2016. szeptember 26., hétfő



AniTiger - Back to School Book Tag


Bár szerettem iskolába járni, szerencsére idén nem ott kezdtem, hanem egy „új” munkahelyen. Mivel akadnak iskolásokra vonatkozó kérdések és mivel nem szeretném elbliccelni a tag kihívást, amit @K_A_Hikari-tól kaptam, így áthidaló megoldásként az iskolai múltamról írok. 
A kihívom kitöltését a blogján olvashatjátok el: Írásaim Tárháza blog.

Köszönöm Szépen a Taget Még Egyszer! =^.^=
❖❖❖❖❖
1. Egy könyv, amit minden iskolakezdés alkalmával újraolvasol:

Anno a Harry Potter sorozat valamelyik része volt olyan, hogy egész suli kezdő héten hurcoltam magammal és olvastam, amikor tudtam. Tudjátok, hátha mégis jön a levél a Roxfortba…


2. Minden kötelező olvasmányt elolvastál?

Dehogy. Hatalmas bliccelő voltam, talán csak a fősuli kötelező és ajánlott irodalmait olvastam el, amik ugye szakmai szempontból fontosak voltak. Akármennyire is imádtam az irodalomórákat és a magyar tanáraimat, nem tudtak rávenni, hogy nekiessek Jókainak vagy a Candide-nak…
Persze pár éve igyekszem elolvasgatni a régi kötelezőimet, de nem mindent, amit kellett volna, mert még ma is tragikusnak tartom némelyiket. (De komolyan, emberek, nem attól lesz valami jó, hogy kötelezővé teszik. Ha érdekel az író, akkor addig keresgéljetek a könyvei fülszövegei között, amíg egy hozzátok illőt nem leltek! Persze vannak jó kötelezők is, amik tényleg izgalmasak és érdemes őket elolvasni. Ne adjátok fel!)


3. Félsz, hogy mostantól kevesebbet tudsz majd olvasni?

Úgy érzem, hogy manapság jobban zavar, ha kevesebbet tudok olvasni, mint anno az iskolában… Nem mondom, hogy ha nem volt velem a Zeszterkém vagy valaki más, akkor nem olvastam még a teremből terembe sétálás alatt is (vagy óra közben… Ejj, mennyi könyvemet kellett visszakérni tanároktól!), de megvoltam nélküle is. Nem voltam annyira betegesen könyvmoly, mint mostanában.

4. Melyik sorozat következő részét várod a legjobban?

Ez egy utolsó rész, mégpedig egy olyan trilógia utolsó része, ami egy földönkívülis sci-fi YA széria, vagyis MARHA TÁVOL esik a komfortzónámtól… De mégis tetszik, mégis érdekel. Sőt pár napja elő is rendeltem a Maximnál pedig nem vagyok előrendelgető típus. Ráadásul a megjelenésének várható időpontja: 2016. december 2.!!! Sírni tudnék. :D
(Az első részről már írtam: Elidegenítve, a második részt még emésztgetem, de hamarosan értékelem.) (Főleg Vegazus United értékelése miatt várom nagyon.)

5. Mutass egy borítót, ami az iskolakezdésre/jelen évszakra emlékeztet:

Igazából a sorozat összes borítója nekem nagyon sulis… mármint nem túlságosan, hanem épp annyira, hogy ne legyen zavaró. (Itt meglesheted a sorozatborítókat.)
Még nem olvastam, de az SzJG befejezése után tervezem sorra keríteni ezt a sulis, romantikus, diákélet körül forgó szériát is. (Szimirza hatására, aki egyszer az összeset felmarkolta a könyvtárban és hazavitte elolvasni. :D)

6. Te mennyire vigyázol a tankönyveidre?

Vigyáztam rájuk, alig-alig rajzoltam az embereknek bajszot, a tájképeknek Big Bent meg Eiffel-tornyot. (Nekem volt a harmadik legkreatívabb törikönyvem. A legkreatívabb és a második legkreatívabb a mögöttem ülő kockáké volt, akik Star Wars csillagflottákat és WoW szörnyeket is álmodtak a lapokra. Imádtam őket. :’))

7. Melyik nyári olvasmányodról fogsz írni irodalomórán?

Ha a mostani nyári olvasmányaim közül választok, akkor két esélyesem van:
vagy

Mindkettőről lehetne áradozni, ráadásul nagyon komoly, fontos témákat ölelnek fel. (Meg picit elborultak is, vagyis illenek hozzám.)

A tag szabadon vihető, mint általában!
❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Szép hetet mindenkinek!
❖❖❖❖❖

1 megjegyzés:

  1. Juhúú, szerintem én lopom, ha majd végre lesz időm újra blogolni... :P
    Jó kis válaszaid voltak, az Elidegenítve 3. részét pedig én is nagyon várom! Iszonyú gyönyörű lett a borítója! ^^

    xo,
    Lexa

    VálaszTörlés