2015. január 5., hétfő



VÁRÓLISTA csökkentés 2015


Régen ígérgetem, hogy összeszedem, miket terveztem be a VÁRÓLISTA csökkentés 2015 elnevezésű évről-évre megrendezett olvasási versenyre. Pár könyvet ugyan nem tudok bemutatni képen, de a szándék a fontos, nemdebár?

A VÁRÓLISTA csökkentés arról szól, hogy minden év végén rendezzük sorainkat és eldöntjük, hogy a következő évben melyik minimum fél éve várólistás (fejben, molyon, goodreadsen, stb.) könyvünkre kerítünk végre sort. Kiválasztunk 12 könyvet, amit az adott év során mindenképpen elolvasunk, mellé pedig készítünk egy szintén 12 könyves alternatív listát, amelyen olyasmiket gyűjtünk, amik megfelelnek a szempontoknak és lehet, hogy inkább rájuk esne a választásunk. Önmagunk bebiztosításának nevezném.

Tavaly sikeresen csökkentettem a várólistámat – több könyvvel is, mint 12 -, szeretném idén megismételni ezt a mutatványt. A jelentkezés már lezárult ugyan, de a résztvevőket < itt > lehet nyomon követni, illetve < íme > Lobo blogja, ahol nyomon követhető minden a kihívással kapcsolatban.

Ebben a bejegyzésben összeszedtem, hogy 2015-ben mely könyveket tervezem elolvasni. Készült két kép is a nálam lévő könyvekről, de előre szólok – mobilkamerás fotók!

{{{{{

Az én várólista csökkentő könyveimet a VLCS 2015 címke alatt lehet kilistázni a blogon. Alapvetően igyekszem az összes tervezett könyvet elolvasni, de ha csak 12 sikerülne, már akkor is boldog leszek.

Az ALAPLISTA 12 könyve


 Nincs a képen: Leiner Laura – SZJG 3., Hugh Howey: Megfelelő méret

Az ALTERNATÍV LISTA 12 könyve



Nincs a képen: Janne Teller - Semmi, Rachel Hawkins: Hex Hall


Megjegyzés: A könyvek mellett az aktuális (2015. 01. 04-i) „értékelések átlaga” olvasható, amely százalék azt jelenti, hogy éppen mennyire csillagozták a művet. Csak kíváncsiságból másoltam ki, hogy mennyit fog változni ez a szám egyes könyveknél, mire elérek az olvasáshoz.

{{{{{

3 megjegyzés:

  1. Milyen jó ötlet, kimásolni a százalékokat! :)
    Most, hogy újra megláttam az Ui: Szeretlek könyvet a blogodon, eszembe jutott, hogy ez nekem a Könyvmoly Párbajon az egyik vállalt könyvem, úgyhogy kíváncsi leszek majd az értékeléseink összehasonlítására! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Igazából én alig várom azt a könyvet és azt is remélem, hogy alkalomadtán megnézed filmen is (nem tudom mennyire tér el egymástól, de a filmet nagyon szeretem).

      Törlés
    2. Biztosan meg fogom nézni a filmet is, csak a könyvvel szeretném kezdeni. :)

      Törlés