2017. február 25., szombat



Anne L. Green: Törékeny ​vonzerő


 Köszönet a recenziós példányért az írónőnek és az Álomgyár kiadónak!
(FB / Weboldal  / Moly / Az írónő FB  és Molyos oldala)
  

– (…) Tudja, mindannyian emberek vagyunk, tele hibákkal, és lehet bennünket így is, és úgy is látni, minden a nézőn és az ő hozzáállásán múlik.


Fülszöveg:
Vajon felépülhetünk egy a testünket és a lelkünket ért súlyos sérülésekből?
Adam Avens harmonikus élete semmivé foszlik, amikor a menyasszonya, Cat életét veszti egy tragikus balesetben. A keserű gyász és az emésztő bűntudat érzésében elmerülve teljesen reményvesztetté válik. Ám egy napon váratlanul berobban az életébe a szépséges Chloe. Adamet addig nem ismert vonzalom keríti a hatalmába a titokzatos, vörös hajú lány iránt, akit nem tud száműzni a gondolataiból.
Chloe erőszakkal teli múltja után keményen küzd, hogy a felszínen maradjon, de rendkívül kiábrándult és csalódott. Egészen biztos benne, olyan, hogy igaz szerelem, csak a romantikus könyvekben és mozivásznon létezik. Adam vonzó tekintete és tréfálkozásai iránti sóvárgása azonban erősebbnek bizonyul, mint a félelmei a múlt démonaitól. Mégsem képes egyedül eltépni a láncokat, mindent elfelejteni és újra hinni.
Az első találkozásuk azonban mindkettejük sorsát megpecsételi. Hosszú út áll még előttük, a sebek nehezen gyógyulnak. A szerelem, amelyről már mindketten azt hitték, soha sem lesz részük benne, lassan enyhíteni kezdi a múltjuk fájdalmait. Az éppen sarjadó szerelmüket azonban váratlan fordulatok és fenyegető üzenetek teszik próbára, feltépve a már hegedő sebeket.
Létezhet újrakezdés két megtört ember számára, akik már elvesztették a reményt? Vajon tényleg erősebb a lelkünk vágyakozása a boldogságra, mint a félelmeink?

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2017

Álomgyár, 2017
528 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9786155692093
Megvásárolható ITT:
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el?
Imádtam a Viharos érzelmek című könyvét és megszerettem a stílusát. A Törékeny vonzerővel már a borító megpillantása óta szemeztem, de elbizonytalanított a fülszöveg Chloe-ra vonatkozó része - egyébként tényleg erőszakkal teli a múltja -, de irtó kíváncsi voltam Adamre!
 
♡.♡ Dedikált szépség! (kép 1, kép 2)
Szerintem

Nagyon megrázó a kezdete, csodálatos a közepe és elképesztő a vége… Voltak részek, amikor nem bírtam levenni a szemem a sorokról – még ivás közben is úgy tartottam a könyvet, hogy olvashassak, haladhassak. Lebilincselt és felülmúlta a várakozásaimat!

Totál ütős a történet eleje, mert egyből belepillanthatunk egy olyan férfi szemszögébe, akiért mi nők odadobnánk mindenünket, mert egy stabil, békés, nyugodt, ám keménykötésű férfi és éppen csak a csillagokat le nem hozná a nőjének az égről, de ez a bizonyos hárpia nő – lábtörlőnek használja. Adam szerelme, Cat kategorikusan az a nőszemély, akit meglátok és meggyűlölök…

A történet váltott nézőpontú, a másik főszereplő egy relatíve normális, ám keserű múltú, összetört lelkű nő: Chloe. Elsőre őt sem kedveltem meg – holott imádom a vörös hajú női karaktereket! -, pedig micsoda szövege van a csajnak! Eleinte úgy tűnt, hogy Ég ’s Föld a különbség Adam és Chloe között, ám a regény közepére ez már elhamarkodott következtetésnek tűnt. Imádtam, ahogy igyekszik ellenállni Adamnek, persze lássuk be, hogy esélye sem volt. Egy Anne L. Green férfi karakternek nehéz, sőt!, lehetetlen ellenállni! (Kivéve, ha nem egy pszichopata, mint Chloe exe, akitől… féltem.)

Pro

Jól állt a regénynek, hogy nem csupán szerelmes és erotikus részek váltogatták egymást, hanem bejött a képbe Josh, akitől minden épeszű ember elmenekülne, ugyanis nagyon nem normális. (Finoman szólva, egy beteg állat!) Adam nővérének és a nevelőszüleinek a részeit kifejezetten imádtam, ráadásul nekik is megvolt a maguk sztorija a könyvben. Különösen Amy kislányát szerettem, illetve az ő részeit a könyv vége fele és a tennessei farmot! (Rémes nőszemély az a bizonyos Cat! Hogy lehet gyűlölni egy olyan helyet, mint AZ a farm?! Nem térek magamhoz.)

Kontra

Bár imádom a választékos beszédet, társalgást, mégsem könnyű manapság belebotlani… Ebben a könyvben mindenki roppant modoros, szépen beszélő - függetlenül attól, hogy férfi, nő, felnőtt vagy gyerek -, és ez néha kicsit sok volt. Például: „Nem fogok fojtogató árnyak prédája lenni, mert ez a szerelem maga a szabadság.” – …elolvadok, annyira csodálatos és mély a mondanivalója, ám nem hiszem, hogy akad, aki folyamatosan ilyen fennkölten, választékosan és/vagy összeszedetten beszél napjainkban. Szomorú, nem?

Ettől eltekintve mégis abszolút REALISTA a regény, hiszen mindennapi helyzetekkel és problémákkal foglalkozik. Sajnos vannak boldog családban bizonytalankodó anyukák, gonosz és bosszúszomjas emberek, nárcisztikus pszichopata exférjek. Szerencsére akadnak csodálatos testvérpárok is, akik felnőttként kitartanak a másik mellett, számíthatnak egymásra és bizony vannak pszichiáterek / pszichológusok, akik a maguk problémáján képtelen túllépni, hiába gyógyítanak meg másokat.

Értékelés: 5

Összességében

Beleszerettem egy kicsit ebbe az erős, kemény, ám békés, jó szívű Adambe… és örülök, hogy megtalálta az ő Eperkéjét. Szerettem, hogy „kicsi a világ” és érdekes (rokoni) összefonódások vannak a történetben (pl.: Laurie vagy a parancsnok), akárcsak a hangsúlyosabb, kevésbé hangsúlyos melléktörténeteket is! Kulturáltan erotikus, vagyis nem obszcén és nem kizárólag a szex körül forog a sztori, de mégis bővelkedik felhevítő jelenetekben – ezt már a Viharos érzelmekben is szerettem. 

Veszekedések és kibékülések váltogatják egymást. Tele van nevetéssel és könnyes jelenetekkel, ráadásul az olvasó is megkönnyezi a szereplők tragédiáit, rossz periódusait, ahogy velük örül, ha boldogok. Nevettem, mosolyogtam, néha szomorkodtam, aztán azon gondolkodtam, hogy hol teremnek az Adamhez (vagy Scotthoz – Viharos érzelmek) hasonló hímpéldányok. Anne írhatna nekem is egy hozzájuk hasonló Nagy Őt, imádom a férfi karaktereit. (Még Stanton parancsnokot és stílusát is bírtam! ;))

Ajánlom, ha…
…szereted fordulatos, összetett szerelmi történeteket; kedveled a dögös férfi főszereplőket, esetleg a katonákat; …bírod a szép nyelvezetű, ám kellően drámai történeteket; …szereted Anne L. Green regényeit.

Nem ajánlom, ha… nem kedveled komolyabb vonulatú történeteket; ...a családon belüli erőszakot, mint témát; …vagy az Ajánlom, ha…-nál említettek bármelyikét.

Kedvcsináló idézetek:
– Olyan furcsák vagytok ti pasik. Ha a férfiagyba bedobok két almát, akkor tuti, hogy egy körtét fog kidobni. Teljesen másképp gondolkodtok.
Ezen kis híján sírva nevettem.
– Hogy micsoda? Neked a férfiak a bonyolultak? Akkor ezt kapd ki! Ha én dobok be a te agyadba két almát, abból három csillag, egy rakat cseresznye, és négy háromismeretlenes egyenlet jön ki. A ti agyatok, mint egy szupersztráda. Szinte csak az érzelem vezérel mindent. Ez az egyik oka, hogy mindig minden megragad az agyatokban. Káosz. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajtatok.
– (…) Te az első pillanattól elvarázsolsz. Engem tényleg nem érdekel a blúzod színe, vagy hogy passzol-e a körömlakkod a rúzsodhoz. Nem izgat, ha reggel nyúzott vagy kócos vagy. Köztünk folyamatos a vibrálás, izzik a levegő, ahogy meglátlak magam előtt, csak az jár a fejemben, mennyire szerencsés vagyok, hogy megbízol bennem.
Rá kellett döbbennem, hogy a szerelemnek nincsenek szakaszai, vagy szeretünk, vagy nem. Hiába várjuk egy olyan érzés kiteljesülését, ami már az első pillanatban nincs ott.
– Nem vagyok az a lelépős fajta, én inkább az agyadra menős típus vagyok – ugrattam.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡
A képek a Pinterest táblámról származnak:  Törékeny vonzerő
♡ ♡ ♡ ♡ ♡


1 megjegyzés:

  1. Már én is kíváncsi vagyok rá, ezért köszi, hogy írtál róla. Ezzel csak erősebb lett az elhatározásom, hogy be kell szereznem❤

    All the love xx
    Barby

    VálaszTörlés