2016. július 13., szerda



AniTiger - Inkább Book Tag


Ma olyan book tag hangulatom volt egész nap… és hiába értem rá egész délelőtt, inkább aludtam, illetve leveleztem, de eldöntöttem, hogy este – akármikor is érjek haza! – kitöltök egyet. Itt tartok jelenleg… nemrég estem haza egy élő koncertről (Kullai Timi), ugyanis ma délutános voltam és ilyenkor 20-ig tart a munka, utána pedig a szerdai élő zenei koncert szokott lenni a Petőfi Művészeti Ligetben. Erről szól a színházunkban a július: heti háromszor valami zenei program esténként. Sajnos nincs szerencsénk, mert eddig párat elvitt az eső… a mait is.
Mit kell tudni a tagről? Eldöntendő kérdésekkel operál, vagyis könyves témában kell dönteni. A molyos frissemben jött fel ez a book tag és nagyon megtetszett, szóval úgy határoztam, hogy kitöltöm! :)

OFF: Egyébként új banner és háttér van, mert picit untam már a baglyaimat és a szimpla név+kép párost fent. Akinek nem esett le, akkor a háttér a végtelen ég, a bannerban pedig a Büszkeség és balítéletből pár kiragadott cuki rész szerepel. :) Remélem, hogy mindenkinek tetszik (és sajnálom, ha nem) - most egy ideig ők maradnak.

❖❖❖❖❖

1. Inkább csak trilógiákat vagy csak egyedül álló könyveket olvasnál?

Trilógiákat.
Az a helyzet, hogy szeretem a kompakt egyrészes regényeket, amiket nem magyaráznak túl, de ha mélyen a szívembe nézek, akkor ott több trilógia is sorakozik. Ha megtetszik egy fandom / világ, akkor szeretek minél több időt eltölteni benne.


2. Inkább csak férfi vagy csak női íróktól olvasnál?

Női.
Sajnálom, de hiába van egy-két hatalmas kedvenc férfi íróm, ha többségében női írók könyvei sorakoznak a polcaimon. (Persze Böszörményi Gyula és Dan Wells kedvéért áthágnám a szabályt…)

3. Az eredeti kérdés így szól: Inkább csak Barnes & Noble-ban vásárolnál vagy csak az Amazonon?

Vagyis könyvesbolt versus online vásárlás? ONLINE VÁSÁRLÁS
Megrögzött rendelő vagyok, persze igyekszem könyvesboltba rendelni a dolgokat, hogy nézelődhessek, de én akkor is vérbeli e-vásárló vagyok. 

4. Inkább csak adaptált filmeket vagy csak tv sorozatokat néznél?

Uhh, mondjuk ez nehéz helyzet… maradjunk az adaptált filmeknél. Sorozatokat nem sűrűn nézek, kivéve kajálós-sütős szériákat vagy 16-18+ animációkat (Nem pornó, hanem SzauszPark vagy FamilyGuy! :P ), illetve még a CSI belefér nálam…
5. Inkább csak öt oldalt olvasnál egy nap vagy öt könyvet egy héten?

Heti 5 könyv!
Furcsa kérdés… nálam valahogy ez nem is kérdés. Szeretek sokat olvasni, ráadásul gyorsan is olvasok – akkor?! Szerencsére a blognak hála az az 5 könyv is maradandó élmény.

6. Inkább kritikus vagy író lennél?

KRITIKUS!
Én nagyon meg tudom mondani a véleményemet, de képtelen vagyok annyi ideig egy helyben ülni, amíg egy regény megszületik. Csodálom az étlen-szomjan tengődő írókat, akiket a néha kaját-piát hozó társuk / párjuk / családjuk tart életben. :)

7. Inkább csak a top húsz kedvenc könyvedet olvasnád újra és újra vagy mindig újakat, amiket eddig még nem olvastál?

Ajjaj. Ez elég borzalmas kérdés, mert egyrészről imádok mind újabb és újabb regényeket, történeteket felfedezni, míg másrészről még legalább ötvenszer el szeretném olvasni a teljes Harry Potter-, Gergő-, Narnia-, TMI, TID szériákat és a Ready Player One-t, a Büszkeség és Balítéletetet meg mindent, ami épp nem jut eszembe, de TOP kedvenc.

Talán maradok a KEDVENCEIMnél.

(Mondjuk az ötvenezredik B&B vagy HP értékelés a blog végét jelentené… Mit tegyek?!)

8. Inkább könyvtáros vagy könyvesbolti eladó lennél?

KÖNYVTÁROS!
Bevallom, hogy álmodoztam arról, hogy könyvtáros leszek, de ez így alakult. Talán majd a következő életemben. Egyébként fun fact: jelentkeztem könyvesboltokba eladónak, de úgy néz ki, nem hiszik, hogy elég rátermett vagyok. :) (Ki érti ezt?!)

9. Inkább csak a kedvenc műfajodba tartozó könyveket olvasnál vagy csak olyanokat, amik nem a kedvenc műfajodba tartoznak?

KEDVENC MŰFAJ
Egyértelmű, hogy nem akarok életem végéig történelmi regényeket és biográfiákat olvasni, ugye?

10. Inkább csak papírkönyveket vagy csak e-könyveket olvasnál?

PAPÍRKÖNYV!
Van egy nagyon kedves barátnőm, aki esküszik az e-könyvekre, de én mániákus gyűjtögető, könyvszaglászó- és tapizó vagyok. Nekem kell a testi kontaktus. (Oké, értem, hogy félreérthető vagyok ma, megyek is aludni! SZÉP ÁLMOKAT!)

A tag szabadon vihető, mint általában!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


2 megjegyzés:

  1. Én is odavagyok a Book Tagekért :) Ez most nekem valamiért különösen tetszik, talán többször kéne késő este írnod :D Az új kinézet is nagyon jó a Büszkeség es balítélet örök klasszikus. Mellesleg nekem nem lenne gond a sok Harry Potter értékelés ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! ♡ :)) Nagyon szívesen elolvasnám ám a kitöltésedet, ha érted a finom célzást! ;))

      Törlés