2014. augusztus 10., vasárnap



Anitiger TOP 5 könyves pasija

Mire föl ez a bejegyzés?

A Moly.hu-n szembejött velem egy érdekes könyves kihívás: Ó, azok a csodálatos férfikarakterek…

A feladat egyszerű & nagyszerű!

- Írd össze a top 5 könyves férfi karakteredet (természetesen a könyv és a szerző nevével együtt), akik a legjobban megdobogtatják a kicsi szíved.

Rengeteget olvasok és elég sok csodás fiú/férfi karakterrel futottam már össze életem során! Nehéz kiválasztani a TOP5 szívdobogtatót. Mi alapján lehetne választani? Egyszer olvasott könyv vagy sokadszor újraolvasott legyen? Legyenek csak filmadaptációs kedvencek? Csak a jó karakterek közül vagy játszanak a szexi rosszfiúk is? Játszanak-e a mellékszereplők vagy kizárólag főszereplőket válasszak? Ember vagy egyéb furcsaság is lehet?

Nagyon nehéz volt, de végül sikerült leszűkítenem a következő 5 hímnemű karakterre az általam ismert és imádott pasi rengeteget.
Anitiger TOP pasijai:
Daniel Belloq (Mogorva)

– Sorozat: Halkirálynő sorozat (Vavyan Fable)
- Újraolvasós, több könyves.
- Jó karakter.
- Főszereplő. (Van saját szemszöge.)
- Film: Nincs, sajnos.
- Faj: Ember

- Kinézet: Magas, izmos, sötét hajú, sötét szemű, de hangja… „Mély hangja van, tengermély, és kissé érdes.”

Miért is dobogtatja meg a pici (kő)szívem?

Igazából a legtöbb Vavyan Fable pasi karaktert szeretem és nem lett volna pofám egyet sem beválogatni. Jöhetett volna Seym, Martin, Michel, Vis Major, akárki – de hosszas merengés után Mogorva mellett döntöttem. Ez a pacák jó apa, jó barát,  figyelmes, szerető pali, aki tud hallgatni és bár komoly, képes ugratásra is. A többiekkel – főleg Vis Majorral – az a bajom, hogy megváltoznak, de Daniel állandó és biztonságot ad. Kommandós létére. A legtöbb könyvben nem kerül szóba (kivéve a súlyosan nyálasokban), hogy helyt képes-e állni az adott hímnemű egyed a konyhában, DE Mogorva zseniális szakács!

(A képen ugyan Chris Hemsworth van, de leszámítva, hogy szőke – tökéletesen megfelel a szememben Mogorva főszerepére. Imádom az apukás képeit a színésznek, olyan cukik és Daniel is épp ilyen aranyosan foglalkozik a kisfiával a sorozat vége felé.)

Micah Callahan (Nimir-raj)

– Sorozat: Anita Blake sorozat (Laurell K. Hamilton)
- Újraolvasós, több könyves. Feltűnés: Leláncolt Nárcisszusz (Anita Blake 10.)
- Jó karakter.
- Főbb mellékszereplő, majd sokadik főszereplő. (Nincs saját szemszöge.)
- Film: Nincs, de van képregény!
- Faj: Ember/Vérleopárd

- Kinézet: „…karcsú volt, izmos és arányos. (…) …arca a vállam fölé tornyosult, hosszú, majdnem feketés barna haja kócos loboncként zuhant fél arcába, nem volt az a szörny-típus. És ha már a típusnál tartunk, kemény férfinak se mondtam volna első blikkre; szív alakú arca, lágy vonásai, szemtelenül tökéletes metszésű orra, duzzadt, telt ajkai mind érzéki férfi-női lényt sugalltak. De a szemek voltak a csúcs. Első blikkre sárgának mondtam volna. De a pupilla körül szürkés-zöld korona húzódott, amitől az egész valami földöntúli sötét aranyos-sárgászöldben pompázott.

Miért is dobogtatja meg a pici (kő)szívem?

Tulajdonképpen ő az egyetlen nem magas (sőt kb. velem egy alacsony) TOP pasim, de ő úgy tökéletes, ahogy van. Elkötelezett, nagyon szeret, bármi áron a nővel marad és sok mindent kibír, de ugyanakkor jó beszélgetőtárs (és hallgatóság), művelt, kedves. Konstruktív hozzáállású. A pasiból árad a béke és biztonságot nyújt, ami manapság elhanyagolt tulajdonság ugyan, de szerintem fontos.

Éjúr (Kom úr, Darkling)

– Sorozat: A Grisha trilógia (Leigh Bardugo) – a könyvről kritika itt.
- Több könyves. Magyarul egyelőre csak egy.
- Rossz, nagyoooon rossz karakter.
- Főszereplő. (Nincs saját szemszöge.)
- Film: Nincs.
- Faj: Ember/Grisa

- Kinézet: „A trónra emlékeztető székben ülő férfi azonban alig lehetett valamivel idősebb nálam. Éles metszésű, gyönyörű arca volt. Sűrű, fekete haja valósággal kiemelte kvarcként csillogó, tiszta, szürke szemét.”



Miért is dobogtatja meg a pici (kő)szívem?

Őt jónak szerettem meg, de mázlimra kiderült, hogy igazán rossz fiúúúú… Valahogy vártam tőle ezt a hozzáállás, ezt az intelligens tervezést és csodás kivitelezését a hatalma kiterjesztésének. Ha rajtam múlna, már mennék is és hódítsuk meg a világot mi ketten. Szeretem az ilyen totál fekete ruhás-hajú, komor kinézetű, fanyar humorú palikat. Olyan Pitonos.

Perselus Piton (Severus Snape)

– Sorozat: Harry Potter sorozat (J. K. Rowling)
- Újraolvasós, több könyves.
- Negatív, de jó karakter.
- Főbb mellékszereplő (Nincs saját szemszöge. Sajnos.)
- Film: VAN, VAN, VAN! Színész: Alan Rickman
- Faj: Varázsló/Halálfaló

- Kinézet: „…egy zsíros, fekete hajú, görbe orrú, sárgásfakó arcú tanár(…)” / „Fekete szeme volt, csakúgy mint Hagridnak, de az óriással ellentétben neki egy cseppnyi melegség sem volt a pillantásában. Hideg és üres szeme sötét alagútra emlékeztetett.” (HP1)

Miért is dobogtatja meg a pici (kő)szívem?

Magas, fekete hajú/szemű férfi (szexis) nyakig gombolt, hosszú ujjú, fekete talárban. Intelligens, nem beszédes, meggondolt és halálig hűséges. Igazából már gonosz szereplőnek megszerettem, sőt a legelső könyvben, amikor az első órán nekiáll genyózni Harry-vel. Szerintem Alan Rickman tökéletes választás a szerepre.

Fitzwilliam Darcy (Mr. Darcy)

– Büszkeség és balítélet (Jane Austen) – a könyvről kritika itt.
- Újraolvasós, egykönyves.
- Jó karakter.
- Főszereplő. (Előfordul saját szemszög, de nem számottevő.)
- Film: De még mennyi! Kedvenc színészek: Colin Firth, Matthew Macfadyen
- Faj: Ember

- Kinézet: „Mr. Bingley (…) barátja, Mr. Darcy azonban hamarosan magára vonta a terem figyelmét magas, előkelő alakjával, finom arcvonásaival és nemes tekintetével; öt perccel belépése után már körbejárt a hír, hogy évi tízezer font jövedelme van. Az urak jóvágású férfinak minősítették, a hölgyek kijelentették, hogy sokkal csinosabb, mint Mr. Bingley.”

Miért is dobogtatja meg a pici (kő)szívem?

Bár viccelődtem azzal, hogy a pemberley-i kastélyhoz húz a szívem, de ez nem fedi a valóságot. Tetszik ez a hallgatag, megfigyelő és morcos férfi. Szerintem értékesebb az az ember, aki nem beszél folyamatosan és nem ad ki csak azért hangot, hogy ne legyen csend. (lásd: öcsém) Ráadásul olvas, gondozza a házi könyvtárát, szeretettel bánik a testvérével és intelligens. Már annak is örülök, ha egy férfi képes összeszedetten gondolkodni.

Augustus Waters (Gus)

– Csillagainkban a hiba (John Green) – a könyvről kritika itt.
- Egykönyves.
- Jó karakter.
- Főszereplő. (Nincs saját szemszöge.)
- Film: Van. Színész: Ansel Elgort.
- Faj: Ember

- Kinézet: „Magas, vékony, izmos alakja mellett eltörpült az általános iskolásoknak való, öntött műanyag szék. Mahagóni haj, sima és rövid. Korombelinek tűnt, talán egy évvel lehetett idősebb, a szék peremén kuporgott agresszívan rossz tartásban, egyik kezét sötét farmerja zsebébe dugva.”

Miért is dobogtatja meg a pici (kő)szívem?

Őszintén szólva nem Augustus Waters-ért vagyok oda. Nem arról szól a jelenléte ebben a bejegyzésben, hogy minden vágyam egy rákos, féllábú, 17 éves srác. Nem. Az Ő helye azért van itt, mert képes volt elolvasni Hazel Grace KEDVENC KÖNYVÉT és képes volt átbeszélni vele, beszélgetni róla és vitatkozni a témáról. Persze szerettem a gyermeki rácsodálkozását, a humorát, de legjobban azt, hogy hogyan bánt szerelme kedvencével.


2 megjegyzés:

  1. Még nem olvastam a különdíjas "mesét", de ezek után most már mindenképp beszerzem! Tetszik ez a sok kihívásos bejegyzés, ezt lehet, hogy én is kifejtem. Eléggé meglepődtem, hogy valakinél Mogorvát láttam ♥ De a a tengermély hang... simán csak elképzelem, és a hideg szaladgál a gerincemen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Mogorva♥ Imádom a szép hangú pasikat! Egyébként a teljes idézet így szól: "Ekkor Mogorva megszólal. Minden szava élmény, nem csupán azért, mert ritkán szól. Mély hangja van, tengermély, és kissé érdes. Amikor hallatja, mindenki felkapja a fejét. A férfiak gyáván összerezzennek. A nők? Csupán a magam tapasztalatát ismerem. Hideg futkos a hátamon tőle, ugyanakkor mindkét bokámból kiszáll az erő." - ilyen leírások után nehéz nem szeretni (bmelyik Fable által leírt férfit) :))

      Egyébként engem az ilyen 'apróságaival' nyert meg magának Mr. Waters :)))

      Törlés