2017. október 31., kedd



Havi összefoglaló – 10. fejezet: OKTÓBER


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Viszlát, október!
Szerettelek… de tuti, hogy a november is szuper lesz, hiszen szülinapom is lesz és hesszelek pár napot Gyenesdiáson is. ;) Na, de ne rohanjunk ennyire előre.
Előbb zárjuk le az októbert. Rengeteget voltam a színházban – és nem csak azért, mert ott dolgozom -, de tudtam több-kevesebb időre találkozni a barátnőimmel is. Kaptam dicséretet, jártam szájsebészeten, rendeltem könyves dobozt és olvastam, olvastam, olvastam…

Remélem, hogy jól telt az októberetek Nektek is!
 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2017 októberében?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 10 példány költözött be hozzám. 6 új könyvet vettem, kaptam 3 recipéldányt és 1 könyvet ajándékba.

Vásároltak (6)

A Libri akciójának hála beszereztem 2 régóta tervezett A. M. Aranth könyvet (végre). A könyvtárban az eladók között 400 Ft / db áron találtam Kaland, Játék, Kockázat könyveket és vettem két szimpit. (Tudom, hogy kocka vagyok!) Illetve egy nagyon kedves Molynak hála – aki odaadta a -550 Ft-os kuponját – beszereztem az utolsó 2 hiányzó Árnyvadászos részt!

Recik (3)

A Kossuth Kiadói Csoporttól kaptam 3 recenziós példányt, de egyelőre csak egyről készült bejegyzés, szóval a két ajánló majd novemberben fog érkezni!

Ajándék (1)

Részt vettem a Halloween és Día de los Muertos ajándékozáson, aminek a keretein egy csodálatos csomagot kaptam az egyik Molytól, @szindilutól:


– Más érdekeltségek –
KÖNYVES DOLGOK:

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks októberben is elindította a havi könyves kihívását: #októberikönyveskihívás. Szerintem nagyon jó kis képeket csináltam a hónapban, bár most sem sikerült teljesítenem minden napot. :))

Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,
A kedvenc képem!

MERÍTÉS: A szeptemberi Forever Young Adult rovat témája a hónapban az iskolakezdés: Becsengettek a magyar YA-regényekben!  

Hősök vagyunk, avagy MOLY TÁRSAS második felvonás! Az a helyzet, hogy a cuki Hard Corg csapatot szétrobbantották, így most a Vezérhangyákkal nyomulok. Új kör, új társaság, de mindkét csapatban jól éreztem magam. ^.^ (Zóna link.)

SZÍNHÁZ:

Két premierünk is volt a hónapban. Az egyik egy gyermekdarab, aminek Mikrokozmosz a címe, míg a másik egy nagytermi táncjáték, a Terminál. Mivel a Nagyim odáig van a táncosainkért – és a hónapban volt a szülinapja -, ezért megnéztük az eddigi ÖSSZES előadásukat esténként. :D Plusz ő a Mikrokozmoszt is duplázta, amíg én dolgoztam. :’)
*(Képek a Mikrokozmosz és a Terminál című előadásból.)

ÁJLÁVJÚ és Rák Jóska! Ezeket az előző évről áthozott darabokat néztem meg ismét a hónapban, mert imádom őket. ^.^

A Hattyúk Tava. Az a helyzet, hogy nálunk járt a szentpétervári balett társulat ezzel a darabbal és beülhettem a páholyba megnézni. Úgy néz ki, hogy nem vagyok nagy balett-rajongó, de azért tetszett. So-so.

SOROZATAIM:

Alkonyzóna (1985–1989) + Kegyetlen tánc (2015–2015) Mindkét sorozatot az egyik barátnőm és kollégám (Petra :D) ajánlotta, le is daráltam őket egyhuzamban. Főleg a balettos sorozat tetszett, mert elég drámai, de mégis egy táncimádó könyvmoly a főszereplője! Most egy másik barátom+kollégám (Panka :D) ajánlásra A kúria (2015–) című sorozatba kezdtem bele.

Megrekedve (2016–) - Muterral kezdtük el nézni, miután lenyomtuk a Született feleségeket. (Illetve ő a teljes 8 évadot lenyomta, én kihagyogattam részeket, mert akkor is nézte, amikor dolgoztam vagy aludtam. :D Rákattant. :D) Plusz visszatértünk a CSI:NY-hoz is.

RÓLAM:

Book A Sloth könyves doboz rendelés és szájsebészet. Pechemre a legjobban várt nap egybeesett a legkevésbé várttal. 9-re volt időpontom a bölcsességfogam kiszedetésére, de 8-tól volt a dobozrendelés. Csücskösen, de lett doboz, majd időben odaértem a dokihoz is… Aztán mire hazaértem már nem volt doboz! DÖBBENET. :D

Alibi + kutyasétáltatás. Nem tudtam túl sokat találkozni a barátnőimmel, de sikerült egy nagyot pizzáznom Szimirzával és Jeffivel a hónap közepén, míg Zsuzsómmal néha egy esti kutyaséta erejéig sikerült találkoznunk.

A hónap zenéi ~

Novemberi terveim:
- Recenziók hamarosan:

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Kölcsön könyvek kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:

Ebben a hónapban egy általam már olvasott könyv cenzúrázatlan változatát olvastam el, plusz megnéztem a régóta tervezett filmadaptációját:
(Katt rá a nagyobb képért.)

NOVEMBERben következik:

Markus Zusak: A könyvtolvaj  (amiről már írtam ITT), újra fogom olvasni a könyvet, mert szerettem. Meg mert muszáj felelevenítenem a történetet.


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
6 könyvről írtam a hónapban:


Egyéb bejegyzéseim:  


❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
❖❖❖❖❖


1 megjegyzés:

  1. A Kegyetlen tánc az egyik kedvenc sorozatom *-* és a Többek szerint könyvről nagyon várom a értékelésed ^^

    VálaszTörlés