2016. július 30., szombatJúliusi megjelenések, amik izgalmasnak tűnnekKiadó szerint: 
Agave Könyvek, Ciceró, ÉTK - Merit Könyvek, 
GABO, Könyvmolyképző, Móra, Művelt Nép


Simerenya - Oronska Katarzyna 
Egész hónapban nézegettem, figyelgettem a várható és friss megjelenéseket, mert igyekszem némi rendszerességet összehozni a várólistámban, illetve hát a rákerülő mind újabb és újabb regények… Alakulgat, maradjunk annyiban. Mindenesetre sikerült egy szép hosszú listát összeállítanom a júliusi megjelenésekről… nem annyira hosszú, mint a könyvheti megjelenéses ajánló, de ez van! :)
Abszolút vegyes a felhozatal - van itt romantikus, erotikus, krimiszerűség, vámpíros, disztópiás, zenés, erőszakos, depressziós, misztikus, humoros, csajos, LMBT-s, kalandos, időutazós, fantasy-s. Talán csak gyerekkönyvet nem találtam magamnak a hónapban, szóval ha úgy érzed, hogy kihagytam valami hozzám illőt, bátran oszd meg velem kommentben, lent. :D 
FIGYELEM! 
A poszt nem az összes júliusi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amikre szemet vetettem. Jó lenne megvenni, kölcsönkérni, elolvasni, megtapogatni őket, mert tetszik a sztori, a borító vagy éppen a cím. Röviden: szerintem érdekesek!
❖❖❖❖❖ 
Agave Könyvek

Fülszöveg: ~
Elégedett ​​vagy az életeddel? Ezek az utolsó szavak, amiket Jason Dessen hall, mielőtt az elrablója leüti. Mielőtt egy hordágyra szíjazva ébred, vegyvédelmi szkafandert viselő emberek között. Mielőtt egy olyan férfi, akivel soha nem találkozott, rámosolyog, és azt mondja neki: Úgy örülök, hogy újra látlak, barátom.
Abban a világban, ahol felébredt, Jason élete teljesen más, mint korábban. A felesége nem a felesége. A fia meg sem született. Ő maga pedig nem csak egy átlagos egyetemi tanár, hanem ünnepelt zseni, aki egy forradalmi dolgot alkotott – olyasmit, ami a lehetetlennel határos. (...)

Fülszöveg: ~
Alt ​​Coulumb városának Kos nevû Tűzistene váratlanul elhalálozik, és a feltámasztását egy nemzetközi halottlátó cég kezdő munkatársára, Tara Abernathyre bízzák. A feladat komolyságát jelzi, hogy az isten nélkül maradt négymilliós metropoliszban bármelyik pillanatban leállhatnak a gőzfejlesztő gépek, így nem fognak közlekedni a vonatok, és pusztító zavargások törhetnek ki. Tara egyetlen segítsége Abelard, a halott isten láncdohányos kispapja, akinek érthető okból válságba került a hite.
Ráadásul kiderül, hogy Kos nem egyszerűen meghalt, hanem meggyilkolták, és az ügy Alt Coulumb bírósága elé kerül. Tara és Abelard hirtelen nagy veszélyben találják magukat, mert valami olyan dologba nyúltak bele, amibe nem kellett volna. Az igazság kiderítésére indított nyomozásuk tétje így már nem csak Alt Coulumb halvány reménye az életben maradásra, hanem a saját életük is. ()

Blake Crouch új könyvén nincs mit magyaráznom, mert ugye imádtam a Wayward Pines-trilógiáját... de Max Gladstone istenekkel megtűzdelt epikus / high fantasy-ja picit eltér az én stílusomtól. De ez a fülszöveg és ez a cím meggyőzött arról, hogy el kell olvasnom.

Ciceró

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1993-at írunk, és az X-generáció Kurt Cobain és a grunge mozgalom zenéjére dübörög. A tizenhat éves Maggie Chicago nagyvárosából az Ír-tenger partjára kerül, egy szélfútta városkába, ahol rockzenész nagybátyja, Kevin által küldött magazinokon és édességeken tengődik, és nem tudja, valaha is megtalálja-e a helyét ebben az új világban. Amikor lecsap rá az első szerelem és egy hirtelen haláleset, Maggie tiltott zarándokútra indul, hogy teljesítsen egy utolsó kívánságot: „élj!”

Mit mondhatnék? Szeretem a picit borongós, picit zenés ifjúsági sztorikat, amikben a főhősök elindulnak, hogy magukra találjanak vagy megtalálják a helyüket a nagyvilágban.

ÉTK – Merit könyvek

Fülszöveg: ~
„Képzeld ​​csak el, Travis, hogy szépen elalszol ebben az életben, és egy nap felébredsz egy újban.”
Amikor a Saranson Életmegőrző Központ tudósa felajánlja Travisnek, a gyógyíthatatlan betegsége végső stádiumában lévő tizenhat éves fiúnak, hogy a kriogenika segítségével ragadja meg utolsó esélyét az életben maradásra, Travis igent mond. Aláveti magát az eljárásnak, melynek során fejét eltávolítják és lefagyasztják annak reményében, hogy néhány évtized múlva újraéleszthetik, és a fiú donortesten folytathatja életét.
A tudomány azonban rohamléptekkel fejlődik – mindössze öt év telik el, és Travis visszatér az életbe. ()

Nagyon, nagyon régóta izgatja a fantáziámat, mert már az angol verzióra felfigyeltem a TUMBLR-en vagy egy éve. Amikor megláttam, hogy megjelenik nálunk ÉS micsoda borítót kap majd (nem azt a ronda KEN babásat – katt ide), akkor majdnem körbeugráltam a lakást. Totál morbid! Amúgy éppen 29-én, pénteken érkezett meg reciben a könyv, szóval hamarosan írok róla.

GABO

Fülszöveg: ~ 
Nina Stibbe, a húszéves leicesteri lány 1982-ben Londonba költözött, hogy egy különleges családnál bébiszitterként dolgozzon. Tökéletesen összeillettek: Ninának fogalma sem volt a főzésről, a gyerekgondozásról, és arról sem, kik azok a fura fazonok, akik néha vendégségbe mennek. A családtagok, akik azon vitatkoztak, hogyan kell németül káromkodni, vagy mik az előnyei és a hátrányai a darált pulykahúsnak, remekül szórakoztak Nina ügyetlenkedésein.
A Szeretettel, Nina a hazaírt levelek gyűjteménye, melyekben Nina lelkendezve ír „családi” életéről, a kiszámíthatatlan vendégekről és a macskáról, akit mindenki imádott utálni.

Fülszöveg: ~
Szüleik válása után a kilencéves Lizzie Vogel, a nővérével és az öccsével vidékre költözik, egy őket meglehetősen ellenségesen fogadó faluba. Anyjuk szinte azonnal inni kezd, és kényszeresen drámákat ír, amivel nem nyeri el a falubeliek tetszését – már amúgy is gyanús nekik a csinos, vonzó, elvált asszony. Lizzie és a nővére nagyon szeretne beilleszkedni, ezért kitervelik, hogy titokban meghívnak minden arra alkalmas (és nem alkalmas) férfit, abban a reményben, hogy valamelyikük majd csak feleségül veszi az anyjukat…

Fülszöveg: ~ 
Bridgeford ​​válságban van. A főutca félig elnéptelenedett, az üzletek bezárnak, a polgári büszkeség gondolatát ódivatúnak találják a munkából egyenesen hazaszáguldó ingázók. A kisváros mintha elcsüggedt volna.
Akad azonban egy dolog, ami összehozhatja a lakosokat: a zene. A bridgefordi városi kórusnak esélye lehet arra, hogy megnyerje a megyei kórusversenyt. Az énekesek kis csapatának azonban először új tagokat és egy egészen megújult hangzásvilágot kell találnia magának.
Ezen a ponton lép a színre Tracey – született szólista, aki eltitkolt múltját rejtegeti; Bennett – hajdani templomi kóristafiú, aki értetlenül szemléli a modern világot; és Jazzy – aki a hangját útlevélnek tekinti, amelynek segítségével maga mögött hagyhatja a várost, és elindulhat a jövendőbeli hírnév és gazdagság felé. Sikerülhet-e beilleszkedniük az olyan régi, megbízható kórustagok közé, mint amilyen Annie? Megtanulhatnak-e közösen dolgozni, megmenthetik-e az énekkart, sőt, talán az egész közösséget is? ()

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Mindenki ​​tudja, hogy BONE GAP tele van különös nyílásokkal – hasadékokkal, melyekbe könnyedén beletévedhetünk, melyeken átcsusszanhatunk, hogy aztán örökre eltűnjünk. Így amikor a fiatal és gyönyörű Rozának nyoma veszik, Bone Gap lakói egy cseppet sem lepődnek meg. Elvégre nem ez az első alkalom, amikor valaki köddé válik, és Finn és Sean O'Sullivan magára marad. Mindössze néhány év telt el azóta, hogy az anyjuk Oregonba költözött egy új fickóhoz, egy új élethez. Az emberek azt mondogatják, így megy ez. Kit is lehetne hibáztatni? ()

Fülszöveg: ~
() April nem fog csak úgy, minden harc nélkül lemondani Jonah-ról, aki a fiúja, egyben a legjobb barátja is. Bármit megtenne, hogy biztonságban tudhassa. Ám ahogy Jonah egyre mélyebbre süpped sötét depressziójába, hogy így szabaduljon múltja gyötrelmes megrázkódtatásaitól, a lány vívódni kezd. Megpróbálhatja megóvni szerelmét, de ezzel azt kockáztatja, hogy elveszít minden mást: a családját, a barátait, a lehetőséget, hogy egy komoly hírnévnek örvendő művészeti iskolában tanuljon zenét. Vajon mekkora áldozatot kell hoznia? Végül elég erős lesz ahhoz, hogy elhallgattassa a döntésével egyet nem értőket… És azokat a hangokat, amiket egyedül Jonah hall?

Fülszöveg: ~
Vannak ​​dolgok, amelyeket lehetetlen magad mögött hagyni
Egy lepusztult lakókocsi egy nemzeti park végtelen erdősége mélyén. A hely, amit a tizenöt éves Carey az otthonának hisz. Csak a fák oltalmazzák őt és a húgát, Jenessát, miközben mentálisan beteg anyjuk hosszabb-rövidebb időre egyedül hagyja őket, mígnem egyszer csak végleg eltűnik az életükből. A lányokat az apjuk találja meg, és visszaviszi őket a gimik, a ruhák és a helyes fiúk zavarba ejtően sziporkázó világába.
Míg a hatéves Jenessa könnyen alkalmazkodik az új helyzethez, Carey-nek szembe kell néznie azzal, miért rejtette el őt az anyja tíz évvel ezelőtt egy erdő közepén. Mindeközben kísérti a múltja… a sötét múltja, amely megmagyarázza, miért némult el Jenessa már egy éve. Jobb lenne mindent elfelejteni és tovább lépni. De Carey jól tudja, közel kell tartania magához a húgát és még közelebb a titkot, mert ha kiderül, az veszélybe sodorhatja mindkettőjüket. ()

Abban nem vagyok biztos, hogy a Szeretettel, Nina… is júlisui megjelenés, de teljesen új és most figyeltem fel rá, ráadásul a tényleg júliusban megjelenő másik Nina Stibbe regény miatt figyeltem fel rá. Mindkettő érdekel, a címeik is jók, a borítók is tetszetősek és rám fér már egy kis limonádé. A Gill Hornby könyvnek a címe tetszett meg, érdekel, mit rejthet, de ugyanez a helyzet a BONE GAP című regénnyel. A Csak a te hangodat hallom-ra a borítója miatt figyeltem fel és ugyanez történt a Ha megtalálsz című könyvvel is.

Könyvmolyképző // KMK

Fülszöveg: ~
Csak arról volt szó, hogy úgy tesz, mintha egy rocksztár barátnője lenne. Arról nem, hogy bele is szeret…
Mal Ericson, a világhírű Stage Dive rockbanda dobosa villámgyorsan rendbe akarja tenni az életét – egy rövid időre legalábbis. Úgy gondolja, a látszathoz az is éppen elég lesz, ha egy igazi jókislánnyal kezd mutatkozni. Nem úgy tervezte, hogy ez az átmeneti helyzet állandóvá válik, és nem sejthette, hogy éppen így találja meg az igazit. ()

Fülszöveg: ~
Megmentheted az emberiséget, ám válj érte azzá, amitől a legjobban rettegtél. Te mit tennél?
Ha életben akarsz maradni e pusztuló világban, át kell adnod magad a sötétségnek…
Allison Sekemoto a fallal körülvett város legkülső körében, a peremen él. Nappal társaival együtt előmerészkednek, és élelem után kutatnak, éjszaka azonban bármelyikükből áldozat válhat, és nem tudják biztosan, megérik-e a holnapot. Ebben a világban a vámpírok két lábon járó vérzsáknak tekintik az embereket, Allie-t pedig az irántuk érzett gyűlölet tartja életben. Aztán egy éjszaka Allie meghal, és maga is szörnyeteggé változik. (...)

Már mindkettőt említettem a Könyvheti megjelenéses posztomban, de ténylegesen júliusban jelentek meg, szóval ismételném önmagam: el szeretném ezt a két könyvet olvasni valamikor a belátható jövőben, ezért helyet kapnak a felsorolásban.

Móra – LOL könyvek

Fülszöveg: ~
Hűtlen pasi, véletlenül felgyújtott kocsi, ideiglenes távoltartási határozat… elég sűrűn indul Rosie nyara. A szülei szeretnék, ha a lányuk legalább a bírósági meghallgatásig nem keveredne semmi zűrbe, ezért egyhetes autóútra küldik − az ország túlsó felébe − felelősségteljes barátok kíséretében. Rosie-nak persze semmi kedve az egészhez, egyrészt, mert rendbe akarja hozni a dolgokat az exével, másrészt kizárt, hogy ennyi időt kibír összezárva három totál kocka sráccal (akkor sem, ha egyiküknek piszkosul szexi a csomagolása). Vagy mégis? Talán csak a béna countryzene és az Ufómúzeum ment az agyára, de valahol félúton Elvis otthona és a Grand Canyon között Rosie kezdi egész más színben látni a történteket. Meg a kockacsapatot. Egy kocsi sokféleképpen lángra lobbanhat…

Oké, tudom, hogy nem az én korosztályomnak szólnak, de én (és sok más korombéli) tűkön ülve várja a mind újabb és újabb LOL könyveket. Én ezt is alig vártam, annyira friss, alig jött ki a nyomdából.

Művelt Nép Kiadó

Fülszöveg: ~
Franz ​​Eberhofert, a testestül-lelkestül bajor rendőrt fegyelmi okokból helyezték át a nyüzsgő nagyvárosból csendes kis szülőfalujába, az ugyancsak jellegzetesen bajor Niederkaltenkirchenbe. Élete itt néha túlságosan is nyugodt mederben folydogál, esti járőrözései általában Wolfi kocsmájának pultjánál érnek véget, napközben pedig kedvenc tartózkodási helye süket nagymamájának konyhája, ahol ínycsiklandó ételeket ehet reggeltől estig. Apja, a kiöregedett 68-as lázadó közben vadkendert termeszt a hátsó kertben és folyamatosan Beatlest hallgat, amivel kishíján az őrületbe kergeti a kemény rockot előnyben részesítő fiát. A békés hétköznapokba azonban időnként zavaró események tolakodnak be. Itt van mindjárt a Neuhofer család, amelynek tagjai a legkülönösebb módokat választják az elhalálozásra.

Nagyon vártam, időközben el is olvastam (katt ide a véleményemért), mert megkaptam reciben, de ha már felkerült a listára, akkor ilyesmi miatt nem fog lekerülni róla. Kíváncsi voltam arra, hogy csak M. C. Beaton tud picit elborult, picit kaotikus, nagyon parodisztikus béna rendőrös-nyomozós sztorit írni, amit mindazonáltal élvez az olvasó. Nem, nem csak ő tud, szerintem Rita Falk is tud. :D De ezek a sorozat-borítók rémesek… mázli, hogy a címek megtetszettek már a legelején. 
❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖

1 megjegyzés:

  1. A Lángra lobbant nyárra én is szemet vetettem, bár eddig nem voltak túl jó élményeim a LOL-os könyvek terén :( A Futammal én is így vagyok. A Nagyrészt halottnak a borítója engem nagyon emlékeztet egy másik könyvre, aminek hirtelen nem tudom a nevét, de majd utánanézek. Nina Stibbe-ről még nem hallottam, de így elnézve érdekesek lehetnek a könyvei *-*

    VálaszTörlés