2016. július 31., vasárnap



Havi összefoglaló - 7. fejezet: JÚLIUS

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Elég mozgalmas, érdekes és élvezetes hónapot zártam, úgy néz ki, hogy 2016 végre az én évem lesz! Na, nem elkiabálni akarom a dolgokat, hanem tudomásul veszem a tényeket: eddig minden jól alakul! =) Ha röviden el kéne mondanom, milyen volt a július, annyit mondanék, hogy: KIRÁLY. Voltak ajándékozások, szülinapozások, mozizások, családdal közös tévézések, vásárlások, könyvtárazások, illetve sok-sok munka.
Terveim a következő hónapra? Augusztusban lesz két hét technikai szünetünk a színházban, szóval picit jobban rá fogok érni blogolni – beterveztem az elmaradt értékelések megírását, sőt egy 12 napos blogger kihívást is, amire BacchanteBlues blogján találtam rá. Persze lehet, hogy annyira meleg lesz, hogy fekszem a ventilátor alatt / előtt és olvasok, ki tudja?
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2016 júliusában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 9 példánnyal növekedett a polclakók száma. Kaptam 1 recenziós példányt és 2 könyvet ajándékba, illetve vettem magamnak 6 regényt! :)

Recik (1)

Összegyűjtöttem a bátorságomat és felvettem a kapcsolatot az ÉTK – Merit könyvek kiadóval, ugyanis megjelentették a hónapban az egyik régóta vágyott regényemet:

Ajándékba kapottak (2)

Vegazusnál volt az én Isabel Wolff könyvem kölcsönben, és amikor visszaküldte, kaptam két könyvet is (- meg néhány színezőt ösztönzőnek és még pár finomságot!):

Vásároltak (6)

Ebben a hónapban kezdődött az Alexandra nagy nyári akciója, a Líra Hőség akciója, és én mindkettőn vettem 2-2 könyvet. Illetve anyum nyert egy 2000-es kupont a Régi Könyvekhez, amihez hozzávásároltam és így lett kb. 600 Ft-ra kijövő 2 antikvárom is a hónapban (mert anyu kapott egy Evelyn Marsh-ot, mégiscsak ő nyert):

Más érdekeltségek –

1-én hazajött Lorelle és a Ligetben söröztünk, beszélgettünk, aztán 2-án elmentünk a DMC-be megnézni a Tarzan legendáját, amiben az én drága Eric Northman-em… khm… Alexander Skarsgard-om volt Tarzan és… én marha jól szórakoztam Lorelle barátnőmmel, de a mozit hagyjuk… A filmről ez a véleményem: 10/4 csillag


Oké, oké, próbálom összeszedni magamat… az a helyzet, hogy kéne egy rövidített verzió, amiben Alexander Skarsgård félmeztelenül áll, ül, térdel, mozog, fán csúszik, tábortűz fénye pihen a pociján, verik, hajol vagy akár csak lélegzik.
Iszonyatosan felhúzta nálam az egész filmet ennek a hosszúlábú, nyúlánk dögnek a jelenléte… DE! Szeretem a szép, hosszú ujjú pasikat és eddig valahogy nem tűnt fel a pacák markos tenyere…* (De komolyan, hány évig is nyáladzottam a nemtudommirőlszól-sorozat előtt, amiben vámpír a pasi? HOGY NEM TŰNT FEL A KEZE?! :D Pedig ott többnyire volt rajta ruha…) *(Szóval ez tényleg Tarzan-tenyér, semmi zongorázáshoz termett kecsessége nincs.)

Elkalandoztam…


A lényeg a lényeg, szeretem a Tarzan-filmeket (mondjuk főleg a humorosakat, ld.: Az őserdő hőse / George, a dzsungel hőse (1997) , bár nem annyira mint a szuperhősös vagy a mutánsos mozikat, sorozatokat…) de tök hülye nem vagyok, elég béna itt-ott az adaptáció. (HAHAHA, rettenetes mindenhonnan nézve.) Ráadásul rengeteg WTF pillanat volt, aminél csak néztem, hogy mi van? Szerencsére ilyenkor jött Tarzan és ledobta a textilt… ami elterelte a figyelmemet.

A CGI meg majd akkor lesz jó, amikor a retkes dzsungelben lakó állatok piszkosak lesznek… nem volt rossz, mert elég élethűek voltak, de túl tiszták az állatkák a filmben.

Poén? Samuel L. Jackson vitte a prímet (meg a puskákat, badummtsss), de nem nyűgözött le. Általában jobban alakít (ha van mit ugye). A kis genyót (hát jó, nevezzük Rom-nak) nagyon bírtam! Igazi vigyorogva hátba szúrós roh.dék!

A kedvencem az volt, amikor a nagy cicák összedörgölőznek Tarzannal. XD Mondtam már, hogy a tigris is nagymacska? Hmm, Alex? :P Come on…


13-án megérkezett az a bizonyos csomag Vegazustól. Érdemes tudni, hogy Ő iszonyat szépen és akkurátusan szokta kiszínezni ezeket a képeket, szoktam is irigykedni rá csak úgy magamban, de ismeri a véleményemet erről a hype-ról. Elhatározta, hogy rávesz a színezésre, azzal, hogy ilyen állat mintákat küld. :) Egyelőre a parafatáblámat díszítik a baglyok, de ami késik… 


PokemonGO: Az a helyzet, hogy látom az egész történet előnyeit és hátrányait, mégis érdekesnek tartom a jelenséget, ami ellepte a világot. Ha a nagy egészet nézem, akkor jó ötlet kimozdítani a gamereket a szobájukból, mert a legtöbb kocka elég magának való… Azt viszont marha nagy genyóságnak tartom, hogy csak WindowsPhone-ra nincs és nekem éppen olyanom van és a munkahelyem körül megéppen két PokéStop van, ahol mindig rengeteg pokemon tanyázik. ;) 

11-én Nóra nap van, úgyhogy Szimirzával kettesben küldtünk @efenerának egy csomagot mindenféle jóval! 

A munkahelyemen minden oké, nagyon jók voltak a júliusi Liget programok, koncertek. Ma délután zárult az egész programsorozat egy 16 órától kezdődő gyerekprogramos, esti koncertes mindenfélével. Tömör vasárnap, ráadásul elmegy vele a délután, de szeretem ezt csinálni… :))


30-án Szimirzával kimentünk megünnepelni Nagyvenyimre Jeffi 30. szülinapját, ami a hónapban volt, de munka-költözés-nyár-satöbbi miatt mostanra tudtuk összehozni a dolgot. Pizzázás, Deadpool-nézés, Honfoglalózás, Ország-Városozás (béna vagyok benne ^.^”), röhögés, kutyázás* – minden volt, tök jól éreztük magunkat. 2 könyvet (és egy csomó minden mást) kapott tőlünk: J. Goldenlane: Holdnak árnyéka + Őszentsége a XIV. Dalai Láma: A szeretet kiterjesztése (Könnyű úgy ajándékozni, ha van kívánságlistája a szerettednek, maradjunk ennyiben! ;))

~ *A kutyázás pedig Jeffi gyönyörű 3 éves bolondériáját jelenti, akit Boginak hívnak és imádjuk egymást: 

~ …és ha már Jeffinél jártam, akkor kölcsönkértem tőle néhány könyvet! Annyira imádom a polcait, igazi könyvmoly házuk van, majd minden szobában vannak könyvek és könyvespolcok. *.* 

(Mondom: néhány…)

A hónap zenéi ~
HONEYBEAST - A legnagyobb hős – jelige: Az idióta is célba érhet ;) – zene itt és
Anna and the Barbies feat. Kiss Tibi: Márti dala – mert egyszerűen iszonyat jó a csaj hangja (meg a Kiss Tibié is) és imádom a gitár hangját a zenében – zene itt


Augusztusi terveim:
- Recenziós példányok:

- Könyvtári példányok kivégzése:
Nishan Akgulian

- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés

A havi könyvklubos regényünk egy elég különös sci-fi/disztópia volt, ami utólag visszagondolva lehet, hogy kevesebb csillagot érdemelt volna… 100%, hogy nem olvasom újra és úgy döntöttem, hogy a folytatásai sem érdekelnek. – Veronica Rossi: Végtelen ég alatt

Mivel elég nehezen fogok bele hónap elején-közepén egy-egy könyvklubos könyvbe, így úgy gondoltam,. jó ötlet Közös Olvasást hirdetni hozzá – önmagam ösztönzésére, a többiek ösztönzésére, satöbbi. A lényeg a lényeg, hogy bevált és 8-an belevágtunk a közös olvasásba 8-án! (Ez eléggé meglepett, körülbelül 3-4 emberre tippeltem volna – magammal együtt.)



AUGUSZTUS – Újra meghirdettem a közös olvasást a molyon, hátha csatlakoznak hozzám a +1 szabadon választható regény havában is páran – már 8–an jelentkeztek plusz én, szóval boldog vagyok.


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
11 könyvről írtam a hónapban: 
Train reading by PascalCampion
  1. James Lecesne: Trevor
  2. Michael Ende: Momo
  3. Anna Woltz: Száz óra sötétség
  4. Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai
  5. Colleen Oakley: Nem hagylak egyedül
  6. Gévai Csilla: Lídia, 16 (Lídia 1.)
  7. Veronica Rossi: Végtelen ég alatt (Végtelen ég alatt 1.)
  8. Rita Falk: Télikrumpligombóc (Franz Eberhofer 1.)
  9. Debora Geary: Modern boszorkány (Modern boszorkány 1.)
  10. Timo Parvela: Pate szupertitkos blogja (Pate 1.)
  11. Peter Lerangis: Viperafészek (A 39 kulcs 7.) 

Kihívások, recenziók, kölcsönkönyvek, könyvtáriak – minden volt a hónapban. Pár sorozatba belevágtam, eggyel tovább is haladtam, bár ez így ránézésre nagyon rossz átlagnak tűnik… hiszen folyton csak elkezdek sorozatokat és nagyon ritkán folytatom őket.

TOP 1 – Sorsok szőttese ~ Öhm, tudom, hogy még nem írtam róla, de ez volt a kedvencem a hónapban… Sajnálom, sajnálom, igyekszem minél hamarabb összeszedni a könyvvel kapcsolatos érzéseimet!
TOP 2 – Száz óra sötétség! ~ Azt hiszem, hogy már eléggé körberajongtam a bejegyzésben, amit a könyvhöz írtam. Izgalmas volt, szerettem.
TOP 3 – Pate szupertitkos blogja ~ Gyönyörűen illusztrált, nagyon aranyos karakterekkel teli, mókás történetű mesekönyv. Csak azt tudom mondani, hogy néha muszáj ilyen cukiságokba temetkeznem, mert szebbé teszik az esős éjszakákat és feldobják az egyébként sietős napokat. (Ki se találhatná az ember, hogy egy esős napon olvastam, amikor egész nap rohantam és alig volt időm leülni picit olvasni meg enni…)

Egyéb bejegyzéseim: 1 új megjelenéses poszt és 2 book tag bejegyzés –


❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról van.
❖❖❖❖❖


1 megjegyzés:

  1. Megvetted a Storm és Stone-t?!? :) Olvasd el mielőbb, én imádtam!! :)

    Azt azért nem határoztam el, hogy ráveszlek a színezésre, csak azt, hogy megpróbálom. ;) Vagy sikerül, vagy nem.

    VálaszTörlés