2018. április 22., vasárnap



Élménybeszámoló | Könyvfesztivál 2018.




Úgy alakult, hogy idén csupán egy napra tudtam fellátogatni a Könyvfesztiválra – pedig tavaly fent lebzseltem a barátnőmnél és naponta kint voltunk (beszámoló linkje) -, de a vágyam teljesült: az első napot sikerült összehoznunk! Én szeretem a pakolászást, a néhány kóválygót, a lassan formát öltő helyszínt, a kissé űzött sajtósokat és eladókat – az egészet.
Bár csütörtökön (április 19.) voltunk fent, ma sikerült megírnom a beszámolót, mert a gépem megadta magát, és minden adatom elveszett. (Elkoptak a régi vinyók… maradt az újratervezés.) 
òòò A folytatáshoz olvass tovább! òòò

vvvvv
Szimirzával úgy döntöttünk, hogy vonattal jövünk és megyünk, és felfelé menet sikerült kitalálnunk, hogy jó lenne elugrani a Könyvudvarba. És mi képesek voltunk a Könyvfesztiválozás ELŐTT elugrani az utcafronti és az udvarból nyíló Könyvudvar boltokba. Elhiszitek ezt?!

A kinti üzletben rátaláltam egy elég morcos eladóra és egy nagyon vágyott könyvre (Kelly Oram: Örökkön-örökké) 1490 Ft-ért. A nagyobbik, udvarból nyíló üzletben megvettem öcsémnek egy 18+ mangát 290-ért (Hiroki Otsuka: Pirontan), amiért elég régóta rágja a fülem, meg 790-ért magamnak egy LMBT regényt, ami vagy egy éve rajta van a bolti kívánságlistámon (Katona André: Mennyi időnk van?). Barátosném főleg a gyermekeinek és a kedvesének vásárolt.


Utána a Millenáris felé vettük az irányt, hogy gyorsan levadásszuk Szimirza Athenaeum-os Bestseller Boxát – és vegyek egyet Jeffinek is, aki nem tudott eljönni velünk túrázni. (Amúgy nem igazán volt oda a 2000 Ft-os dobozért, írt is róla a blogjára.) 


Én meg tepertem ezerrel a Fumax standjához, ahol volt két előre kifizetett előrendelésem és ledumáltunk két recenziót még régebben. Úgy készültem, hogy A Liliom Kora könyvemet dedikáltatom az íróval, aki a Fumax kiadó munkatársa, de nagy meglepetésemre ott találtam a Sarah Andersen kötetek fordítóját, aki a Doodle Time - Sarah's Scribbles - Magyarul oldal szerkesztője. Dedikáltattam velük mindent. ^.^ Szinte repkedtem örömömben!


Plusz vettem egy Macskapásztort és dedikáltattam Tót Barbarával, alias @Deidra_Nictheával, a Sarah's Scribbles doodle-e fordítójával (ld. feljebb), amit egy nyereményjáték keretein belül ki fogok sorsolni a blog olvasói között. ;)

Mivel eddigre már elmúlt dél, eléggé megéheztünk, így a hatalmas pakkokat letettük a Mamut INGYENES (!) csomagmegőrzőjében, és mentünk KFC-zni, ahol készült egy faja kép rólam. (Igazából csak megkérdezték a barátnőmet, hogy kivel van Bp-n, én meg nem akartam pózolni, így voila… X) Most ez lesz egy ideig mindenütt a profilképem.)


Csomagjainkat hátrahagyva mentünk még egy(-két-három-sok) nagy kört, és kényelmesen bejártunk mindent. Persze a második kör alatt levadásztam a Twister Médiánál előrendelt Anne Bishop: Holló a hollónak könyvemet, és azt a könyvet is, amit megígértem az egyik munkahelyi barátnőmnek, hogy megveszem, ha látom (Maja Lunde: A méhek története).




A legtöbb helyen 20%-os akciók voltak, de azért akadtak 50-70%-os leárazások, illetve az Animus idén is elővette a 2 könyv 1000 Ft dobozát, ahol kivételesen nem találtam semmit. A Magvetőnél egy bizonyos összeg felett ajándékcsomagot adtak. A Könyvmolyképzőnél volt Zsákbacicus gyerekeknek, Zsákbamacska és Zsákbamacska 18+, ahogy szokott. A Könyvtündérnél 500 Ft-os könyvek is voltak, ahogy több más helyen is. A Fumax kiadónál volt a régi kedvenc akcióm, miszerint 3 vagy több könyv 600 Ft. Haza is hoztam magammal néhány finomságot: Ann Aguirre: Menedék + Ann Aguirre: Helyőrség + Sakura Kinoshita: Alice Csodaországban.



A 21. század standjánál voltak 990 Ft-os könyvek, amiket jobb is, hogy nem láttam, mert párat tuti megvettem volna, és akkor sosem jutok haza a cuccaimmal. (Különösen fáj a szívem az Ütközések miatt, de majd legközelebb.) A Petőfi Irodalmi Múzeum standjánál minden évben veszek valami apróságot, most például egy 250 Ft-os I LOVE TOLDI kitűzőt vettem, ami azért érdekes és vicces, mert a színházunkban most mutattok be a TOLDI musicalt, és imádom. ;) De nagyon sok szuper cuccuk volt ismét! Érdemes elkóricálni hozzájuk radírokért (Szimirza vett is egy neonzöldet, lásd lejjebb), tollért, könyvjelzőért, hűtő mágnesért, képeslapért és hasonlókért. De gyönyörű, bár kissé drágább dolgok voltak az Olvashop.hu standjánál is, csak ámultam. 

A kedvenc benti dekorációm!

A kedvenc kinti dekorációm!

Az egyik kinti standon pedig megtaláltam álmaim Kosztolányi idézetes vászontáskáját 500 Ft-ért, de sajnos elfelejtettem megnézni, melyik stand volt. Nem bírtam otthagyni, ezt a csodát a jobb oldali képen:


A Twister Media Kiadónál láttam egy LMBT könyves dobozt (akciósan: 6990 Ft), amiben az általam már előrendelt Krausz Emma: Osztálykép a központi elem. Tetszett a doboz, de pár nap, és a kezemben tudhatom a saját példányomat a könyvből, így mindegy is. ^.^ Ami nem mindegy, hogy a Twister munkatársa megsúgta, hogy a Könyvhétre érkezik a Jók és Rosszak Iskolájának a 4. része, bár kiegészítő kötetnek mondták… Nagyon remélem, hogy a Quests for Glory jön majd magyarul!




A Maxim kiadónál ismét volt 2+1 akció, amit most sajnos kihagytam, pedig nem egy friss megjelenésüket szeretném majd beszerezni, de most nem vettem az ~1500 Forintos zsákbamacskáikból sem. (Pedig, ha lett volna Nap nap után-os, azt elhozom, de így is elég sok cipelnivalónk akadt.)

Menő könyves ruha (ismét) a General Press / Líra standjánál.

A hazafelé út nem volt semmi, ugyanis a szerelvény hosszúnak tűnt, csak az első kocsi ment Dunaújvárosig, de az összes érdi is oda zsúfolódott fel… Eltelt egy kis idő, míg le tudtunk pakolni és ülni. Elhihetitek, hogy aznap este egyikünknek sem volt szüksége esti mesére. Kidőltünk a túrától. Búcsúzásképp, íme egy kép arról, hogy mit össze nem mászkáltunk a Millenárison! :D 

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A képek nagy részét én csináltam, csak kettő származik a kiadók oldaláról. Képek az Anitiger’s photos pinterest táblámról.
vvvvv
 

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy eljutottál a Könyvfesztre!! :)

    VálaszTörlés
  2. Tyű, elég rendesen bevásároltál. :) Látom, a Menedéket is beszerezted, úgy emlékszem, azzal már tavaly is szemeztél. Nálam is szerepel a "valamikor el kéne olvasni" listán, de még nem jutottam odáig. Kíváncsi vagyok, a Holló a hollónak hogy fog majd tetszeni neked, arra én is sort szeretnék majd keríteni valamikor.

    VálaszTörlés