2018. március 15., csütörtök



Ünnepi poszt | Olvassunk magyar szerzőktől!



Ma egy meglepetés poszttal készült Március 15-e alkalmából, amiben bemutatom a kedvenc íróimat, a kedvenc regényeimet és rápillantunk a várólistámra is.
Remélem, hogy sikerül a mai bejegyzésemmel kedvet csinálnom néhány magyar író megismeréséhez, néhány magyar regény elolvasásához. Bár nem fogok ma koszorúzni menni, mert más elfoglaltságaink vannak, mégis egész nap a szívem felett hordom az egyik ügyes kezű színházi közönségszervezőnk által nekem készített bájos tulipán formájú „kokárdát”. (Itt egy kép róla! KATT.)

Mit ünneplünk március 15 -én?

„Legújabb kori történelmünk során mindig kiemelkedő jelentőséggel bírt 1848. március 15 megünneplése. Fontos volt, mert a magyar szívekben mindig magában hordozott egy sajátos szimbolikus jelentéstartalmat, a szabadság, a fejlődés, a modernizáció és a nemzeti tudat érzését. Az ezen dátum által jelképezett korszaknak köszönhetjük gyönyörű himnuszunk keletkezését, zászlónk piros-fehér-zöld színeinek hivatalossá válását, illetve azt, hogy országunk fővárosa Pozsony helyett Budapest, hivatalos nyelve pedig a latin helyett a magyar lett.” – írja a Történelem Klub a weboldalán, ITT tudjátok végigolvasni a cikket.

Az én bejegyzésemhez olvass tovább... ⇩⇩⇩ 




KEDVENC MAGYAR SZERZŐIM


Böszörményi Gyula volt az a magyar író, aki megszerettette velem a magyar ifjúsági regényeket. Máig a polcomon állnak a ronggyá olvasott Gergő-könyvek és a Rémálom-trilógia. A másik régi kedvenc magyar írómat anyumtól „örököltem”, ugyanis ő (is) hatalmas  Vavyan Fable-fan. Én minden könyvét szeretem, főleg a fablesykat, amik Fable-fantasyk, míg anyum a krimijeiért van igazán oda.
Szeretem Leiner Laura könnyed romantikus történeteit – főleg a nem picsogósakat, mint a Bábel -, de On Sai végtelenül humoros és csavaros sztorijait – pl.: Calderon - is falom ezerrel. J. Goldenlane írásaival még csak ismerkedem, de két könyvének az olvasása után – Napnak fénye és Farkastestvér -, úgy döntöttem, hogy a Delta Vision akció keretein belül felvásárolom a kapható könyveit. (Lehet, hogy egy után döntöttem, de ki emlékszik már. Nagyon jól ír és pont.)

Ifjúsági regények terén én Bosnyák Viktória meséire szavazok, ugyanis olyanokat ír, amik megszerettetik a gyerekekkel az olvasást. Nálunk például a Tündérboszorkány-trilógia hatalmas kedvenc! Imádom Rácz-Stefán Tibor LMBT szállal szőtt komolyabb hangvételű történeteit is – Túl szép, Fogadj el! -, de van még egy új kedvenc íróm, Virág Emília, aki a Hétvilág történetekkel az egyik legnagyobb kedvenc (urban) fantasy íróm lett. (Ld.: Sárkánycsalogató, Boszorkányszelídítő, Lidércmegálló, Tündérfogó – ez utóbbiról a napokban érkezik bejegyzés a blogra.)

Szóval ők az én kedvenceim, olvassátok és szeressétek őket!


KEDVENC MAGYAR KÖNYVEIM*


*Természetesen a feljebb említettetek túl, vagyis minden olyasmi, ahol még nem mélyedtem el az író munkásságában, de tervezem.

Kedvenc fantasy regényeim

*Oké, itt is tartozom az értékeléssel…

Komolyabb beütésű történetek


Ifjúsági / YA limonádék



MAGYAR KÖNYVEK A VÁRÓLISTÁMRÓL


Két klasszikus


Nem titkolom, hogy nem voltam a „kötelezők” nagy barátja, és örülök, amikor frissítik a listát, de azért a magyar klasszikusok alapismeretét fontosnak tartom. Szerintem eljön az értelmes felnőttek életében az a pillanat, amikor elkezdi ezeket is olvasni, én magam lassacskán haladok az elsumákolt a kötelezőimmel, mióta nem muszáj azokat olvasnom! ;)

Régóta tervezettek

Oké, az utolsó könyv nem túl régóta tervezett, de legalább annyira érdekel, mint a másik 3 könyv, így hozzájuk csatoltam első blikkre, aztán esett csak le, hogy pár hónapos. No, a lényeg a lényeg, mindet elolvasnám mostanság.

Új történet régi kedvenc íróktól


Komolyabb hangvételűek


Kalandos ifjúsági és YA-regények


❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖ 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése