2017. március 31., péntek



Havi összefoglaló - 3. fejezet: MÁRCIUS


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Az év harmadik összesítője úgy kezdődik, hogy „…most estem haza a FIRKIN koncertről, igyekszem összeszedett lenni, de ÚRISTEN! ISTENI EZ A BANDA!”

Igen, tökéletes kezdése egy csodás hónap zárásának… Kicsit TÚL mozgalmas volt, alig aludtam az elmúlt pár hétben, de minden rendben… 
Talán csak rendszertelenebbek a posztok, de nem vagyok hajlandó többet írni, ám hanyag módon! ;) Csapjunk a lecsóba, vagyis a hónapösszegzésbe!

Remélem, hogy Mindenkinek jól telt a márciusa!
…mert az enyém NAGYON!
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)
❖❖❖❖❖
Mi történt 2017 márciusában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 24 (27-3) példánnyal növekedett a polclakók száma. Mondanám, hogy rengeteget vásároltam a hónapban, de nem lenne igaz, mert anyum főnökétől kaptam két nagyobb kupac könyvet ajándékba és azok dobták meg a havi beszerzéseim számát!

Vásároltak (6)

Szóval volt ez az egész hónapban tartó Tesco 40 %s akció… meg kaptam Karácsonyra a munkahelyemen egy csomó Edenred utalványt, amit elterveztem, hogy elköltöm könyvre… 1+1 az 5 új könyv. Plusz a Szeretetcsomag miatt megvett Árnyvadász könyv. ;)

Nyertem (1)

A Tilos az Á Könyvek facebookos oldalán nyertem és meg is köszöntem egy cuki könyves selfivel! (Amit ITT meg lehet sasolni.)

#ezegyselfi

Ajándékba kapottak (17)

Anyum kolléganőjétől egyszer régen párszáz forintért megkaptam a Fekete Tőr Testériség majd összes részét, ami hatalmas kedvencem lett (nem győztem megköszönni neki az élményt). Most is én jutottam eszébe a nagy szanálásnál, így két hatalmas adag könyvet küldött ajándékba! „Csak úgy!” Imádom a nőt!

Kaptam, de továbbadtam (-3)

Nagyon ritkán - tulajdonképpen sohasem – adok tovább olyan könyvet, amit kapok. Viszont zsákbamacska volt a Nora Roberts ajándékcsomag anyu főnökétől és nem mindegyik érdekel, hiába imádom az írónőt. Viszont egy figyeltem meg éppen erre vágyott, ezért nekiajándékoztam két példányt a sokból. A Könyvmolyképzős Rubin Pöttyös Szeretetcsomaggal érkezett könyv meg kicsit sem az én stílusom, így lebeszéltem egy másik Molycival, hogy elcseréljük. Én adom a Crasht, ő meg ad cserébe egy urban fantasyt. (Tök meglepő, gondolom…!):

Más érdekeltségek –

Eldőlt, hogy lesz egy Mini-Könyvklubos találkozó Bp-n, amin részt fogok venni (Vegazussal karöltve). Valószínűleg én leszek az a tapétába olvadó egyéb a fikusz mögött. Jah, baromi antiszociális emberke vagyok, de a könyvklubot és a tagjait imádom, értük bármit. :’) Kb. a Könyvfeszt idejére taksálható a dolog, de csak annyit tudok róla, hogy megyek – mert megígértem Vegazusnak. :)
//Lehet, hogy a Könyvfesztiválon is fel fogok bukkanni, de nem ígérek senkinek semmit… meg amúgy sem vagyok egy nagy élmény. :))//

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks ebben a hónapban is indította a havi könyves kihívását, amin ismételten részt vettem, ám a pofám leszakad, hogy mennyire hanyag voltam ebben a hónapban! A 31 napból CSAK 16 naphoz tudtam posztolni / instázni… mert nem volt ihletem, időm, kedvem vagy könyvem… :’) Segond, az áprilisi fotózásra majd ráfekszem, ha már lett egy új telóm. *.* De erről kicsi lejjebb.

Előbb néhány kedvenc fotóm a hónapból: top márciusi napok!

5 - Fekete-fehér regények

6 - Egy könyv, amit mástól kaptam

Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,



16 - A legutolsó alkalom, amikor könyvvel leptem meg magam: 
"kb. negyed órája... XD" - írtam akkor


3-án 3 éves lett a blog, ezért nyereményjátékoztam. Valószínűleg újra kéne sorsolni a második nyereményt, mert azért nem jelentkezett a gazdája… :( Így sem jártam még, de a többiek azonnali felbukkanásának nagyon örülök! ^.^ Jah, meg lett FB oldala is a blognak, ha már betöltötte a hármat.


Merítés szinten is tovább haladtam, ugyanis 8-án megjelent a HARMADIK Forever Young Adult rovat, aminek a középpontjában a Realista Romantikus Regények álltak.


10-én sikerült beülni a Gourmandba a barátnőimmel és kidumálni magunkat… Kicsi örömök az életben, de mindig feltöltenek energiával az ilyen röpke dumapartik.

Színház ügyileg az a szitu, hogy nem 2-án egyből megnéztem az egyik új darabunk főpróbáját (A kuplékirály), ami jó kis zenés-táncos szösszenet volt. 9-én megnéztem az ÁJLÁVJU, DE JÓ VAGY, LÉGY MÁS főpróbáját, majd másnap – 10-én - a premierjét is, mert hatalmas nagy szerelem lett ez a musical revü részemről! Totál el vagyok ájulva mind a négy színész hangjától! (Komolyan vastapsot érdemelnek mindannyian – és egyébként meg is kapják mindig!) A premier partyról meg hajnalban estem haza… Szép kis firma vagyok. 31-én meg beültem a FIRKIN koncertre, de most húztam haza enni utána… meg írni az összesítőt! ;)

17-én meginterjúvolt egy magazin: LENDÜLET magazin. A cikk IDE kattintva olvasható el. NagyDorka kérdezett, aki egyébként az Anya olvas blog írója – és 5-én kiderült, hogy én vagyok az egyik kedvenc bloggere. Annyira aranyos posztot írt, hogy IDELINKELEM és el lehet olvasni! ;)

17-én rohantam haza a melóból, mert aznap érkezett meg az új Drágaságom - az új mobilom -, ami egy Huawei P8 Lite és hatalmas nagy a szerelem köztünk. A hónap elején nagyban Gremlineztem és Hidden Object Gameket toltam, ám mióta megvan az új teló, folyton kószálok, mert… POKEMON GO. Ez van, ki lehet röhögni, de nagyon buli… nem zavarom senki köreit, csak ha már egy PokeStopnál dolgozom. :’) Illetve négynél… Szóval, hagyjuk. Imádom az új telómat, bár legfőképpen a kamerája miatt. Annyira gyönyörű képeket készít!

18-án piálni mentünk meló után… egy szintén Moly kolléganőmmel.

24-én hajmodell lettem, mert a kolléganőm fodrászkodik is az új darabban és rajtam gyakorolta a tündérek „szarvacskáit”. Ilyen frizuval büszkélkedtem egész nap!

24-én elhagytam két könyvet, ugyanis akkor volt a Nagy Könyvelhagyó hétvége, amiről korábban írtam a blogon. (KATT IDE.)

26-án Nyílt Nap volt a színházban, ott készült a legelső kép is (amelyiken előzékenyen köszöngetek Áprilisnak, hogy ne legyen velem dög), ami egyébként az új faces profilképem is. Szöveg nélkül persze… A Nyílt Nap buli volt és szerintem jól sikerült. A nap végén a Kocsmakvízen elbuktunk, mert csak a 4. helyet kaparintottuk meg, de büszke vagyok magunkra… :’D

A hónap zenéi ~
Áprilisi terveim:
- Recenziók

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
A chick lit / romantika kör utolsó közösen olvasott könyve egy nem is annyira romantikus, ám meglepően jó kis YA-regény volt:


ÁPRILIS – Lassan befejeződik ez a kör, hiszen máris a szabadon választott könyvnél járunk… Még nem tudom, melyik lesz a szabadon választottam a hónapban – egyelőre több esélyes is van!


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
7 könyvről írtam a hónapban:


A hónapban a legjobb könyv, amit olvastam az Ove történetét mesélte el, aki egy vén pokróc. Ovét a felesége elvesztése után nyugdíjazzák és így céltalannak érzi az életet már, igyekszik a halálba… de azok a dög szomszédok folyton megzavarják az ő békés öngyilkossági kísérleteit. Akárhogy is hangzik, baromi humoros és megható történet! Mindenkinek ajánlom!

Egyéb bejegyzéseim:  
3 éves lett a blog! bejegyzések (1. forduló, 2. forduló, 3. forduló, SORSOLTAM!)

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
❖❖❖❖❖


2 megjegyzés:

  1. micsoda jó frizura!! :)
    A Kösz, hogy mellett az az új telefonod? Nagyon cuki rajta az az álomfogó!! :)
    És milyen jó könyveket kaptál anyukád kolléganőjétől! Leesett állal böngésztem végig a listát... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :)) Imádnivalóak azok a bunok. :D
      Nem, az még a régi Lumia. Öcsém megkapta, de nem kellett neki a tok... :'( Az újról majd lesz kép, ha megérkeznek az új tokok rá. ^^

      Törlés