2016. február 27., szombatVárható megjelenések, amik érdekelnek - Athenaeum, Alexandra, Agave Könyvek, Ciceró, Európa, Főnix Könyvműhely, GABO, Kossuth, Libri, Maxim, Tilos az Á


Idén még csak egyetlen könyvet vettem, de több is a kívánságlistámon landolt és még annál több került az Elolvasnám… -polcaimra! Egész sok könyv várható az elkövetkező 2 hónapra, szóval a teljesség igénye nélkül kiválogattam az általam nagyon vártakat.

Mivel április lesz a Könyvfesztivál, így még biztosan bukkannak fel újabb és újabb váró- és, kívánságlistára rakható olvasmányok. Szerintem fogok  még az áprilisban megjelenő könyvekkel foglalkozni külön!

Figyelem! Nem a teljes fülszövegeket másoltam be, mert vagy túl hosszúnak ítéltem meg őket, vagy spoileresnek. Figyelemfelkeltőnek tökéletesek a részletek, a bővebb verziót pedig a linkelt molyos könyvadatlapokon lehet elérni!

Athenaeum

> Jodi Picoult és Samantha van Leer: Sorok között

Várható megjelenés: 2016. március 10.
- chick lit, romantikus

FÜLSZÖVEG:
Delila éppúgy gyűlöli a sulit, amennyire szereti a könyveket. Van is egy nagy kedvence, amivel képtelen betelni. Ha valaki – különösen a népszerű lányok közül – megtudná, hányszor olvasta el újra és újra a könyvtár poros mélyéről előásott tündérmesét, a poklok legmélyebb bugyrába száműznék… örökre. Delila számára ez a mese mégis több papírra vetett szavaknál. (moly.hu)

~ EZ olyan könyv, hogy szinte azonnal ment is a kívánságlistámra, amint megtudtam, hogy megjelenik magyarul. Egyébként meg az „Igazán kiadhatnák magyarul polcocskámon” volt már a polc létrejötte óta, szóval boldog vagyok! :)

> Benyák Zoltán: A nagy illúzió

Várható megjelenés: 2016. március 3.
- misztikus

FÜLSZÖVEG:

Tom Pastor a képzeletének rabja. Szerelmi élete viharos, hétköznapjai keservesek. Alig létezik számára más, mint az ecset és a vászon, hogy illúzióit valósággá álmodhassa. Tom negyvenéves, festőművész, és egy nap arra ébred, hogy halott. De az életének ezzel még koránt sincs vége. (moly.hu)

~ Hogy a cím, a borító, a fülszöveg vagy az író fogott? Esetleg az egész cakkumpakk? Már magam sem tudom, de nagyon kíváncsi vagyok rá! Sajnos eddig nem volt szerencsém a könyveihez, de jókat olvastam róla más könyves blogokon.

> Kartali Zsuzsanna: Anyacsavar és Kockafej 
- A fiam autista, de nem zseni

Várható megjelenés: 2016. március 24.
- realista

FÜLSZÖVEG:

A szerző életrajzi regényében fiával való kapcsolatát tárja elénk, a gyermek születésétől napjainkig, tinédzser koráig. Zsombi Asperger-szindrómás, és mint ahogy az alcím is írja, nem zseni. Nincs 130-as IQ-ja, nincsenek különleges képességei, legalábbis olyanok, amilyeneket a hollywoodi filmek vagy a média olykor hamis képei alapján képzelnénk róla. (moly.hu)

~ Kíváncsi vagyok Kartali Zsuzsanna történetére, bár elsőre a címe fogott meg és abszolút másra asszociáltam róla.

Alexandra

> George R. R. Martin: The Ice Dragon – A jégsárkány

Várható megjelenés: 2016. március 9.
- fantasy

FÜLSZÖVEG:

Létezik egy legendás lény, a jégsárkány, amelyről csak félve mernek suttogni az emberek. Szárnycsapása nyomán nem marad más, csak fagy és pusztulás. De van egy kislány, Adara, aki nem fél a jégsárkánytól, hiszen ő maga is a tél gyermeke. Ez az ő története. (moly.hu)

~ Igazából csak a sárkány… az a fránya sárkány a címben. Az a helyzet, hogy az egyik nem létező kedvenc lényem a sárkány, szóval elég volt belengetni előttem ezt a címet GRRM nevével és máris került az „Ejj, de elolvasnám”-listámra.

Agave Könyvek

> Alma Katsu: A szakadék (Halhatatlan-trilógia 3.)

Várható megjelenés: 2016. március 31.
- romantikus, fantasy

FÜLSZÖVEG:

A világegyetemben működő valamennyi erő közül a szerelemé a legtitokzatosabb, a leginkább felkavaró és a legtöbb megaláztatással járó energia. Lanore McIlvrae több száz éve menekül Adairtől, mert megrémült a férfi titokzatos képességeitől, és fél indulatos természetétől. Visszaélt a férfi bizalmával, és kőfal mögé zárta őt, hogy megmentse élete nagy szerelmét, Jonathant. (moly.hu)

~ Az első részét megvettem tavaly, a második megvétele tervben van, de idő közben elbizonytalanodtam a trilógiát illetően, ugyanis nem tudtam, hogy folytatják-e magyarul a kiadását. Kifejezetten örülök ennek a befejező résznek, mert így végre nekiállhatok Lanore történetének. :)

> Robert Jackson Bennett: Lépcsők városa (Lépcsők városa 1.)

Várható megjelenés: 2016. március 17.
- fantasy

FÜLSZÖVEG:

Amerika egyik legfiatalabb és legtehetségesebb fantasy írójának új regénye halott istenekről, eltemetett múltról és egy rejtélyes, lenyűgöző városról
Az ember jobb, ha óvatos, amikor olyan városban kell egy titokzatos gyilkos nyomába erednie, mint Bulikov. Mert itt a világ teljesen más szabályok szerint működik. Amikor a város isteneit elpusztították, uralmukat megdöntötték, imádatukat betiltották, a valóság szövete darabokra hasadt Bulikovban. A lépcsők azóta a semmibe vezetnek, a sikátorok a múltba nyíló átjárókká váltak, az utcákon a bűnözők nyomtalanul eltűnnek. (moly.hu)

~ Jelenleg kissé kaotikus a besorolása Molyon, mert van rajta low fantasy, dark fantasy, urban fantasy és sima fantasy címke is, de a fülszöveg alapján jónak tűnik.

Ciceró

> Claire Barker: Borsházy Bojtorján, a szellemkutya

Várható megjelenés: 2016. április 4.
- gyermek- és ifjúsági

FÜLSZÖVEG:

Ismerkedj meg Borsházy Bojtorjánnal, a halálosan cuki szellemkutyával, a Csillagfény Kúria kísértetével! Bojtorján bajba került. Szeretett gazdájának, Micinek és kissé dinka szüleinek lehet, hogy el kell költözniük a házukból, őt pedig itt kell hagyniuk! A CS.Ő.R, vagyis a Csillagfény Őrszellemeinek titkos társasága vajon tud-e Micin segíteni, hogy megmentsék otthonukat? És ez még csak a kezdet! A csodásan hóbortos sorozat hamarosan folytatódik! (moly.hu)

~ Szeretem az ifjúsági regényeket, ráadásul illusztráltnak ígérik és nagyon tetszik mind a borító, mind a fülszöveg!

Európa

> Stephen King: Rémálmok bazára

Várható megjelenés: 2016. március 31.
- misztikus, thriller, horror novellák

FÜLSZÖVEG:

A Rémálmok bazára húsz, kötetben korábban nem közölt történetet tartalmaz, s King mindegyikhez rövid bevezetőt írt, amelyben feltárja az írások születésének körülményeit és a maga személyes motivációit. A történetek között izgalmas kapcsolatok, közös vonások fedezhetők fel: erkölcs, utóélet, bűntudat, mit tennénk másként, ha a jövőbe látnánk vagy éppen kijavíthatnánk a múltban elkövetett hibáinkat. Némelyik novella szereplője az élete végéhez közeledve felidézi bűneit és vétkeit; mások ráébrednek, hogy természetfeletti képességekkel rendelkeznek; és vannak, akik vesztükre egyenesen az ördöggel paktálnak. (moly.hu)

~ Bár a novelláskötetekért nem különösebben vagyok oda, minden érdekel, ami rémálmokkal kapcsolatos! Stephen Kingtől novelláskötetet még nem olvastam ugyan, de ennek a kötetnek meg fogom adni az esélyt, hogy bizonyítson.

Főnix Könyvműhely

> Vivien Holloway: Tolvajok kézikönyve (Winie Langton történetek 4.)

Várható megjelenés: 2016. március 8.
- kaland, steampunk

FÜLSZÖVEG:

Winie megmenekült a hóhér kötelétől, de ez nem jelenti azt, hogy csendesen meghúzná magát, és várná, amíg a viharfelhők teljesen elvonulnak a feje fölül. Will „tanulmányai” folytatódnak, és Winie próbálja őt felkészíteni a vizsgájára. Feladatként szabja neki, hogy önállóan tervelje ki egy általa kiválasztott tárgy elrablását, Will döntése pedig a Könyv másolatában látott Pacsirtára esik. (moly.hu)

~ Régóta várt folytatás! Abszolút vevő vagyok Winie és Will történetére!

GABO

> Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia (Dorothynak meg kell halnia 1.)

Várható megjelenés: 2016. március 7.
- fantasy, feldolgozás

FÜLSZÖVEG:

Azt mondják, sikerült visszatérnie Ózföldére. Magához ragadta a hatalmat és a hatalom a fejébe szállt. És már senki nincs biztonságban. Amy Gumm vagyok – egy másik lány Kansasből. Beléptem a Gonoszok Forradalmi Rendjébe. Kiképeztek a harcra. És küldetésem van: eltávolítani a Bádog Favágó szívét. Ellopni a Madárijesztő agyát. Elvenni az Oroszlán bátorságát. Dorothynak pedig meg kell halnia. (moly.hu)

~ IMÁDOM az Óz-feldolgozásokat (is)! Erre a kötetre már az eredeti megjelenésekor felfigyeltem, aztán elárasztotta a tumblr-t a sok kép a borítójáról. Érdekel? Naná, hogy érdekel!

Kossuth

> Ransom Riggs: Lelkek könyvtára (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 3.)

Várható megjelenés: 2016. április 11.
- paranormális, időutazásos, ifjúsági

FÜLSZÖVEG:

A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeiben kezdődött és az Üresek városában folytatódott kaland izgalmas véget ér a Lelkek könyvtárában. A történet elején a tizenhat éves Jacob felismeri nagy erejű, új képességét, és kisvártatva alámerül a történelembe, hogy kimentse különleges társait egy szigorúan őrzött erődből. Jacobot az útján elkíséri Emma Bloom, a lángoló ujjú lány, és Addison MacHenry, az elveszett gyerekeket kiszimatoló kutya. A mai Londonból a Devil's Acre, az Ördög Hektárjának, a Viktória-korabeli Anglia legszörnyűbb nyomornegyedének labirintusszerű sikátoraiba utaznak. Ezen a helyen dől el örökre a világ összes különleges gyermekének sorsa. (moly.hu)

~ Az első rész tetszett, a második rész itt várja a polcon a sorát. Kifejezetten örülök, hogy az utolsó részt is hozza magyarul a kiadó. Alig várom!

> Jasmine Warga: Szívem és egyéb fekete lyukak

Várható megjelenés: 2016. február 29.
- ifjúsági, romantikus

FÜLSZÖVEG:

A történetben két tizenéves, Aysel Seran és Roman Franklin egy online oldalon találkozik, ahol öngyilkossághoz keresnek partnert maguknak (ilyen oldalak valóban léteznek). Azért van szükségük egymásra, hogy biztosak lehessenek benne, a végén egyikük sem visszakozik. A modern Rómeó és Júlia-történetben a két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz a közös öngyilkosságig hátralévő 26 napos visszaszámlálás során, és a végén már csak egy kérdés marad: éljenek tovább, vagy meghaljanak? (moly.hu)

~ Iszonyat jó ez a minimalista borító, érdekes cím és a fülszöveg… igazából ez utóbbi miatt tartok a történettől, de mégis érdekel a történet. Szeretem az egymással csetelős, e-mailezős, beszélgetős regényeket.

Libri

> Zoe Sugg: Girl online (Girl online 1.)

Várható megjelenés: 2016. március 1.
- realista, chick lit, romantikus

FÜLSZÖVEG:

A 25 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddig világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók.
Pár megdöbbentő adat Zoelláról: 3 millió Twitter követő, 3.5 millió Instagram követő, 7 millió YouTube feliratkozó, 2 millió Facebook like. (moly.hu)

~ Az egyik GoodReads év könyve szavazáson figyeltem fel a regényre és körülbelül azóta szeretném elolvasni, amióta beleolvastam az elejébe. Tetszik. Fiatalos, hangulatos, bár a sminktanácsadás nem az én világom, de a Youtube-os megoldás érdekel. Amint felkerült molyra, azonnal landolt is a kívánságlistámon!

> Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi

Várható megjelenés: 2016. április 15.
- LMBT, humor, ifjúsági

FÜLSZÖVEG:

Sokak szerint a tragédia ott kezdődik, amikor nem jelentkezel ki rendesen a leveleződből, és a féltve őrzött titkaid rossz kezekbe kerülnek. A tizenhat éves Simon Spierrel pontosan ez történt. Martin Addison pedig nem rest megzsarolni a fiút, hogy legyen a randiszervező csicskája, ellenkező esetben közszemlére bocsájtja a mailt a sulis Tumblren, ami köztudottan a Creekwood gimi pletykaközpontja. És akkor apu, anyu, a barátok, a tanárok és legfőképpen Blue is megtudja, hogy Simon MELEG. (moly.hu)

~ Szeretem az LMBT irodalmat, pláne azt a részét, amely önmagunk felvállalásával, elfogadásával és elfogadtatásával foglalkozik. Kifejezetten örülök, hogy megjelenik nálunk – még ha elsőregényes is az írója.

> James Frey és Nils Johnson-Shelton: Sky Key (Endgame 2.)

Várható megjelenés: 2016. április 15.
- kaland, ifjúsági, disztópia

FÜLSZÖVEG:

Két kulcs és kilenc játékos maradt.
New York. Aisling Kopp elhatározza, hogy kiszáll, és véget vet a gyilkos játéknak. Mielőtt azonban döntő lépésre szánhatná el magát, a CIA közbelép. Mint kiderül, tudnak az Endgame-ről, és feltett szándékuk, hogy hasznot húzzanak belőle…
Etiópia. Hilal ibn Isa al-Salt épphogy túlélte az első menetet. Az Akszúmi törzsnek azonban titkos tudás van a birtokában, amely megállíthatja az idegen lényeket, a halálos Endgame játékmestereit… (moly.hu)

~ Most vettem meg az első részét, szóval valami véletlen egybeesés lehet, aminek csak örülni tudok. Szeretem a kalandos, titokzatos, nyomkeresős, játékosos sztorikat. Amint felkerült a molyra az adatlapja, már ment is a kívánságlistámra.

Maxim

> Kate DiCamillo: Flóra és a mókus - A kislány és a mókus kalandjai

Várható megjelenés: 2016. április 28.
- gyermek- és ifjúsági irodalom

FÜLSZÖVEG:

Ebben a regényben találkozunk egy cinikussal, akit egy nem mindennapi szuperhőssel hoz össze a sors. A történet, ugyanúgy, mint a legjobb szuperhősös sztorik, egy tragikus balesettel és annak váratlan következményeivel indul. Bár a mókus nem látta előre a porszívó közeledtét, az önmagát remekül ismerő cinikus, Flóra Belle Buckman, aki a Borzalmas dolgok történhetnek veled című komikus sorozat összes részét olvasta, lehet a legmegfelelőbb ember a közbelépésre és a mentőakcióra. (moly.hu)

~ Annyira aranyosnak tűnik! Szörfölgettem a kiadó hamarosan megjelenő könyvei között és ezt a cukiságot találtam! Fülszövegre és borítóra megvett, remélem, hogy tartalomra is meg fog.

> Kendall Kulper: A só és vihar boszorkánya

Várható megjelenés: 2016. április 28.
- fantasy, mágia, boszorkány

FÜLSZÖVEG:

A 16 éves Avery Roe el akarja foglalni jogos helyét Prince Island-en, bűbájai segítségével boszorkányként ő védené meg a sziget bálnavadászait a tengeren, édesanyja viszont arra kényszerítené, hogy a mindig jó jellemű és tiszteletreméltó, ámde varázstalan világban éljen. Amikor Avery egy álmában meglátja saját halálát, tudja, hogy fogytán van az ideje, fel kell fedeznie varázserejét és meg kell mentenie saját életét. (moly.hu)

~ Relatíve régen olvastam boszorkányos történetet, de valami eszméletlen a borítója: sötét, baljóslatú – tetszik! Remélem valami igazán odavágó, kemény történet lesz és nem egy laza kis románc, amihez jobb lett volna egy pink cukiborító…

> Melissa Grey: A lány éjfélkor (A lány éjfélkor 1.)

Várható megjelenés: 2016. április 28.
- fantasy, urban fantasy, mágia, ifjúsági

FÜLSZÖVEG:

New York utcái alatt élnek az Avicenek, egy ősi emberi faj, amely tagjai tollat növesztenek hajként és mágia, varázslat fut ez ereikben. Ősrégi bűbájok védik és rejtik el őket az emberektől. Mindenkitől, kivéve egytől. Echo egy szökevény zsebtolvaj, aki ellopott kincseit a feketepiacon értékesíti, és az egyetlen család, akit ismer, az Avicen. (moly.hu)

~ Nagyon szép, sötét borítójú, ifjúsági, fantasy regény – mi más kéne? Egy jó cím talán? Az is megvan. Talán néhány sárkány elférne benne, de több reviewban ígértek sárkányokat, szóval alig várom!

Tilos az Á
> Neal Shusterman: Everlost - Elveszve élet és halál között

(Skinjacker-trilógia 1.)

Várható megjelenés: 2016. március (?)
- fantasy, ifjúsági, szellemek, paranormális

FÜLSZÖVEG:

Nick és Allie nem élnek túl egy autóbalesetet... Ám a lelkük nem talál nyugalomra. Félúton rekednek élet és halál között egy Everlost nevű helyen, melyet az élők emlékei töltenek ki. Everlost varázslatos, ugyanakkor veszélyes vidék, ahol az elveszett gyerekek bandákba verődve élnek.

~ Nincs még pontos dátuma, magyar oldala vagy borítója, de annyira megtetszett a fülszövege, hogy muszáj volt felvennem a cyber várható megjelenések listámra ezt a könyvet is! (Ez az angol borító a könyv mellett.)

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Pinterest: Érdekel és megjelenik tábla

1 megjegyzés:

  1. Köszi! Nekem ugyan csak egy-kettő keltette fel az érdeklődésemet ezek közül, de mindig szeretem olvasgatni az ilyen válogatásokat a várható megjelenésekről. :)

    VálaszTörlés