2020. február 11., kedd



Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs (Halálka 2.) | Blogturné Klub ajánló




Azért, hogy az aggodalmukat lecsillapítsa, 
Halálka azt javasolta, tekintsék a rejtélyt nyomozásnak.
Igaz, hogy a Málladosó Villát ellepik a szellemek, 
de ők valamennyien Halálka rokonai!
Nincs veszély, nincs mitől félni.


Fülszöveg:
Ezt az újabb történetet olvasva meghalsz a nevetéstől!

Halálka és a legjobb barátja, Bu Song, az albínó agár Néhay nénivel él, és azzal töltik a napjaikat, hogy a Málladosó Villa szellemeivel játszadoznak.

Egy nap azonban váratlan dolog történik: gyerekek – Halálka barátai – érkeznek a faluból, mert egy rejtélyes meghívást kapnak, Néhay néni pedig köddé válik.

Vajon köze van mindehhez Zsírbertnek, Halálka utálatos unokaöccsének, aki nemrég érkezett látogatóba Néhay nénihez?

Az immár huszonhárom nyelvre lefordított Halálka nemzetközi sikere után itt van a zombilányka újabb története. Ha elolvassátok, meg fogtok halni a nevetéstől.

Könyv információk:

Eredeti mű: Mortina e l'odioso cugino
Eredeti megjelenés éve: 2018
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
48 oldal · keménytáblás · 
ISBN: 9789634577355 · 
Fordította: Andó Gabriellai
Halálka sorozat:

3. Mortina e l'amico fantasma
4. Mortina e la Vacanza al Lago Mistero

(nem befejezett)

(Az értékeléshez olvass tovább!       )
Szerintem...

Az első részben Halálka, a főszereplőnk barátokra vágyott, mert ő a egy zombikislány, akit Néhay néni nem engedett a falu közelébe. Szerette volna, ha továbbra is úgy gondolják, hogy a Málladozó Villában, így Halálkának be kellett érnie a villa szellemeivel egy albínó agárral, Bu Songgal. Nos, úgy alakult, hogy az első rész végére lett pár barátja a zombilánynak, akik ezúttal rejtélyes módon meghívót kapnak a villába - még pedig Néhay nénitől, aki viszont szőrén-szálán eltűnt! Még rejtélyesebb, hogy felbukkan egy eddig ismeretlen vendég is, aki Zsírbertként mutatkozik be, és közli, hogy ő Haláka zombiunokaöccse.

Igazából én már Zsírbert felbukkanásán körbevigyorogtam a fejem, mert iszonyatosan lehetetlen szegény kislány összes rokonszerűsége... [Oké, a kutyája is totál fura!] Halálka második története kicsit izgalmasabb, pörgősebb szerintem, bejött ez a rejtélyes, nyomozásos vonulat. Bu Song fura szerelme a zombikislány egyik barátja iránt picit elképesztett, de irtó aranyosnak találtam például a kutyus zongorás részét. Még mindig nagyon aranyosak az illusztrációk, és továbbra is nagyon szeretem a falon lévő képek aprólékosságát. [Poe kuzinnál felvihogtam, főleg, hogy Poe visszatérő figura a képeken. Itt egy könyv, ott egy arckép...]


Jó volt egy picit többet látni Halálka előző részben megismert barátait: Tonit, Terezát, Paolot, Emmát és Brúnót. [Végre mindenki nevét megtudtuk.] Bátor fiatalok, hiszen nemhogy be mertek menni a Málladozó Villába, de amikor elindulnak nyomokat keresni, akkor szétszélednek… [Nagyon tetszik a villa kinézete, de egész biztos, hogy nem indulnék neki se egyedül, se valakivel kettesben felderíteni.]

Összességében

Jobban tetszett, mint az első rész, mert izgalmasabb volt a néni eltűnésével, a vendégek váratlan felbukkanásával és a villát átkutató nyomozással. Bár kitaláltam, hogy hova lettek az eltűntek, mégis tetszett a történet lezárása. Mindegyik Halálka-sztori nagyon aranyos, bejönnek az illusztrációk, csak azt sajnálom, hogy ilyen vékonykák.

Értékelés: 5


Ajánlom, ha...
─ ... szereted az Addams Family hangulatát és/vagy kedvelted Emily The Strange történetét; ... érdekel, hogy lel barátokra egy félénk zombikislány; … vagány szülő vagy, aki szeretne valami vicces-fura mesekönyvet beújítani otthonra!

Kedvcsináló idézetek:
Újabban Néhay nénire se nagyon lehetett társaságként számítani, mert épp a „botanikus korszakát” élte.
Talált egy ősrégi könyvet Félreértett növények címmel, és a Fecsegő Borostyán teljesen elbűvölte. A Fecsegő Borostyán egy különleges növény, ami annál jobban nő, minél többet beszélnek hozzá. Az üvegház néhány napja valóságos borostyándzsungellé változott. A néni ugyanis imád beszélni.
- Te fagy ’Alálka, ha nem téfedek – szólalt meg fura akcentussal.
- Igen, én vagyok Halálka, hát te ki vagy? – felelte a zombilány.
- Én Zsírbert fagyok, az unokaöcséd a Rongyrázó Kastélyból. Meg’ífást kaptam, ugyebár. Né’ay nénikém nem szólt neked?
Hová lett Tereza?
A gyerekek aggódni kezdtek. Halálka csendre intette őket, mert a háttérben újra felhangzott a muzsika.
Mindenki azt hitte, Bu Song az, és Tereza vele van, de ekkor a kutya kikukucskált a kandalló előtti fotelből. Kényelmesen elhelyezkedve, orrán olvasószemüveggel épp Poe-t olvasott.

♢ ♢ ♢ ♢ ♢
Mortina by Barbara Cantini Pinterest tábla.
♢ ♢ ♢ ♢ ♢

Legújabb turnénk során egy igazán különleges mesehős nyomába eredünk: ő nem más, mint Halálka, a zombikislány, aki a Málladozó Villában lakik Néhay nénikéjével és számos más, rettentő szellemes lénnyel. Barbara Cantini mesesorozatának első részéből megtudhatjuk, hogyan szerez Halálka barátokat, míg a második részben titokzatos eltűnések után nyomozhatunk és megismerhetjük a kislány undok unokaöccsét is. Tartsatok hat bloggerünkkel, akik mindkét kötetről leírják véleményüket, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányokat!


Nyereményjáték:

Jelenlegi nyereményjátékunkban olyan tárgyakat és lényeket kell megtalálnotok, melyek fontos szerepet játszanak Halálka kalandjaiban vagy a Málladozó Villában. Minden bejegyzésben elrejtettünk néhány kiemelt betűt, ezeket a helyes sorrendbe téve írjátok be a megfelelő szót a rafflecopter doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

02.03. -Könyv és más (1. rész)
02.04. -Hagyjatok! Olvasok! (1. rész)
02.05. -Csak olvass! (1. rész)
02.06. -Olvasónapló (1. rész)
02.07. -Spirit Bliss Sárga könyves út (1. rész)
02.08. -Sorok között (1. rész)
02.09. -Hagyjatok! Olvasok! (Extra)
02.10. -Könyv és más (2. rész)
02.11. -Hagyjatok! Olvasok! (2. rész)
02.12. -Csak olvass! (2. rész)
02.13. -Olvasónapló (2. rész)
02.14. -Spirit Bliss Sárga könyves út (2. rész)
02.15. -Sorok között (2. rész)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése