2017. március 30., csütörtök



Márciusi megjelenések, amiket jó lenne a polcon tudni



Kiadó szerint:
(angol) Clarion Books, Tokyopop, HarperCollins, Knopf
(magyar) Agave Könyvek, Athenaeum, Édesvíz, Erawan, I.P.C., Kolibri, Kossuth, Libri, Manó Könyvek, Menő Könyvek, Móra (LOL Könyvek), Park, Scolar, Tilos az Á Könyvek, Ventus Libro


Azt hiszem, hogy ebben a hónapban is csődbe mennék, ha minden felsorolt – vagyis engemet érdeklő – könyvet megvennék! Most főleg az ifjúsági / YA regények hoztak lázba, de akad köztük krimi is, tündérmese feldolgozás, klasszikus újramesélés, memoár, sőt erotikus regény is.

Igazán sokszínű volt ez a március!

FIGYELEM!
A poszt nem az összes márciusi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek. (A fülszöveg, a borító, a cím vagy az író miatt. Sok dolog miatt felfigyeljetek egy könyvre, no. ;)) Szóval ezeket jó lenne megvenni, kölcsönkérni, megtapogatni, megnyerni, megkapni ajándékba, elolvasni őket, mert tetszik a sztori, a borító vagy éppen a cím. Röviden: szerintem érdekesek! ;)

❖❖❖❖❖

Clarion Books

Fülszöveg: ~
Salnek van egy őt örökbefogadó meleg apja, egy szerető mexikói-amerikai családja és egy legjobb barátja, Samantha. Aztán a végzős évében Salnek bekattan valami és elkezd megkérdőjelezni mindent, majd realizálja, hogy már nem is igazán ismeri önmagát… Mi van, ha Sal nem az, akinek ő gondolta? Akkor ki? Ez a humorral beoltott történet, szeretettel teli rápillantás a hovatartozásunk egyetemes kérdéseire.

SZERINTEM
LMBT YA könyv a barátságról, a családról, a szeretetről és önmagunk megismeréséről. Hogy is ne érdekelne? Remélem, hogy mieőbb lecsap a kiadás jogaira a Könyvmolyképző kiadó

Tokyopop

Fülszöveg: ~
Kétrészes manga a 2017-es élőszereplős „A Szépség a szörnyeteg”  Disney mozifilmről. Az első részben Belle szemszögéből ismerkedhetünk meg a történettel, míg a másodikban a Szörnyeteg nézőpontjából láthatjuk a történetet.


SZERINTEM
Manga a kedvenc sztorimmal? Két perspektívában? AKAROM!

HarperCollins

Fülszöveg: ~
A Szépség érzi a csontjaiban, hogy ismeri a Szörnyeteg erdejét – a vérében van! Yeva a város legmagasabb rangú arisztokratái között cseperedett fel, messze az édesapja kis erdei lakjától, de a lány tudja, hogy az erdő titkokat rejteget és hogy egyedül az apja – az egyetlen vadász – képes ezekhez a titkokhoz igazán közel kerülni.
Ezért amikor az édesapja elveszti a vagyonát és a lányt a húgával együtt visszahelyezik a város peremére, Yeva titokban megkönnyebbül. A vadonban nincs rajta a nyomás, nincsen üres fecsegés és jópofizás barnosszekkel… vagy kényszerített házasság egy gazdag úrral. Amikor a lány apja elveszik az erdőben, akkor Yeva megszállottan nyomozni kezd a vad után, amit az édesapja követett az eltűnése előtt. Húga tiltakozására fittyet se hányva követi a furcsa Bestiát a saját territóriumába – az elátkozott völgybe, a romos kastélyba és egy olyan lényekkel teli világba, amikről Yeva eddig még csak a tündérmesékben hallott! Ez a világ hozhat a lánynak romlást, de megváltást is. Ki fogja túlélni: A Szépség vagy a Szörnyeteg?

SZERINTEM
A Szépség és a szörnyeteg újramesélések ideje még nem járt le, hiszen szinte havonta jön újabb és újabb regény a témában! De nem baj, én szeretem őket és alig várom, hogy érkezzenek magyarul is.

Knopf

Fülszöveg: ~
A barátság kötelezettségekkel jár.
Julia erre a nehezebbik úton jön rá, amikor a legjobb barátja felfedi a titkát, hogy egy gyönyörű, ám illegális graffitit festett a Kingstoni Siketek Iskolájának a tornatermébe. Miután (vélt) legjobb barátja besúgóvá válik, az igazgató kitiltja a lányt az iskolából, ezért az édesanyja átpaterolja Juliát egy „normális” iskolába a külvárosba, ahol számkivetettként kezelik a lányt, mint az egyetlen siket tanulót.
A külvárosban a lány oda graffitizik, ahova csak akar és bármit megjelölhet a sajátjaként, amit a kedve tart - egy tag, egy jel, egy apró rajz a felüljárón. De a lány hamarosan rájön, hogy nem ő az egyetlen vandál a városban. Valaki kiegészíti a tageit, jobbá teszi őket és dicsekszik a változtatásokkal. Julia azt hiszi, hogy a zsaruk festik át a rajzait, ezért kitör a graffiti háború. Most Julia a letartóztatást és az új iskolából való kitiltást kockáztatja, hogy túltegyen a riválisán… vagy hagyja az egészet és ezzel hagyjon veszni egy részt az identitásából?

SZERINTEM
A „You're Welcome, Universeegyszerre LMBT YA regény, egyszerre graffitis sztori siket szereplővel. Elég furcsa címkéi vannak, de ettől csak még jobban érdekel.

Agave Könyvek

Fülszöveg: ~
Halálnak lenni mocskos egy meló. De valakinek ezt is meg kell csinálni.
Charlie Asher egy normális fickó, aki kifejezetten jól érzi magát a saját kis normális életében. Kicsit neurotikus, kicsit túlaggódja a dolgokat, de azt is a normalitás határain belül teszi. Inkább bétahímnek lehetne nevezni őt, mint alfának, de Charlie már hozzászokott ehhez az állapothoz. Felesége okos, csinos, bájos nő, aki pontosan azért szereti őt, mert annyira normális. Gyermekük születik, és úgy tűnik, a dolgok nem is alakulhatnának jobban Charlie számára.
De aztán az emberek úgy kezdenek hullani Charlie körül, mint a legyek. Sötét árnyak suttognak neki a csatornákból, ismeretlen nevek jelennek meg a noteszében, bizonyos tárgyak vörösen izzanak a közelében. Igen, minden jel arra mutat, hogy valamiféle titokzatos erők új munkakörre jelölték ki Charlie Ashert. Mostantól ő lesz a Halál. Másoknak ez a vég. De neki csak a kezdet.

Fülszöveg: ~
Hán sarja Adrián, röviden Ád, Zordonföld uralkodóházának sarja, a Szürke Farkas vérvonalának őrzője. Gyógyításra képezték, nagy varázserővel rendelkezik és bosszúra szomjas. Sokáig bujkálnia kellett, mivel egy gyilkosságsorozat veszélybe sodorta az egész birodalmat, most azonban kevés választja el attól, hogy végezzen az öldöklések felelősével, Elán kegyetlen királyával. Hamarosan gyötrő kérdéssel kell szembenéznie: képes-e az erejét a gyógyítás mellett pusztításra is használni?
Lángszín Szonja egy delphi kocsmáros lánya, a tarkóján különös mágusjellel, amiért egyesek képesek tűvé tenni érte a Hét Királyságot, sőt talán az egész világot is. Amikor hajtóvadászat indul ellene, Szonja úgy véli, hogy a dolognak több köze van a szabotőr tevékenységéhez, semmint a születéskor kapott átkához. Szonja ugyanis robbantó a bányában, aki lelkében sárkányokkal társalog. Nem kaphatják el, ezért kénytelen menekülni.
Ád és Szonja útja a hatalmas birodalom különböző szegleteiből indul, de miután Elánban összetalálkoznak, minden megváltozik. Nem csak egymást menthetik meg oly módon, ahogy soha nem gondolták volna, de talán még a reményt is felébreszthetik a kietlen vidéken.

SZERINTEM
A Mocskos meló egy régi NAGY KEDVENCEM új kiadása. Már azzal az undi pink borítóval is zabáltam a könyvet (rommá olvastam konkrétan), erre megjelenik ez az új borítós kiadás a maga fekete-fehér-kék badass stílusával és megöl az irigység. Apropó, ha valami nagyon BETEG sztorit akartok, akkor olvassátok el. („Mint medve.”) A Lángvetőről semmilyen elképzelésem sincs. Király a borítója, jó a címe – hát még a címkéi! -, szóval érdekel(ne).

Athenaeum

Fülszöveg: ~
A könyv története titkos ajándékot rejt.
Adunk neked vele egy barátnőt. Kicsit zűrös a csaj, az igaz, de nagyon szerethető, mert tényleg mindig őszinte, mert elképesztő sztorikba keveredik folyton, és mert olyan viccesen tud ruhát próbálni, ahogy senki más. Ő Lizzie, a kövér lány. Aki különben nem is kövér, csak azt hiszi magáról. Ez a dilije. Hogy dagadt. Meg hogy biztos nem kellene egyik fiúnak sem. Ne tudd meg, milyen pasikra hajt, még egy rockzenésszel is összejött. Abból jó nagy gáz lett, majd elmeséli.
Lizzie olyan, mint te – boldog akar lenni. Talán kicsit megelőzött téged: ő már végigcsinálta. Légy vele türelmes, kérlek! Ő azért bukdácsol ennyit, hogy neked már ne kelljen. Elköveti helyetted a hibáidat. Nevessetek, sírjatok együtt!

SZERINTEM
Debütáló regény, de milyen! Szeretem, ha a főszereplő egy kicsit pufibb a nádszál királykisasszonyoknál, akik manapság a legtöbb regényben főszerepet vagy főbb mellékszerepet kapnak. Jó lenne elolvasni egyszer… ^.^

Édesvíz

Fülszöveg: ~
Egy rendkívüli önfejlesztő könyv!
Sem ez a könyv, sem a polcon lévő többi nem tud önmagában boldoggá tenni, de ezt már tudod. Lelked legmélyén tisztában vagy vele, hogy egy önsegítő könyv sem tudja felhőtlenné tenni az életed. Ahogy azt is tudod, hogy te viszont képes vagy rá. Talán erre még nem jöttél rá, vagy talán elfelejtetted, de sokkal többet tudsz a saját boldogságodról, mint hinnéd.
Ez a kreatív és praktikus munkafüzet segíteni fog felfedezni önmagad. Játékosan, rajzokkal, könnyed technikákkal segít emlékezni azokra a dolgokra, amik tényleg csak veled kapcsolatosak, és boldogabbá tehetik az életed!
Ez a könyv egy eszköz arra, hogy kiaknázd az elméd mélységeit, és felszínre hozd a saját bölcsességed.

SZERINTEM
Jé, megjelent egy könyv a credo-mmal! Na, akkor el kéne olvasni… Ha már…!

Erawan

Fülszöveg: ~
Rachel Jenner csak egy pillanatra engedett, csak egy pillanatra fordult el, és ennyi elég volt, hogy nyolcéves fia, Ben eltűnjön.
Vajon mi történhetett azon a szürke, esős délutánon ott az erdőben, ahova csak a szokásos kutyasétáltatásra mentek.
Végzetes hibát vétett Rachel? Vagy bárkivel megeshetett volna? Az anya legrettenetesebb rémálmát éli át, és még a közvélemény is ellene fordul. Nem bízhat meg sem a volt férjében, sem a nővérében, sem a barátnőjében.
Egyedül maradt. Nincs kivel megossza gondolatait, kétségeit, egyre erősödő félelmét, vajon hol lehet Ben, mi lehet vele, egyáltalán él-e még.
A rendőrség nyomoz, de ott is emberek dolgoznak… Az óra pedig ketyeg…

SZERINTEM
Ritkán olvasok olyan könyveket, amikben gyerekek tűnnek el és nyomoznak utánuk, de ez most valamiért megfogott. Talán azért, mert ez az író első regénye és máris bestseller?! Talán le akarom csekkolni magamnak.

I.P.C.

Fülszöveg: ~
A világsikerű, 4 millió példányban elkelt, 40 nyelven megjelent, AZ OTORIAK TÖRTÉNETE című sorozat szerzőjének új tetralógiája!
Erdősötét a titkok és a varázslat birodalma, természetfölötti lények lakhelye. Amikor a hadúrral szárnyas tenguk végeznek, fivére el akarja veszejteni gyermekét, a családi birtok örökösét. Egy szarvas azonban megmenti a fiút: lelke, ösztönei és ereje beléköltözik – immár Sikanoko ő, a Szarvasgyermek, akit az erdei varázsló vesz pártfogásába. Egy mágikus maszkot kap tőle, melynek segítségével láthatja azt is, ami más szeme elől rejtve marad: a szellemvilágot.
A fiú előbb hegyi haramiák közé vetődik, majd a hercegapát foglyaként, később kegyeltjeként kénytelen részt venni a császári trónért folytatott klánháborúban és egyben véres testvérviszályban. A bölcs, vén mágus, Sessin neki ajándékozza erejét – azt az erőt, amelynek birtokában talán képes lesz arra, hogy visszaszerezze örökségét, a családja birtokát, és a bátor Akihimével együtt megmentsék a Lótusztrón jogos örökösét, a kis Josimorit.
Intrikák, hatalmi harcok és testvérháború, menekülés és véres csaták története bontakozik ki a középkori Japánra emlékeztető világban, a távol-keleti mitológia elemeivel és mágiával átitatott, fantasyszálakkal átszőtt, akciódús, mégis magával ragadóan költői nyelvezetű mesében.

SZERINTEM
Nagyon Japán, nagyon fantasy, de megláttam az egyik Molyos figyeltem kívánságlistáján és azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Annyira jónak tűnik, annyira izgalmasnak hangzik, nem? *.*

Kolibri

Fülszöveg: ~
Ki ne szeretne kiskutyát? Tomi is vágyik rá, de ahhoz le kell küzdenie félénkségét. Ha ez sikerül, nemcsak kutyát kap, de, bármilyen hihetetlen, vele együtt egy manót is. Kíváncsi vagy, hogyan? Mindjárt elmesélem!
Végre ismét olvasható Bosnyák Viktória nagy sikerű Mantyusok-sorozata! A kötetekhez Rippl Renáta készített új és imádnivaló rajzokat, a lehető legkönnyebben olvasható betűk kialakításában pedig segítségünkre volt a diszlexiával foglalkozó Meixner Alapítvány. A meséhez otthon és az iskolában egyaránt eljátszható drámapedagógiai feladatok is kapcsolódnak.
„Ritka öröm olyan történettel találkozni, ami ilyen sokoldalúan segít a gyermekeknek gyakorló szövegolvasóvá válni. Eleinte, amikor az olvasástechnika és a szövegértés még egymást támogatják, az érdeklődés hamarabb véget érhet, mint maga a szöveg. A Mantyusok története izgalmas, szókincse, nyelvezete optimális a kezdő könyvolvasóknak. Jó szívvel ajánljuk az első olvasmányok egyikének.” - Meixner Alapítvány

SZERINTEM
Erről nem tudok mit mondani: odáig vagyok Bosnyák Viktória sztorijaiért, érdekel ez is!

Kossuth

Fülszöveg: ~
Anne Tyler regénye Shakespeare talán legtöbbet feldolgozott A makrancos hölgy című színdarabját meséli újra. A regény a Hogarth Press Shakespeare-projektjének harmadik darabja – Jeanette Winterson Az időszakadék és Howard Jacobson Shylock a nevem című regényei után –, amelyben élő klasszikusok írják meg az ismert nagy drámák modern változatát.
Anne Tyler műve arra a kérdésre keresi a választ, hogy a tökéletesen modern, és független Kate képes-e feláldozni magát egy – illetve ezúttal inkább két – férfi kedvéért. A válasz legalább olyan sajátos, szokatlan és vicces, mint Kate maga.
A könyvet visszafogott, könnyed humor, üde történet teszi letehetetlenné.

Fülszöveg: ~
Alex, a harmincas éveiben járó apa élete válságos időszakát éli: a felesége kirakja otthonról, elveszti az állását, és rádöbben, hogy nem érti nyolcéves autista fiát, Samet. Amíg a család együtt volt, a gyermek nevelése, annak minden nehézségével együtt a feleségre, Jodyra hárult, mivel a hiteltanácsadó Alex éjjel-nappal a megélhetésükért dolgozott. Most, hogy – még ha csak rövid időszakokra is – egyedül lehet gyermekével, kiderül, hogy nem nagyon találja hozzá az utat.
Alexnek át kell értékelnie a feleségéhez, a gyermekéhez, a saját családjához, a bátyja elvesztése okozta gyermekkori traumához és a munkához való viszonyát. A jég akkor törik meg, amikor Sam bevonja őt egy számítógépes játék, a Minecraft világába, amelyben a fiú otthonosan mozog.
A sok humorral megírt, megható történetet a szerző saját élete hitelesíti: Keith Stuart a The Guardian számítógépes játékokkal foglalkozó szakújságírója, és a kisebbik fiánál néhány éve autizmust diagnosztizáltak.

SZERINTEM
Az ecetlány – még nem olvastam a Makrancos hölgyet, de tervezem és érdekelnek a klasszikusok feldolgozásai is. A Kockafiú egy autista fiú és az édesapjának a kapcsolatteremtéséről szól a számítógépes játékok segítségével. Mivel nekem sokat segítettek az online videojátékok, amikor gondjaim voltam a másokkal való kommunikálásban, így kíváncsivá tett a fülszöveg. Jónak ígérkezik.

Libri

Fülszöveg: ~
Lángolt a lelke, és megperzselt mindenkit, aki túl közel került hozzá.
Volt egyszer egy fiú, Logan. Szerettem, pedig mindenben az ellentétem volt. Én táncoltam, ő mozdulatlanul állt. Ő mindig csendben volt, nekem szünet nélkül járt a szám. Neki meg kellett harcolnia minden egyes mosolyért, én azt sem tudtam, mi fán terem a komorság. És amikor megláttam a benne lakozó tüzet, már nem tudtam elfordulni tőle.
A hamuból új életre keltek, majd megint hamuvá égtek.
Úgy tűnt, nem illünk egymáshoz, mégis együtt voltunk az igaziak. Aztán egy elsietett döntés nyomán elveszítettem. Ez a döntés megváltoztatta az életünket. De néhány levegővétel, néhány elsuttogott hang, néhány pillanat erejéig ő is szeretett engem, szívből, igazán.
Logan és Alyssa története egy elátkozott szerelem torokszorító leírása. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Fülszöveg: ~
A hercegnő naplója szellemes, provokatív, őszinte, intelligens és szókimondó. Épp olyan, mint szerzője volt, a napló megszületésekor mindössze 19 éves Carrie Fisher. A színésznő emlékei rendezgetése közben, régi újsághalmok között bukkant rá saját, kézzel írott naplójára, és szembesült egykori tinédzser önmagával, azzal, hogy milyen is volt megélnie a Csillagok háborújának forgatását vagy éppen „hosszúra nyúlt egyéjszakás kalandját” színésztársával, Harrison Forddal. A hercegnő naplója ezekről az intimitásokról is beszámol, igazán egyedivé azonban az időutazás teszi: az idősebb Carrie Fisher találkozása a 19 évessel. A könyvben a hatvanéves színésznő emlékei a stábról, a forgatásról, a szerelemről, a sikerről vagy éppen a függőségekről izgalmasan keverednek, vetülnek a kézzel írott napló szövegeire. Utóbbiakból egy sokkal naivabb, sebezhetőbb nő képe rajzolódik ki, akiben azonban csírájában ott van már az excentrikus, vicces, intelligens, nagydumás Carrie Fisher is. Utolsó kötete ékes bizonyíték rá, hogy nem csupán egy hollywoodi szupersztárt, generációk ikonját, de egy kiváló írót is elveszítettünk a személyében.

Fülszöveg: ~
 AZ IGAZSÁG MEGSZÁLLOTTJA. A VÁGY RABJA.
Emily Wayborn csinos és sikeres szinkronszínész, aki kicsapongó múltját maga mögött hagyva kezd új életet. Vége azoknak az éveknek, amikor luxus eszkortlányként gazdag és perverz férfiak kívánságát leste. Ám amikor kétségbeesett üzenetet kap egykori barátnőjétől, egyre mélyebbre hatol a sötétségbe, amelyből egyszer már kiszabadult.
Lenyűgözött, elbűvölt, bárhová követtem volna, de Amber bajba került, és szüksége volt a segítségemre.
Emily elhatározza, hogy felkutatja eltűnt barátnőjét, a nyomok pedig Reeve Sallishez, a jóképű, ám veszedelmes szállodatulajdonoshoz vezetik, aki nőfaló, perverz, és alvilági módszereiről híres.
Lassan, apránként, kétség sem férhet hozzá, hogy Reeve lesz a végzetem.
Hogy megtalálja Ambert, Emily kénytelen felkínálni a testét, így próbálja kifürkészni a férfi titkait és a barátnője nyomára lelni. Ám ahogy egyre jobban belebonyolódik a viszonyba, ellenállhatatlan vonzalmat érez Reeve perverziói iránt, miközben sejti, hogy a vesztébe rohan.

SZERINTEM
A Tűzesőről tudom, hogy egy sorozat második része, de önálló történet és nagyon érdekel! Akárcsak az első rész, amit szintén szeretnék még idén sorra keríteni. MÁS: Ha valaha lesz memoár ezen a blogon, akkor az Carrie Fisher memoárja lesz, ugyanis nagyon csíptem a nőt! Már pár évesen Star Wars filmeket néztem, mert a nagybátyám borzasztó nagy fan volt és rászoktatott. ;) Az Első érintésről nem tudok nyilatkozni, de érdekel… nem az én stílusom, de nem tűnik rossznak!

Manó Könyvek

Fülszöveg: ~
Angel lobbanékony természetű. Nehezére esik palástolni azt a képességét, amellyel uralni tudja a vizet. Ám ahogy összetalálkozik a borongós, de jóképű Marcusszal egy nyári fesztiválon, ahol mindketten fellépnek, úgy érzi, mintha a hullámok őt is elsodornák: a fiú énekétől az ő lelke is dalra fakad. Kölcsönös vonzalmuk feltartóztathatatlanul tör előre, akár a dagály; ám Marcus bizalmatlansága Angel adottságával szemben még erősebbnek bizonyul. Hogy maradhatnak együtt, ha Marcus képtelen elfogadni Angel valódi énjét, és mit jelenthet ez kettejüknek? És ahogy a hurok egyre jobban szorul a savant közösség körül, legfőbb ideje eldönteni, hogy ki melyik oldalon áll. A nagysikerű Lélektársak-sorozat savantjainak szövevényes története ezzel az izgalmakkal és humorral átszőtt regénnyel folytatódik.

SZERINTEM
IMÁDOM a Lélektársak-sorozatot és úgy általában a SAVANT sztorikat! Borzasztóan aranyos, porcukros, rózsaszín kis történetek az eleve elrendelt szerelmespárokról, de képtelen vagyok nem fangirlködni, ha megjelenik egy-egy új rész!

Menő Könyvek

Fülszöveg: ~
Giával az iskolai bál kezdete előtt fél órával szakít a pasija, ezért kétségbeesésében vakmerő lépésre szánja el magát. Arra kér egy vadidegen srácot, játssza el egy estére, hogy járnak. A terv egyszerű: két óra, pár kegyes hazugság a barátnőknek. A baj csak az, hogy Gia nem tudja kiverni a fejéből a helyes ismeretlent. Aztán az élet úgy hozza, hogy viszonozhatja a szívességet … Tényleg egyre fontosabbak lesznek egymásnak, vagy kamu az egész? Alapulhat-e bármi is hazugságon? Mit gondolnak majd a barátnői, ha kiderül az igazság? Tényleg ennyire számít, hogy ki mit gondol?
Kasie West szellemes és csodálatosan romantikus regényének főhőse egy hirtelen ötlet miatt óriási galibába keveredik, és az élete fenekestül felfordul. Vajon sikerül újra megtalálnia a szerelmet, és azzal együtt önmagát is?

SZERINTEM
Ez kategorikusan olyan ifjúsági / YA romantikus, amit imádok olvasni! Könnyed, habos, cuki sztori, amit pár óra alatt kiolvas az ember. Ráadásul már az angol kiadásra felfigyeltem, ezért örülök, hogy megérkezett magyarul is.

Móra (LOL Könyvek)

Fülszöveg: ~
Sally mindjárt begolyózik! Komolyan, ha a legjobb barátnője még egy lúzert rászabadít, tutira bekattan. Ahhoz, hogy megússza a ráerőltetett randikat, a lánynak szüksége van egy álpasira, méghozzá gyorsan, és Becks, a szívdöglesztő, szuperokos focisztár vállalja is a feladatot. (Ami fura, mert Sally le merné fogadni a kedvenc griffendéles pulcsijában, hogy a srác sajna kizárólag barátként tekint rá.) De hiába a sok bizsergető csók − a hitelességért mindent! −, a barátnője mégsem veszi be, hogy Sally tényleg szerelmes Becksbe. A fene se gondolta, hogy néha az igazság tűnik a legnagyobb kamunak.

SZERINTEM
Úgy alakult, hogy csodás kis gyűjteményem van a LOL-könyvekből, szóval folytatom a jó szokásomat és várom a mind újabb LOL megjelölésű, ifjúsági regényeket.

Park

Fülszöveg: ~
Az 1960-as évek Párizsa, a háttérben az algériai háború. A kiskamasz Michel Marini, olasz bevándorló család fia, a könyvek szerelmese. Egy nap a bisztróban, ahova rendszeresen csocsózni jár, egy hátsó kis teremben különös társaságra bukkan: közép-kelet-európai menekültek egy csoportjára, akik beszélgetni-vitatkozni járnak oda, s hogy tartsák egymásban a lelket. Ez a Javíthatatlan Optimisták Klubja. A világ dolgaira most eszmélő Michel mohón issza magába a különféle hatásokat. Guenassia sodró lendületű regénye szerelemről, barátságról, ideálokról, csalódásokról szól – a felnőtté válás gyötrelmeiről és szépségeiről.

SZERINTEM
BAROMI. JÓ. EZ. A. CÍM! Most azonnal klubtag akarok lenni! Amúgy elképzelésem sincs, hogy miről vagy kikről szólhat ez a könyv – a klubtagokon kívül persze -, de érdekelne a története…

Scolar

Fülszöveg: ~
Laura Lindstedt Finlandia-díjas műve, az Oneiron a feloldozás regénye.
Hét különböző nemzetiségű és életkorú nő találkozik a halál utáni üres térben. Abban sem biztosak, mi történt velük pontosan, és fogalmuk sincs, mi dolguk lehet egymással. Aztán beszélgetni kezdenek, és – Boccaccio vagy Chaucer hőseihez hasonlóan – egyenként elmesélik az élettörténetüket. Visszaemlékezésükből lassan kirajzolódik mindannyiuk életének megkerülhetetlen fordulópontja, és az is világossá válik, miért kényszerítette össze őket egy titokzatos, túlvilági kéz…

Fülszöveg: ~
Menos szigete nők és lányok menedéke, ahová férfiak be sem tehetik a lábukat. Nem csoda hát, hogy sokan idemenekülnek a kinti világban rájuk leselkedő elnyomás és zaklatás elől. Így került ide Maresi is, az egyik tizenhárom éves kislány, aki most boldogan éli a Bíborklastrom novíciáinak mindennapjait, szabadidejében pedig, ha csak teheti, elvonul olvasni a Tudás Házának hatalmas könyvtárába. Egy hányatott sorsú kislány, Jai felbukkanása töri meg a hétköznapok derűs nyugalmát. Jai otthonról menekült el, miután végig kellett néznie, ahogyan apja brutálisan meggyilkolja szeretett nővérét. A borzalmak hamarosan követik Jait a szigetre is, így hát Maresi nem maradhat tovább a könyvei közé bújva, meg kell tanulnia dönteni, cselekedni. A regény – a Bíborklastrom trilógia első kötete – 2014-ben megnyerte a Finlandia Junior Díjat, és tizenöt nyelvre fordították le.

Fülszöveg: ~
Mihez kezdjen a madarász, ha az a ritka madár, amelynek tanulmányozására feltette az egész életét, egyszer csak fogja magát, és kipusztul? És mihez kezdjen a madarászné életközépi válságban szenvedő, depressziós férjével? Kucsma Pál és felesége külön utakon keresnek vigaszt: Pál a fejébe veszi, hogy megtanul repülni, Ica pedig, hogy szépségkirálynőt farag kislányukból, Hédiből. Hogy maga Hédi mit gondol az egészről, arról nincs adat, ám a jelek szerint nem is igazán érdekel senkit. Maros András legújabb regénye fergeteges komédia és édes-bús szatíra, amiben – legalább egy-egy villanásra – minden olvasó magára ismerhet

SZERINTEM
Az Oneiron fülszövege eléggé rejtélyes, de jók szoktak lenni a halált körbejéró sztorik, ezért felkerült a várólistámra, amint rátaláltam. Maresi a története miatt fogott meg magának, igazán EGYEDI a fülszövege! Maros Andrástól (és a könyvétől) nem tudom, mire számíthatok és pont ezért érdekel.

Tilos az Á Könyvek

Fülszöveg: ~
„A dolog úgy állt: néha, a legnehezebb időkben kap az ember valamit, csak úgy. Valakiktől, akikkel -öröktől fogva ott ült egy hintaágyon, vagy olyanoktól, akik újonnan jöttek, sőt akár a saját szüleitől is. És a helyzet az, hogy az ember a szívét mindig leteheti valakinél, mint ahogy lehajtja nehéz, fáradt fejét, szükség esetén olyan hosszan, míg újra fel nem éled.”
Adrian, amióta az eszét tudja, Stella szomszédjában lakik. Stella egy kicsi selypít, Adrian nagyon magas, viszont legeslegjobb barátok ezer éve. Stella Egykilencvennek hívja a fiút, és egyáltalán nem zavarja, hogy nem éri fel a vállát, ha meg akarja lapogatni.
De amikor a szemben lévő elátkozott házba beköltözik Dato és családja, Stella beleszeret az új fiúba. Adriant készületlenül éri a letaglózó, kínzó szerelmi bánat, mert nem is tudta, hogy szerelmes…

Fülszöveg: ~
A szerelem fáj… De biztos, hogy ennyire kell fájnia?
Anna épp kamaszkorának leggyötrőbb korszakát éli, tele fájdalommal és kiszolgáltatottsággal, de váratlanul belép az életébe a menő és nagyon vonzó Will. Anna a gyorsan szárba szökkenő kapcsolatban találja meg az áhított vigaszt és reményt. Will nemcsak helyes srác, de olyan odaadóan szereti, ahogy a lány legmerészebb álmaiban sem képzelte. A fiú ugyanakkor szeszélyes és kiszámíthatatlan, napról napra kezdi elszakítani a barátaitól, és mindentől, ami addig fontos volt neki. Azt akarja, hogy az övé legyen, csakis az övé. És közben fenyegetően magasodik föléjük egy sötét titok…

SZERINTEM
Egyszer már elkezdtem a szerzőtől a 7 nap című könyvet olvasni, ami tetszett, de vissza kellett vinnem a könyvtárba, így későbbre tolódott az életemben. Tetszett, jól ír az írónő, ráadásul ennek is igazán érdekes a témája! (Plusz nem olvastam még rossz Tilos az Á könyvet.) Az Égig érő szerelem pedig kicsit hasonló, mint azok a regények, amiket LOL-könyveknek hívunk és mivel azokat szeretem, ennek is adok egy esélyt. (Romantikus ifjúsági!)

Ventus Libro

Fülszöveg: ~
Történet Alexről, a végzős gimnazistáról, aki skizofréniával küzd, és aki nehezen tudja eldönteni néha, hogy amit lát, az a valóság-e, vagy csak elképzeli. Vicces, provokatív könyv, amelyben néha az olvasó sem tudja, mi a valóság, és mi nem az.
Néha az élet őrültebb dolgokat produkál, mint a képzelet. Ezt Alex is megtapasztalja, aki próbál megbirkózni hallucinációival. Minden vágya, hogy normális diákként leérettségizhessen, de amikor új iskolájában felbukkan gyermekkori – talán csak kitalált – barátja, minden összezavarodik körülötte. Napról napra meg kell küzdenie hallucinációival, s ebben csak bátorságára, egy kopott jósgolyóra és egyetlen szövetségesére, a húgára számíthat. Ahogy telik az idő, Alex barátokat szerez, különböző kalandokba keveredik, a szerelem is rátalál, valamint rábukkan egy szörnyű titokra is, mely több ember életét fenyegetheti – de vajon mindez valóság vagy csak az elméje szüleménye? A lebilincselő történet végére talán kiderül…

SZERINTEM
YA regény, amiben előtérben van a skizofrénia (egy mentális betegség). Érdekelnek a hasonló témájú történetek, még ha nem is lettem hatalmas Az üvegbura-fan… Szép borító, izgalmas cím és nagyon figyelemfelkeltő fülszöveg – 3 in 1!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése