2017. július 7., péntek



AniTiger - közös kérdőív | Summer Forever Projekt 2017




Az a helyzet, hogy néhány elvetemült blogger kitalálta, hogy csináljunk ismét egy projekthetet. Amihez azonnal csatlakoztam, mert IMÁDOM a projektheteket! Szeretem a kihívást, amit a különféle tematikus posztok kitalálása és megvalósítása ad. Szóval, projekthetezünk!

Summer Forever Projekt 2017
(2017. július 1-9.)
Téma: a nyár

A második posztom a témában egy interjúféleség! Azok a projekthetezők, akiknek volt kedvük, kérdéseket tettek fel, amiből aztán @Virág_Blogger összeállította a lent olvasható kérdéssort. Várhatóan mindenki ki fogja tölteni, szóval érdemes figyelgetni a többiek oldalait is – a linkeket megtaláljátok a legalsó képben elrejtve! ;)
❖❖❖❖❖
Gothic01 kérdései:
Ha egy meglepetés utazásra készülnél, melyik könyvkarakterre bíznád rá a holmijaid becsomagolását és ki az, akit minden körülmények között távol tartanál a feladattól? 

Sosem gondolkodtam még ilyesmit. Azt hiszem, egyik Jane Austen karakter se pakolhatna be nekem, de mondjuk Hermione Grangerrel kiegyeznék. Tuti bepakolna mindent, ami kell plusz néhány könyvet és még egy Weasley pulcsit is! :D

Vihar miatt felszállási tilalom lép életbe és minden jel arra mutat, a reptéren kell éjszakáznod egy idegen országban és akár napok telhetnek el, mire valamerre elindulhatsz. Melyik könyvszereplőtől kérnél telefonos segítséget?

Nem hiszem, hogy segítség kellene nekem… Anyumnak szólnák, hogy ez van, aztán keresnék valami elfoglaltságot és egy olcsó szállást. (Vagy ilyenkor úgyis elszállásol a reptér, nem?) Talán valami őrültet hívnék fel, hogy együtt üssük el az időt…

AniTiger kérdése:
Ebben a kellemes nyári időben egy úszógumin lustálkodsz valamelyik magyar tóban, egy tengerben vagy akár egy medencében. Már csak egy dolog hiányzik a tökéletességhez: egy könyv. Melyik könyvet mernéd így olvasni és miért?

Bármelyik régebbi saját könyvemet merném, mert ha kibírt már velem jó néhány (újraolvasós) évet, akkor tuti nem egy szétesős fajta! Szóval bármelyik Vavyan Fable, Darren Shan, Böszörményi Gyula, Harry Potter jöhet velem úszógumin pancsolni!


Perpetua és Indie kérdése:
Van valami könyves célkitűzésed nyárra vagy nyaralásra?



Van, le is írtam a NYÁRI TERVEIM egy külön posztban!

Dorka kérdése:
Táborba készülsz a nyárra. Kik lennének azok a karakterek, akikkel szívesen együtt töltenél egy egész hetet a móka és kacagás jegyében?

Válogatott társaság lenne – még egy-két Molyt is meghívnék! -, de őket mindenképpen elhívnám táborozni: Andrew Parrish és a csaja, Jace Wayland plusz a lököttjei, Latter Zsófia (és Bábeles társai: Kiss Szabolcs (Szasza)Németh KolosHerczeg Napsugár (Napsi)Herczeg Boldizsár (Boldi)Abdul FaroukKocsis Márton (Hipó)), Layken Cohen (Lake) és Will Cooper, Sirius Black, Fred Weasley, George Weasley, Remus Lupin, Nico di Angelo, Percy Jackson, Annabeth Chase
Most ők jutottak eszembe hirtelen. :)

Ki(k) az(ok) a karakter(ek), aki(ket) szívesebben látnál egy lakatlan szigeten, minthogy vele(ük) bulizd át a nyarat?




Oké, viccet félretéve: Senkit Nem Szeretnék Soha Sehova Száműzni. Viszont akikkel táboroznék, velük akár egy lakatlan szigeten is elmarháskodnék, azaz inkább magunkat "száműzném" egy buli erejéig. :) Társaság: lásd eggyel feljebb a válaszomat. Plusz ugye a meghívott Molyokat.

FairyDust kérdése:
Ha adott lenne egy Hawaii 2 hetes álomutazás, és vihetnél magaddal három személyt (különböző könyvekből), kit vinnél és miért?

1. Berzence (Virág Emília: Boszorkányszelídítő), mert egy pasi kell, hogy meg legyen a védelem is. Meg aztán ez a srác eléggé bolondocska, ráadásul helyes és humoros. Ha el nem is riaszt senkit, elszórakoztatja addig őket, míg mi meglépünk. ;)

2. Josey (Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet), szeret enni, szeret olvasni és szerintem kicsit olyan mentalitású, mint én. Ami azt jelenti, hogy megfontoltan őrült, de nem ellenzi az új dolgok kipróbálását.

3. Crystal (Joss Stirling: Lélektársak – Crystal), lelkes, nyitott az újra, nem tökéletes, nem önhitt, jófej. Én szeretem az ő fanyar humorát és a beszólásait.

Sol kérdése:
Már mindent bepakoltál a nyaralásra, amikor észreveszed, hogy kifelejtetted a könyvet, és nincs több hely neki a táskádban. Mit veszel ki, hogy legyen hely a könyvnek?

Valószínűleg az egyetlen pulcsit veszem ki, mert inkább fázzak, mint hogy ne legyen mit olvasnom. (Megtörtént eset alapján.)

Vikcy3 kérdése:
Melyik az a (létező) hely, amit egy könyv hatására látogattál meg/látogatnál meg a jövőben?


Az Anna és a francia csók óta szeretném megnézni magamnak Párizst. Főleg a Shakespeare and Company könyvesbolt érdekelne, de utána sorra keríteném a „kötelező” látványosságokat és bejárnám a Louvret.

molly kérdései:
Ha egy könyvhelyszínre mehetnél 1 hétre nyaralni (tehát oda, ahol a történet játszódik) melyiket választanád?

Edinburgh, Skócia
Ha a könyvtől nem is feküdtem ki, a helyszíntől igen. Alapból szeretem a „fenti” országokat és Skócia az egyik, ahova szeretnék egyszer eljutni… egy hét alatt csak be tudnám járni a legvágyottabb helyeket, nem?

Hány könyvet viszel magaddal nyaralásra?

2-3 regényt szoktam a hosszúságuktól és a súlyuktól függően, de attól függetlenül, hogy várhatóan rá fogok érni vagy sem.

Valentine Wiggin kérdései:
Melyik az a teljesen fiktív ország vagy hely, ahová szívesen elutaznál?

FÉLVÉR TÁBOR!

A Percy Jackson és az olimposziak sorozat egyik fő helyszíne, a hely, ahol az istenek félvér gyermekei biztonságában gyakorolhatnak, edzhetnek, tanulhatnak vagy szórakozhatnak!
Mikor indulunk?!

Augusztus 20-án fontos szerepet kap a történelem. Kedvenc történelmi regényed?

Igazából ugyanazok pepitában. Gazdag pasi, nem annyira gazdag leány, történelmi kor, alakuló szerelem, óvatos közeledések, csak az egyik jóval humorosabb (az Edenbrooke). Szeretem az ilyeneket!

Rossz az idő, így egy napot „kultúrprogrammal” kell töltened. Melyik fiktív karakterrel mennél könyvtárba, múzeumba, moziba?

Könyvtárba Hermionéval, múzeumba Annabeth Chase-zel és moziba Anna Oliphanttal! Persze ha az egyik barátnőm ráér, akkor inkább őt választom! ,)


csokitorta kérdése:
Melyik könyvszereplőt választanád idegenvezetőnek?

Attól függ, hogy hol? De mondjuk, körbeutaznám Amerikát Andrew Parrish-el! (A soha határa)

Beatrice8 kérdései:
A szüleid/barátaid/családod megelégelték, hogy mindig olvasol, ezért megtiltják, hogy a közös nyaralásotokra vigyél könyvet. Milyen reakcióra számíthatnak tőled?

Kiröhögöm őket…
Egyébként próbálkoztak már hasonlókkal, miután egyszer végigolvastam, ahogy nem tudtunk kikeveredni az autópályáról, ezért átruccantunk Horvátországba. Majd letagadtam a sztorit, mint meg nem történtet, mert nem emlékszem rá. Akkor kicsit begorombultak. :D

Melyik könyvet vinnéd magaddal egy világ körüli nyaralásra?

Bármelyiket. Mondjuk lehet, hogy egy (angol) Harry Pottert választanék, mert 1) már olvastam őket és mert 2) király lenne, hogy a kedvenc sorozatom egy részével körbeselfiezem a világot! *.*

M_Annie_99 kérdései:
Ha az lenne a nyári házi feladatod, hogy írj egy tipikus, nyári szerelmes történetet, melyik könyvből/könyvekből merítenél ihletet?

