2015. január 31., szombat



Anitiger TOP 5 könyves csaja


Mire föl ez a bejegyzés?

A Moly.hu-n szembejött velem egy érdekes könyves kihívás:


Miszerint: „Mindenkinek vannak kedvenc női karakterei. De ki a legjobb közülük? A legokosabb, legszexisebb, legtökösebb, leg-leg-leg-leg… Neked ki a legkedvesebb hősnőd? Akinek a legtöbbet képzeled a helyébe/ágyába magadat?”

Naná, hogy akadnak kedvenceim – nehéz is csupán 5-re szorítkoznom. Persze nem úgy állok hozzá a főhősnőkhöz, hogy szívesen lennék a helyükben vagy a kedvesükkel. Nekem nehéz megfelelni, én abból indulok ki, hogy LENNÉK-e a BARÁTJA. Ugye nehéz?

Egyébként TOP 5 férfikarakterrel már készítettem egy bejegyzést tavaly, amit el is lehet olvasni a linkre kattinva: Anitiger TOP 5 könyves pasija!


A feladat egyszerű & nagyszerű!

„Írd le a top 5 kedvenc könyves karakteredet, 3-4 mondat indoklás, szerző és a könyv nevével egyetemben, persze. PLUSZ, egy kedvenc idézetet, mindegyik karaktertől. Nem muszáj, hogy Ő mondja, elég, ha róla gondolják.” – írja a kihívás leírása.
Anitiger TOP Csajai:


Thursday Next

– Sorozat: Thursday Next (Jasper Fforde)
- Újraolvasós, több könyves.
- Jó karakter.
- Főszereplő.
- Film: Nincs, sajnos.
- Faj: Ember

- Kinézet: „Kihúztam íróasztalom fiókját, és elővettem egy kézitükröt. Kissé közönséges arcvonásokat mutató nő nézett vissza rám. Szürkésbarna, nem túl hosszú haja hevenyészett lófarokba kötve lógott. Pofacsontja mintha nem is lett volna, s észrevettem, hogy az arcán megjelentek az első szembetűnő barázdák. Anyám jutott eszembe, aki negyvenöt éves korában már olyan ráncos volt, mint a dióhéj.”

Miért imádom a bigét?

Neki van a legállatabb háziállata, amivel valaha találkoztam - egy klónozott dodó!!! :D 

Fable főhősnőit idézően kemény és humoros a csaj. Nem ejtették a fejére, irodalom-rajongó és egy fantasztikus világban él. Nagyon szimpatikus, hogy bármit megtenne a családjáért, de mégsem a férjhez menésen jár az agya.

Bár még csupán az első részt olvastam, de idén tervben van a folytatása… (Meg remélem, folytatják a kiadást is, a Cor Leonis Kiadó nagyon hallgat a 3. részről.)


Kedvenc idézetem tőle / vele:

„– Jó napot, tiszteletlen úr! – köszönt vissza derűsen a néni, majd rám nézett, és rekedten suttogva megkérdezte Joffytól: – Csak nem a barátnője?
– Dehogy, Gladys. Ő a húgom, Thursday. Külszolos, és azt kell tudni róla, hogy nincs se humora, se pasija, se magánélete.
– Gratulálok, kedveském – mosolygott a néni, aki hatalmas füle dacára nyilván töksüket volt.
– Üdvözlöm, Gladys – nyújtottam a kezem. – Joffy meg kamaszkorában annyit verte a majmot, hogy attól féltünk, leszakad neki.”




Hermione Granger

– Sorozat: Harry Potter sorozat (J. K. Rowling)
- Újraolvasós, több könyves.
- Jó karakter.
- Főbb mellékszereplő (Nincs saját szemszöge.)
- Film: Van, ráadásul szimpatikus színésznőt kapott!
- Faj: Ember / Boszorkány

- Kinézet: „…egy bozontos, barna hajú, lapátfogú lány…”, persze idővel a fogait rendbe teszi és a hajával is csinál valamit. Watson kisasszony tényleg jól elkapta a figurát.

Miért imádom a bigét?

Imádom a hasonszőrű, okoskodó, könyvimádó és sokat olvasó csajszikat, szóval Hermione az egyik nagy kedvencem. Persze őt sem kell félteni, nem ejtették a fejére – okos és ötletes. Bírom, hogy védi a fiúkat, kiáll a gyengébbek mellett, de roppant tudálékos teremtés és helyre rakja a marhákat.


Kedvenc idézetem tőle / vele:

„– Granger kisasszony nyilván a varázsjog területén kíván majd tevékenykedni – jegyezte meg hűvösen Scrimgeour.
– Szó sincs róla! – vágta rá Hermione. – Olyan munkát keresek majd, aminek haszna is van!”




Kyra Emett

– Sorozat: Vis Major (Vavyan Fable)
- Több könyves.
- Jó karakter.
- Főszereplő.
- Film: Nincs.
- Faj: Ember

- Kinézet: „A velem szemközt lógó bekeretezett oklevél üvegében ellenőriztem az arcomat. Lapockáig érő fényes hajamat selyemsál fogta hátra, kék szemem hidegen sütött. Apró orrom lágyan ívelt, ajkaim duzzadoztak. Kozmetikusom, a dermesztően szigorú Rick mondta: lágyan nőies vonásaimból akár még finom, nőies arc is sikeredhetett volna, ha szemem kékje nem olyan tündöklően hideg, akár egy januári reggel.”

Miért imádom a bigét?

HALÁLI! Ha nem volna, akkor ki kéne találni Kyrát! Ő a tökös csaj tökéletes megfelelője, ráadásul zseniális a szövege és azt is nagyon szeretem, ahogyan a körülötte lévő férfiakkal bánik – simán alázza őket, de mégis mindig eléri náluk, amit akar.

Egy kemény zsaru, aki hisz a törvényben, elég erkölcsös, de nem prűd. Nem kell félteni, de azért szoktam. Nagyon drukkolok neki és Vis Majornak, de imádom, hogy a szerelem oltárán nem áldozta fel az elveit...


Kedvenc idézetem tőle / vele:

„– Mondd meg, mit olvasol, és megmondom, ki vagy.
Rám nézett.
– Mondd meg, mit NEM olvasol, és megmondom, mekkora sznob vagy.”





Tessa Gray

– Sorozatok: mindegyik sorozatában felbukkan az írónőnek, amelyik az Árnyvadász univerzumban játszódik? (Cassandra Clare)
- Újraolvasós, több könyves.
- Negatív, de jó karakter.
- Főszereplő, van saját szemszöge.
- Film: Nincs.
- Faj: Ember / Árnyvadász / < spoiler! >

- Kinézet: „…Tessa tökéletesen elégedett volt sima barna hajával és szürke szemével.”

Miért imádom a bigét?

Még egy irodalom-kedvelő főhősnő, akit imádhatok. Annyira esetlen volt a legelején a sztorinak, de meglepően hamar idomult az Árnyvadász-világhoz. Nagyon sok rémséget nagyon jól átvészelt ép ésszel. Nem szépségmániás, szavatartó, jó társaság és törődik másokkal.

(A humora és a barátai is jópofák, bár ezekre a Magnus novellák egyikében döbbentem rá.)


Kedvenc idézetem tőle / vele:

„– Csak a gyengeelméjűek nem engedik, hogy az irodalom vagy a költészet hatással legyen rájuk – jelentette ki Tessa.”




Anita Blake

– Sorozat: Anita Blake sorozat (Laurell K. Hamilton)
- Újraolvasós, több könyves.
- Jó karakter. Persze szokott rosszalkodni…
- Főszereplő.
- Film: Nem.
- Faj: Ember / vérpán – mindenféle vérállat / szukkubusz / estébé fene tudja már…

- Kinézet: Apró, gömbölyded, nagymellű. Haja sötétbarna, akárcsak a szeme. A haja folyamatosan nő a sorozat folyamán, a 20. résznél már a fenekéig érő zuhatag.

Miért imádom a bigét?

Tekintsünk el az ágyastársaktól és a sokszerelmes dolgoktól. Szeretem, hogy visszafogottan prűd és szemérmes minden ellenére. Vannak elvei, tiszteli a szabályokat és a törvényt. Mindenkit a védelmébe vesz, akkor is, ha kára származik belőle. Nem smucig, de nem is cicababa – nem érdekli a divat. Fantasztikusan bánik a fegyverekkel, tökös csaj - fanyar humorral. Szeretem a száraz megjegyzéseit és azokat a benyögéseit, amit senki más nem tart viccesnek, csak ő.

Ő is mindenáron megvédi a szeretteit és bosszút áll akkor is, ha a világ végére kell mennie valaki után. Szerencsére nem szuperlény, ő is képes félni és nem is titkolja rettegését.


Kedvenc idézetem tőle / vele:

„Halottkeltő vagyok, zombikirálynő. Tök fölösleges engem meghívni egy Halloween- partira.”


Katniss Everdeen

– Sorozat: Az éhezők viadala trilógia (Suzanne Collins)
- Újraolvasós, több könyves.
- Jó karakter.
- Főszereplő.
- Film: Van. Bírom a színésznőt, de nem ő ugrott volna Katnissnek.
- Faj: Ember

- Kinézet: Egyenes fekete haj, szürke szemek, olajbarna bőr. Magas, sovány alkat.

Miért imádom a bigét?

ANNYIRA, mérhetetlenül imádom, amiért két pasi közül választhatna, de egyik sem kell neki, mert csak púpok a hátára! Imádom.

Erős, FÜGGETLEN és antiszociális jelenség, aki nem szeret jópofizni. Akárcsak a többi kedvencem, Katniss is mindent megtenne a szeretteiért, akár erején túl is. Nem szépség, nem barátságos és abszolút nem nyűgözi le a pazarló társadalom. A korához képest nagyon jó szociológiai meglátásai vannak, nagyban egyezik a véleményünk a dolgokról. Sokat eltűr, sokat elvisel, de igyekszik jobbá a körülményeket és a legrosszabb helyzeteket is a javára és/vagy a családja javára fordítani.

A „jég hátán is megél”-személyiség.


Kedvenc idézetem tőle / vele:

„– Akkor hazudj! Találj ki valamit! – tanácsolja Haymitch.
– Nem tudok jól hazudni – felelem.
– Pedig jobban jársz, ha villámgyorsan elkezdesz gyakorolni. Annyi kedvesség szorult beléd, mint egy széttaposott meztelen csigába – teszi hozzá Haymitch.
Juj! Ez fájt.”


Köszönöm szépen a figyelmet! :)




2 megjegyzés:

  1. Engem általában nagyon ritkán tudnak meggyőzni a főhősnők arról, hogy szeressem őket, ellentétben a pasi karakterekkel. :D Viszont Katnissel és Hermionéval egyetértek, valamint Tessával, akit a trilógia végére sikerült megkedvelnem. Jasper Fforde regényére hosszú ideje kíváncsi vagyok, de ha tényleg egy erős, és nem hisztis hősnőről van szó (akiről név alapján azt hittem eddig, hogy fiú xD), akkor el kell olvassam minél hamarabb. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért eltartott nálam egy ideig, amíg feldolgoztam azt, hogy a neve Thursday. Öcsém meg annyit mondott, hogy nem tudja mit vártam, Wednesday is leányzó az Addams familyben. :D
      Egyébként jó könyv, iszonyat jó hülyeségek vannak benne :)) Csak ajánlani tudom, ha szereted az irodalmat és a steampunkot.

      Törlés