2018. április 16., hétfő



AniTiger – Fantasy Book Tag



Csodás hétfőt mindenkinek!
Fél szemmel a Pirszinget a kígyónak filmadaptációját nézem japán eredetiben angol felirattal, amikor is látom, hogy villan egyet a Moly, és kapok egy értesítést. Kihívtak egy tagre, miközben azon merengtem, hogy Ama az egyetlen normális szereplő a filmben… khm… melyik eltervezett posztomat kéne bedobni hétfőn. Írjak a Better World Booksról? Vagy az előbb említett könyvről? Vagy a Könyvfesztiválos megjelenésekről? Vagy az új Book A Sloth Club dobozomról? 
Fogok róluk is írni a héten, de most több kedvem volt kitölteni ezt az érdekes taget! A tagre Dorka hívott meg, az Anya olvas bloggerinája! Az ő kitöltését < ITT OLVASHATJÁTOK >!
❖❖❖❖❖

1. Milyen fantasy-sorozatnak szeretnél részese lenni? (Saját magad lennél, de a sorozat egy karaktere. A túlélésed attól függ, hogy milyen képességekkel rendelkezel, vagy mit tudsz tanulni ebben a világban.)

Vagy J. K. Rowling varázsvilágába vagy A varázslók világába szeretnék mágus / boszorkány lenni. (Harry Potter értékelés, Varázslók 1. könyv és sorozat értékelés)
 
A varázslók sorozat a HP poénokkal: BEST! ,)
2. Milyen lény lennél? Lehetsz emberszerű; tündér, árnyvadász, varázsló, vagy egy mitológiai lény, mint egy sárkány vagy egyszarvú.

Ó, én csak egy sima varázsolni képes ember szeretnék lenni. Nincsenek nagyratörő igényeim… bár az buli lenne, ha kedvem szerint képes lennék állattá is változni. :D (Szóval összességében tetszik Dorka válasza, ugyanis ő draki akar lenni. Lásd a Tűzláng értékelésem itt.)

3. Mindennapi mugli életed során, inkább mágikus erőt birtokolnál, vagy egy mitológiai lény háziállatot választanád? (Például meglovagolhatnál egy sárkányt.)

Mágikus erő. Sajnálom, de engem a Harry Potter- és a Gergő-könyvek neveltek, mindig is rajongtam a varázslós történetekért, képtelen vagyok a gyermekkori álmomról – a mágikus erőről – lemondani holmi meglovagolható sárkányok és egyéb csodás lények miatt! ,)


4. Ki a kedvenc fiktív sárkányod?

Az én kedvencem ő, bár szinte alig ismeri valaki, pedig zseniális karakter. Egy rémesen mogorva sárkány, akit elfogtak és lelakatoltak, hogy a cseppet sem fickós király majd az ő tejétől fog megfickósodni. Szegényt fejik is folyamatosan, emiatt az amúgy is pokróc hangulata erősen meghanyatlott a fogságba kerülése óta. Csodásan gonoszkás, imádnivalóan roh@dék.

5. Mi a kedvenc fantasy filmed? (Ez persze magában foglalja azokat a filmeket is, amelyeken a mi világunkban élő emberek fantasy világokba kerülnek át)


Bevallom, ez a film az egyik szenvedélyem, és legalább ötezerszer láttam (és mindannyiszor bőgök a végén). Arról szól, hogy egy haldokló hantás elmeséli az életét a fiának, aki nem vevő a sokszor irreális és szürreális, kiszínezett történetekre. Nincs benne sárkány, nincsenek benne gnómok, mégis fantasy.

6. Ha egy karaktert kihúzhatsz a történetéből, hogy a normális világban éljen (mint a barátod vagy a szerelmed), kit választanál? (Megjegyzés: ez azt jelenti, hogy többé nem lesz a könyv világában - tehát gondolj arra, hogy ez mit jelenthet)

Micah-t választanám az Anita Blake sorozatból, mert az a pasi egy álom. Nem túl magas, hosszabb a haja, gyönyörű a szeme, csodás a mosolya. Szeret nevetni, fantasztikusan főz, van munkája, és ráérő idejében segít másokon. Szerintem Anita Blake nem igazán érdemli meg, mert a pasi vacsorát főz neki, kiviszi a szemetet, elmosogat, amíg a nő vámpírokkal vagy vérállatokkal kamatyol. 
Sorry, de az ilyen pasi igenis monogámiát érdemelne…
(És igen, tudom, hogy mi történt a sorozatban, kb. a 20. részig képben vagyok, de ott már annyira mindenki mindenkivel szexel téma van, hogy… :/ Szóval, ide nekem Micaht.)

7. Ha egy mellékszereplőt főszereplővé tehetnél, ki lenne az új csillag?

Nem tudom, igazából sosem gondolkodtam még ezen egyik könyv kapcsán sem. Nyilván elolvasnám Perselus Piton szemszögéből a HP-könyveket, ahogy a sulis és a Halálfaló éveire is kíváncsi vagyok. Samm története is érdekes lehet, hiszen ő egy Részleges. Jem Carstairs sztorija különösen érdekelne, mert egy nagyon izgalmas karakter a Pokoli szerkezetekből, de Simon Wolfgardra, mint állandó főszereplőre is beneveznék (Vörös betűkkel).

A tag szabadon vihető, mint általában!
De legyél jó fej, és jelölj forrást...

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése