2018. március 4., vasárnap



AniTiger - The Happy Bookaholic Tag



Vasárnap este van, most értem haza a mai második előadás elindításáról, és nagyon szeretnék eldőlni, hogy olvashassam a Tündérfogót, de… Már itt van a március, és még nem kezdtem meg a hónapot – hol a szokásos hónapkezdő book tag?!

 Elfelejtettem… Szóval most érkezik egy 2016-ban kinézett book tag, amire úgy bukkantam rá, hogy elkezdtem átnézni a könyvjelzőimet Molyon – ami lássuk be nem kis falat, mert jelenleg 426 könyvjelzőm van -, és megtetszett ismét.

Anno 2016-ban @ladybird-nél találtam, olvassátok el az ő kitöltését is ITT. 
❖❖❖❖❖

1. Miért szeretsz új könyveket venni?

Kezdjük egy buta kérdéssel ezt a kört... Szeretem az új könyvek illatát, szeretem a magaménak tudni őket a csodaszép borítójukkal együtt, és a legfőbb indok: egy mániákus könyvgyűjtő vagyok. Vagy gyűjtögető?! Szeretem olvasni és összeharácsolni a könyveket… (Megmondjam, hogy miért maradt el a könyvespolc túra? Mert ha minden helyet lefotóznék vagy videóznék, ahol a könyveimet tartom, akkor lebuknék, hogy minden ruhásnak tűnő polc fiókjaiba is könyveket tettem!)

2. Milyen gyakran vásárolsz új könyveket?

Két- vagy háromhetente?
Nagyon jó akció vagy kupon kell ahhoz, hogy megvegyek magamnak valamit. Persze máskor elég egy szimpla „rossz nap” is, amikor szinte kiugrik a pénz a zsebemből.
(Igazából elég sokat vásárolok ajándékba is, szóval ha azt néznénk. akkor a fenti válasz „hetentére” módosulna.)

3. Hol szeretsz jobban vásárolni – könyvesboltokban vagy webshopokban?

Webshop
Persze az ellen nincs kifogásom, hogy könyvesboltban vegyek át könyveket, de jobban szeretek online fizetni, kuponozgatni, satöbbi. Nem is tudom, mikor mentem be úgy könyvesboltba, hogy nézelődjek, aztán vásároljak valamit helyben… Azt sem tudom, volt-e már ilyen?

4. Van kedvenc könyvesboltod?

Líra + Libri
Lényegében ebbe a kettőbe járok, de nincs is nagyon több a városban. Még a Tescóban szoktam könyvet venni, ha épp megakad valamin a szemem.

5. Szoktál előrendelni?

Nagyon ritkán.
A Maxim kiadótól szoktam előrendelgetni, meg a Fumaxtól, ha át tudom venni személyesen a Könyvhéten vagy a Könyvfesztiválon. Most kivételesen előrendeltem a Twister Media kiadótól is épp emiatt a Könyvfesztes átvételi lehetőség miatt a Holló a hollónak könyvet.

6. Van havi limited?

Hahahaha… Nincs.
Az a baj, hogy ha van egy limit, akkor igyekszem kitölteni... Így meg csak simán leállok, ha úgy érzem, hogy elég volt már a hónapra.

7. Hogy állsz a könyvvásárlási tilalommal – szoktál élni vele?

Mondjuk...
…igazából azok a dolgok a legvonzóbban számomra, amikről letiltom magam, így csak igyekszem elkerülni a könyvvásárlás gondolatát, de nem teszek ki tiltótáblákat fejben. (Volt már rá példa, hogy meghirdettem magamnak a KÖNYVSTOPot, erre másnap olyan akcióval rukkolt elő a Libri, hogy képtelen voltam ellenállni…)

8. Milyen hosszú a kívánságlistád?

Alig 101 könyv van rajta.
…és még vagy 50-60 olyan könyv létezik, amit szeretnék a magaménak tudni, de mivel megvan a helyi könyvtárnak, így felesleges megvennem / beszereznem / kívánságlistára pakolnom. (Gondolom én… illetve ezzel próbálom leállítani magam.)

9. Melyik az a három könyv (a kívánságlistádról vagy az előrendeltek közül), amiket most azonnal a magadénak akarsz tudni?




Az első két könyv alig pár napja került fel a kívánságlistámra, de a harmadikat szinte naponta teszem be a BookDepository-s kosaramba, majd veszem ki belőle… Nagyon olvasnám, és hallgatnám mellé a podcastet, de majd 4000 Ft akciósan a könyv…  

Érdekelne Réta (HaBár, a könyves kocsma), Dorka (Anya olvas blog) és Jeffi (Lapról - lapra) kitöltése! ;) Hajrá csajok!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése