azt mondja, hogy el kell olvasnom, mert valami fenomenális a történet, ami azért érdekes, mert egy 26 éves hetero fiúról van szó. A másikba belekezdett, de „lanyhának” találta, és megbánta a vásárlást. :D

– Más érdekeltségek –
KÖNYVES DOLGOK:

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks most is elindította a havi könyves kihívását: #februárikönyveskihívás. Zsúfolt hónap volt, alig néhány témához sikerült képet készítenem. :))

Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,

MERÍTÉS: A januári Forever Young Adult rovat témája: Ismerkedjünk magyar szerzőkkel 1.! Nagyon jó kis válogatás lett néhány kortárs szerzőt a középpontba állítva: Gévai Csilla · Kemény Zsófi · Mészöly Ágnes · Csendes Nóra · Róbert Katalin · Leiner Laura.


SZÍNHÁZ:

AZ ÜVEGCIPŐ premierje volt másodikán, de elsején megnéztük a főpróbát, ami annyira tetszett nekem, hogy másnap bekönyörögtem magam még egy körre. 3 felvonásos, de úgy elröppent az a 3 óra, hogy ihajj! Cuki, szerethető, humoros, pörgős szerelmes történet. Nem tudom, mikor tudom megnézni legközelebb, de alig várom!
A montázst én csináltam a FB-unkra. :)
► ♥ Terminál  7-én , amit megnéztünk ismét, sokadszorra a köbön. ^.^
Négy évszak / A Falka volt 9-én, ami részemről duplázás, nagyim részéről triplázás volt. Szeretjük a Varidance táncosait, no.
Kuplékirályt néztünk 13-án, ami egyben az egyik színésznő búcsúztatója is volt, aki baba miatt most egy darabig nem fog fellépni.
Déjà Vu Quartett előadás - erre egyedül ültem be 26-án hétfőn délben, mert ez a gyerekeknek szánt zenei bérletünk egyik előadása volt, és én imádom ezeket a kicsit interaktív, de nagyon komoly zenei előadásokat. Annyira szuper volt! Ezért lett a hónap zenéje is hangszeres… ;) Ők azok és a műsorvezető:

SOROZATAIM / FILMEZÉSEK:

iZombie (2015–) + Haláli hullák (2003–2004) // Egyedül befejeztem az iZombie első évadját, aztán megnéztem a teljes első évadot a Haláli Hullákból, és elkezdtem a másodikat. Mondjuk inkább filmeztem a hónapban…

Megnéztem a régóta tervezett A dán lány (2015) című filmet, aztán sorra kerítettem egy blogger ajánlója alapján az Oscar-díjra jelölt Három óriásplakát Ebbing határában (2017) filmet, illetve újranéztem A holnap határa (2014) filmet, mert egyszerűen odaszögezett a sztori. IMÁDOM!

Agatha Christie: Poirot (1989–2013)+ Amerikai mesterszakács (2010–) // .Folytattuk anyummal az ide-oda ugrálást a Poirot szériában, miután nem bírta 15 percnél tovább nézni velem az új Gyilkosság az Orient expresszen filmet… (Majd valamikor végignézem egyedül.) Illetve elkezdtük ismét elölről Ramsay egyik főző reality showját. Épp ennyi fér bele az életünkbe most… X) Jah, filmeztünk is!

Anyummal megnéztük A ferde ház (2017) és A hóember (2017) című filmeket. Ki lehet találni, hogy mindkettőt én erőltettem.

RÓLAM:

A 4. Book A Sloth könyves dobozom ideért – írtam is róla. Eddig ez a doboz tetszett a legjobban, de azért repesve várom a következőt.


Két hónapja vezetem a költségeimet és a Bullet Journalomat, ami nem kis energiámba kerül néha, viszont akárhányszor nekiugrom – pihentet és kikapcsol! A nagyobb baj az, hogy mindenféle ostobaságot vásárolgatom hozzá az AliExpressről. Washi tapet, matricát, mittoménmiket. :’) Mondjuk, ideérhetnének már, akkor nem morognék (ennyire)… Pár kép a határidőnaplóból bullet journallá avanzsált könyvemből (februári verzió):

 
4-én a McDonald’s-oztunk a családdal, mert csak. Ezer éve nem ettem ott – bár nem is vagyok a folyamatos gyorskaja híve -, de régóta kívántam már egy mekis burgert és egy kis karamellás fagyit. A kuponok meg véletlenül épp elérhetőek voltak a mobilon…

10-én meló után elmentünk piálni az Art Caféba, ahol végig málnapálinkáztam  és staroprameneztem az estét, aztán éjfélkor elmentünk egyet sajtos-tejfölös lángosozni a barátnőmmel a város másik részébe… :D Néha kell az ilyen este is!

15-én és 16-án Marcipánoztunk, vagyis cukrászdáztunk. Anyu februárra tolt 50. szülinapját ünnepeltük. Tárgyidőben nem volt hajlandó tudomásul venni a köszöntést… X)

15-én adtam a karmámnak, azaz támogattam egy kutyust. Meg amúgy aznap szabin is voltam, ráértem a fontos dolgokkal foglalkozni, úgymint anyum eltolt szülinapja, szeretetre méltó kutyusok és a pihenés…

25-én elmentem egy régi baráthoz meló után, akinem nemrég megjelent egy könyve, és most több másikon dolgozik, és kiderült pár hete, hogy SM-je van… Alig múlt 40… Az élet sz.r…

26-án megérkezett az öcsém új telója, vezért mínusz ötezer fokban el kellett mennünk Pokemon GOzni… Az érzés, amikor a kesztyűs kezed leheled, hogy ne fagyjanak le az ujjhegyeid. Megfizethetetlen.

28-án, azaz ma este úgy zártam be, és indultam haza, hogy a színház előtt tüntetés volt. Mert ilyen ez a politika… de nem bántottak, ami jó hír, csak fura volt.

A hónap zenéje ~
2CELLOS lejátszási lista, ami nálam néha nonstop megy.
…és egy másik kedvenc:

– Következő havi terveim –
- Recenziók hamarosan:

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:

Huh, nekem ez a 2. könyv iszonyatosan bejött. Főleg a tragikus első után… Meg végre valami botrányos, megrázó és érdekes történet, amiben sok minden keveredik. Oké, megosztó lett, elég sokfélét írtak róla a többiek, de nekem bejött.


MÁRCIUS:
Nem vagyok elájulva a következő könyvtől, illetve inkább a kiadója miatt félek a kiadványtól, de majd meglátjuk. Ha beérkezik a könyvtárba, akkor elolvasom. Ő jön:



A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –
6 könyvről írtam a hónapban:


Egyéb bejegyzéseim:  

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése