2016. augusztus 31., szerda



Havi összefoglaló - 8. fejezet: AUGUSZTUS

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Papíron unalmas hónap volt ez az augusztus, ami kezdődött két hét technikai szünettel, majd folytatódott 9 nap szabadsággal, vagyis alig voltam bent dolgozni… (Persze voltam bent, de hagyjuk! Pihentem így is eleget meg aztán elég munkamániás vagyok. :D) Sikerült barátnőznöm, családdal lennem, olimpiát néznem, könyvolimpiára gyúrtam, vásárolgatni, sokat olvasni és elhülyülni az időt.

Remélem, mindenkinek jól telt az augusztusa!

OFF: Előre is bocsánat a szétszórtságomért. Hiába volt „rövid” hónap, mégis sok minden történt, ráadásul már harmadik napja dolgozom 9:30-18 között. Félig ülve alvós, félig ülve írós style-ban nyomom a billentyűzetet. :)) 
Egy kis reklám: Szeptemberben indul az 5. Mini-könyvklub, amiben a krimi-thriller könyveket kell majd olvasni, szóval ha érdekel, akkor szeptember végéig tudsz jelentkezni. (Bővebb infó itt. Jelentkezni pedig itt tudsz.)
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2016 augusztusában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 11 példánnyal növekedett a polclakók száma. Kaptam ajándékba 7 könyvet, nyertem is 1-et, illetve vettem magamnak 3 regényt! :)

Ajándékba kapottak (7)

Nem is tudom, milyen régen zártam ilyen jó ajándékos hónapot! :D Kaptam egy könyvet az Alexandra könyvesboltban Szimirzától, amiért fuvarozom aznap. Kaptam két Brontë-t az adományos csajtól, ahova Szimirzát fuvaroztam a sok cuccal. Egy regényt Lorelle hozott ajándékba, mert nagyon tetszett neki és megkaptam, hiszen szeretem a hasonló KMK regényeket. Két LMBT témájú kívánságlistás regényt, illetve egy NEMkönyvet pedig egy molyos ajándékozás keretein belül kaptam.

Szóval, íme, róluk van szó:
 NemKönyv

Nyertem (1)

Még hónapokkal ezelőtt nyertem a Blogturné Klub nyereményjátékán, ahol egy olyan sorozat második részét lehetett megnyerni, aminek az első része a polcomon csücsül. Ma ért ide és nem kicsit dobta fel a hetemet:

Vásároltak (3)

Ebben a hónapban az Alexandra heti akciójában nem bírtam kihagyni a MÓRA-hetet, amikor is több LOL könyvük akciós volt. Szeretem ezeket a könnyed, röpke történeteket – őket vettem meg:

Más érdekeltségek –

Kétszer is sikerül Lorelle barátnőmmel összeülnöm a hónapban. Mindkétszer asztalfoglalással mentünk palacsintázni és limonádézni, majd Tescoztunk közösen.
 
Lorelle-től kaptam!
Egyszer sikerült kimennünk Jeffi-hez látogatóba. Most nem tévéztünk, hanem ebédeltünk (az anyukája istenit főzött-sütött nekünk), majd Honfoglalóztunk. Persze most sem jöttem el üres kézzel, hanem lelejmoltam pár könyvvel…


Szimirzáék költöztek és ilyenkor előkerülnek a szép állapotú, ám felesleges holmik! Szóval a hónap elején felcsaptam sofőrnek, és elvittem az adományozó helyre kocsival. Ott aztán kipakolás után eldumálgattunk a csajjal és kisült, hogy vannak könyvadományok is, amit átnézhetünk. Két könyvvel gazdagabb lettem, aztán hazaérve összeraktam egy adagot, amit majd viszek, ha legközelebb megyünk.

Elkezdődött a Mini-könyvklub 5. fordulójának a jelentkező-, és szavazó köre. Jelentkeztem, szavaztam. :D

Augusztus 1-14 között a színházban technikai szünet volt, 15-től ki kellett vennem a szabimat, mert… (még titok, nem kiabálom el) –, vagyis papíron 25-ig lábat lógattam.

.Részt vettem az LMBTQ 5.0 ajándékozáson, ahol adtam is egy hatalmas csomagot és kaptam is egy hatalmas csomagot. =^.^=
 
Adtam...
...és kaptam.


MFKata Könyvolimpiát hirdetett: a Rioi olimpia ideje alatt el kellett olvasni 5 a karikák színeiben pompázó borítójú könyvet! (Kihívás itt.) Vicces volt, megcsináltam.


Persze azért néztük serényen anyummal az igazi Olimpiát is, bár nem vagyok nagy sportember. Az izgalmasabb számokra mindenesetre vevő voltam.

Rendeltem egy új könyvespolcot, ami még nem ért ide, ellenben a fotellal, amit vettem. Az új a nagyobb jobb oldali… a baloldalit már muszáj volt lecserélni, mert már nem volt benne anyag és a fán ültem. :D


Belevágtam a 12 napos blogger kihívásba, de egy 31 napos hónap alatt csak HÁROM (mutatom: 3!!!) napig jutottam el… Sajnálom, decemberig csak befejezem.

Befejeztem a 2016-os VÁRÓLISTA CSÖKKENTÉST! Fent az oldalaknál egyelőre szerepel az oldala a listámnak, de IDE kattintva is elérhető, hogy mely könyvekkel sikerült teljesítenem a várólista csökkentést idén.


A hónap zenéi openingjei ~ Gravity Falls és AHS: Hotel! – egyszerűen alig néztem mást, mint ezt a két sorozatot… – GRAVITY FALLS zene itt és zene AHS (18+) zene itt

Augusztusi terveim:
- Recenziós példányok:

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:

- Kölcsön példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés

A havi könyvklubos forduló a végéhez ért, vagyis ahhoz a hónaphoz, ahol mindenki azt olvas, amit szeretne (és megfelel a kritériumoknak). A +1 szabadon választható* könyveinkről ITT olvashatsz, az összes linket ott gyűjtötte össze vegazus! Én szerintem egész jót választottam, ugyanis olyan kemény disztópiát húztam be magamnak, hogy alig tértem észhez utána… és kezelgetnem kellett mindenféle mesékkel, animációs filmekkel a lelkemet. (A VAKVILÁG-ot választottam – íme, a blogos linkem.)



SZEPTEMBER – indul a következő forduló, amiről bővebben itt lehet olvasni (KATT! Jelentkezni pedig itt tudsz.), de elöljáróban annyit, hogy nem éppen a kedvenc műfajaim lesznek a terítéken: KRIMI / THRILLER.


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
11 könyvről írtam a hónapban: 

  1. Henrik Ibsen: A vadkacsa
  2. Ben Elton: Vakvilág
  3. Patrick Ness és Siobhan Dowd: Szólít a szörny
  4. John Corey Whaley: Kobak
  5. Elizabeth Berg: Sorsok szőttese
  6. Natalie Babbitt: Örök kaland (könyv és film)
  7. Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn (Pippa Kenn-trilógia 1.)
  8. Courtney Summers: This Is Not a Test - Éles helyzet (Éles helyzet 1.)
  9. Rick Yancey: Az ötödik hullám (Az ötödik hullám 1.)
  10. Tallér Edina: Most akkor járunk? (Most akkor járunk? 1.)
  11. Kylie Scott: Play - Futam (Stage Dive 2.) 

Mi történt a hónapban a blogon? Bepótoltam egy elsumákolt kötelező drámát. Elolvastam és megnéztem filmen több régóta tervezett sztorit. Elmerültem a YA könyvek világában – különös tekintettel azokra, amelyekben az emberiség kihalásra ítéltetett… Szórakoztam egy jót a Stage Dive zenekarral. Rémeket álmodtam egy kissráccal, barangoltam pár bérlőtárssal és villamosoztam Pesten pár kölökkel… Változatos hónapnak indult, bár a végére kicsit elnyomták az élőket a zombik.

TOP 1 Szólít a szörny, egészen egyszerűen csodaszép történetről van szó, amit egy jó illusztrátor sötét munkái tettek még jobbá. Nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog – igazán meglepett.

TOP 2KOBAK, nekem nagyon bejött ez a fejlecsavarós YA regény, szóval meleg szívvel ajánlom mindenkinek!

TOP 3 – bármelyik YA zombis / világvégés regény. Jó volt az összes, ráadásul kielégítették a zombis YA regény iránti vágyaimat, szóval: ennyi?! :D

Egyéb bejegyzéseim: 1 új megjelenéses poszt, 1 book tag, 1 ajánló és 3 kihívásos bejegyzés –

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról van.
❖❖❖❖❖

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése