2015. november 11., szerda



AniTiger - Blogger Identity Tag


Ez egy kicsit más, mint az eddigi tagek, mert nem annyira a könyvekről szól, inkább a bloggereket veszi górcső alá. Szeretek mindenféle taget kitöltögetni, bár mostanság el-elmaradtak a hasonló bejegyzések. Mindenesetre úgy döntöttem, hogy a Christine kritikához megnézem a filmet is, így a mai napra egy tag jutott.

@NFLGirl, vagyis OliveD hívott meg a tagre, aki a Nyrath blog írója (az Ő válaszait ITT olvashatjátok). Köszönöm szépen a kihívást és sajnálom, hogy ilyen sokára sikerült kitöltenem! :)

Én Łexa (Lexa Könyves kuckója) és ClaryTris (Vanilia nonstop könyves blogja) válaszaira vagyok kíváncsi, szóval szeretném, ha kitöltenétek! Természetesen bárki kitöltheti, akinek tetszik – szabadon vihető! =^.^=
❖❖❖❖❖
1. Mikor és miért kezdtél el blogolni?

A Hagyjatok! Olvasok! blogot 2014 márciusában kezdtem el, de anno freeblogon is, hotdogon is voltak blogjaim. Mondjuk semmi értelmes, csak meg nem értett tinédzseres izébigyók és verses-novellás blogok. Talán 2000 körül regisztráltam az első blogomat.


2. Van/volt több blogod is? Ha igen, azok milyen témájúak?

Uh, ügyesen leírtam már az előző kérdésben a választ. A személyes internetes naplómat nagyon sokáig írtam; a fő témája az online RPGs életem és a valóságbeli-gimis helykeresésem volt.  (Tudom, roppant egyedi. :D) 

A verses-novellás blogom értelemszerűen side-blog volt mindenféle általam írt cuccal.

Nem tudom, hogy sajnáljam-e a tartalomvesztéseket, amiket a freeblog megszűnése okozott. :D

3. Miért pont könyves blogot írsz?

Mindenki arról ír, amiről akar, amit szeret. Én a könyveket szeretem, így azokról írok. :) Persze a blogon magamról és filmekről is írok, de azokat is szeretem. :’)

4. Honnan jött a blogod nevének az ötlete?

Mélyen antiszociális vagyok, pláne, ha éppen olvasok. Volt egy időszak, amikor legszívesebben egy táblával mászkáltam volna, amire ez van írva: Hagyjatok! Olvasok! – gondolhatjátok, hogy szívesen használtam volna!

5. Álnéven vagy sajáton írsz? Ha álnéven, akkor miért éppen ezt a nevet választottad?

Az AniTiger álnév és már tizenpár éves korom óta használom, a Sándor Anita a rendes nevem, szóval a válasz: is-is. Álnéven is, saját néven is írok.

Érdekesség:

Egyébként a becenevem a keresztnevem és a kedvenc állatom keresztezése.: Anita + Tiger = AniTiger – sajnos a tizennéhány éves önmagam nem volt tisztában azzal, hogy nem bírják kiolvasni az emberek és folyton félreolvassák. Ahogy azzal se, hogy angolul tájger a tigris… magyarán mind a mai napig anitígernek ejtem magamban :’D De ez titok! 
11-13 éves énem kreativitása...
6. Milyen szempontokat veszel figyelembe egy bejegyzés megírása során?

Abszolút a saját benyomásait, a saját meglátásaimat és véleményemet írom le a blogon.
Persze vannak egyéb alapgondok is, amiket betartok: helyesírás betartása, könyv adatainak megjelenítése, szóismétlés kihagyása, témához illő illusztrációk kiválasztása, kedvenc idézetek kiválogatása,  emészthető tagolás, a többi bejegyzésemmel azonos felépítés, források jelölése, megfelelő címkék beállítása…

7. Mi alapján keresel képeket a bejegyzéseidhez?

A könyvekhez kapcsolatos kulcsszavakhoz, helyszínekhez, személyekhez vagy történésekhez keresek illusztrációt. A legjobban annak örülök, ha a fandomot felkarolják a fan art készítők! Annyira szép alkotásokat szoktam találni pl. devianart-on. (Itt jön szóba a forrásmegjelölés fontossága.)

8. Mi a véleményed a nyereményjátékokról?

Szeretem őket. Rendszeresen játszom és igyekszem rendezni is nyereményjátékokat. Sajnos egyelőre saját zsebből finanszírozom őket, így meg-megfontolok 1-1 ilyen akciót, de majd a távoli jövőben talán máshogy lesz. :)

9. Szoktál recenziós könyvet olvasni?

Szoktam. Lásd a recenzió címkét a blogon! ;)

10. Hogyan reagálnak az emberek, ha elmondod, hogy könyves blogger vagy?

Nem tudom, mert nem mondom el… Nem titok vagy szégyenletes dolog, csak minek mondogassam nekik? Nyilván bejön itt is az antiszociális vonulata az életemnek, a közeli barátok és családtagok tudják, mással meg nem állok szóba. :))

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A tigris és a kislány képe (x). A póló helye (x).
Néhány meg saját.
❖❖❖❖❖

12 megjegyzés:

  1. Jópofa! :) Egyébként sokáig nem jöttem rá, hogy az Anitiger ennek a két szónak az ötvözete, csak miután megtudtam a keresztnevedet, meg ugye az is segített, hogy újabban nagy T-vel írod... Szóval én is fonetikusan ejtettem ki magamban, ha ez vígasztal. :D Most meg már annyira rögzült, hogy sokszor még most is így gondolok Rád. :)

    Egyébként szerintem tök találó a blogod címe. Ez izgalmas jelenet olvasása közben én is morcos vagyok, ha megzavarnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy nem csak én ejtem fonetikusan. :D A nagy T sokat segített, de nem eleget, azért még akadnak elírók. Szerencsére már megszoktam és csak mosolygok az Antitigereken... ;) Félve kérdem, nincs kedved kitölteni majd egyszer esetleg? :)) (Nem muszáj, csak... érdekelne, no. :)) )

      Törlés
    2. E-mailben szívesen megírom neked, ha érdekel, de a blogomra nem teszek ki ilyet. Némelyik kérdésre a válasz ugyanis nem publikus.

      Törlés
  2. EGY izgalmas jelenet...-et akartam írni EZ helyett.

    VálaszTörlés
  3. Én is Anitígernek hívlak magamban. ;o)

    VálaszTörlés
  4. Antiszociális lennél? Nekem nem ez jött le, pedig azért mostanában elég sokat beszélünk :D egyébként nekem is AniTíger vagy :D ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig elhiheted, hogy eléggé az vagyok. :)) Az megint más, hogy te bekerültél a "bizalom körébe" - hogy az egyik kedvenc agyament filmemet idézzem. :D

      Törlés
    2. Ohh..hát ez igazán megtisztelő, köszönöm :D <3

      Törlés
  5. 2017 still reading, csak, hogy YouTube kommenteket idézzek :D

    VálaszTörlés