A logikus válasz az, hogy: bármelyikből?
Ugyanakkor képtelen lennék egy minden extráktól mentes, szimplán szerelmes, nyári sztorit írni…

Ha választanod kellene, melyik kedvenc könyves karakterednek írnál szerelmes levelet? 

Judy22 kérdése:
Milyen nyári ételt szeretsz a legjobban és mely könyves karakterrel fogyasztanád el most per pillanat?

Hideg meggylevest szeretnék enni… Perselus Pitonnal. (Vicces lenne nézni, ahogy full feketében full pinket eszik, nem? Meg amúgy is imádom a professzot.)

Mennyivel olvasol többet/kevesebbet nyáron, mint a többi évszakban?

Van, hogy néha álmosabb vagyok a nagy melegben, de nem hiszem, hogy többet/kevesebbet olvasnék a többi évszakhoz képest. Talán a sok utazgatás és kirándulás miatt lehet, hogy mégis kevesebbet olvasok…?

Mit szeretsz legjobban a nyárban?

A papucsaimat, a térdnadrágaimat, a nap meleg érintését a bőrömön, a titkos fagyizásokat, a mindenféle ízű limonádékat.

Nyárról milyen 10 szó jut eszedbe rögtön?

Nap, fagyi, málna, görögdinnye, limonádé, papucs, sör, utazás, olvasás, hőség.

Niitaa kérdései:
Melyik három könyvbeli karakterrel tartanál a legszívesebben csajos/pasis estét? Milyen programok merülnének fel?


Tetoválós estét tartanék  Trenton Maddox és Cami Camlin társaságában, ami aztán átmegy piálósba-bulizósba, de nem tudom, hogy ki lehetne a harmadik.

Mutass egy számodra nagyon nyárias borítót!

Most láttam, hogy felkerült a könyv adatlapja, szóval landolt is az Elolvasnám…-listámon, mert bírtam az írónő másik magyarul megjelent könyvét! Olyan egyszerű, de szép lett a borítója. ^.^ Oké, utólag belegondolva lehet, hogy azért ülnek pulcsiban, mert nem nyárias az idő feléjük... *hupppsz*

Mint nyári nyaralás, melyik könyv világába lépnél be a legszívesebben, eltölteni ott egy hetet?

Viccelsz? Naná, hogy körülhajóznám Tündérföldét!

Virág kérdése:
Klisés klasszikus leszek: mik a terveid erre a nyárra? :)

Evés, alvás, olvasás, munka és egy nyaralás Mátrafüredre egy Mollyal. :D

Ülsz a kocsiban, és nézed az elsuhanó tájat az ablakon át, ahogy tartasz a nyaralásra. A nap süt, a szél kellemesen hűsít, az országút pedig végtelenül terül el előtted. Milyen aláfestőzenét képzelnél az utazáshoz?

BarbyMalik kérdése:
1.) Ha nyár, akkor nekem a fagyi jut először eszembe. Melyik könyvkaraktert vinnéd el fagyizni?


Charlie-t, az Egy különc srác feljegyzéseiből. Charlie egy nehezen barátkozó, furcsa, kicsit magának való, furcsa srác.

2.) Szép idő + hintaágy + jó könyv = tökéletes időtöltés. Melyik kötet illene neked az egyenletbe?

Most legszívesebben ennek a kötetnek állnék neki, szóval ő: Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában

3.) Melyik az a könyv, amit nyáron mindenképp el szeretnél olvasni? Miért?

Ugyanis lebeszéltük a kolléganőimmel, hogy megnézzük moziban, amint kijön. (Viszont úgy jártam, hogy elmentem érte a könyvtárba és épp aznap adták be a kötészetre. Szívás, mi?)

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Szép nyarat!
Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖ 


EXTRA:
Lessetek be a többi projekthetezőhöz is!
Náluk is tombol a nyár!


@Virág_Blogger @Sol @BarbyMalik0112 @neverhood @csokitorta @NagyDorka @Ashley_Redwood @sateenkaarigirl @perpetua @Gothic01 @AliceBertrand @M_Annie_99 @Vicky3 @VNoémi @FairyDust @molly_ @Mira_Könyvespolca_blog @_RókaLány @AniTiger @Niitaa @pveronika @Valentine_Wiggin @Judy22 @Beatrice8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése