2016. április 30., szombat



Havi összefoglaló - 4. fejezet: ÁPRILIS

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Az első hónap relatíve gyorsan elment az új munkahelyen és máris itt a május! Az a helyzet, hogy pontosan tudom, hogy nem fogok meggazdagodni ebből a melóból, de nagyon élvezem. Iszonyat jó a társaság, a feladatok a sok talpalástól a sok ülésen át a sok telefonálásig mindent lefednek. Alkalomadtán sok a meló, máskor malmozgatok. Az olvasás, a könyvtárazás és a barátnőzés kevés (csak egyszer tudtunk beülni pizzázni és csacsogni a hónapban!), de izgalmas volt az áprilisom.
Látom ám, hogy elég kevés bejegyzés ment ki a hónapban, de olyan álmos vagyok esténként, hogy még a SzauszPark első hangjain bealszom… 
Cserébe pipáltam az Újévi terveim közül egyet: színházba menés. Ugyanis volt, hogy már majdnem végeztem a melóval és mehettem volna haza, amikor bejött egy extra fuvar (új előadás poszteréért elugrás) másfél órával későbbre. Úgy alakult, hogy akkor kezdődött a HEPP!!! cirkuszi bohócjáték – én meg beültem rá (Imádtam!) és a befejezés után futhattam a poszterekért. Vannak előnyei a színházban dolgozásnak.
A hónap rövid összefoglalása: könyvek kapása és vétele, könyvklubba jelentkezés, színházba járás, lótifuti és szervezés,  pizzázás, könyvtárazás, nyereménykönyvek, recenziók, rendezvényszervezés és szülinapi ajándék kutatás Jeffivel. Pssszt! :)
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2016 áprilisában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 8 példánnyal növekedett a polclakók száma. Vettem magamnak 3 könyvet, érkezett egy recipéldányom, kaptam Jeffitől ajándékba 2 Fable-t és érkezett két nyereménykönyv is! :)


Vásároltak 
Nem bírtam ellenállni az Alexandra Cartás akciójának, szóval beszereztem magamnak a Rick Yancey: Az ötödik hullám könyvet és a folytatását is, a Végtelen tenger –t. Ráadásul az Alexandra bolt kb. 5 percre van a munkahelyemtől, ami nem sok jót ígér a jövőre nézve, ahogy a harmadik beszerzésem se, ugyanis az Alexandra mellett van egy Kacat nevű turi, ahol vannak angol regények… Ott találtam 190 Ft-ért őt: Dav Pilkey: The Adventures of Captain Underpants! :D

Recik 
Kaptam egy régóta várt megjelenésű magyar kortárs fantasy-t az Athenaeum kiadótól, amit szinte rohamléptekkel olvastam el és jól gondoltam: ez bizony kedvenc lett nálam!

Nyeremények 
A Delta Vision Kiadó facebookos játékán nyertem egy nagyon jónak tűnő Korongvilág-könyvet: Terry Pratchett: Égből szőtt kalap! Kalandos útja lehetett a könyvnek, mert szegényt megutaztatta a posta. :))
A másik nyereménykönyv igazából nem az enyém, hanem anyum nyerte még tavaly a BTK-n. Eleve késve szereztem tudomást arról, hogy nyert, aztán a kiadó körüli zűrzavar miatt szegény le is mondott róla, de ideért: Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl (Már próbálkoztam az írónővel (itt), de ha már megvan a családi könyvtárban, el fogom olvasni.)

Ajándékba kapottak 
Mindenféle cécó vagy csinnadratta nélkül, csak úgy kaptam őket Jeffitől tegnap, ugyanis csütörtökön meló előtt leugrottam vele az OBIba Anyák napi fát nézni az anyukájának. Persze könyvek nélkül beszéltük le az utat, csak időközben lett neki két felesleges Fable-ja, az enyéim meg már elég romosak, szóval emiatt megkaptam őket. (Vagyis van két szép, nem kieső lapú, szép másodpéldányom! ^.^ Anyu is virult, ő az ősFable-fan nálunk.)

Más érdekeltségek – 
Az első munkanapomon anyám beolvassa a horoszkópomat:
„A nyilasban ma felmerül a pályamódosítás gondolata…”
– innen szép kezdeni, de szó szerint, ugyanis a színház bejáratánál állva telefonáltam vele, amikor beolvasta… Na? Lassan indultak be a dolgok, de a hónap végére eléggé belefolytam már a szervezők munkájába és hasznosnak éreztem végre magamat. Rá kellett jönnöm, hogy igénylem azt, hogy úgy érezzem van értelme az ott létemnek. Még nem mondanám, hogy kielégül a maximalizmusom, de alakul. Amúgy egyből kaptunk mélyvízbe ugrásos feladatot – találkozó szervezés május elejére. Csak egy országos rendezvény. :’) Csak a beszerzett kézműves csoki – az egyik ajándék – alulról verte az 50e-t 

Mielőtt véletlenszerűen beugrottam volna a HEPP!!!-re, megkérdezett az egyik szervező, hogy mivel ott dolgozom van-e kedvem elmenni a nálunk most debütáló Chicago című darabra. Naná, hogy van! Előtte valamelyik nap kameráztam az énekpróbán és már akkor tervbe vettem a dolgot. Másnapra már megvolt a két jegyem – a sajátom és a Nagyim Anyák nap meglepetés jegye. (Nagyon örült! ^.^) 

Könyvtárban kevésszer voltam, legalábbis az átlagomhoz képest, de azért sikerült Lorelle húgával is és Szimirzáékkal is befutni / összefutni egy-egy órácska könyvsimogatásra a hónapban. Bónuszba a molycikkal (Szimirza + Jeffi) sikerült összeegyeztetnünk egy pizzázós (Alibi) napot. 
Az Alibi-pizza annyira bejött nekünk, hogy Szimirza szülinapjára asztalt foglaltam 6-ára… ugyanoda. (Tutira megyünk! XD) 
A munkatársak nagy bónuszai: az egyik kolléganőm isteni hétfő reggeli tripla csokis muffinja, fagyizások / turkálózások / vásárolgatások - közösen, bágyatag kávézások és friss levegő-szippantások, összenevetések. Alakul ez! :)) 
    Jeffi segítségével ugye rendelgettem az előző hónapban, hát 3 adagnyi sticky notes-om most ért ide. Annnnnnnyiiiiiiiiraaaaa cukik! :D Nem átallom nézegetni őket, tuti, hogy ilyet fogok még rendelni.


A hónap dala ~
HONEYBEAST - A Legnagyobb Hős (+ dalszöveg)

Magna Cum Laude - Pálinka Dal* (+ dalszöveg)

*Nem iszom, de a Sárkánycsalogatóban a pálinka kapcsán ide jutottam! :D
Májusi terveim:
- Recenziós példányok: 

- Könyvtári példányok kivégzése: 


- Saját példányok kivégzése: 


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés

Úgy néz ki, hogy ezzel a hónappal lezárult az Mini-könyvklub 3. fordulója. Az utolsó hónapban mindenki szabadon választhatott magának egy FANTASY regényt, ami megfelel a szabályoknak. Én A garabonc című high fantasyt olvastam el és nagyon szerettem. Sajnos elég kevesen küldtük még csak be az utolsó könyvünket… Itt elérhető a SZABADON VÁLASZTOTT FANTASY gyűjtőoldala, ahol az összes résztvevő értékelését és ajánlóját elolvashatjátok.

Természetesen időközben Vegazus már megszavaztatta a következő kör témáját egy zárt szavazás keretein belül, aztán kihirdette a


és ismételten a sci-fi + disztópia műfajban mérettetünk meg. Hát… hurrá! :D Picit félek, de vannak olyanok is a megszavazhatók között, amiknek nagyon örülnék, szóval jelentkeztem is szinte azonnal.

Mivel új forduló indul és április 30. éjfélig lehet szavazni, hogy melyik 3 könyvet olvassuk majd közösen, így nem tudom, hogy mi lesz a májusi regény. Amint bármi friss infó elérhető lesz a mini-könyvklubbal kapcsolatban – posztolok róla. Május 31-ig jelentkezhet, aki akar.


~ Nagyon várom már a három közös könyvet!


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
11 könyvről írtam a hónapban: 
  1. Richard Harvell: A kasztrált
  2. Virág Emília: Sárkánycsalogató
  3. Jodi Picoult - Samantha van Leer: Sorok között
  4. Colleen Hoover: Reménytelen (Hopeless 1.)
  5. Kristin Cashore: A garabonc (Graceling 1.)
  6. Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert (Waverley család 1.)
  7. Chanda Hahn: Bűbájtalan (Balszerencsés tündérmese 1.)
  8. Leiner Laura: Illúzió (Bexi 3.)
  9. Jude Watson: A kenguruk földjén (A 39 kulcs 6.)
  10. Patrick Carman: Sötét erők (A 39 kulcs 5.)
  11. Jude Watson: A síron túl (A 39 kulcs 4.) 

Nem olvastam olyan sok könyvet, mint máskor… Sajnos vannak napok, amik elmúlnak anélkül, hogy 2-3 oldalnál többet olvasnék. Viszont abszolút változatos hónapot tudhatok magam mögött! Olvastam urban fantasy és high fantasy vegyest, tündérmeséseket, ifjúsági kalandregényeket, szimpla ifjúsági romantikust, nagyon jó high fantasyt, mágikus realista romantikust, operával kapcsolatos középkori regényt és new adult romantikust.

A TOP könyveket nem nehéz kiválasztanom, ők lettek azok: TOP 1 - Jodi Picoult - Samantha van Leer: Sorok között; TOP 2 - Virág Emília: Sárkánycsalogató és a TOP 3 - Richard Harvell: A kasztrált!
Nem szoktam szeretni, amikor túlreklámozzák a bloggerek a recenzióikat, de most egyszerűen nem tehetek mást… A Sorok között könyvbe annyira belezúgtam, hogy néhány helyi molynál már körbejár (hogy ők is élvezhessék!). A kasztráltat azonnal beletettem a nyereményjátékos tervezettek listámba, mert ezt el KELL olvasnia mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel a zene vagy egy középkori fiatal megpróbáltatásai. A Sárkánycsalogatót meg szívem szerint meg is tartanám, el is nyereményjátékoznám és körbe is küldeném – de képtelen vagyok dönteni, mi legyen. Annyira jópofa volt. Tartok tőle, hogy egyszer megzizzenve felkutatom az írónőt és megkérem, hogy dedikálja AniTiger-nek. :)) (Szerk.: A poszt megírása óta eldőlt, hogy az is körbe fog járni, mert olvasná a nép. :D)
Szóval sajnálom, most ez ilyen szponzorálatlan reklám TOP1-2-3 lett. :D
A következő hónapban újra próbálkozom, addig is... ;)

Az egyéb bejegyzéseim: Egy könyvklub beharangozó és egy sok könyves bevásárló lista, de semmi személyesebb. – 

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról van.
❖❖❖❖❖ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése