2022. április 29., péntek



Nic Stone: Shuri (Shuri 1.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Kétfelé gördülnek a homokfújt üvegajtók, és egy női hang – ami gyanúsan emlékeztet az anyakirályné hangjára – zeng fel: „Üdvözlégy Shuri hercegnő, múlt és jövő letéteményese, te megvilágosodott, neved első viselője, a trón várományosa és eljövendő Fekete Párduc”. K’Marah felélénkülve, elkerekedett szemmel bámul a barátnőjére.

– Ez most komoly?

– Dugulj el!

 




A Fekete Párduc mozifilm legszerethetőbb mellékszereplője, Shuri mindent visz.


Igazság szerint, ha Shurinak bárki azt mondja, hogy elég kitennie a lábát Wakandából, és máris harcolnia kell, csak forgatta volna a szemét. Sosem ismerné be, de abban sem biztos, hogy képes lenne harcolni. De igenis harcolni fog. Wakandáért.

Shuri a Fekete Párduc, T’Challa kishúga. Tehetséges fegyvertervező, a tudomány és a technika zseniális szakértője. Hercegnő. Ugyanakkor egy tinédzser, aki nagyon szeretné, ha végre komolyan vennék. Most viszont úgy tűnik, ő az egyetlen, aki megmentheti a hazáját! A Fekete Párduc erejét adó, szív alakú virágot veszély fenyegeti, márpedig ennek kivizsgálásához igazi szakértőkre lesz szükség. És ez csak a titokzatos események kezdete… Shuri tehát nekivág egy kalandokkal teli útnak titkok, látomások és veszélyes kihívások közepette. Vajon időben hazaér, hogy segíthessen imádott Wakandáján?

Marvel-történet nem csak Marvel-rajongóknak.

Járj utána minden titoknak – Wakandáért!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Shuri

Eredeti megjelenés éve: 2020

Könyvmolyképző, Szeged, 2022

216 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635970377 ·

Fordította: Pulai Veronika


Shuri: A Black Panther Novel Series:

 

1. Shuri

2. The Vanished

3. Symbiosis

 (nem befejezett)


WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

T’Challa kiadja a feladatot a húgának, Shurinak, hogy készítsen egy új, kényelmesebb Fekete Párduc kezeslábast neki. Közeledik a kihívás napja. Valami miatt pusztul Wakanda szent növénye. Ramonda királyné lassan kitér a hitéből, amiért Shuri nem igazán viselkedik hercegnőként. Shuri besokkal a hercegnői feladataitól, és a teljes figyelmét igyekszik a bátyja új ruhájának szentelni, de félre kell tennie, hogy a legjobb barátnőjével, a leendő Dora Milaje harcosnővel, K’Marah-val elszökjön egy titkos küldetésre az ország megmentése érdekében.

 

(x)

Szerintem…

 

A Fekete Párduc mozifilm annak ellenére nem lett a kedvencem, hogy irtó nagyszabásúra sikeredett. Viszont a kedvenc wakandai karakterem a techzseni Shuri, aki valami elképesztő, hogy milyen dolgokra képes! Kíváncsian vártam, hogy miféle történetet írt róla Nic Stone… Nekem tetszett a sztori, bár sokkal pörgősebbet, sokkal izgalmasabbat vártam, lehet, hogy jobban szerettem volna, ha a Young Adult célközöségnek szánják, szerintem túlontúl ifjúságira sikeredett. Ehhez mérten viszont gyorsan haladós, könnyed olvasmány.

Van némi tipikus sorozatkezdő-regény feelingje a könyvnek, bár egy elég érdekes küldetést teljesítünk Shurival és K’Marah-val, közben pedig mind jobban megismerjük, hogy miféle kütyüket álmodott meg és készített el ez a zsenigyerek!  

 

 

– Nem tudom, te hogy képzeled a jövődet, de én totál biztos vagyok benne, hogy egy nap királynő és Fekete Párduc leszel, jobban mondva Fekete Párducnő. – K’Marah előrenyújtja a kezét és a körmét vizsgálgatja. – Csakis emiatt jelentkeztem a Dora Milaje képzésre. Hogy egy nap együtt csépelhessük a gonoszokat.

Shuri szívében aprócska fény gyullad.

– K’Marah, azt hiszem, ez a legkedvesebb dolog, amit valaha mondtál nekem.

 

 

Shuri mindig is egy érdekes, szimpatikus figura volt nekem, és én kifejezetten szerettem, hogy egyszerre lázadó és géniusz, ugyanakkor a nagyon minimális beképzeltsége mellett nagyon jó a szíve, és mindent feláldozna a családja, az országa miatt. Komoly, intelligens karakter, aki mellett elég különösnek tűnt a leendő őrzője, a szeleburdi, butuska, szétszórt K’Marah, aki könnyedén beleviszi a hercegnőt a rosszba.

Szóval a főbb karakterek miatt mindenképpen megéri elolvasni, nagyon szórakoztató és szerethető a párosuk! Kedveltem még a fel-felbukkanó T’Challát és az egyik meglepetés X-men-t, akiről tudtam, hogy van ’valamilyen’ kapcsolata Wakandával, de nem gondoltam, hogy találkozhatok vele ebben a történetben.

 


Összességében

 

Bár itt-ott nem értettem, hogy Shuri mit és miért csinál, és kicsit gyerekes volt a regény hangvétele, de amúgy tetszett ez a történet. A főszereplők szórakoztatóak, és bár nem vagyok a Wakanda nagy rajongója, mindig érdekelt, mi mindenre képesek vibrániumból, és az országuk történelmét is nagyon izgalmasnak tartom. Tetszett az is, hogy picit több időt töltöttünk Shuri kütyüi között, és mégis egy egész jó kis kaland részesei is lehettünk.

 

Értékelés: 4

 

Kinek ajánlom a regényt?

 

Bárkinek, aki kíváncsi a fiatal és cseppet sem szófogadó Shuri kalandjaira. Külön ajánlott a Fekete Párduc-film és Wakanda rajongóinak! ;)

 


Kedvcsináló idézetek:

– A számítógépek és haladás minisztereként is…

– Technológiai és fejlesztési miniszter. – (Még jó, hogy anya komolyan veszi a szenvedélyeimet, gondolja Shuri.)

– Igen, az. Azzal együtt is te leszel az ország egyetlen hercegnője. A királyi család sarja vagy. Básztet a te őseidre hagyományozta az uralkodói és Fekete Párduc címet. A pozíció elkerülhetetlen velejárója, hogy úgy is nézz ki.

– De anya…

– Ne de anyázz nekem!

– Hé S.H.U.R.I.! Hívd fel T’Challát! – kiáltja el magát Shuri.

– T’Challa hívása – válaszolja ugyanaz a kellemes gépi hang, mint ami az imént közölte, hogy észlelték őket.

– Ezt nem mondod komolyan! – huppan le K’Marah az ülésére.

– Mit? Szólnom kell neki…

– Hogy saját magadról nevezted el a repülő mesterséges intelligenciáját. Ez még a laboratóriumi üdvözlő szövegnél is durvább.

– Ez egy betűszó. A Szuper Hősies Univerzális Rádió Interfész rövidítése.

– Persze…

Minden wakandai kisiskolás tudja, hogy évezredekkel ezelőtt, egy vibránium anyagú meteor csapódott a Földbe. Így keletkezett a Szent Hegy, ahol K’Marah törzsének tagjai a mai napig bányásszák az értékes nyersanyagot, a vibrániumot. A becsapódás helye körül később civilizáció alakult ki, mára pedig Wakanda, a tudomány és a technológia titkos bástyája, a világ egyik legfejlettebb országává vált.

 

☆☆☆
Nem saját képek. MARVEL Pinterest tábla

SHURI a GoodReads-en

☆☆☆


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Nic Stone Shuri c. regénye, melyben a Fekete Párduc legszerethetőbb mellékszereplője kerül rivaldafénybe. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Hercegnő fordulatokban, mágiában és tudományokban - na meg humorban - gazdag történetét.

Tartsatok velünk, ismerjétek meg Wakandát, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

  


 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Fekete párduc világát. Minden állomáson találtok egy betűhalmazt, amit helyes sorrendbe rakva, egy titulust, nevet vagy anyagot kaptok. Ha ezzel megvagytok, nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

TEZATBS PNUCÁNŐTERIDS

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

04/21 Dreamworld
04/23 Dreamworld - Idézetek
04/25 Csak olvass! - Wakanda és Shuri
04/27 Csak olvass!
04/29 Hagyjatok! Olvasok!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése