2020. február 19., szerda



Ashley Carrigan: Az ​oroszlán árnyékában (Negin 1.) | Blogturné Klub ajánló



– Nem akarlak elijeszteni – felelte a férfi komoran.
Negin szomorkásan mosolygott.
– Kettőnk közül valószínűleg én vagyok a nagyobb szörnyeteg.



Fülszöveg:
Ami neked horror, az neki egy szokásos hétköznap este.
Negin Belford egy titkos csapat tagja.Nyughatatlan szellemeket segíti át a másik oldalra, de közben fogalma sincs, honnan ered a képessége.
Kicsoda ő? Mi ez a bámulatos hatalom, ami a vérében lobog, és egyre csak növekszik? Ezek a kérdések hevesen érdeklik a csapatot irányító szervezetet is, és minden eszközt bevetnek, hogy a végére járjanak.
Egyik társuk halála után új tag kerül a csapatba, akinek fő feladata, hogy megvédje Negint a rosszindulatú szellemektől. A lány egyetlen porcikája sem kívánja George társaságát, bármilyen szuper katona is, és bármilyen igéző a szeme, lehengerlő a mosolya. De ahogy egyre több időt kell együtt tölteniük, már egyikük sem tagadhatja a köztük pattogó szikrákat. Vajon ki tette a csapatba a férfit, és milyen titkokat rejteget?
Ahogy Negin képességei változni kezdenek, a helyzet bonyolódik, és a lány elveszít minden biztos fogódzót. Választania kell, hogy elfogadja a sors által kijelölt utat, vagy harcol ellene.
Borzongás, szenvedély és egzotikus sumér mitológia egy lebilincselő történetben.
Engedd át magad a sötétség ölelésének!

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2019
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634577003
Negin sorozat:
2. (?)
(nem befejezett)
(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről… 

San Franciscoban járunk, ahol létezik egy titokzatos csapat, amelynek a tagjai szellemeket írt és démonokra vadászik. A csapatot egy nagy hatalommal és rengeteg forrással bíró háttérszervezet vezeti, és a katolikus egyház (is) támogatja őket! Negin egy harmincas spiritiszta, akinek az a különleges képessége, hogy képes átvezetni a szellemeket a túlvilágra, és mivel ritkaság számba megy a hasonló hatalom, kap egy testőrt, George Lemert (gúnynevén: Alfa).

A történet egyszerre szól egy paranormális ügyeket megoldó csapatról és egy civakodó páros egymásra találásáról. Tele van gonosz szellemekkel, rémisztő szörnyekkel, sumér mitológiával, titokzatos képességekkel, gátlástalan és bizarr dolgokat elkövető emberekkel, különös erőt birtokló lényekkel meg természetesen némi erotikával is.

Szerintem…

Akár hiszitek, akár nem, de én bizony totál rá voltam kattanva egy időben Laurell K. Hamilton vámpírvadász sorozatára, aminek a főszereplője Anita Blake, akinek mindenféle paranormális lényre van vadászengedélye. Legalább húsz részt olvastam a sorozatból – néhányat többször is -, és rég nem éreztem azt, amit az Anita Blake paranormális romantikus regények közben. Az oroszlán árnyékában második fejezetének az olvasásakor viszont olyan erőteljesen mellbevágott a nosztalgia, hogy könnybe lábadt a szemem. Újra rájöttem, hogy zabálom a jól megírt, érdekes karaktereket felvonultató, kellően rejtelmes, akció dús történetű paranormális sztorikat, amikben akad bőven romantika is, erotika is.


Nagyon jó a regény felütése, hogy a szellemvadász csapat elveszíti egy főhősünk számára is nagyon fontos tagját, akinek a helyére máris betesznek egy katonai múlttal rendelkező férfit. És mivel Negin imádta Lucast (akire a bátyjaként tekintett), rühelli a felbukkanó Alfát, és még jobban utálja, hogy a férfit a nyakába varrják testőrként… Nagyon csípem, amikor a főhősök sokszor egymás után elküldik a sunyiba egymást, de közben ott pattog közöttük az a bizonyos szikra, ami néha bosszantja, máskor meghátrálásra készteti őket az összecsapások során. Tetszett Negin és Lemer egymás körüli keringése, habár nagyon rövidnek tartottam ezt az egymásnak beszólogató szakaszt a könyvben… [Olvastam volna még!]


– Az elhallgatás nem egyenlő a hazugsággal – szólt közbe Lemer.
– Tényleg? Ez amolyan férfidolog? Ezt gondoljátok?
– Úgy fogalmaznék, ha biztosak vagyunk az elutasításban, inkább nem megyünk önszántunkból házhoz a lófütyiért.


Kifejezetten tetszett a sumér mitológia bevonása, ugyanis ezzel még nem nagyon találkoztam regényekben, de másban is tudott újat mutatni az írónő (pl.: a 300. élet témaköre vagy Lemer története). A legjobban a szellemvadászatokat élveztem, nagyon izgalmasra és elég sokkolóra sikerült mindegyik. [Újra rájöttem, hogy az ember az igazi szörnyeteg…] Tulajdonképpen tetszett a csapat működése, összetartása – jó volt valamennyire megismerni Otist meg a többieket akkor is, ha csupán háttérszereplők Negin sztorijában. Persze a munkájuk az TOTÁL PARA! Már a legelső ügyüknél görcsben volt a gyomrom, és még csak azután jöttek a démonos témák! [Persze nem csupán a mindenféle paranormális entitások jelentenek veszélyt a csapat tagjaira, hanem a sima emberek is, és ez bejött, mert így igazságos. Az emberek se mind szentek.]

A regény két harmada totál elsodort a rengeteg ijesztő szellemes és démonos üggyel, de a vége felé másféle témák kerültek előtérbe, amit néha picit untam. Egy idő után túl sok volt a szövetség szemétkedése, Argadu titkolózása és alig vártam, hogy némi szexi time után újra induljanak bevetésre a csapattal. [Persze értem, hogy ez miért nem úgy történt, ahogy szerettem volna…] Argadu felbukkanásakor kicsit beállt a történet, majd új lendületet kapott, amikor elmélyedtünk Lemer által a sumér mitológiába. És… sajnos épp emiatt a rész miatt nem 5 csillag nálam a sztori, ugyanis van egy irtó nagy baki a regényben… [Amit remélem, hogy baki, mert különben Negin nem tud összeadni 1+1-et…] (Konkrétum nélküli ENYHE SPOILER: Adott egy „mese” valakiről, akinek van egy átka. A full sztorit megkapjuk Neginnel együtt, és mi már rég összerakjuk, hogy mi a terv vele, amikor főszereplőnk ötvenedszerre is felteszi a kérdést, hogy hol van ő ebben a sztoriban. WTF?! Szóval ezekkel engem ki lehet csinálni, mert amúgy annyira jól megírt és felépített a regény, hogy ihaj…) [Oké, néha a párbeszédek is túlírtak, de azok tetszettek.]

Összességében

Olvastam volna tovább is Negin történetét. Annyira jó érzés volt végre valami Anita Blakehez méltót találnom a paranormális romantikusok terén, hogy totál felvillanyozódtam! Negin isteni főszereplő, mert szinte a legvégéig nem tudjuk meg, hogy mitől különleges, mitől más, mint a csapat többi tagja, utána pedig komikus, ahogy az egészhez viszonyul. Csípem a cinikus, szabadszájú, kicsit zárkózott karaktereket!
Úgy gondolom, hogy nagyon borzongató ez a szellem- és démonvadászós történet, és még izgalmasabbá válik az egész a háttérben működő oroszlánoktól. Sokáig nem értettem a címet, de a regény végére egészen beleszerettem a kétértelműségébe. [Nem, a borító nem jön be.]


Értékelés: 4

Ajánlom: Paranormális-romantikus és paranormális-erotikus rajongóknak, különösen azoknak, akik valami újat szeretnének kipróbálni a legújabb Anita Blake kötet megjelenéséig!

Érdekesség: KEDVENC IDÉZETEIM!

További kedvcsináló idézetek:
v
– Doromboló cicát csinálsz belőlem – mosolygott.
– Mi melóm van benne – sóhajtott a férfi, ahogy végigcirógatta Negin karját. – Ajándék vagy nekem. Előtted nem kell titkolóznom, hamis képet mutatnom magamról. Nekünk a normális élet fonákoldala jutott. Nem tervezhetünk előre. Éppen ezért értékelem ezt a pillanatot, hogy itt lehetek veled, a karomban tarthatlak, és hallgathatom a lélegzésedet.
v
– Mióta figyeltél engem? – kérdezte, és a hanghordozása jelezte, nem tűr mellébeszélést.
Lemer nyugodtan kikapcsolta a biztonsági övet, és csak utána válaszolt.
– Egy ideje. Ez volt a feladatom.
– És mit tudtál meg?
– Hogy magadnak való vagy, nem jársz társaságba, nincsenek bulizós haverjaid. Imádod az édesanyádat, és mindent komolyan veszel. Senkit sem engedsz közel magadhoz, mert nem tudnád nekik megmagyarázni ezt az életmódot, a saját különcségedet, amitől egyébként nem érzed magad többnek. A szemedben mindig ott van valami mély szomorúság. Mintha az összes korábbi életedből hordoznád magadban a bánat lenyomatait, amikről nem is tudsz, hiszen nincsenek emlékeid róluk. Elérhetetlennek láttalak.
v
Negin a férfira nézett.
– Megakadályoztad, hogy az a dög magával hurcoljon. Köszönöm, George!
Lemer egy pillanatra meglepődött, és ez ki is ült az arcára. Aztán próbálta gúnnyal elütni a hirtelen támadt zavarát.
– Még mindig nagyon dolgozhat benned a méreg. Különben sosem ejtenéd ki a nevemet. Főleg nem ilyen kedvesen. – A tekintete megváltozott, lefoszlott róla a korábbi merevség, a szája lassan mosolyra húzódott.

v v v v v
A képek a Pinterest táblámról származnak:
v v v v v

A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Ashley Carrigan legújabb regényét a Zafír pöttyös könyvek sorában. Az oroszlán árnyékában a Negin sorozat első része, mely San Francisco sötétebbik oldalára viszi az olvasókat, ahol egy titkos csapat oldja meg a félelmetes paranormális eseményeket, szellemeket fognak be, démonokat üldöznek saját határaikat feszegetve. Kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.



Nyereményjáték:

Ashley Carrigan könyveinek címeit keressük a játék során. Minden állomáson 1-1 mixet találtok, a betűket helyes sorrendbe állítva kell beírnotok a a rafflecopter doboz megfelelő sorába.  
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


FELADVÁNY: rjéánÁstkoy



1 megjegyzés: