2017. február 8., szerda



AniTiger - Mushy Gushy Booktag | Valentin Projekthét 2017


A „mushy-gushy” egy szeretést kifejező szófordulat, amit nagyon nyálas párok használnak, akik hajlamosak „Szívecskémnek”, „Mézecskémnek”, „Tündérbögyörőmnek”, stb. becézni egymást.  (Tipikusan az a szint, ami mások számára néha kínos, néha gusztustalan.) A „mushy-gushy” kb. azt jelenti, hogy szirupos-érzelgős. (Pl. „Ma olyan sziruposan, érzelgősen érezzük magunkat.”)

Na, ma is tanultunk valamit! Jó, mi?

A lényeg az, hogy hamarosan itt a Valentin nap, én pedig belementem abba, hogy néhány bloggerrel együtt részt veszek egy Valentin Projekthétben! Mivel a legkényelmesebb megoldás mindig egy book tag… ezért arra gondoltam, hogy lefordítok egy frisset magamnak… (Időrablóbb, mint egy normális poszt – csak mondom! :D)

A taget innen loptam: SimplyABookLover!
Az eredeti tag angol, a fordítás meg saját. Ez van, srácok.
♡ ♡ ♡ ♡ ♡

1. Valentinok Egy könyv, aminek pink, vörös és fehér a borítója

Annyira cuki, ugye? A címe magyarul (tuti nem) ez lenne:
Életem, mint fehér proli zombi
Annyira Valentin, ugye, hogy ugye?
Nem?!
Rendben, akkor mutatok egy tényleg ide illő romantikus borítót is:
2. Szerelmesek Egy könyv, amiben van egy nagyon jó felszedős szöveg

„– Talán hülyén hangzik, de nagyon ismerősnek tűnsz. Nem bánod, ha megkérdezem, hogy hívnak?” 

Ez amúgy a Hopeless – Reménytelen CoHo könyvből van és úgy folytatódik, hogy a csaj nehezen megmondja, hogy Sky a neve, mire a srác így folytatja: 

„– Sky – ismétli a nevemet ízlelgetve. Némi töprengés után megrázza a fejét, mintha rosszul válaszoltam volna. – Biztos vagy benne? – kérdezi.”

Haláli! Persze megvan a saját története annak, hogy miért kérdezi, de az más tészta. Mindenesetre hozzá kell tennem, hogy 1) nem szoktam felszedős szövegekre emlékezni, 2) erre az egyre azért odafigyelnék, mert belém köt a Biztos vagy benne? résszel! :D

3. Csokiba mártogatott eprek Kedvenc könyves páros

PIKK és FAKÓ
Épp tegnap fogtam a kezembe a HORDÁT, ami a Razorland-trilógia utolsó része és eszembe jutott, hogy mennyire szerettem a párost. Ők nagyon ott vannak a szeren.


4. Rózsák A legromantikusabb könyves páros

Avery + Grayson
Annyira aranyos ez a páros, hogy megőrülök. Már nem tavaly olvastam, de konkrétan emlékszem, hogy eszement módon vigyorogtam minden egyes közös jelentüknél! Ifjúsági / YA romantikus, de az abszolút cuki fajtából.

5. Plüss Maci Egy könyv, ami miatt legszívesebben megölelgettél volna valakit

Néha rám jön az „Ej, de olvasnék valami cuki képeskönyvet… angolul.” – hangulat, amikor keresek magamnak egy jókedvcsináló olvasmányt… olyankor szaladok bele az ilyen történetekre. Ha egy mondatban kéne értékelnem, akkor ezt írnám:
Szuper aranyos, faölelgetős, boldogságosságos. <3

6. Gyertyafényes vacsora Egy könyv, amit magaddal vinnél randira

Mindenhova viszek magammal könyvet, hátha várni kell… Mondjuk, régen rossz, ha egy pasi megvárakoztat, de én általában hajlamos vagyok mindenhova odaérni hamarabb, hogy olvashassak és megnyugodhassak. (STORY TIME: Nincs is romantikusabb, mint például Stephen Kingbe bújva várni egy srácra, aki megzavar a legizgibb résznél, aztán nem sokkal később bevallja, hogy se a horrort nem szereti, se az olvasást… - Megtörtént eset. Volt egy – az az 1 – db randink, mert kiderült szegényről, hogy nem az én Igazim.)

A lényeg a lényeg, hogy azt vinném, amit éppen olvasok és ami jelenleg akár célzás is lehetne arra, hogy mit várok el egy randipartnertől: 



7. Pizza A legjobb könyv szingliknek!

Bármelyik Vavyan Fable könyv?!
Nagyon jó főhősnői vannak, szóval mindenképpen megerősítenek a könyvei abban, hogy királyság nőnek lenni – akár párban, akár szólóban -, ami feldobja az embert. (Talán akkor is, ha közeledik a Valentin nap és mindenhonnan a szívecskék piroslanak a fejünkbe.)
Különösen a NÁSZJELENTÉS című könyvét ajánlanám szingliknek!


A tag szabadon vihető, mint általában!


♡ ♡ ♡ ♡ ♡

A VALENTIN PROJEKTHÉT TÖBBI RÉSZTVEVŐJE:

♡ ♡ ♡ ♡ ♡
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Kellemes Valentin Napot Mindenkinek!
♡ ♡ ♡ ♡ ♡


2 megjegyzés:

  1. Hehehe :) Olyan AniTigeresen vágtad ki magad az első kérdésnél. Kár, hogy azt a másik borítót is beraktad végül, mert az nagyon undi giccses szerintem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemá'. :D Nekem az a borító is bejön, csak nem örülnék neki a polcon (meg a közelemben)... Nagyon gejl. :')

      Törlés