2016. január 6., szerda



Kylie Scott: Lick - Taktus (Stage Dive 1.)



– Amikor közöltem vele, hogy összeházasodtunk, lehányt – kontrázott rá a férjem.
– Mi van? – Mal hatalmas nevetésben tört ki, még a könnyei is potyogtak. – Komolyan? Basszus, hát ez csodálatos! Ó, öregem, de kár, hogy nem láttam!
A történelem leggyilkosabbiknak szánt pillantását vetettem Davidre. Ő viszont teljesen érzelemmentesen nézett vissza rám.
– A padlóra hánytam – pontosítottam. – Nem őt hánytam le.
– Akkor legalábbis – mondta David.


Fülszöveg:
Az ébredést Las Vegasban nem éppen így képzelte
Evelyn Thomas úgy tervezte, hogy hatalmas bulival ünnepeli a 21. születésnapját Las Vegasban. Őrült nagy bulival. De a legvadabb álmaiban sem jutott volna eszébe, hogy másnap reggel a fürdőszoba padlóján ébred, élete legdurvább másnaposságával, mellette egy kimondhatatlanul vonzó, félmeztelen, tetovált férfi, és az ujján gyűrű, amelyben akkora gyémánt van, hogy King Kong is elismerően csettintene. Bár emlékezne rá, hogyan jutott el ide!

Könyv információk:

Eredeti mű: Lick
Eredeti megjelenés éve: 2013

Könyvmolyképző, Szeged, 2015
384 oldal ·
ISBN: 9789632454603 ·
Fordította: Császár László

Stage Dive sorozat:

4. Deep

(befejezett)
                                                        (Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el?

Mert berepült a kosaramba a KMK Adventi akciója alatt és bár nem (túl gyakran) olvasok ilyen félmeztelen pasis borítós könyveket, erre most nagyon kíváncsi voltam!

Szerintem…
Nálam az szólt igazán a könyv mellett, hogy minden részben más páros főszerepel - szerettem ezt a Fekete Tőr Testvériség könyveinél, szeretem a Smith Gimi könyveknél és szerettem most is. Másodsorban egy keményebb hangvételű szerelmes-erotikus regényt vártam, amiben a Hétköznapi Lány valami úton-módon összejön egy Híres Rocksztárral – ezt is abszolút megkaptam!
(Bónusz pont a könyvnek, hogy nem egy szőke csontkollekcióba szeret bele David, a dögös, tetovált rockzenész, hanem egy aprócska, dundi szőkeségbe. ~ Nem csak a girnyók lehetnek szerelmesek! :P)

A történet
Adott Evelyn (vagy Ev), aki Las Vegasban egy Cartier gyémántgyűrűvel az ujján ébred a klotyó mellett, miközben egy dögös, hosszú hajú, kivarrt pasi vigyázza részeges álmát. Félreértések egymás hegyén, hátán meg rengeteg utazás (Nevadából Portlandba (Oregon), onnan Los Angelesbe, aztán Monterey, megint Los Angeles és ismét Portland és már ki tudja hol vagyunk). Közben megismerkedünk a Stage Dive zenekarral, Evelyn barátaival és rokonaival – sok-sok szimpatikus és unszimpatikus emberrel.

Nekem igazából tetszett a sztori menete és lezárása, mert nem a tipikus azonnal egymás nyakába borulós, minden szálat elsimító és mindent megoldó történet, hanem vannak félresiklott tervek és félresikerült próbálkozások benne.

A nyelvezet

Nálam a regény értékét egyedül a nyelvezete csökkentette. A szöveg néha nem klappolt – már az elején is bukdácsolt a sztori a rossz szóhasználat miatt, a vége felé pedig szétesett itt-ott, mintha elfáradt volna a fordító. Nem kirívóan zavaró módon ugyan, de észrevehetően.
Maga a történet humorosan obszcén és hemzsegnek benne a káromkodások, de nem céltalan anyázások vannak benne, hanem olyan helyzetekben szalad ki a szájukon, amikor egy mocskosabb szájú emberkéből a valóságban is kibukik egy-egy csúnya szó. Ezek a rock zenészek elképzelhetetlenek lettek volna káromkodás nélkül…

Összességében érdekes, élvezetes történet volt. Evelyn és David szerelméről olvasni olyan volt, mint amikor az ember próbálgatja a puzzle darabot, hogy hova illik a nagy műben – bírtam, ahogy kezdenek egymáshoz idomulni, de még nem volt az igazi nekik. Jópofa, szerethető páros. (Erotika? Néha túl sok, néha túl fúj. Pl.: sikátor…)

Kedvenc: Mal! (Szerencsére a második részben ő a férfi főszereplő. Alig várom!)

Értékelés: 4,5

Borítók

Nekem az eredeti nem igazán jön be, túl sötét és depresszív, a sztorihoz sokkal jobban illik a magyar borítónak is átvett borító! Persze David szép, hosszú, fekete haja nincs rajta, de cserébe a tetkói meg a gitárja igen! Imádom a könyv borítóját, pedig - mint már említettem is - nem igazán vagyok oda a félpucér pacákokért a könyveimen.

Ajánlom

Romantikus-erotikus, new adult könyvek rajongóinak, akiket nem zavar a káromkodás. Bónusz pont: ha izgatnak a rock sztárok és/vagy a jólelkű, ám rosszfiús kinézetű férfiak, akkor neked való!

Karakterek:
Evelyn Thomas / Mrs. Ferris (21)

Evelyn (Elisha Cuthbert)
Apró, duci, szőkeség. Tervei közt szerepel, hogy építésznek tanul, mint az apja, de jelenleg baristaként dolgozik egy jó fej csaj kávézójában. Igazi kávéfüggő és szereti a countreyt. A Stage Dive zenekart csak onnan ismeri, hogy a legjobb barátnője (és lakótársa) igazi Stage Dive fanatikus. 

David Ferris (26) – Stage Dive, gitáros

Hosszú, fekete hajú, mélykék szemű, tetovált zenész. 
A Stage Dive számait ő írta, bár a testvére énekli el őket. Engemet meglepett, hogy bár alpári módon képes viselkedni és a kinézetéből kiindulva egy brutális állatnak kéne lennie, mennyire normális pacák. Mint egy bárány, aki farkasbőrbe bújt, bár azért vannak rosszabb pillanatai.
A Ferris fiúk közül egyértelműen ő a kedvencem.

Mal(colm) Ericson – Stage Dive, dobos

Hosszú, szőke hajú, orrpiercinges, szénné varrt.
David (Vinnie Woolston)
IMÁDOM! Ő a szép szőke herceg, aki csodás barát (Davidé, később pedig Evelyné is), de rémes a kapcsolata a nőkkel, akikkel semmi komolyabbat nem tervez. Szórakozott, szórakoztató, játékos személyisége van. Kifejezetten kedveltem, mert egy Igazi Humor Harold!
Övé a sorozat második része, a PLAY.

Jimmy Ferris – Stage Dive, énekes

Rövid, fekete hajú, megnyerő mosolyú és szép arcú emberke. Ő David testvére, akivel nem ápolnak túl jó viszonyt, ez már a történet legelején kiderül. UTÁLOM JIMMY-t! Sajnálom, de már a sztori elején sikerült elérnie, hogy egy szánalmas semminek lássam. Alkoholista, erkölcsi nulla, drogos roncs, akit nem sikerült a regény végére se megkedvelnem. Ha a második részben sem sikerül, akkor engemet a harmadik rész már nem is érdekel…
Övé a sorozat harmadik része, a LEAD.
 
Ben, Jimmy és Mal (Levi Stocke, ismeretlen és Chris Brown)
Ben Nicholson – Stage Dive

Egyelőre még nem sok mindent érzek vele kapcsolatban. Rövid, sötét hajú, kékszemű, bikanyakú, „kigyúrt állat”, aki sorozatgyilkos-benyomást kelt. A testvérét nem kedvelem, de a Bennel való viszonyom még változhat.
Övé a sorozat utolsó része, a DEEP.

Kedvcsináló idézetek:
– Nézd, annyi az egész, hogy nem akarom, hogy miattam lefogyj és esetleg megbetegedj! A többit, amit mondtam, felejtsd el, és légy szíves, ne nézz ennyire dühösen erre a szegény pizzára, mert megbántod az egyszerű kis lelkét.

Fura, de a baristáskodás valahogy nyugtatóan hatott rám. És nagyon jól csináltam. (…) Ha valamikor az egész világom romba dől körülöttem, a kávéhoz mindig visszatérhetek. A modern kori Portlandben ez volt számomra a biztos kikötő – néha szó szerint úgy éreztem, hogy az egész várost csak a kávé tartja mozgásban, az itt lakók ereiben pedig vér helyett kávé és sör folyik.

– Na és ezt a számot szereted? — kérdezte.
Miranda Lambert jelent meg a képernyőn, hót laza, az 1950-es évek divatja szerinti ruhában, én pedig elvigyorodtam.
– Miranda az egyik legjobb.
– Egyszer találkoztam vele!
Felegyenesedtem ültömben.
– Tényleg?
Mal mérgesen fújt.
– Majdnem összepisiled magad, amiért találkoztam Mirandával, de fogalmad sem volt arról, hogy én ki vagyok? Őszintén szólva, anyukám, nem teszel túl jót az egómnak!

☆☆☆☆☆
Képgyűjtemény a Pinteresten: Stage Dive.
Különböző LICK (Stage Dive #1) kiadások borítói a GoodReads-en!
☆☆☆☆☆

1 megjegyzés:

  1. Mal.... *-* <3 Nem fogom tudni kivárni amíg megjelenik magyarul az ő könyve, szóval valószínűleg elkezdem majd angolul olvasni! :D
    PS: Még az értékelésed után is utálom Davidet... xD :DD
    xo,
    Lexa

    VálaszTörlés