2017. július 19., szerda



Leiner Laura: Valahol (Bexi 5.)



– Te vagy a legklasszabb srác a világon – suttogtam elfojtva a könnyeimet.
– Tudom – felelte magabiztosan. – Nem kevés melóm van benne. – kezdte fokozni.
– Márk, ne rontsd el, ez egy szép pillanat lehetne.
– Nem, nem érted. Nem elég, hogy így nézek ki – mutatott végig magán. – Még jó gondolataim is vannak. Tudod, ekkora felelősség ezzel együtt élni?


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz. 
Márk vagy Tomi? Bexi sokáig azt gondolta, hogy ez a kérdés nem létezik: Márkkal való kapcsolata már a múlté. A legutolsó szakításuk óta eltelt időben Bexi élete végre nyugvópontra jutott, és ebben fontos szerepe volt Tominak is az Üres Utcák együttesből. A nyári turné azonban felforgatott mindent a zenészek életében.
Fesztiválok, koncertek, fülledt turnébusz, őrült bulik Aszádékkal, zsarolás… Valahol a Balaton-parton.

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2016
L&L, 2016
446 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9786155653346
Sorozat:

6. Egyszer

(befejezett)
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el?

Valahol megfogott magának ez a sorozat... Talán Körténél, talán az Aszádéknál, talán ott, hogy Beka egy normális mentalitású, ám elvarázsolt életű kamaszlány. Kedvelem ezt a bandát, nem tudom, nem folytatni a sorozatot.

Szerintem…
...ez a kötet eddig a legjobb!
Tetszett a megszokott frappáns kezdés - iszonyatosan kíváncsi lettem, hogy kicsoda a titokzatos pasi, akivel Bexi titokban együtt van! Tetszett, hogy végre elmennek egy kicsit kikapcsolódni és mivel csapatostul mennek, így senki nem marad ki a buliból! Jó volt egy ennyire szerelmes, de nem gejl romantikus történetet olvasni, ahol a legtöbben a helyükre kerülnek akkor is, ha nem találják meg a párjukat.

Körte és Betty aranyos kis love sztorija meg a Londonba utazós poénok, hogy mikről maradt le Körte, amíg odavolt, nálam mindent vittek! Egyszerűen zseniális, hogy egy ennyire összetartó társaság mennyire tudja szívatni egymást!

A másik legérdekesebb Pabló, aki végre megjelent a színen, mint a csapathoz tartozó karakter és a szövege… fergeteges. Imádom, amikor az emberek intelligensek annyira, hogy képesek önmagukon, a hibáikon nevetni és ezáltal humorral oldják a többiek frusztrációját vagy tartózkodását.


– Ha fennakadnék azon, hogy kicsit alacsonyabb vagyok, mint az átlag, akkor szar arc lennék. És én nem akarok szar arc lenni.
– Hű – hallgattam mosolyogva, és rájöttem, baromira tisztelem Pabló gondolkodását.
– Arról nem beszélve, hogy mindenhová bemegyek gyerekjeggyel – tette hozzá, mire hangosan felröhögtem. – Na. És ha nem haragszol, most én leszek a testőröd, ha már úgy döntöttél, hogy elkószálsz. Ha bárki inzultálni próbál téged, csak szólj, és lefejelem a térdét –közölte, és utat törve előttem megindult, én pedig nevetve követtem.


Az egyik legfurcsább az, hogy eddig elmondhatatlanul utáltam Gerit, Beki exét, aki miatt felfigyeltek a lányra és aki a történet kezdete előtt átverte őt. Most valahogy a kiadó igazgatója, Balogh úr vezeti nálam a legborzasztóbb Bexi-karakter toplistát, mert iszonyatos húzásai voltak ebben a kötetben. (ÁSSUK EL!)

A borító tekintetében még mindig azt vallom, hogy „legalább egységes” és „ne firtassuk”. (Oké. Nem az én stílusom - bár tetszik ez a színpár -, de lehetett volna rosszabb a váltás után.)

