2017. október 21., szombat



AniTiger - YA Book Tag


Ismét egy szombati book tag! :))
Mozgalmas hetem volt – premiereztünk még egyet -, ezért úgy döntöttem, hogy pihenésképpen kitöltök egy taget. A kedvenc könyveim általában a YA korosztálynak szánt regények közül kerülnek ki, így nagyon megörültem, amikor megláttam a Prológus bloggereinél ezt a YA Book Tag nevűt és tematikájút.  

Hogy mik a hétvégi terveim? Bekuckózom a V. E. Schwab: Gyülekező árnyak című könyvvel, aminek az első részét imádtam és végre befejezem. (Alig várom már!!!) Plusz pihenek egy kicsit a vasárnap esti munka előtt, ami csupán félig lesz munka, mert ott fogok maradni és megnézni az ÁJLÁVJU, de jó vagy, légy más! című musicalt este a színházban. ^.^

A tagra a PROLÓGUS oldalán találtam, olvassátok el az ő kitöltésüket is!
❖❖❖❖❖

Silber – Egy könyv, amit szívesen olvasnál este, lefekvés előtt.

Körülbelül bármit, ugyanis legtöbbször este, lefekvés előtt szoktam olvasni! :D Legszívesebben valami izgalmas történetet olvasok, ami garantáltam ébren tart legalább éjfélig. Például őt (vagy bármit az írótól): 

13 okom volt – Egy könyv, amit másoknak köszönhetően olvastál.


Van egy ajánlópolcom, ahova Jeffi barátnőm feltette ezt a könyvet. Előtte semmit nem olvastam az írónőtől, de beleszerettem a stílusába. Szívből ajánlom. (HOL VAN MÁR A KÖVETKEZŐ CALDERON KÖNYV?! :D)

A hazudósok – Ha elfelejthetnél egy könyvet, amit olvastál, melyik lenne az?


Olyan szinten volt kiábrándító számomra ez a(az amúgy 2 csillagra értékelt) könyv, hogy azt roppant nehéz szavakba öntenem... Oké, nagyon szerettem a tévésorozatot, de arra nem számítottam, hogy a történet alapját képező könyvsorozat ennyire rettenetes.

Twilight – Kedvenc guilty pleasure könyved (valami, ami nagyon rossz, de mégis szereted).


ÉRTÉKELÉSEM: „Zombis, szellemes, gyogyós, mókuspornós, arkangyalkás, Télapó-gyilkolós karácsonyi mese. Morbid, beteg, viháncolásra késztetős, amit egyáltalán nem szabad Polgármesteri Hivatalban sorban állva olvasni. Otthonunk békés, csendes fali között ajánlott, ahol nem néznek furán Rád, ha teás csészébe csuklasz röhögés közben.”

…de mondhatnám az író bármelyik könyvét. Néha úgy érzem, hogy senki nem ismeri őt Magyarországon (magyarul: gyakran néznek rám hülyén, amikor szóba hozom őt, mint kedvenc írómat), vagy ha ismerik is, utálják. Csodás, mi?

Papírmágus – Egy alul értékelt könyv, pont mint a papírmágia.


Hogy nem 100%-os ez a könyv? Vagy legalább azt magyarázná meg valaki, hogy miért nincs 95% felett a Molyon? :D (Érdekesség: Molyon 82%-os, míg GoodReads-en 3,5 csillagos.) No, mindegy. Az én életemhez sokat adott Jean Perdu kalandos utazása és múltidézése.

Rengeteg – Melyik könyves karaktert vinnéd magaddal, ha egy bűvös erdő mélyen lapuló gonosszal kéne szembeszállnod?


Lehet, hogy meghalunk a bűvös erdő ellen vívott harcban, szóval legalább a társaságom legyen jó, nem? Van abban is egy pici reményem, hogy ez a Percy gyerek nagyon ritkán mozog egyedül és pont ezért hátha hozná magával a barátait.

Winner’s Curse – Egy könyv, ami több, mint aminek látszik.


Megveszed, elolvasod, aztán észre sem veszed és csődbe mentél a rengeteg egyesével kiadott novella, előzménytrilógia, bónusz trilógia és folytatás miatt. Ha rákattansz, akkor nem elég CSAK egy regény, hanem kell az egész árnyvadász univerzum… (Amúgy szeretem, de na.)

Ezredik emelet – Melyik könyves karaktert löknéd le az ezredik emelet tetejéről?


Őt, de természetesen lökném utána a lány testvérét is, de még a kiszemelt pasi összes nőrokonát is. Ebbe a könyvben alig van normális nőkarakter! (Leszámítva Kate-et persze. Mázlinkra a főszereplő csodási.)

Csak a bajt hozod rám – Melyik a kedvenc fura párosod?


Imádtam őket! Nagyon furák, nagyon zakkantak, de együtt fenomenálisak.

Caraval – Egy új megjelenés, amit már nagyon vársz.



Mindhárom könyv nagyon izgatja a fantáziámat, de talán a Caraval a legjobban. Nem tudom. Jó lenne mindegyiket mielőbb elolvasni! :))

Rebel of the Sands – Egy perzselő, hangulatos könyv.

A borító és a cím párosa arra enged következtetni, hogy igazán perzselőnek ígérkezik! ;) Egyelőre még csupán a kívánságlistámra pakoltam fel és nem a polcomra, mert még nem jelent meg. (Talán év végén hozza a Maxim.)

❖❖❖❖❖
Jó olvasást!
Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése