2017. február 28., kedd



Havi összefoglaló - 2. fejezet: FEBRUÁR


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Az év második összesítője, amit majdnem elfelejtettem megírni, ugyanis csak tegnap döbbentem rá, hogy a február 28 napos… vagyis ideje lenne nekiállnom hónapot zárni.

Könyvkluboztam, színházi előadásokat látogattam, barátokkal ettem-ittam-kártyáztam, voltunk kutyadokinál, kaptam pihenőt, Valentinoztunk, komódot vettem… és dolgoztam: rengeteget. Jó kis hónap volt, bár alig voltam otthon. Viszont vettem egy csomó könyvet és egy új bútort, hogy elférjenek a könyveim, szóval nincs okom panaszra.

Remélem, hogy Mindenkinek jól telt a február!

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2017 februárjában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 14 példánnyal növekedett a polclakók száma. Rengeteget vásároltam a hónapban...

Vásároltak (9)

A 3 db Cartaphilus könyvet a Golden Book kiadó 40%-os OLVASS! akciójában /link itt/ vettem, ami még mindig él és rengeteg kincset rejt. A hónapban egy másik nagyobb akciónak is alászaladtam, mégpedig a Delta Vision 50%-osának… ahol berendeltem az összes hiányzó és még nem olvasott, új kiadású J. Goldenlane könyvet (Napnak fényét már olvastam, a Holdnak árnyéka megvan)… Azt hoznám fel a mentségemre, hogy az összes könyv régóta kívánságlistás volt… (Ugye ez felment engem?! Nem, én sem hinném…)

CARTAPHILUS
DELTA VISION

Nyertem (4)

Érdekesség rólam: imádom LKH: Anita Blake sorozatát, bár az utolsó 3 könyvét nem vettem meg a sorozatnak. Na, mit hoz az ég, éppen ezt a három könyvet lehetett megnyerni az Ekultura.hu heti játékán. Gondoltam, rápróbálok erre a dologra – és NEM BEJÖTT?! Alig hiszem el, hogy ezekkel teljes a sorozatom (a következő rész magyar megjelenéséig persze)! Zakály Viki könyvét még január elején nyertem a BLOGTURNÉKLUB játékán! (FB link, Weboldal):
 
Anita Blake gyűjtemény
Recik (1)

A Viharos érzelmek óta szeretem ALG stílusát (és férfi főszereplőit), és meglepetésemre megkérdezett, hogy lenne-e kedvem az új könyvét – amit már kinéztem magamnak a friss megjelenések között – elolvasni. Rövid idő alatt. És írni róla. Extra gyorsan. Nem kellett sokáig gondolkodnom, bólintottam, kézhez kaptam a könyvet és csak pörögtek a lapok… Túl hamar vége lett… Viszont már írtam is róla, amit IDE KATTINTVA el is lehet olvasni.
Majdnem elfelejtettem mondani, hogy névre szól a dedikációja a szépségnek!


Más érdekeltségek –

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks ebben a hónapban is indította a havi könyves kihívását, amin ismételten részt vettem (és ha jól emlékszem, talán mindegyik naphoz sikerült fotóznom is). (Már kint is van a márciusi kihívás!! Csatlakozni ér! :))


Egész jópofa napi témák voltak, amikhez élmény volt fotózni. Számomra a februári top napok a következők voltak:
4 - Szőrös főhősök

23 - Vonyító vérfarkasok

24 - Vámpírok világa

27 - Amit februárban kaptam /vettem

Merítés szinten is tovább haladtam, ugyanis most a saját rovatom mellett kettő másikba is írtam. A főszerki javaslatára lett egy tematikus rovat is, ami a TÉLLEL foglalkozik és bemutatkoztam, mint új szerkesztő…

Zsuzsómmal sikerült végre összeülnünk az Alibiben és pizzázás közben kicsacsogni magunkat. El is hívtam a hétfői Rák Jóska előadásra (ami nekem az egyik kedvencem az évadban), végignéztük, kiröhögcséltük magunkat. Mindkét este szép volt.

Részt vettem a bloggerek által szervezett Valentin projekthéten. Nem vagyok nagy romantikus, de szerencsére akadt még néhány rebellis tag, szóval egész jól elszórakoztunk. (Ld.: projekthét címke)

8-án enyhén depressziós voltam, mert szerverköltöztetés miatt nem volt Moly. Ilyenkor döbbenek rá, hogy naponta hányszor kattintok az oldalra vagy lesek a frisseimre… Gyalázatos függő vagyok.

Dóra névnapot ünnepeltünk 14-én, vagyis 3 nagyobbacska csaj egy hatalmas pizzával ünnepelt, miközben körülöttük mindenütt párok és szívecskék. (Jeffi is megemlékezett az eseményről, nevettem is egyet a blogposztján!) Jeffi-Dóra kapott tőlünk (Szimirza+én) Esővágyat, én pedig a Főnöknőmtől azt, hogy elengedett előbb, mert tudta, hogy ünneplés lesz.



Cs. Zoli - Útirajzok
(kép innen)
18-án megnéztem az Útirajzok előadást, ami a nem közvetlen Főnököm előadása. (Az előadásról itt olvashatsz.) Petőfiért nem vagyok oda, hiszen Ady Endre - Reményik Sándor - Fodor Ákos a három abszolút kedvencem, de Zolit imádom és zseniális volt az egész előadás. Azt hiszem, bírnám, ha Petőfi Sándor Úti levelek Kerényi Frigyeshez prózáját felmondaná hangoskönyvbe! :D Előadás után pedig a Zolival és a Petrával (munkatársnőm / barátnőm) hármasban a Művészben loptuk a nap végét – ők ittak, én kávéztam és közben SOLOztunk. (Ami olyan, mint az UNÓ, de valami oknál fogva SOLOnak hívják… I don’t care.)

Az új családtagom egy komód a JYSKből, ami így néz ki, a neve Olstrup, de esélyes, hogy át fogom nevezni. (Mert 8000 Ft-ért már hagy adjak neki ÉN nevet!) Az a dolga, hogy tartja a tévémet és elrejti a könyveimet… az elsó kép polca már full tele van… *sóhaj* Szerintem gyanakszik a család, hogy miért kellett.



Nem csak a Rák Jóskát meg az Útirajzokat láttam ám a hónapban! Ha már színházban dolgozom, akkor néha munkaidőben is belógok – a Főnöknőm engedélyével – az előadásokra. A Világgá mentem című gyerekelőadást hétfőn reggel néztem meg. Nem volt rossz. Csak… felnőtt vagyok már az olyan gyerekelőadásokhoz, amelyekben nincs Hercegnő, Királyfi vagy Cirkusz. :’)

Kölcsönadtam egy könyvet, csak úgy, mert adott Moly kereste, nekem megvolt és szimpatikusnak tartom. Írtam neki, elpostáztam a vágyott könyvet és amikor visszakaptam (MA), akkor az ölembe hullott pár apróság. Milyen kedves tőle, hogy ajándékot küldött! :)) Levakarhatatlan a vigyorom. Feldobta a hónap utolsó napját! Mutatom, hogy miket kaptam – egyébként a kölcsönkért könyv a Dreamology – Álomgyár volt.



A hónap zenéje (Welcome to Night Vale opening)

Márciusi terveim:
- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:

- Recenziók
▪ Lesznek, illetve hát tervben vannak, de amíg nem fix, addig nem ígérgetek.


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
A chick lit / romantika kör következő könyve nem aratott akkora sikert, amekkorában a megszavazásakor reménykedtem. Szerencsére (vagy mégsem?) másoknak sem jött különösebben be, ráadásul meglett a blog első 1 csillagos értékelése is nálam…
Erről a könyvről van szó:


MÁRCIUS – Folytatódik az új forduló, remélhetően ez a könyv jobb lesz, mint az eddigiek: Tommy Wallach: Kösz, hogy…


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
8 könyvről írtam a hónapban:


Egyéb bejegyzéseim:  

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése