2017. január 4., szerda



START! Mini-könyvklub 6. felvonás: romantikus, chick-lit


A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Be kell vallanom, hogy én nem nagyon estem hanyatt a krimi, thriller fordulótól, ugyanakkor semmi pénzért ki nem hagytam volna! Hozzá kell tennem, hogy abszolút nem a zsánerem egyik műfaj se, de valahogy érdekesebb történeteket vártam a választott szerzőktől! Jo Nesbø-ra nagyon kíváncsi voltam, de A lány a vonaton című könyvet kifejezetten rossz / nyomasztó emlékként tartom számon. 
(Holott akárkivel találkozom magánemberként, aki olvasta: totál odavan érte…?! Legalább el tudok róla beszélgetni, ez is valami.)
Az új forduló remélhetően egy KÖNNYED és LAZA forduló lesz, hiszen a romantikáé lesz a főszerep. (Erre a műfajra (is) szavaztam, ahogy már említettem a beharangozóban.)

 
Hogy mikre szavaztam?

Akárhogyan is hangzik, több olyan is volt a 10 lehetséges könyv között, amit eszem ágában sem lett volna elolvasni. (Kivéve, ha megszavazzuk... Az azért számítana valamicskét.) ;) Majd’ mindegyik könyvről hallottam jót is, rosszat is, de nem igazán voltak nálam porondon. Nem akartam szimpatikus / unszimpatikus borító, szerző vagy cím alapján választani – mint általában -, így kivételesen átrágtam magam az ÖSSZES könyv fülszövegén, végül rájuk szavaztam:

Mit olvasunk majd ebben a fordulóban?

JANUÁRBAN:
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek – A molyon jelenleg 95%-os a könyv 
Úristen, nehezen hiszem el, hogy van olyan ember, aki ezt még nem olvasta – holott én is ilyen vagyok! Csak a molyon cirka 2900-en olvasták és meg mernék rá esküdni, hogy voltak régebben napok, amikor a csapból is ezt folyt víz helyett… Kacérkodtam a gondolattal, hogy el kéne olvasni, de sosem bírtam nekiállni, mert annyira szenvedősnek hangzik a sztorija. (Ráadásul a második rész CÍME szerintem egy az egyben lespoilerezi az első rész lezárását…)


FEBRUÁRBAN:
Zakály Viktória: Szívritmuszavar – A molyon jelenleg 81%-os a könyv
Legyen valami magyar is a klubban – mondá Vegazus és feltevé a választható könyvek polcára ezt a művet. Ennek van talán a legsemmitmondóbb fülszövege az összes közül, ugyanakkor egész kis rajongótábora van az írónőnek… meg aztán a Vörös Pöttyösöket is szeretem. Kíváncsian várom.

MÁRCIUSBAN:
Tommy Wallach: Kösz, hogy… – A molyon még nincs %-a, mert friss kiadvány. GoodReadsen 5/3,9 az átlaga.
Ez az, amiben biztos voltam, hogy el AKAROM olvasni, vagyis ha nem lett volna beválasztva az alapregények közé, akkor ez lett volna a szabadon választhatóm! Nemrég került a látókörömbe és nagyon, nagyon birizgálja a fantáziámat a sztori!

ÁPRILISBAN:
Szabadon választott romantikus / chick-lit regényt kell választani, persze a szabályoknak megfelelően.

Mi jöhet szóba nálam, mint +1 szabadon választott?

Most egész sok romantikus és chick lit van a várólistámon, de ez miképp fog megváltozni áprilisig, azt nem tudom! Jó lenne valamit Julianne Donaldsontól elolvasni (Edenbrooke vagy Blackmoore), de várakozik nálam jó néhány LOL ifjúsági (YA) regény is (Becsavart szerelem,  Vakrandi a végzettel, Lángra lobbant nyár vagy Toplistás szerelem), amiket jó lenne elolvasni…
Abban biztos vagyok, hogy nem szeretném valami olyan (urban) fantasyval megúszni a dolgot, amiben ugyan van romantika, de nem ezen van a hangsúly. :D

Ha kedvet kaptál…!
JANUÁR 31-ig jelentkezhetsz itt: Könyvsarok/Mini-könyvklub 6, de ne felejtsd el végigolvasni a szabályokat a félreértések elkerülése végett! (Én folyton elfelejtek mindent, szóval nem véletlenül említem a dolgot ismételten! :D) 
Ne feledd, hogy januárban már el kell olvasni az első KÖZÖS könyvet: 

✿✿✿✿✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
✿✿✿✿✿


3 megjegyzés:

  1. Szerinted a folytatás címe spoileres?!? Ne már!! Én azt gondoltam, hogy a második részben fogja elveszíteni.... elvégre megismerni is az elsőben ismeri meg... na most ez a gondolat elég nyugtalanító, remélem nem lesz igazad. :)

    Köszönöm a beharangozót!

    VálaszTörlés
  2. Kicsit félek ettől a fordulótól (pláne, hogy az előzőt úgy elbuktam, hogy azt tanítani kéne...), de Anyuka karácsonyra megkapta a Mielőtt megismertelek DVDt, emiatt úgy határoztam, hogy ezt az univerzum jelzésének tekintem, és jelentkezem erre a körre is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vannak néha ilyen jelzések az életben. :) Örülök, hogy jössz megint!

      Akartam egyébként a blogodra írni, de sajnos nem tudtam, regisztrálni nem akaródzott... (illetve régen szerintem regsiztráltam én, de azt valamiért nem ajánlotta fel.) Csak meg akartam dícsérni a kalapos emberes írásodat, nagyon tetszett! :)

      Törlés