2015. január 8., csütörtök



Sylvia Day: Hozzád kötve (Crossfire 1.)



„Fogalmam sem volt róla, mit művelek vele, csak azt tudtam, hogyha akarnám, se bírnám abbahagyni.”


Fülszöveg:
Gideon Cross olyan erővel lépett be az életembe, mint a sötétségbe hasító villám…
Ez a gyönyörű, sugárzó férfi maga volt a fehér izzás. Soha eddigi életemben senki és semmi nem vonzott még ilyen ellenállhatatlanul. Úgy vágytam az érintésére, mint drogos a napi adagjára, bár éreztem, hogy elgyengít, mégsem tudtam, nem is akartam ellenállni. Sérült és törékeny lettem, ő pedig oly könnyedén megtörte az ellenállásomat, és áthatolt az eddig kemény páncélon…

Gideon birtokában volt a tudásnak. Megvoltak a maga démonai. Egymás tükörképeivé váltunk, visszavetítve a másikra legbensőbb világunkat, legmerészebb vágyainkat…
Szerelme megbéklyózott, átformált, és én csak azért esedeztem, nehogy kínzó múltunk elszakítson minket egymástól…

„Day erőteljes története felizgatja s magával ragadja az olvasót…”
Eredeti mű: Sylvia Day: Bared to You
Eredeti megjelenés éve: 2012
Ulpius-ház, Budapest, 2012
412 oldal · ISBN: 9789632546940 · Fordította: Kis Ibolya

Szerintem:
Problem: Az új kocsinál még csak gyanakodtam, de a gyanús féltesóknál egész biztos voltam abban, hogy itt is beköszön az Alkonyat. Elég egyértelmű családmodellekkel dolgoznak azok, akik Twilight-fanficen alapuló könyvet írnak… Némi utánajárás után bebizonyosodott: Sylvia Day is fanfic íróként kezdte. Bár bizonytalan vagyok abban, hogy Twilight-fanficet vagy Árnyalat-fanficet írt.

Mindegy, jobban tetszett – még a könyv harmadánál sem tépkedtem hajamat. Lényegesen szimpatikusabbak a szereplők és emészthetőbbek az erotikus részek. Viszont semmi esetre sem nevezném ezt Szerelemnek, inkább Vágynak. Akárcsak a mágnesek, úgy vannak egymással Gideon és Eva, de a mágnes két pólusa sem szerelmes egymásba, attól függetlenül, hogy „szokásuk” összecsattanni…

Persze a rám tett enyhén visszatetsző hatásra a gyors lefolyású egymásra gerjedés találás nagymértékben belejátszik. Tudom, hogy ennél a műfajnál nem is lehet lassan felvezetni a dolgokat, de általában az ilyen rohamlépték a kapcsolat hosszúságán is érződik (a valóságban). (Tudom, tudom, a mágnesesség tartós. Szóval ez mellettük szól. Meg amúgy is: ez egy könyv!) 
És a félreértések elkerülése végett: nem érzem indokoltnak a szexuális perverzió címkét a könyvön. (Nuku bdsm.)

Szerettem- szereplők: Cary Taylort, illetve a kapcsolatát Evával. Szerintem mindenkinek kéne egy ilyen barát. Markot (és a párját) – Mark csodálatos főnök és ember, de mint párt is bírom őket!

Pontozás: A sztori nem rossz, a szereplők tetszettek, de az erotikus részek megfogalmazása elég igénytelen.*

Értékelés: 3,5
  
Bővebben – Karakterek és a többi:
Folytatás? Esélyes. Érdekel, hogy mi lesz velük.

Amit nem bírtam a könyvben: Cary „testedzései”.

Ami totál kiverte a biztosítékot nálam: A közös rémálmodás.

*Vihogó-görcs: Azért akadtak benne olyan sikamlós, de bizarr szófordulatok, mondat-töredékek, amiken felvihogtam, felnevettem. Például amikor a férfi egy bizonyos páros… khm… központi testrészéről így ír „nagyok voltak és súlyosak, erőteljes termékenységének szemtelen jelzői”, akkor belesírtam a teámba… (vagy belefulladtam. Majdnem – ahogy jellemezték a fuldoklásom a könyv fölött.)

Sajnos a vége felé már annyira gusztustalan a megfogalmazás, hogy röhögni se volt kedvem rajtuk.

Dream Cast

Szeretek realisztikus művekhez álom színészgárdát (dream cast(ing)ot) összeállítgatni, de ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy nekem az összes szexi, magas, fekete hajú, kék szemű pasas Ian Somerhalder.

Imádom azt a szemmeregetős dögöt, de ilyenkor elkeserít, hogy mennyire kevés fekete hajú, kék szemű férfias színész van a vásznon… (Persze cukik azért előfordulnak pl.: Justin Bartha (A nemzet aranya), Adam Garcia (Sakáltanya) és a többiek, de ők olyan nyálas-kedves jófiúcskák.)

Szóval most totál random színészt, modellt, akárkit kerestem, akikre kb. ráillenek a könyv karakterei. (Neveket nem feltétlenül tudok csatolni az arcokhoz (puskáztam.... hahaha....), de elég sok variációt összeszedtem a Pinterest táblámon. Lásd lent a linkjét.)

Eva (Amber Heard)
Eva Tramell (aka. Angyal)

Gazdag leányzó, jó lakással, jó melóval, aki kiáll magáért. Egész szimpatikus jelenség elsőre. Természetesen csúnya titka, múltja van, hogy ne legyen egyszerű a történet. (Véleményem szerint ezen a szálon még várhatóak bonyodalmak a jövőben.)

Pro: hord magával fogkefét, hogy ha nem otthon eszik is át tudja mosni a fogait. Jó tudni, hogy nem csak én vagyok ilyen kretén elővigyázatos.

Kontra: Néha elhamarkodottan viselkedik. Túlkombinál. Bár ha nem bonyolítaná túl a dolgokat és nem húzná el a „bemutatkozó beszélgetést” nem is tudom, miről szólna a könyv. Folyton ugrik, összepakol és meglép(ne)… az ilyennek pedig tényleg ott az ajtó és menjen, ha van hova… Hmm… Nem kitartó a párkapcsolatban és rossz problémamegoldó képességei vannak.
Cary (Nico Tortorella)


Cary Taylor

Szeretem a pasi legjobb barátokat a könyvekben, nem feltétlenül muszáj melegnek lenniük. Tekintve, hogy hol szedte össze Eva, érdekel, hogy mi az ő mocskos kis titka, mit rejt a múltja.

Nagyon hamar megszerettem, imádom a szövegeit. Bár a másik kettőt is bírtam, akarok magamnak egy Caryt! Tökéletes, gondoskodó, kedves és hűséges barát. (Olyan, mintha a fiatalabb kiadása lenne Marc Levy: Ki nem mondott szavaink könyvében szereplő meleg, borszakértő, antikvárium tulaj legjobb barátnak.)


Gideon Cross (aka. Sötét Veszedelem)

Gideon (Marlon Teixeira)
Gideon addig tetszett, amíg meg nem szólalt, mert odáig vagyok a fekete haj / kék szemek kombóért egy pasin, DE utálom az ilyen egyből lecsóba csapós, ordenáré modort. Nem egy ölelgethető cicamica, mint Christian Grey a „jobb” napjain. Na, nem is tökéletes a múltja, hogy ne lenne miért sajnálni.

Apropó, íme, a harmadik nagy titkokat rejtegető egyén. Akárcsak a két fentebb említett egyén, Gideon múltja is foltos. (Tetszett a napi egy kis titok kiteregetése – fogadalmuk.)

Pro: Imádom a pasi színeit, szövegét. Grrr. (Meg a lakása… Grrr.)

Kontra: Miért kell kiemelni a hasának kockáit, izmainak keménységét, domború mellkasát meg mittoménmégmit? Engem abszolút lelomboznak az ilyen izomagyúvá varázsolt, egyébként okos üzletemberek.

Idézetek:
– Az olyan szex, amit úgy terveznek meg, mint egy üzleti tranzakciót, eléggé hervasztó a számomra.
– Ha már az elején meghatározzuk a paramétereket, akkor kisebb a valószínűsége, hogy végül túlzott várakozásokkal és csalódással találkozunk.
– Maga tréfál? – mordultam fel. – Hallgassa már meg önmagát kívülről. Miért kéne egyáltalán dugásnak hívni a dolgot? Miért nem szeminációs emissziónak, előzetesen jóváhagyott zárt űrben?
– Rendes tőled, hogy nem rúgsz ki – feleltem fanyarul, miközben arra vártunk, hogy a hosztesz kikeresse a foglalásunkat és az asztalhoz vezessen. – Vagy legalábbis megetetsz előtte.
Steven megveregette a vállam.
– Mark nem engedheti meg magának, hogy elveszítsen téged.
Mark kihúzta nekem a széket, és mosolygott.
– Különben hogyan számolhatnék be folyamatosan Stevennek a szerelmi életedről? Ő ugyanis megszállott szappanopera-rajongó. Imádja a romantikus drámákat.
Felhorkantam.
– Panaszkodsz?
– Álmodozom, angyalka.
Furcsálltam a becézést, de tetszett az édessége.
– Angyalka?
Egy mordulással helyeselt, aztán megcsókolt.


◈◈◈◈◈
Képgyűjtemény a Pinteresten: Könyv -zárt- Crossfire.
Különböző kiadások borítói a GoodReads-en: Bared to You.

◈◈◈◈◈

3 megjegyzés:

  1. Hát ez érdekes. Sokszor láttam már a borítóját, de mindig fordultam is el tőle, mert úgy emlegetik, mint az új 50 szürkét. De ezek szerint nem is bdsm? Fura.
    Valamennyire fel is keltetted az érdeklődésemet a könyv iránt, bár ezek az idézetek... meg főleg amit a bejegyzés elején idéztél a "termékenység szemtelen jelzőiről"... háááát, elég béna. Túl erőltetettnek tűnik. És én se szeretem a túlzott izmokat, kockahasat. Nem bírom, ha valaki túl tökéletes egy könyvben, mert nekem onnantól már nem hihető a sztori.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanígy voltam vele, mint te, de azonkívül, hogy a férfi akar a férfi lenni a kapcsolatban (aka. irányító fél) nincs benne semmi különös. (Már azt leszámítva, hogy kevés időt töltenek el nem egymáson. :D)
      Amúgy ezzel sem vesztesz semmit, ha nem olvasod el. Inkább az erotika-rajongóknak ajánlott mű.

      Törlés
    2. Hát igen, azt hiszem, én ezt inkább kihagyom. :)

      Törlés