Összességében

Most érett meg nálam az 5 csillag! Ez a rész jóval komolyabb, összetettebb, mint az eddigiek! A főszereplő végre nem depis vagy döntésképtelen. Nem csupán Pasi 1, Pasi 2 és Pasi 3 körül forog a sztori. Végre nem csupán a mellékszálakat képviselő Aszádék, Körtéék vagy az utazgatás miatt tartottam érdekesnek a regényt. Aszádék persze továbbra is szívet melengetőek, sokat szerepelnek és teljesen idióták. Körtét is ugyanúgy imádtam, mint eddig, de végre Beka is nagyot alakított és Nagy Márk sem volt olyan irritálóan nagymárkos 
A kötet szórakoztató és aranyos volt, bírom, amikor nincs egy könyvben picsogás, hanem csak élvezik az életet a szereplők. Annyira jó ez a társaság, egy igazi kis család.

KEDVENCEK: Körte és a „Mi történt, amíg Londonban voltam?”-konteója! A szekrényes jelenet! Aszádék – főleg Bogyó úr volt nagyon kész! Márk és a karton ikre. Pabló. < …és ez a rész, katt a linkre! Spoileres! >

Értékelés: 5



Ajánlom, ha… szereted Leiner Laura könyveit, bírod a humoros, zenés ifjúsági regényeket. Gyorsan olvasható könyvet keresel, kikapcsolódásra vágysz.

Nem ajánlom, ha… nem tetszett az SzJG vagy a Bexi első egy-két része. És/vagy nem szereted a celeb/zenészvilágot és a zenészek, a sztárok életstílusáról szóló regényeket. És/vagy nem szereted a televíziós show műsorokat, amiben celebek majomkodnak.


Kedvcsináló idézetek:
– Figyelj, Körte – szólalt meg végül.
– Hallgatlak – válaszolta Körte.
– Nem sokszor volt alkalmam eddig elmondani, de… ugye tudod, hogy bírlak? – szólalt meg Márk lelkiismerete is, mire szomorúan lesütöttem a szemem. A telefonban Körte csendben átgondolta a hallottakat, és én már azt hittem, hogy esetleg gyanút fogott attól, hogy mindkettőnktől megkapta a szokatlan érzelmi kitörést, amikor végre megszólalt.
– Hát bazmeg, én biztos, hogy lezuhanok. Mi a szarért lelkizik velem mindenki ma reggel? – kérdezte idegesen.
– Kislány, én tetoválóművész voltam egy Pesti szalonban, ismerek ezt azt, de olyan mocskos szájú emberrel még az életben nem találkoztam, mint amilyen te vagy. Hidd el, ha rászólsz valakire, az ér annyit, mintha leütnéd.
– Kösz a bókot. Baszott jólesik – vigyorgott Daniella elégedetten. Na, igen a bájos csellista, aki első ránézésre egy tündérnek tűnik a babaarcával, szép hajával és bájos kisugárzásával, Aztán megszólal, és mintha a pokol kapuja nyílna meg.
Volt, akinek elég volt egyetlen pohár, hogy fejbe vágja (például Anti, aki ezek után el is ment aludni, mert szédült), és volt, aki éjjel háromkor még Balogh nyaralójának a borospincéjét kereste, csakhogy a házhoz nem tartozott borospince, így a garázsból egy ásóval jött vissza, azt üvöltve, hogy akkor majd most ő ás egyet, hogy legközelebb már legyen. Ez például Bogyó volt.
– Ez most olyan pillanat, amikor senki nem mond semmit, mert mindenki ugyanarra gondol? – kérdezte Pabló a kijelzőn.
– Nem tudom – ingatta a fejét Pepe. – Ti is arra a nagy mellű lángosos csajra gondoltok? – fordult körbe.
– Én igen – intett Bogyó. 
A képek a „Könyvek - Leiner Laura” Pinterest származnak.
Nem sajátok! :)
Érdemes WeHeartIt-en is kutakodni, rengeteg BEXI kép van fent.
 

1 megjegyzés: