2016. április 28., csütörtök



Mini-könyvklub a’la Vegazus - 4. FELVONÁS! (sci-fi, disztópia)

A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

2016 májusában startol a Mini-könyvklub NEGYEDIK fordulója és – immár másodszor - sci-fi, disztópia műfajban mérettetünk meg! Szóval Vegazus (A Könyv-sarok bloggere és a szervező) elérhetővé tette a jelentkezési űrlapokat és máris összeállította a 10-es könyvlistát arról, hogy milyen könyvekre szavazhattok (jelentkezés után!).

Szóval… hogy is van ez?

Történt egyszer, hogy egy bloggernek az eszébe ötlött: mi lenne, ha alakítanánk egy blogos könyvklubot?!

A blogger neve Vegazus, a blogja pedig a Könyvsarok.

Megalapultunk és 3+1 hónapig romantikus könyveket olvastunk… Ám azután néhányan folytattuk a klubbot és 3+1 hónapnyi sci-fi/disztópia következett. A harmadik kör témája a fantasy volt (és éppen a +1. hónap utolsó napjait rúgjuk! :D), de a 4. forduló műfaj-szavazásán ismételten a sci-fi + disztópia műfajpáros tarolt. Miután ezen a zárt szavazáson belül megszavaztuk a Mini-Könyvklub 4. témáját (amitől a klasszikus irodalom csak egyetlen szavazattal maradt le! ~ érdekességek zárójelben rovatunkat olvashattad…), megnyílik a lehetőségetek jelentkezni közénk! Mindjárt írom is, hogy hogyan…

IDŐTARTAM: 
2016. május 1-től augusztus 31-ig

Téma / műfaj: 
SCI-FI, DISZTÓPIA

Jelentkezés: 
2016. május 31-ig 

(...májusban már el kell olvasnod a megszavazott könyvet)

A cél a közös olvasás élménye és 
nincs nyereményjáték.

Műfajok - én mire szavaztam?

Romantikus, fantasy és sci-fi + disztópia - ezekre szavaztam, gondolom, kitalálható volt. :)) Szóval én is tehetek arról, hogy megismétlődik a 2. forduló témája, de nem bánom. (Azért valljuk be, meglepett, mert akkor sikerült érdekes könyveket beszavaznunk! :D)

A szavazásra bocsátott KÖNYVEK

Mivel nem célom, hogy bárkit befolyásoljak, így csak azt mondom, hogy mely könyveket olvastam már, azt nem, hogy mire szavaztam. Olyanra úgysem szavazhatok, amit már olvastam, így nálam 7 könyv jöhet szóba szavazásilag. :P





Jelentkezés! Szavazás! Részvételi díj!**

**(vicceltem… nincs részvételi díj. :D)

Az előző fordulókhoz képest szigorodtak a szabályok – gondolom a sok hónaptúllépés miatt?! -, szóval a régi motorosok is jól teszik, ha jelentkezés előtt átbogarásszák újra az egész SZABÁLYZATot, amit elérhetsz Vegazus oldalán ide kattintva. 

Nagy vonalakban a szabályokról:

- Mind a négy hónapban egy-egy könyvet olvasunk el, a határidő mindig a hónap utolsó napja.

- Az első három hónapban előre meghatározott könyveket kell olvasni, tehát májusban, júniusban és júliusban is minden résztvevő ugyanazt a regényt olvassa (minden hónapban egyet). Augusztusban szabadon választott, de leOKÉzott könyvvel jöhetsz.

- Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról.

- Ha nincs blogod, de szeretnél részt venni, az is megoldható, mert van egy közös blog, ahova írhatsz Vegazus segítségével!

- Ha annyira szenvedsz a könyvtől, hogy nem akarod tovább olvasni, az nem probléma, ez esetben is írj róla értékelést, amiben kifejted, hogy miért nem tetszett, ezt is el fogom fogadni.

- Ha már olvastad korábban a könyvet és van róla olyan bejegyzésed, ami 6 hónapnál nem régebbi, akkor nem kell újra olvasnod, elég ha elküldöd ennek a bejegyzésednek a linkjét.

- Ha 6 hónapnál régebbi a bejegyzésed, vagy nincs is, akkor új bejegyzést kell írnod róla, és ehhez erősen ajánlott a könyv újraolvasása.

ISMÉTLÉS: 1 könyvre és a róla szóló megértékelés megírására 1 hónapod van, és NEM csúszhatsz át a következő hónapra! Le kell adnod vagy buktad a hónapot.*

*Semmi nem történik, ha buktad a hónapot! Ha két közösen olvasós hónapot buktál, akkor nem szavazhatsz a következő kör műfajára és a 10 könyvére, de semmilyen egyéb szankció / büntetés nincs. Ez egy játék és közösségépítő program!

Ha kedvet kaptál…!

MÁJUS 31-ig jelentkezhetsz itt: Könyvsarok/Mini-könyvklub 4, de ne felejtsd el végigolvasni a szabályokat a félreértések elkerülése végett! (Én folyton elfelejtek mindent, szóval nem véletlenül említem a dolgot! :D) Jelentkezés után pedig ne felejts el szavazni az olvasni kívánt könyvekre!

✿✿✿✿✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
✿✿✿✿✿

3 megjegyzés:

  1. Köszi a reklámot! :)

    A végén az ISMÉTLÉS címszó utáni részben azt írod, hogy 10-éig le kell adni az értékelést (ha jól értem). Én úgy gondoltam (és reményeim szerint a szabályban is az szerepel, de szólj, ha nem!), hogy mindig a hónap utolsó napjáig kell hozni az értékelést! Tehát a következő hónapban már nem fogadom el. (És egyébként a kérdőíves 10-ikei határidőn is változtatni tervezek...) Át tudnád ezt írni, légyszi? Köszi és bocsi a kötözködésért, tudod, hogy nem gonoszságból... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áhh, a másolás átka... :) Javítottam, köszönöm, hogy szóltál. Jeffi is mindig szól, ha balfalságot hagytam benne - sajnos előfordul. ;)) A reklámért nincs mit, remélem, hogy tovább bővül a társaság. :D

      Törlés