2016. szeptember 4., vasárnap



START! Mini-könyvklub 5. felvonás: krimi, thriller

 A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Meghasonlottam picit, mert tök könnyedén rányomtam szavazáskor pár könyvre, aztán nem éreztem túl nagy boldogságot, amikor kiderült, hogy épp azokat szavazták meg mások is. Utólag valahogy túl felkapottnak, túl ijesztőnek tűnnek… de persze örülök, mert a könyvklub nélkül ezeknek soha nem állnék neki.
Érdekes, hogy nem a thriller műfaj hódította meg a két disztópiás fordulón is túljutott népséget, hanem a krimi. Jobban belegondolva, talán könnyebb lesz így… „Csak” néhány gyilkosság és semmi lelki terror – illetve hoppé, hiszen ott egy skandináv krimi is, abba még belesajdulhat a szívünk.


Hogy mikre szavaztam?

Úgy érzem, hogy fülszövegolvasás ide, fülszövegolvasás oda, szeretek azokra a könyvekre szavazni, amik gyakran szembejönnek a molyos frissemben velem. A kevésbé ismertebb krimikben nincs túl sok bizodalmam, úgy néz ki… Jo Nesbo és Agatha Christie két számomra kedves személy egy-egy nagy kedvence, szóval rájuk könnyedén ment a szavazatom. A cicás borítós… khm… Oké, már lebuktam – a macska fogott meg és az Agatha Raisin-os utánérzés a hangulatában. A lány a vonaton című könyvnél nincs más mentségem, mint az, hogy hamarosan jön a film… annyira nem szerettem volna, ha megszavazzuk, de rossz taktikát választottam, úgy néz ki! :D 
Alig várom, hogy kiderüljön, hogy jó könyveket szavaztunk be a krimi/thriller körbe.

Szóval rájuk szavaztam, meg lehet dobálni:

Mit olvasunk majd ebben a fordulóban?


SZEPTEMBERBEN:
Paula Hawkins: A lány a vonaton – A molyon jelenleg 79%-os a könyv
Annyit tudok a könyvről, hogy elég megosztó regény… Rengetegen tartják unalmasnak és ugyancsak sokan gondolják róla, hogy izgalmas és eredeti. Bevallom, nem állnék neki a klub nélkül, mert ez tipikusan az a féle sztori, amit inkább megnézek filmen (anyummal). Az én ízlésemhez túlrajongták, túllihegték, de mégis szavaztam rá, mert nem hittem volna, hogy megszavazzák… Komolyan, azt hittem, hogy már csak én nem olvastam ezt… :D

OKTÓBERBEN:
Jo Nesbø: A fiú – A molyon jelenleg 92%-os a könyv
Nagyon tartok tőle, de a skandináv krimiket csípem! (Hehe, olvastam már igazi Animusos skandikrimit (Jussi Adler-Olsen: Palackposta) kábé és láttam néhány filmfeldolgozást…)

NOVEMBERBEN:
Agatha Christie: Gyilkosság Mezopotámiában – A molyon jelenleg 88%-os a könyv
Anyumnak sok-sok AC könyve van, néhány több kiadásban is a polcokon csücsül, de ímmel-ámmal olvasok csak tőle. Megörültem, hogy lehetett AC-re is szavazni, szóval rányomtam erre is.

DECEMBERBEN:
Szabadon választott thriller vagy krimi regényt kell választani, persze a szabályoknak megfelelően.

Mi jöhet szóba nálam, mint +1 szabadon választott?

Halványlila gőzöm sincs… nagyon nem vagyok krimis, pedig anyukámnak majdnem az összes polcán krimik állnak. Mivel a +1 hónap december, választok valami karácsonyi krimit. Például egy Poirot könyvet, ha Vegazus engedélyezi?
Agatha Christie: Poirot karácsonya - 20. rész, de ezek önállóak, nem?
Én abszolút a +1-et tartom a legkönnyebbnek egyelőre, mert rengeteg krimink van itthon és csak értük kell nyúlnom, hogy felcsaphassam őket az első oldalon. A bajosabbak az első két hónapra megszavazott könyvek, amiket elő kell jegyezni és ki kell várni, míg megérkeznek a könyvtárba. Hümm…

Ha kedvet kaptál…!
SZEPTEMBER 30-ig jelentkezhetsz itt: Könyvsarok/Mini-könyvklub 5, de ne felejtsd el végigolvasni a szabályokat a félreértések elkerülése végett! (Én folyton elfelejtek mindent, szóval nem véletlenül említem a dolgot ismételten! :D) Ne feledd, hogy szeptemberben már olvasni kell, mégpedig A lány a vonatont!

✿✿✿✿✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
✿✿✿✿✿

7 megjegyzés:

  1. Szerintem A lány a vonaton az thriller, A fiú pedig félig thriller is meg krimi is. Úgyhogy az én szememben egyenlő arányban lett a krimi és a thriller is megszavazva. :D Persze lehet, hogy tévedek.

    Ez tényleg érdekes, hogy a népszerűbbek/ismertebbek/felkapottabbak lettek megszavazva. Végülis korábban is ez volt A marsival, meg a Csokoládéval, Eleanor és Parkkal, Metróval... De azért mintha mindig lett volna kevésbé ismert is, nem? Pl. az Ahol a szivárvány, A burok, meg az Ólomerdő, Napnak fénye. Én egyébként meglepődtem, hogy az AC könyv lett az egyik, nem számítottam rá. De nem baj, hogy lett egy klasszikus krimi is. :)

    Ja és a Poirot karácsonya persze, hogy jó lesz, ha ezt szeretnéd! :) Ezek általában nem épülnek egymásra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindet ismertem előtte valamennyire... :D
      Az a baj, hogy magamból kiindulva nem tudom eldönteni, mi ismert és mi nem. Nagyon sokszor halandzsázok olyan dolgokról, ami nekem alap / ismert, másnak meg halványlila gőze sincs felőle. :D

      [Írtam az e-mailemben egy rádiójátékról - Welcome To Night Vale -, ma elmeséltem a családomnak, de azt hitték meghibbantam... :D Ennyit erről.]

      Viszont P. karácsonyánál maradok szerintem, eggyel lejjebb Orsi is azt írja, hogy az önállónak tekinthető. :) /És nem hátrány, hogy megvan meg nem hosszú./

      Törlés
    2. Ezek szerint túl tájékozott vagy könyvek terén. :)

      Akkor írjam is fel a P. karácsonyát, eldöntötted?

      Törlés
    3. Kedvelem, ahogy finoman megfogalmazod a dolgokat. ;)

      Felírhatod, hátha kedvet kapnak mások velem olvasni (és hátha én sem felejtem el). :)) De ismersz, egyazon napon belül képes vagyok megváltoztatni a döntésemet. ;)

      Törlés
    4. Jó, akkor majd jövő héten újra megkérdezlek, addig nem írom fel :P Még úgyis tök sok idő van addig.

      Törlés
  2. A Poirotos könyvek tényleg nem épülnek egymásra :) Teljesen mindegy, hogy melyiket olvasod, nincs jelentősége.
    Én is teljesen meglepődtem, amikor ezek lettek megszavazva. A lány a vonatonnal én már végeztem, de nem igazán tudnám egyik kategóriába se besorolni.Én nem rettegtem, talán kicsit nyomoztam a szereplőkkel együtt, de össz-vissz ennyi érzelmet tudott belőlem kiváltani.
    Jo Nesbøtól én nagyon félek, de még van majdnem 1 hónapom odáig :'D
    Egyébként ez érdekes, hogy tavaly ilyenkor (1 hónap eltéréssel, jól van) is olyan könyvet olvastunk, ami pont akkor jött ki a mozikban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi leszek, mit szólsz hozzá. :D Már Vegazusnak is írtam, hogy gyűjtöm az erőt az első könyvünkhöz (még úgyse ért be a könyvtárba, amit előjegyeztem). :D

      Valóban érdekes! Amúgy A marsira gondolsz te is, ugye? :D

      Törlés