2022. április 30., szombat



4. fejezet - 2022. április | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, élménybeszámoló

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Üdv újra itt!

 

A hónap felében túl sokat dolgoztam, a másik felében pedig otthon döglöttem, mert sikerült benyelnem valami torokinfluenzát. Az hazugság lenne, hogy kipihentem magam, de kitévéztem, ez tuti! (Mondjuk a családom nagyrészén meg a COVID futott végig, ami elég para volt, de mindenki jól van szerencsére. Ez ilyen lerobbanós április volt.) Mákomra a hónapban kétszer is eljutottam moziba, így az éves 3 betervezett mozizást ki is pipálhatom.

 

Pozitív randomságok: sütiztünk, fagyiztunk, moziztunk, színházaztam, verseltem, pihengettem, sütögettem, JustDance-szeltem, szülinapoztunk, palacsintáztunk… tervezgetem a csodás májusom, illetve szervezem a júliusom, hogy az legyen életem eddigi legnagyobb kalandja… :)

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt áprilisban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 3 új könyvvel bővültek a könyvespolcaim ebben a hónapban. Kaptam pár könyvtárból leselejtezett könyvet Jeffitől! ^.^

 

Jeffitől ajándékba/könyvtári selejt (3)

 

William Shakespeare: Lóvátett lovagok

Thomas Harris: A bárányok hallgatnak

Váczi Imréné – Nagy Árpád: Szobanövények kislexikona A-tól Z-ig

 

– Személyes érdekeltségek –

  

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc Filmek:

Szörnyella (2021)


Fülig beléd zúgtam (2022–2022)

 

#boldogság képekben

    

 


FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

MOZI // Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai (2022) #könyvadaptáció #fantasy – 9/10

Alapvetően tetszett nekem az összes eddigi rész, ahogy ez is. Imádtam, hogy Albus végre használta a szerelem szót – nem is egyszer – a Gellerttel való kapcsolatára, de maga a sztori is bejött.

Az tuti biztos, hogy Credence miatt össze fog törni a szívem még, ha hinni lehet a főnix előrejelzéseinek, de egyébként a családi kapcsolatai az egyik legnagyobb meglepetés volt számomra a filmben. Nagyon vicces, hogy az alcím mennyire sokrétű: melyik Dumbledore mely titkait firtatja vajon? :'D

Viszont szembe mennék kicsit a szerepcserét szerencsésnek tartó véleménnyel: amennyire szeretem MÁS filmbeiben Mads Mikkelsent, úgy utáltam ebben. Annyira nem volt képben, szerepben, hogy ihaj. Semmi kémia, semmi… totál nem jött át, pedig moziban néztem, elég nagy képernyőn. Szerintem szerencsétlen váltás volt, de ha a többség örül, akkor ez van.

 


MOZI // Az elveszett város (2022) #könyvadaptáció # – 7/10 – Mondhatnám, hogy a színészek miatt néztem meg, és nem is lenne nagy hazugság , hiszen Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe és Brad Pitt játszanak a filmben. Ugyanakkor a sztori is megfogott, miszerint egy zárkózott romantikus kalandregényeket író nőt elrabolnak, hogy megfejtsen néhány titkosírást egy szupergazdag fószernak, és a borítómodellje indul a megmentésére… Hát kifeküdtem. De jóféle hülyeség lett a végeredmény!

 


Szörnyella (2021) #vígjáték #előzménysztori – 8/10 – Kifejezetten tetszett Estella-Szörnyella története! Ismert szereplők, mégis tök új történet, nem valami sokszor hallott előzménysztori. Ráadásul jók voltak a csavarok is (gondolok itt a rokoni szálakra meg arra, hogy kinek mire milyen indoka volt). Sőt, bejött az is, hogy BW hajjal született! :D Nekem ez tök megalapozta az egész sztorit. Emma Stone tökéletes választás volt, ahogy Emma Thompson is, aki hatalmasat alakított szerintem, de csíptem Jpasrt és Horacet is… Meg a kutyákat. A patkányos résznél nagyon röhögtem, nagyon szórakoztató is tudott lenni a film. :))

 


Boss Level – Játszd újra (2021) #időhurok #időparadoxon #sci-fi – 8/10 – Egy kiábrándult exkatona időhurokban ragad, és mindennap bérgyilkosok hada próbálja kinyírni… néha sikerrel, máskor véletlenül magát nyírja ki. Nekem tetszett, mert olyan volt, mintha egy RPG játékban bénáznám el újra és újra ugyanazt a szintet. :’D

 


Tökéletes pasi (2019) #vígjáték #ifjúsági #romantikus – 8/10 – Noah Centineo miatt néztem meg, mert csípem a srácot, és ebben is nagyon szórakoztató volt.

 


Sierra Burgess egy lúzer (2018) #vígjáték #ifjúsági #romantikus – 6/10 – Valamiért csípem ezt a fura fejű, bolondosan mosolygó, szerintem nem túl jóképű srácot (Noah Centineo). A film sztorija elég átlagos, de sikerült bele új poénokat rakni, egyszer nézhető volt.

 


Mindig az ördöggel (2020) #dráma #thriller – 7/10 – Nem volt ez egy rossz film. De baromira nem az én műfajom… Van benne pár nevesebb férfi színész, akik miatt elhatároztam magam a megnézésére, és egyébként a kiejtésük miatt baromi jó volt eredeti nyelven az egész, de a történet, hát az nem. Kíváncsi voltam, hogy fognak összefutni a dolgok, ki kicsodának a kije és ki kivel mikor mit csinál, a vége felé gyönyörűen össze is simul minden, de addig? Vonatott, sehová se tartónak érződő az egész. Azért volt, hogy néha leesett az állam (pl a nyakon szúrás, a fejbelövések, a vaktöltényes rész), egynek jó volt, de semmiképpen se újranézős.

 


A nemek harca (2017) #életrajzi #sportfilm– 7/10 – Ritkán nézek igaz történet alapján készült filmeket, de nagyon szeretem Emma Stone-t, és kíváncsi voltam arra, hogy miként játssza el ezt a komolyabb karaktert, a férfi-női egyenjogúságért és a melegek elfogadásáért küzdő teniszezőt.

 


Narnia krónikái – Caspian herceg (2008) #könyvadaptáció #fantasy – 7/10 – Nagyon szeretem/szerettem a Narnia Krónikák könyveket, és bár vártam anno a filmeket, máig mégsem került sor a 2. és a 3. részre. (Ok, a harmadikra még mindig nem…) Most végül Ben Barnes miatt néztem meg, nagyon helyes kis színész, de még alahogy ő se hozta elő belőlem a Narnia-fant!

Nem rossz rész (bár emlékeim szerint nem igen van köze a könyvhöz, de nagyon rég olvastam), tele van akcióval és humorral. Az elején még tök bejött ez a királycserés dolog, de valahogy a vége elég szenvedős lett a párharcnál. :/ Szép a látványvilága is, de nekem mindig az első rész lesz a kedvencem Tumnuszékkal.

 


Örökkévalók (2021) #MARVEL #fantasy #kaland – 7/10 – Nekem tetszett, egyszer meg lehet nézni! A többi Marvel filmhez képest nekem gyenge volt a sztorija, és akadtak benne unalmas/kényelmetlen szálak.

 


Büszkeség és balítélet, meg a kutyák (2016) #romantikus – 6/10 - Oké, oké, irtó gagyi, de nagyon jól esett. Nagyon cuki ez a Darcy. <3

 


Válassz vagy meghalsz! (2022) #horror #thriller – 6/10 – Nem volt se túl jó, se túl tragikus. Az alapötlet jó volt, és valamilyen szinten kreatívnak tartom a megvalósítást is, de kicsit szenvedős filmélmény volt. Egyszeri nézésre egész élvezhető volt a különleges ötletei miatt, Asa Butterfield karaktere is tetszett, de rajta kívül senki nem alakított túl jól.

 


Batman (2022) #DC #képregényadaptáció – 6/10 – Ez tipikusan az a film, amit szerettem volna szeretni, mert imádom a Batman-filmeket, mindet többször újra is néztem, de ezt NEM fogom. A magyar szinkronnal nézhetetlen, angolul egy fokkal élvezhetőbb volt, de még így se jött be… Ez az a film, amit Zoë Kravitz bőrszerkós teste miatt érdemes megnézni. Ez a film, ahol max a stáblistánál fogsz rájönni, hogy Colin Farrell szerepelt a filmben, ugyanis annyira el van maszkírozva. Ez az a film, ami után lehetetlen Pattinsonnak és nem BATTINSONnak hívni Robertet… :D

 


007 Nincs idő meghalni (2021) #kaland #thriller – 6/10 – Élete első (és nagy valószínűséggel egyetlen) James Bond filmje volt ez a mostani… Nos, nem igazán ájultam el tőle, de akik miatt megnéztem – Rami Malek és Ben Whishaw –, ők megérték ezt a majd 3 órát. Különösen Rami alakított halálit, az ő figurája szerintem nagyon izgalmas volt, főleg a vége felé a kislánnyal való törődése miatt. A sztori pedig, nos nekem totál nem jött be. De szeressék a rajongók. :))

 


Az útvesztő 3. – Halálkúra (2018) #könyvadaptáció #disztópia – 6/10 – Nem vártam tőle sokat, így nem is túl nagy csalódás. Más, mint a regény, bár a legszomorúbb dolgokat megtartotta sajnos – az egyik kedvencem halálát… Pechemre úgy el lett cseszve, hogy majdnem kikapcsoltam a tévét miatta. -.- A színészeket még mindig csípem, szeretem ezt a gárdát, tök szívesen megnéztem volna velük egy minisorozatos verzióját a trilógiának. A sztori… nos, rohangálás, osonás, lopakodás, betörés ide meg oda, még egy kicsi rohangálás, pár zombi, pár köpenyes fazon és némi rohangálás. Nem vagyok lenyűgözve, pedig az első részt nagyon szerettem. Az újranézős, ez nem… Ha jót akarok magatoknak, akkor a könyveket olvassátok el! Annyira imádtam a sztorit, hogy hajlandó voltam angolul nekiállni, mert nem bírtam kivárni a folytatást!!

 


A testvériség (2006) #fantasy – 4/10 – Hűűűű… Nyilván Sebastian Stan csodi pofikájában gyönyörködni néztem meg, de hogy ez mennyire… nem… igazából annyira untam és annyira átlagos volt az egész, hogy nem tudom eldönteni: vajon ezt láttam sok-sok éve vagy valami totál hasonlót? Nagyon egykaptafa, egy időben folyton ehhez hasonló filmek jöttek szembe velem… Nem tetszett, tényleg csak SS miatt érte meg megnézni. (És miatta se nagyon, mert ő a rosszfiú… bár ezáltal az egyetlen értékelhető karakter is.)

 


A vakmerő (2020) #mese – 4/10 – Borzalmas… Jeffivel szanaszét röhögtük, de aztán egy idő után annyira rosszá vált, hogy már röhögni se volt kedvünk rajta.

 


Sorozatoztam:

 

Fülig beléd zúgtam (2022–2022) #képregényadaptáció #romantikus #LMBT+ #ifjúsági – 10/10 – Mióta megtudtam, hogy érkezik a Heartstopper adaptációja Netflixre, totál rápörögtem a webtoon képregényre, amiről meg az derült ki, hogy érkezik a Könyvmolyképző kiadóhoz. Cuki, romantikus, ártatlan, szép szerelmes sztori két srác között.

 


Árnyék és Csont (2021–) #könyvadaptáció #fantasy – 9/10 – Mivel egyedül csak az első Grisha könyvet olvastam, az Árnyék és csontot, így csak az a szál volt meg, ami lényegében a töredéke az 1. évad sztroijának… Például a kedvenc szereplőm se abból a trilógiából van, hanem a másikból.. :D Jesper Fahey a favoritom, de igazából Kaz kis csapatát úgy szerettem, ahogy voltak. Miattuk volt különösen élvezetes az egész. A casting tetszett, bár Mal-t nem találták el szerintem. Szórakoztató, kalandos, baromi szépen megcsinált sztori. (A promo képek és a fan-csapatok miatt tök azt hittem, hogy Milo végig a trióval marad valami módon. Sajnáltam, hogy nem így volt, de örültem amikor fel-felbukkant. :D)

 


Odaát (2005–2020) #fantasy #horror #kaland – 9/10 – Még csak a 3. évad végénél járok, de nagyon tetszik. Igazából lövésem sincs arról, hogy eddig eljutottam-e anno a sorozatban, de tetszik.

 


A Sólyom és a Tél Katonája (2021–2021) #képregényadaptáció #MARVEL – 8/10 – Nagyon tetszett, de elég befejezetlennek érzem igazából… Elég sok elvarratlan szál maradt, remélem, várható valami folytatás… Mielőbb! Nem volt elég nekem csak ennyi a srácokból!

 


Egyikünk hazudik (2021–) #könyvadaptáció #krimi #ifjúsági – 8/10 – A sorozat rendkívül pörgős, sok szálon futó, és nagyon-nagyon izgalmas. Mégis azt javaslom, hogy előbb olvassátok el a regényt, mert bár tényleg jól van megírva, kicsit laposnak érezhető a kidolgozottabb, gazdagabb cselekményű sorozatadaptáció után. Nekem nagyon bejött például, hogy Maeve (Bronwyn húga) is saját szálat kapott, kiemelték a háttérből, de picit talán érdekesebb volt Simon halálának a hogy's'mikéntje is. A casting is bejött, szimpatikusak a fiatalok, és akadtak kiemelkedően jó alakítások is. (Plusz akik között kellett, azok között a kémia is működött, amiért külön jár a pacsi.) Összértékelés: NÉZZÉTEK MEG!

 


Anyuval nézve: Gyilkos elmék: Túl minden határon (2016–2017) – Anya akarta elkezdeni nézni egyedül, de félt, ezért leváltottuk Ramsay bácsit. :’D

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

Megan Logan: Szeresd magad! 

Matt Ruff: 88 név 

Neal Shusterman: Kaszás 

Maggie Fenton: Erényes gazember

Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam

Shunmyo Masuno: Nyugalom

Jane Austen: A mansfieldi kastély

 

- Mini-könyvklub:

▪   Megan Campisi: A Bűnevő

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

Nos, pár napja esett le, hogy máris hónap vége felé járunk, szóval jól lemaradtam erről a körről. Pechemre éppen a szabadon választott könyvet hagytam ki… ^.^”

 

A többiek élményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

>> Új forduló indul - Mini-könyvklub 22. <<

MÁJUS - Megan Campisi: A Bűnevő – az első könyvünk egyszerre dark fantasy és történelmi fikciós rejtély. Meglátjuk!

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

4 könyvről írtam a hónapban:

Nic Stone: Shuri

Karen M. McManus: Lehull a lepel

David Mitchell: Felhőatlasz

Agatha Christie: Szerelmi bűnügyek

 

Blogturné Klub extrák: 

Lehull a lepel | idézetek

Tweet Cute - A tweetcsata | idézetek

Felhőatlasz | idézetek + borítómustra

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése