2016. augusztus 10., szerda



Mini-könyvklub a’la Vegazus - 5. FELVONÁS! (krimi, thriller)

 A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

2016 szeptemberében startol a Mini-könyvklub ÖTÖDIK fordulója és sikerült olyan témát megszavaznunk, amitől rettenetesen félek! Azt hiszem, ezt a 3+1 hónapot igazi kihívás lesz sikeresen átvészelnem, ugyanis a KRIMI és a THRILLER abszolút kívül esnek a komfortzónámon! Nincs bajom velük, de magamtól nem állok neki(k)… általában kihívásra szoktam szemezgetni ezekből a műfajokból.
Persze az fel sem merült bennem, hogy kihagyom ezt a negyedévet, szóval amikor Vegazus (A Könyv-sarok bloggere és a szervező) elérhetővé tette a jelentkezési űrlapot, már jelentkeztem is. 
Szóval… hogy is van ez?

Történt egyszer, hogy egy bloggernek az eszébe ötlött: mi lenne, ha alakítanánk egy blogos könyvklubot?!

A blogger neve Vegazus, a blogja pedig a Könyvsarok.
  
2015 májusában megalapultunk és 3+1 hónapig romantikus könyveket olvastunk… Nem volt rossz, de nem az a műfaj a kedvencem. Aztán jött egy sci-fi/disztópia kör, amit egy fantasy regényekkel eltöltött negyedév folytatott – mindkettőt igazán élveztem, nagyon jó élményekkel gazdagodtam. Jelenleg az ismételten megszavazott sci-fi/disztópia könyves fordulónak az utolsó havában járunk, és mint máskor is ilyen tájt: elérkezett a következő műfaj megválasztása, majd a Vegazus által választott 10 könyvből a 3 közösen olvasott megszavazása.

INFORMÁCIÓK:

IDŐTARTAM: 
2016. szeptember 1-től december 31-ig

Téma / műfaj: KRIMI, THRILLER 
Jelentkezés: 2016. szeptember 31-ig 
(...és szeptemberben már el kell olvasnod a megszavazott könyvet!)

A cél a közös olvasás élménye és nincs nyereményjáték!

Műfajok - mire szavaztam én?

Romantikus/Chick-lit és Krimi/Thriller.

Bevallom, hogy hiába szavaztam erre, egyáltalán nem vártam, hogy ez lesz a befutó, és amikor megláttam, akkor előjött belőlem a nyúl! Jaj, nekem! :) Persze mivel esélyes volt a történelmi regény, a memoir / életrajzi regény is, úgy gondolom, hogy megúsztam az igazán nehezeket.

A szavazásra bocsátott KÖNYVEK

Mivel nem célom, hogy bárkit befolyásoljak, így csak azt mondom, hogy mely könyveket olvastam már, azt nem, hogy mire szavaztam. Egyébként ez életem első olyan mini-könyvklubja, ahol egyet sem olvastam a felsoroltak közül. :D

   




Jelentkezés! Szavazás!

A szabályok az előző forduló óta megszigorodtak, szóval a régi motorosknak is érdemes átolvasni újra a SZABÁLYZATOT Vegazus blogján: A teljes SZABÁLYZAThoz ide kattints!

Szemezgetés a szabályokból:

- Mind a négy hónapban egy-egy könyvet olvasunk el, a határidő mindig a hónap utolsó napja.

- Az első három hónapban előre meghatározott könyveket kell olvasni, tehát szeptemberben, októberben és novemberben is minden résztvevő ugyanazt a regényt olvassa (minden hónapban egyet). Decemberben szabad a vásár, amennyiben Vegazus leOKÉzza a választásodat. (Ha megfelel a feltételeknek, nem kell aggódni.)
- Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról.

- Ha nincs blogod, de szeretnél részt venni, az is megoldható, mert van egy közös blog, ahova írhatsz Vegazus segítségével!
- Ha annyira szenvedsz a könyvtől, hogy nem akarod tovább olvasni, az nem probléma, ez esetben is írj róla értékelést, amiben kifejted, hogy miért nem tetszett, ezt is el fogom fogadni.

- Ha már olvastad korábban a könyvet és van róla olyan bejegyzésed, ami 6 hónapnál nem régebbi, akkor nem kell újra olvasnod, elég ha elküldöd ennek a bejegyzésednek a linkjét.
- Ha 6 hónapnál régebbi a bejegyzésed, vagy nincs is, akkor új bejegyzést kell írnod róla, és ehhez erősen ajánlott a könyv újraolvasása.


ISMÉTLÉS: 1 könyvre és a róla szóló megértékelés megírására 1 hónapod van, és NEM csúszhatsz át a következő hónapra, le kell adnod vagy buktad a hónapot.*

*Semmi nem történik, ha buktad a hónapot! Ha két közösen olvasós hónapot buktál, akkor nem szavazhatsz a következő kör műfajára és a 10 könyvére, de semmilyen egyéb szankció / büntetés nincs. Ez egy játék és közösségépítő program!

Szóval, ha kedvet kaptál…!

SZEPTEMBER 31-ig jelentkezhetsz itt: Könyvsarok/Mini-könyvklub 5, de ne felejtsd el végigolvasni a szabályokat a félreértések elkerülése végett! Jelentkezés után pedig ne felejts el szavazni az olvasni kívánt könyvekre – és ezt csak akkor teheted meg, ha aug. végéig jelentkeztél!

✿✿✿✿✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
✿✿✿✿✿


4 megjegyzés:

  1. Hello! Köszönöm szépen a reklámot!! :) Egy kis kiigazítást hagy tegyek, mert benn maradt a szövegben egy régi rész. A végén az "ismétlés" résznél:
    "de az űrlap kitöltésének végéig (általában minden hónap 10-e), le kell adnod vagy buktad a hónapot"
    ez egyrészt már nem 10-ike, másrészt meg csak az előző hónap végéig fogadom el az értékelést - ahogy a mondat első felében is írtad. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Tudnám, miért maradt benne. :/ Valószínűleg wordben nem javítottam át a múltkor csak a bejegyzésben... (a másolás átka)

      Törlés
    2. Nincs mit, és bocsi, hogy folyton belekotyogok. :)

      Törlés
    3. Tudod jól, hogy nem zavar. :)) Sőt. Inkább kotyogj bele és legyen helyes, ami a blogon van. :D

      Törlés