2016. augusztus 28., vasárnap



Augusztusi megjelenések, amik izgalmasnak tűnnek



Kiadó szerint:
Agave Könyvek, Athenaeum, Harlequin Magyarország, Kolibri, Manó Könyvek, Móra – LOL könyvek, Pozsonyi Pagony


OhLaLa illustration
Már az előző hónapban is készítettem egy havi gyűjtőposztot az abban a hónapban megjelent összes engemet érdeklő könyvről. Ebben a hónapban rövidebb lett a lista, mint júliusban, de sokszínű. Van ifjúsági regény, mese, detektívregény és romantikus történet is. Ha úgy érzed, hogy kihagytam valami hozzám illőt, bátran oszd meg velem kommentben! :D

FIGYELEM!
A poszt nem az összes augusztusi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amikre szemet vetettem. Jó lenne megvenni, kölcsönkérni, elolvasni, megtapogatni őket, mert tetszik a sztori, a borító vagy éppen a cím. 
Röviden: szerintem izgalmasak! 
❖❖❖❖❖

Agave Könyvek

Fülszöveg: ~
A zárkózott, passzivitásra hajlamos Lucas élete egy csapásra megváltozik, amikor a tizennégy éves Sofía bekopog az ajtaján. A lány nemrég veszítette el az édesanyját, aki a férfi fiatalkori szerelme volt, és akit a szakításuk után soha többé nem látott. Lucas egyúttal azt is megtudja, hogy Sofía a közös lányuk.
Kettejük között lassanként törékeny bizalom alakul ki, és felfedezik egymás legbensőbb titkait is.
Az Ilyen a boldogság két magányos, sebzett ember története, akik megtanulnak szeretni, és együtt néznek szembe a változással járó félelemmel és bizonytalansággal, miközben felfedezik a lemondásban és az önzetlenségben rejlő örömöt is. Eduardo Sacheri új regénye a megjelenését követően Argentínában és Spanyolországban is nagy sikert aratott.

A borító… ez a borító… Ez a borító nagyon bájos! Nem különösebben vagyok oda az argentín irodalomért, de ezt nagyon jó lenne elolvasni alkalomadtán. Kellenek néha az ilyen megható, szeretetközpontú sztorik is.

Athenaeum

Fülszöveg: ~
A valóságban Delila és Olivér soha nem lehetne egy pár. Viszont itt vannak a valóságban, és mégis párként élnek. Szembe kell nézniük a ténnyel: a „Boldogan éltek, amíg meg nem haltak” mondatot akár komolyan is vehetik. A sors azonban különös módon üzen nekik, és hamarosan rá kell jönniük: egy mese újraírása kockázatokkal jár.
A Sorok között folytatásában Olivérnek olyan hétköznapi problémákkal kell megküzdenie, amelyekről nem is álmodott: eddig mindenki az ő alattvalója volt, mostantól azonban neki kell alkalmazkodni másokhoz. Ami nem is olyan könnyű feladat, ha az embernek már előre meg van írva a meséje… (Tovább…)

Már az első rész olvasása után szerettem volna azonnal továbbolvasni Olivér és Delila történetét, szóval nagyon megörültem, amikor megláttam a várható megjelenések között!

Harlequin Magyarország

Sherlock Holmes-kalandregény
Fülszöveg: ~
London, 1888 havas decembere. Sherlock Holmes a Hasfelmetsző Jack után folytatott kimerítő nyomozást követően mély letargiába esik, és ismét a kokain után nyúl. Watson képtelen erőt önteni barátjába, míg egy különös, rejtjelezett levél nem érkezik Párizsból. Mademoiselle La Victoire, a gyönyörű francia énekesnő kér segítséget a híres detektívtől, mivel törvénytelen fia – aki az apjánál, egy angol lordnál élt – eltűnt, őt magát pedig megtámadták a nyílt utcán. Holmes hűséges segítőjével Párizsba utazik, és kideríti, hogy az elveszett gyerek esete összefügg egy felbecsülhetetlen értékű szobor elrablásával és három kisfiú brutális meg­gyil­ko­lá­sá­val. (Tovább…)

Fülszöveg: ~
Imádni valóan romantikus, szívet melengető olvasmány mindenkinek, aki valaha is az Igazit kereste, ám végül sokkal jobbat talált.
Te: kedves, zongorázni tudó szexisten
Én: reménytelenül romantikus adománybolti eladó
Honeysuckle Jonesnak van egy nem is olyan apró gondja, legjobb barátnőinek, Nellnek és Tashnek pedig eltökélt szándéka segíteni ezen. Egy férfira van szüksége, aki figyelmes, intelligens és jó a humora. De mindenekelőtt ügyes kezű. (Tovább…)

Az első nyilván azért keltette fel az érdeklődésemet, mert egy újabb Sherlock Holmes regény, ha nem is Sir Arthur Conan Doyle írta… Szeretem az SH sztorikat filmen, könyvben, játékban, mindenhogyan! A zongoristaprojekt pedig a borítója miatt tetszett meg, aztán kiderült, hogy van benne egy zsémbes (ex-)séf szereplő és már meg is voltam győződve arról, hogy nekem való! :D

Kolibri

Fülszöveg: ~
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A Hatalmagos Azonáltal Barátságos Óriás, azaz a HABÓ nem közönséges csontkrámcsáló óriás. Ahhoz túlságosan is kedves és gyámbor. Szofi legnagyobb szerencséjére. Ha ugyanis bármelyik másik óriás rabolta volna el az éjszaka kellős közepén, hamarosan felfalta volna reggelire. Amikor Szofi megtudja, hogy az óriások Angliába loholnak, és egészben nyeldekelnek le kedves gyerkedliket, ő meg a HABÓ elhatározza, egyszer s mindenkorra véget vetnek a szörnyűséges emberevésnek!
Szofi és a HABÓ címmel is megjelent.

Új kiadó, új kiadás, új borító és Quentin Blake által illusztrált könyv, ami egy hamarosan bemutatandó filmadaptációval is rendelkezik. Szeretném megnézni a filmet, de előtte jó lenne elolvasni. (Szeretem betartani ezt a sorrendet. :P)
Az eddig olvasott Roald Dahl könyveim: Matilda; Danny, a szupersrác

Manó Könyvek

Fülszöveg: ~
Emberek, ​​amit most a piszkos kis kezetekben fogtok, az nem más, mint egy kiáltvány, egy hosszú vallomás, amely direkt az olyanoknak íródott, akik félreértik a középső gyerekeket és nem hagyják őket kibontakozni. Igen, amikor valaki egy buzgómócsing, szuperszőrös nővér és egy ellenállhatatlanul cuki és imádnivaló kisöccs közé születik, akkor nem sok esélye van bevágódni, ugye? Sosem úgy gondoltam magamra, mint középső gyerekre. Tehetséges számítógépes hecker? Pipa. Divatdiktátor? Pláne pipa. Az osztály legügyesebb kavarógépe? Triplapipa! (Tovább…)

Nem vagyok középső gyerek és csak ketten vagyunk testvérek az öcsémmel, de mindig is érdekelt, milyen lehet, ha több gyerek is van a családban. Ennek a könyvnek már a fülszövege meggyőzött – muszáj elolvasnom.

Móra – LOL könyvek

Fülszöveg: ~
Libby Garrett Owen-függő. A szuperokos lány szentül hiszi, hogy megütötte a főnyereményt a szívdöglesztő kosarassal, miközben a srác még csak mutatkozni sem hajlandó vele, nemhogy felvállalni közel egy éve tartó kapcsolatukat. Avery és a kockakommandó nem bírja tovább nézni, hogy imádni valóan őrült barátjuk lassan teljesen kifordul önmagából, ezért ráveszik, hogy csináljon végig egy tizenkét lépéses „Owen-elvonó”-t. A sikeres leszokáshoz Libbynek szüksége van egy pártatlan mentor segítségére is − itt lép a képbe Adam. A kőkemény, szexi srác elvileg tökéletes a feladatra, ha valaki elbír Libbyvel, az ő. Ja, hogy titokban évek óta szerelmes a lányba? Á, miért is bonyolítaná ez a dolgokat?!

A Szívzűrterápia strébereknek című könyvből már ismert mellékszereplők történetét meséli el, de mivel nagyon szerettem az alapregényt, ez is érdekel! (Nekem bejön ez a borító is - nem a csaj feje, hanem a színváltás -, bár olvastam már, hogy pampogtak miatta. :D)

Pozsonyi Pagony

Fülszöveg: ~
Az éjszaka leple alatt furcsa kép kerül az osztály facebook oldalára: esetlen alak minionjelmezben, felette a falra írt felirat: Az osztály vesztese! Az osztályfőnök tombol, a diákok gyanakodva méregetik egymást. Tettesnek se jó lenni, de áldozatnak még rosszabb. Gyerek életét ismerjük meg mindenestül, miközben velük izguljuk és szorongjuk végig ugyanazt a pár napot a felkeléstől a feleltetéseken át a napköziig. Vajon ki tette és miért? (Korosztály: 11+)

Igazából a borítójára figyeltem fel és csak aztán olvastam el a fülszöveget, de engem meggyőzött: ezt el kell olvasnom! Szeretem azokat a gyerekregényeket, amikben felbukkannak a modern cuccok. 
❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése