2017. január 29., vasárnapJanuári megjelenések, azaz néhány könyv, amit elolvasnék...

  

Kiadó szerint:
Ciceró, Édesvíz, Flatiron Books, Loveswept, Manó Könyvek, Könyvmolyképző

  
Nem jelent meg túl sok könyv a hónapban, de ezt a párat sem szeretném elsumákolni. Tényleg csak pár könyvről van szó, ráadásul ebből kettő angol nyelvű friss megjelenés… (Tudom, hogy általában csak egy angol nyelvűt rejtek el, illetve egyet se túl gyakran, de most mindkettő nagyon megtetszett és nem tudtam kiválasztani egyet!)  

FIGYELEM!
A poszt nem az összes januári megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amikre szemet vetettem. Jó lenne megvenni, kölcsönkérni, elolvasni, megtapogatni őket, mert tetszik a sztori, a borító vagy éppen a cím. Röviden: szerintem érdekesek!

❖❖❖❖❖
Ciceró

Fülszöveg: ~
Egy rejtélyes áram által átjárt galaxisban mindenki különleges adománnyal születik.

CYRA a shotet nép fölött uralkodó kegyetlen zsarnok húga, akit áramadománya fájdalommal és hatalommal ruház fel. A bátyja a képességeit kihasználva az ellenségei kínzására kényszeríti a lányt, ám Cyra nem csupán fegyver a testvére kezében: szívós, fürge és eszesebb, mint ahogy azt a zsarnok sejtené.
AKOS egy földműves és egy orákulum nagylelkű fia Thuvhe fagyott bolygójáról, akinek hűsége a családja iránt nem ismer határokat, és akit különleges áramadománya védelmez. Miután Akost és fivérét ellenséges shotet katonák ejtik foglyul, kétségbeesetten küzd azért, hogy a testvérét kimenekítse – kerüljön bármibe.
Akos Cyra világába kerül, és az országaik és családjaik közti viszály leküzdhetetlennek tűnik. Vajon segítenek-e egymásnak túlélni, vagy elpusztítják egymást?
Az Árnyak és jelek Veronica Roth lenyűgöző története a barátság – és szerelem – erejéről egy váratlan adományokkal teli galaxisban.

SZERINTEM
YA sci-fi A beavatott-trilógia írónőjétől, hát lehet ennek nemet mondani? Amint felkerült a Molyra magyarul, már röppent is a kívánságlistámra! Vicces, hogy már 72%-os a tetszési indexe, de majd szeretem magamnak eldönteni a dolgokat, szóval mindenképpen el fogom olvasni.

Édesvíz

Fülszöveg: ~
Mindenki tudja, hogy a tartós ülés károsan hat az egészségünkre. A közelmúltban végzett tanulmányok eredményei szerint a túl sok ücsörgés számos betegség kialakulásában szerepet játszhat, az elhízástól a cukorbetegségen át a depresszióig, sőt akár a rák kifejlődéséhez is hozzájárulhat. A tipikus irodai ülőmunkát végzők több mozgásszervi betegségtől szenvednek, mint azok, akik naponta fizikai munkát végeznek. Kiderült, hogy az ülés ugyanolyan mértékű foglalkozási kockázatot jelent, mint az, ha az ember nehéz súlyok emelésével járó munkát végez. A tények konkrétan azt jelzik, hogy az ülés megrövidíti az életet. 
A széked olyan, mint egy ellenség, mely rombolja a tested.
Korszakalkotó új könyvében az elismert gyógytornász-fizioterapeuta, a New York Times és a Wall Street Journal sikerlistáján egyaránt szereplő szerző, Dr. Kelly Starrett részletes túlélési tervet állít fel székközpontú társadalmunk ücsörgő polgárai számára az ülés negatív hatásai ellen. Az Asztalhoz kötve című kreatív kézikönyv megoldásokat kínál a hátsó feleden gubbasztva eltöltött idő csökkentésére, valamint olyan stratégiákat javasol, amelyekkel az életminőségedet javító, dinamikus, aktív munkaállomássá alakíthatod az íróasztalodat.
A kezedben tartott könyvből megtudhatod, hogyan
o ismerd fel és korrigáld könnyedén az ártalmas testhelyzeteket
o szüntesd meg a hátadban, a nyakadban és a válladban jelentkező fájdalmakat
o találd meg a gerinced és a törzsed helyes tartását
o járj, fordulj, guggolj és cipelj a legügyesebben
o enyhítheted a fájdalmat és növelheted a mozgástartományodat a 14 testkarbantartó gyakorlat segítségével
Akár a munkahelyi, akár a szabadidős teljesítményedet szeretnéd maximalizálni, akár fogyni szeretnél vagy csupán fájdalommentesen élni, az Asztalhoz kötve mindenképpen jó választás, mely az íróasztal okozta sokakat érintő problémák forradalmi gyógymódját kínálja.

SZERINTEM
Igazából baromi sokat ülök a melóhelyemen. Imádom, de néha borzasztóan fáj a hátam és a derekam. Szeretném, ha egy ilyen könyv elolvasásával és a tanácsainak a betartásával megoldódnának a problémáim. (Persze nem vagyok ennyire naiv, de próba cseresznye.)

Flatiron Books

Fülszöveg: ~ *saját fordítás*
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Eredeti világ. Legendás verseny. Megbabonázó szerelem. Törhetetlen kapocs két lánytestvér között.

Üdvözöl a Caraval – egy varázslatos fantasy sorozat első könyve, ami tökéletes olvasmánya lesz a Holdbéli krónikák és az Éjszakai cirkusz rajongóinak.
Mielőtt belépsz Caravalba, emlékeztetned kell magad arra, hogy ez az egész csak játék…
Scarlett még soha sem hagyta el a pici szigetet, ahol szeretett testvérével, Tellával és könyörtelen apjukkal élt. Most pedig, hogy Scarlett apja elrendezett a lánynak egy házasságot, a lány azt hiszi, hogy álma, miszerint egyszer látja Caravalt, a legendás, az évente egyszer megrendezett showt, amiben a közönség is részt vesz, véget ért…
Aztán megérkezik Scarlett régóta várt meghívója Caravalba. Az idei showra testvére, Tella segítségével jut el, aki egy titokzatos matróz segítségét veszi igénybe, ám mielőtt a trió megérkezne, Tellát elrabolja a Caraval szervezője, az igazi lángelme: Legend.
Scarlettnek mindig azt mondták, hogy minden, ami a Caraval alatt történik ámítás, egy nagyon bonyolult előadás része. Ennek ellenére őt nagyon hamar behálózza a szerelem, a szívfájdalom és a mágia és egy játékban találja magát a nővérével, Legenddel és a többi játékossal. Attól függetlenül, hogy a Caraval valós vagy sem, 5 napja van megtalálni a nővérét, ugyanis ha nem menti meg, mielőtt a játék véget ér, akkor örökre elvesztheti Tellát…

SZERINTEM
Már ott megfogott az angol fülszöveg, ahol Marissa Meyer Holdbéli krónikák sorozatához és az Éjszakai cirkuszhoz hasonlítják a könyvet, ugyanis mindegyik nagy kedvencem.

Loveswept

Fülszöveg: ~ *saját fordítás*
Ebben a feszültséggel teli történetben egy hacker játszik csábító játékot egy ügynökkel, aki online üldözi, de a valóságban megosztja vele az ágyát.
Első pillantásra nincsen rajtam semmi szokatlan. Valakinek a lánya vagyok. A testvére. A barátja. Ha rám nézel, nem látsz semmit, ami felkelti a gyanút. Nem látszom bűnözőnek.
Hannah Whalen vagyok, de a legtöbben úgy ismernek, hogy freed0mov3rdr1v3, azaz “Freedom Overdrive”. A világ egyik legtermékenyebb és leghírhedtebb hacktivistája vagyok. A célom – a szándékom -, felhívni a figyelmet a vállalati és kormányzati hazugságokra, amiket túl sokáig rejtegettek.
Az én történetemet a lehető legjobb szándék vezérli - az életemet a korrupció felfedésének szenteltem. A tisztességtelenek, az etikátlanok ellen harcolok. Cyber-terroristának bélyegeztek emiatt, köröz az FBI, de én mindig egy lépéssel előttük jártam.
Amíg bele nem szerettem.
Ugyanis most azzal az emberrel alszom, aki rám vadászik. Neki fogalma sincs arról, hogy én vagyok a prédája. Nekem pedig most döntenem kell a szívem és a szabadságom között.

SZERINTEM
Oké, oké… Már ott megvettek engem, hogy a főszereplő egy hacker csaj… Talán egyszerűnek tűnik, de remélem, hogy egy igazán összetett sztori kerekedik ki ebből az FBI vs. Hacker lávsztoriból.

Manó Könyvek

Fülszöveg: ~
Kismackót nyugtalanítja valami.
Vajon mennyire szereti őt az édesanyja? Akkor is szereti, ha Kismackó rosszalkodik?
Akkor is, ha valami nagy baj lesz?
Igen. Az anyai szeretet mindennél erősebb, és Kismackó megtanulja, hogy ez nem fog megváltozni soha.
Megható történet az anyai szeretetről és a gyermeki kíváncsiságról Szabó T. Anna és Dragomán Pali – anya és fia – közös fordításában.

SZERINTEM
Igazi szívet melengető könyvnek tűnik, olyannak, aminek az olvasása közben az ember úgy érzi, mintha ölelgetnék. :D Persze ezzel nem azt szeretném jelezni, hogy rám férne egy marha nagy ölelés, hanem azt, hogy már a borítója is irtó aranyos, alig várom, hogy levadásszam  valamerre ezt a könyvet!

Könyvmolyképző

Fülszöveg: ~
A pszichológus Faith Corcoran kétségbeesetten próbál elszökni zaklatója elől, aki rémálommá változtatta az életét az elmúlt egy évben. Elég kétségbeesetten ahhoz, hogy arra a helyre meneküljön, ami még a zaklatójánál is régebb óta kísérti. Egyszerre áldás és átok, hogy a közelmúltban megörökölte nagymamája házát Cincinnatiben: az épület menedékké válik, ahol Faith újrakezdheti az életét. Vajon szembe tud nézni az életét a mai napig befolyásoló sötét emlékekkel?
Csakhogy Faithnek fogalma sincsen róla, milyen közel került a félelmeihez.
Két egyetemista lány is eltűnt a környéken, és az FBI különleges ügynökét, Deacon Novakot is bevonják az ügybe. A nyomozás váratlanul Faithhez vezeti őt, és beleszeret a gyönyörű, bátor nőbe. Ketten együtt hamarosan rádöbbennek, hogy az ügy bonyolultabb, mint hitték. Kapcsolódik mindahhoz, ami évtizedekkel ezelőtt Faithszel történt, megkérdőjelez mindent, amiben a pszichológusnő hisz, és hátborzongató új jelentést kölcsönöz a hús-vér szónak.

SZERINTEM
Romantikus krimi, thriller. Mondanám, hogy nem az én típusom, de olvastam az írónő Érints meg című regényét, ami önálló sztoriként is megállta a helyét, de egyébként ennek a Romantic Suspense sorozatnak az egyik része. Tetszett, jó a stílusa, hátha ez a könyve is tetszene.
❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


3 megjegyzés:

 1. Az a hackeres tényleg nagyon érdekesnek ígérkezik!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gondoltam, hogy neked - másért, de - be fog jönni. :D Romantic suspense besorolású, azokat meg szereted. :D

   Törlés
  2. Azért az még nem elég, hogy romantic suspense. :) Elsősorban azért tetszik, mert bejön a hackeres törvényenkívüli igazságosztó szerep, főleg, hogy megcsavarják azzal, hogy a pandúrjával kavar. :D Milyen hülyén fogalmaztam. :)

   Törlés