2022. április 21., csütörtök



Lehull ​a lepel | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Extra)

  A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra



 

Mivel nemrég debütált a Netflixen a Lehull a lepel sorozatadaptációja, az Egyikünk hazudik, úgy gondoltuk, hogy újra turnéra visszük mindannyiunk kedvenc Young Adult krimijét! Ismerkedjetek meg Addyvel, Bronwynnal, Nate-tel és Cooperrel, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük volt az iskola pletykagyárosa és ügyeletes hírhozója, Simon halálához. Vajon tényleg egyikük a tettes?

Tartsatok bloggereinkkel, és ne felejtsetek el játszani se, hiszen a turné végén megnyerhetitek a Maxim kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!




Figyelj nagyon, és talán sikerül megoldanod a rejtélyt. Hétfő délután a Bayview gimi öt diákja büntetését tölti egy osztályteremben. Bronwyn, az ész, a Yale-re készül, és soha nem szegi meg a szabályokat. Addy, a szépség, a tökéletes bálkirálynő megtestesítője. Nate, a bűnöző, most feltételes szabadlábon van dílerkedés miatt. Cooper, a sportoló, bajnok baseball játékos. És Simon, a különc, a Bayview gimi hírhedt pletykarovatának szerkesztője. Csakhogy Simon nem éli túl a büntetést. Mielőtt még kijöhetnének a teremből, Simon meghal. A nyomozók szándékosságot sejtenek a halál körül. Simon hétfőn halt meg, keddre viszont pletykaáradatot tervezett nyilvánosságra hozni legismertebb osztálytársairól. Ezzel pedig mind a négyüket a gyilkosság gyanúsítottaivá teszi. Vagy az is lehet, hogy mindannyian egy szabadon portyázó gyilkos bűnbakjai? Mert mindenkinek vannak titkai, nem igaz? De vajon milyen messzire mennél el, hogy ne lepleződj le?


Most még többet tudhatsz meg a bónusz fejezetből és a könyv alapján készült Netflix sorozatból.

 

Kiadó: Maxim Kiadó (Dream Válogatás)

Terjedelem: 408 oldal

ISBN: 9789634994893

Fordította: Sárossy-Beck Anita

Műfaj: Thriller, Krimi, Young Adult

Eredeti mű: One of Us Is Lying / Eredeti megjelenés éve: 2017

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

– Mindenki utálta, most meg gyertyákat gyújtanak neki, mintha valami mártír lenne. Holott csak egy pletykás faszkalap volt.

 


2.

- És mivel írjunk? - kérdezi Addy. - Itt nincsenek laptopok.

A legtöbb terem fel van szerelve laptopokkal, Mr. Averynél azonban egy sincs. A pasi kábé annyi idős, mint akinek már tíz éve nyugdíjba kellett volna vonulnia.

Mr. Avery odalép Addy padjához, és rábök egy vonalas írótömb sarkára, amely mindenki előtt megtalálható.

- Fedezzék fel a tollal írás varázslatát! Egy rég letűnt művészeti ág.

Addy csinos, szív alakú arcára zavar ül ki.

- De honnan tudjuk, mikor értük el az ötszáz szót?

- Majd megszámoljátok - feleli Mr. Avery.

 

3.

Nem tudom, miért olyan nehéz az embereknek beismerni, hogy időnként baromságot csinálnak, csak mert nem gondolják, hogy valaha is kiderül.

 

4.

- A szüleim megölnének, ha rajtakapnának.

(…)

- De miért tennék? - kérdezem. - Nem te mondtad, hogy nagyon mélyen alszanak? - Nem vicc. - Csak egy órára gyere át, amíg befejezzük a filmet... Megnézheted... a gyíkomat is. - Beletelik néhány másodpercbe, amíg rájövök, hogy egész másképp is lehet érteni ezt a megjegyzést. - Nem viccelek. Tényleg van egy gyíkom. Stannek hívják.

Bronwyn teli szájjal nevetni kezd, majd megfullad.

- Úristen! Tudod, egyáltalán nem jellemző rám... De egy pillanatra tényleg azt hittem, hogy másra célzol.

Erre én is elnevetem magam.

- Akkor ismerd be, hogy bejött neked ez a duma!

 


5.

A közösségi oldalakon a rólunk posztoló összes tinilány imádja Nate-et. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy Nate egy elítélt drogdíler, mert az álmodozó tekintete mindent kompenzál.

Ugyanez a helyzet a suliban. Bronwyn és én kitaszított páriák vagyunk, a barátain, a húgán és Janae-én kívül szinte senki más nem áll velünk szóba, csak folyton összesúgnak a hátunk mögött. Cooper viszont ugyanaz az aranyifjú, mint korábban. Nate pedig, nos, Nate sohasem volt igazán népszerű. Soha nem érdekelte, hogy mit gondolnak róla az emberek, és ezt továbbra is így maradt.

 

6.

- Ő egy királylány, te meg egy izomagy - mondja. Állával előbb Bronwyn felé bök, aztán Nate-re. - Te vagy az ész. Te meg egy bűnöző. Mi itt mindannyian tinisorozatok szereplőit testesítjük meg.

- És te ki lennél? - kérdi Bronwyn. Ő még nem jött el az ablaktól, de most odamegy a padjához, és felül a tetejére.

(...)

- Én a mindentudó narrátor vagyok - feleli Simon.

Bronwyn felvonja szemöldökét sötét keretes szemüvege fölött.

- A tinisorozatokban nincs narrátor.

- Oké, Bronwyn - kacsint rá Simon, majd nagyot kortyol a vizéből. - De a való életben van.

 


7.

Négyen vagytok benne a nyomozásban, és rajtad kívül mindenki más mögött ott vannak a szülei, akik anyagilag mindenben támogatják a gyerekeiket. Némelyik egyenesen dúsgazdag és befolyásos. Te vagy a fekete bárány, aki elviheti a balhét. Világos, amit mondok?

 

8.

– Biztos hiányzik a régi életed – szólal meg halkan.

A tekintetemet a tévé képernyőjén tartom, miközben végiggondolom, amit mondok.

– Igen is, meg nem is – válaszolom végül. – Hiányzik, mert könnyű volt a suli. De most már tudom, hogy akikkel korábban együtt lógtam, azok nem is kedveltek igazán.

 

9.

- De te utálod azokat a filmeket - emlékeztetem rá.

- Igen, tényleg nagyon utálom őket. - A hangja sajnálkozónak tűnik, én pedig majdnem elmosolyodom. - De téged sokkal jobban kedvellek. És pokolian hiányzol. - Összevonom a szemöldökömet, mire gyorsan hozzáteszi: - Mint barát.

Hosszú pillanatokig csak állunk, és meredünk egymásra, aztán Nate álla megrándul.

- Oké, ha már úgyis őszinte vagyok veled, akkor több vagy, mint barát. De gondolom, most ezt nem akarod hallani. A lényeg az, hogy szívesen elvinnélek egy szar filmre, csak hogy néhány órát veled tölthessek. Ha megengeded.

 


10.

Felállok, és kinyújtom felé a kezem. Bizalmatlanul néz rám, de azért elfogadja, és hagyja, hogy felhúzzam. Felemelem a másik kezemet is. – Bronwyn Rojas, ezúton ünnepélyesen megfogadom, hogy sem ma délután, sem a jövőben nem foglak meggyilkolni. Megegyeztünk?

– Nevetséges vagy – dünnyögi, miközben újra elvörösödik.

– Kicsit aggaszt, hogy ki akarsz térni a fogadalmad elől, hogy ne gyilkolj meg.

Bronwyn a szemét forgatja.

– Minden lánynak ezt mondod, akit felhozol ide?

 

 

Nyereményjáték:

 

A Netflixen nemrég debütált a könyv adaptációja Egyikünk hazudik címmel. Minden állomáson találtok egy homályos képet, melyen a sorozat egyik szereplője szerepel, nos, mi a karakterek nevére vagyunk kíváncsiak ezúttal! A helyes megoldást a rafflecopter dobozba várjuk!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

 

 

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

21 - Hagyjatok! Olvasok! ~ kedvcsináló idézetek

23 - Csak olvass!

25 - Hagyjatok! Olvasok!

28 - Kelly és Lupi olvas ~ borítómustra

30 - Kelly és Lupi olvas

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése