2017. február 9., csütörtök



On Sai: Apa, ​randizhatok egy lovaggal?

   

Oké, fejezd be! Nem ez a legnagyobb bajod!
De ettől még lángvörössé vált az arca. Visszaemlékezett a mozdulatra, a sok cukkolásra, ahogy a fiút hergelte, és úgy érezte, elsüllyed. Nincs mese, szexuálisan zaklatott egy lovagot…


Fülszöveg:
Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant. Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van, két világ akarja holtan látni. Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2014

Könyvmolyképző, Szeged, 2015
376 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789633995143
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Boldog vagyok, hogy…

@Jeffi (Jeffi olvas) kölcsönadta a könyvet, mert elképesztő, hogy milyen régóta kacérkodom már az írónő YA regényének az elolvasásával. On Sai elérte nálam, hogy megszeressem a jobbára űrben játszódó sorozatát – holott nem vagyok különösebben oda a sci-fikért -, ugyanakkor nagyon magasra tette azt a bizonyos lécet! (Calderon, avagy hullajelölt kerestetik + Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál) Szerencsére annyira jó lett ez a könyv, annyira jól kitalált az egész történet, hogy a vékonysága ellenére is a kedvencemmé vált!

Szívem szerint…

…csak annyit írnék, hogy OLVASSÁTOK EL!

Az egyik legrövidebb értékelésem, kritikám, ajánlom, bárakármim lenne, de minden benne lenne, amit érzek. Azt érzem, hogy szívem szerint minden emberhez odamennék, és a fejébe nyomnám, mondván: Olvasd!

Nem világmegváltó, nem nagyszabású és nincsen a lapok közé elrejtve semmilyen halálos kórnak az ellenszere – viszont kikapcsolt. Hétfőn kezdtem, de a nagy részét hét közepén, egy kósza szerda délután, este, éjszaka olvastam el. Belefeledkeztem, mert annyira sokszínű, annyira ötletes és borzalmasan felcsigázott. 
Rég voltam már ennyire kíváncsi egy könyv végére!

A főszereplő lány nem tökéletes, a hős lovagnak nehéz megfogalmaznia az érzéseit, a félárva lány édesapja pedig teljesen képtelen kiigazodni az emberi interakciók és szociális normák között. Mindeközben emberek halnak meg, mert álmukban kiszívják belőlük az életet, egy régóta elfeledett isten amiatt búsong, hogy még a Percy Jackson kötetekbe se vették bele, egy csodás jelmezeket varró srác pedig képtelen felfogni, hogy miért várja mindenki a coming outját.
Ugye, milyen sokrétű?

Nem beszéltem még a dólényekről, a csillagfattyakról, ahogy arról se, miként fogadják a rövidnadrágban érkező modern lány egy sokkal szemérmesebb korban, ahol még a boka látványa is tabu. Pláne, ha varázsolni is tud! Poén poén hátán, de közben meg kéne menteni a Földet is valahogy. Igazi élmény volt ez a bolondság, tényleg mindenkinek ajánlom.


A történetről röviden és spoilermentesen

A történetnek HÁROM nézőpontja van. A már említett Kósza nevű lovagé, a lovagfiú világában Miah’Ennek szólított Mia Anne-é és a lány édesapjáé, aki egy ismert (és nagyon okos) tudós.
A félárva lány az édesapja kutatási helyeire kényszerül költözni minden egyes alkalommal, amikor aput éppen máshova hívják. Hozzátenném, hogy az apuka egy betegség folytán inkább robot, mint ember, így a szeretet is csupán a tanácsadó könyvek lapjairól ismeri. Kicsit meredek volt Mia Anne és az édesapjának a viszonya – hozzájuk fogható párosról még sosem olvastam -, eléggé megrázott, hogy hogyan érzi magát a lány és hogyan látja a világot a férfi.
Most épp Magyarországra költöznek egy újabb kutatás miatt, ahol a nem tökéletes és a helyi viszonyokat nem ismerő lánynak tortúra az új iskola, ám alvás közben egy Kósza nevű lovag mágiával telt világába érkezik, ahol ő is képes a varázslásra.

Összességében

*sóhajtás* Bár egyszer arra ébrednék – álmomban -, hogy egy fantasy világba sikerült álmodnom magam és még varázsolni is tudok! Oké, valószínűleg nem ez az első gondolata az embereknek, miután elolvasták ezt a csodát! ezt a könyvet, de nekem ez volt. Picit irigykedtem Miah’Enre!

Izgalmas, összetett, egyszerre humoros és komoly történet. Szerettem, hogy a szépség és a tökéletesség nem minden, mint más könyvekben. Tetszett, hogy a magyarok mennyire kiemelt szerepet kaptak a történetben, ráadásul egész ötletesnek találtam a sokvilágos megoldást, ahogy a mágia és a technológia ellentétéből fakadó fordulatokat, poénokat is. (Az a földrengéses jelenet mindent vitt, amikor az odaátról jöttek rádöbbentek, hogy… Tudom, hogy kínos, de az éjféli csöndben hangosan röhögcséltem magamban.)

Kedvenc szereplő: Naná, hogy KÓSZA! Irtó aranyos lovagnak is, normális srácnak is.

Könyvek a könyvben:

Értékelés: 5*
*új kedvenc

Kinek ajánlom?
On Sai rajongóknak.
Ifjúsági / YA szerelmes regények rajongóinak.
A szépen felépített és megírt, összetettebb történeteket kedvelőinek.
Mindenkinek, aki szeretett volna valósághűt álmodni vagy elgondolkozott azon, hogy hová tűnt a világunkból a mágia?


Kedvcsináló idézetek:
– Apa, randizhatok egy lovaggal?
Az apja reflexből közölte, hogy tizenkilenc és fél éves kor az ideális a szexuális kapcsolat elkezdésére, és erre még pontosan negyvenegy és fél hónapot kell várnia.
– Bocs, apa rosszul tettem fel a kérdést. Szeretnéd, ha egy osztálytársammal mennék moziba, aki már túl van az első pár berúgáson, óvszer nélkül szexel, és tudja, hol lehet drogot kapni? Vagy inkább elengedsz egy lovaggal, aki elpirul, ha meglátja a bokámat?
– Ha az a gond… Hogy is mondjam, lovag… A lányaink jól értenek az alvó kígyók felébresztéséhez. Ha esetleg ilyetén dolgok miatt aggodalmaskodnál…
Kószának egy fél pillanatba beletelt, mire felfogta, mire céloz az idős fátyoltáncos. Dühösen felült az ágyon:
– Milyen alvó kígyó? Inkább félelmetes fenevad!
– Amikor csinos voltam észre sem vett. Most meg itt állok túlsúllyal, csapzott fejjel és festetlenül, maga meg randira hív?
Amon meglepve vállat vont:
– Egy nőben az agya a legszexibb. Vacsorázzunk együtt… és maradjon velem egy napra, egy hétre, egy életre.
– Ó – sóhajtott Naomi, és hozzábújt.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡
A képek a Pinterest táblámról származnak: Apa, randizhatok egy lovaggal?
♡ ♡ ♡ ♡ ♡



(collage karchoz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése