2018. március 29., csütörtök



AniTiger - Húsvéti Book Tag



Tavaly sikerült április közepe táján kitöltenem a Húsvéti book taget, amire Dorka kihívott, így idén előre gondolkodtam. Viszont körbenéztem és NEM találtam jobbat, érdekesebbet, mint a tavaly kitöltött book tag < amit IDE KATTINTVA elolvashatsz >, így újra elővettem, leporolgattam, és ismételten kitöltöttem!
Érdekes, hogy mennyit változott a véleményem a tavalyihoz képest! Ahogy az is, hogy a legjobban vágyott könyvet, például meg is kaptam a barátnőimtől! ^^ 
❖❖❖❖❖

Nyuszik
 ~ Egy könyv, amiből lehetne több is, azaz örülnél, ha lenne folytatása


Mondok én egyből ötöt is! A Simon és a Homo sapiens-lobbi című könyvnek áprilisban érkezik eredeti nyelven egy folytatása, amit reményeim szerint hoznak majd magyarul is a film hype-ja miatt: Leah on the Offbeat. Az Elképesztő! az Apolló Akadémia első része, aminek a folytatása körül túl nagy a csend. Csendben reménykedem, hogy jön a folytatás majd valamikor. Az árnyékkirálynő folytatása nem fog érkezni, mert ott van a Ravenspire-sorozat mellett a szöveg, hogy: „A sorozatnak nem jelenik meg több kötete ezen a nyelven.”.  :( Ugyanez a helyzet a Blackwelli históriákkal, nem lesz folytatása magyarul Loki farkasainak, csak itt még nem írták oda a sorozathoz az infót… A Calderon harmadik részére, viszont ha minden igaz, akkor megéri várni, mert írja már az írónő (infó innen).

Tojás
~ Egy könyv, ami meglepett

Erik Axl Sund: Bomlás (Victoria Bergman-trilógia 1.)
Meglepett, mert annyira durva volt a történet, hogy nem bírtam róla írni a blogra… A Molyos értékelésem ennyi:
Cselekményleírást tartalmazó szöveg!
Ez. Nekem. Nagyon. Nem, nem, nem.
Durva, ijesztő és nagyon beteg.
Az, hogy az időben és mindenféle helyszíneken ide-oda ugrálva próbálom összekaparni, hogy ki kicsoda és mi történhetett vele: nagyon tetszett! De… Ez a rengeteg nemi erőszak, szolgaként tartás, bántalmazás, csonkítás, vérfertőzés és nem is tudom, mit hagyhattam ki – ezek betették a kaput.
Amúgy talán lehet, hogy jobb véleménnyel lennék az egészről, ha legalább valamit kapok, amiért elolvastam 400 oldalt, de NEM. SPOILER! Egyszer csak vége. Mintha félbevágtak volna egy könyvet (vagy elharmadolták volna, hiszen trilógia) és random véget ér, nyúlj a folytatásért. Vannak függővégek és van ez a borzasztóan k..cs…g megoldás. Az elsőt el tudom fogadni, mert felcsigáz, de ettől csak mérges lettem…
Tetszett az elmebetegség és az éppen kibontakozó LMBT-szál, de nem gondolnám, hogy valaha folytatni fogom.”

Vadászat
~ Egy könyv, amit nehéz volt megkaparintanod


Hendrik Groen: Lesz ez még így se – őt, ugyanis a Libri #azenajandekom karácsonyi elvesztős-megtalálós játékán találtam a könyvtárunkban. Szóval, nehéz volt megtalálni, de a könyvtárosok jó fejek. :))

Bárányok
~ Egy gyerekkönyv, amit mai napig élvezel

Nurcan Kacira rajza
Alice In Wonderland /  Alice Csodaországban ~ bájos kis ostobaság, de imádom. :) Nagyon nagy Alice rajongó vagyok - magyarul Tim Burton Odaországos feldolgozása csak elmélyítette a szerelmemet Csodaország és a Kalapos iránt, nem akkor jöttem rá, hogy szeretem, amikor MAINSTREAM lett – a legtöbb feldolgozást láttam, SecondLife-ban nem is egy tematikus sim-en éltem és játszottam már, de valahogy az olvasás (és a Disney verzió megnézése) elmaradt az életemből…
OFF: eredetiben sokkal jobban szeretem, jobban kijönnek a viccek és egyéb szófordulatos poénok. Pl.:
„Mine is a lond and sad tale!” said the Mouse, turning to Alice, sighing.
 „It is a long tail, certainly,” said Alice, looking down with wonder at the Mouse's tail, „but why do you call it sad?”

Tavasz
~ Egy könyvborító, ami a tavaszra emlékeztet

(Jeffi barátnőmnek ugrottam el a Libribe ezért a fametszetes könyvért, és ha már nálam volt, elolvastam. A képen a borító részlete látható, mert nem találtam szebb képet a virágzásról és a madarakról, ami miatt szerintem tavaszi.)

Feltámadó a halálból
~ Egy könyv, egy elhunyt írótól



Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,

Kosarak
~ Egy könyv, ami jelenleg a kívánságlistádon szerepel


Igazából naponta megnézem, hogy épp mennyibe fáj a BookDepositoryn, de mindig elmegy a megrendelésétől a kedvem... A Podcastot hallgatom, de lassan haladok vele, mert mindig elhatározom, hogy majd akkor folytatom, ha megveszem a könyvet… Aztán kíváncsi leszek Cecil újabb idiótaságaira. X) Ördögi kör.

Cukorka
~ Egy könyv, ami édes

Hamarosan írok is róla! ^.^

Csipogás
~ Jelölj meg másokat, hogy ők is kitölthessék ezt a Book Tag-et

>> Dorka ~ Anya olvas blog

A tag szabadon vihető, mint általában!
❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése