2018. április 30., hétfő



Havi összefoglaló | 2018 / 4. fejezet



(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Szerintem eddig ez a hónap volt a legjobb ebben az évben, de azért remélem, hogy lesznek még ilyen jó kis hetek az évben. Kirándultam Budapestre, ellátogattunk az egyik barátnőmhöz, színházi előadásokat néztem, pizzáztunk, sétálgattunk a jó időben, fagyiztunk, vásárolgattunk, de végre visszataláltam a számítógépes játékokhoz is!
Vidám, élményekben gazdag hónap volt, ami sajnos vagy nem sajnos elég sok pénzköltéssel is járt, ami miatt valahol meg kellett húznom a határt. (Ha érdekel, akkor lejjebb írtam egy story time-ot arról, hogy nem újítottam fel a gépem alaphangon 155.000 Ft-ért. Majd egyszer, ha sok pénzem lesz…)

(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt áprilisban?
❖❖❖❖❖

– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: ebben a hónapban Molyos eseményre kaptam 1 könyvet, érkezett 3 recim két kiadótól (amikről mielőbb írok), vettem magamnak 13 és az öcsémnek 1 könyvet, illetve megérkezett a havi BASC könyvem is.

Ajándékba kaptam (1)

Recenziót kaptam (3)

Vásárolgattam (13+1)

Book A Sloth Club dobozban volt (1)

– Más érdekeltségek –

KÖNYVES DOLGOK:
Az instagramon @girlwithoutwingsbooks most is elindította a havi könyves kihívását: #áprilisikönyveskihívás. Talán a felét teljesítettem a havi kvótának… talán nem. Egyre inkább játéknak fogom fel, nem kihívásnak. :))

MERÍTÉS: A márciusi Forever Young Adult rovat témája: Ismerkedjünk magyar szerzőkkel 2. volt. Szerintem tök jó folytatása lett a januári Merítésnek! :D


Két esemény lejárata is esedékes volt a hónapban, így küldtem két szeretettel összeállított csomagot (kép1, kép2), illetve kaptam egyet, ráadásul egy helyi Molytól, aki munka közben adta be az ajándékomat! ^.^

KÜLÖNLEGESSÉGEK a hónapban:

Sikeresen haladok előre FairyDust Harryx küldetésével! Április 12. és 17. között például lenyomtunk egy olyan maratont, ahol a megadott időintervallumban 24 órát kellett olvasni (stopperrel kellett mérni a haladást) és 6 nap alatt 20 órát töltöttem olvasással! OMG!
Megosztottam veletek 3 kedvenc versemet a Magyar Költészet Napja alkalmából. Illetve aznap körbeverseltem a színház környékét is:

Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,

Részt vettem a Magical ReadAThon-on, és megszereztem a Rendes Bűbájos Fokozatot (angolul O.W.L.s) 3 könyvvel, vagyos VÁRAKOZÁSON FELÜLI értékelést kaptam!
Április elsején elképzeltem, hogy milyen rossz BuJo-s blog lennék. ;))

SZÍNHÁZ:

Ismételten megnéztük a Nagyimmal a Négy évszak / Falka előadást, aztán beosontunk egy délutáni felsős bérletes TOLDI musicalre, ami az egyik új darabunk (aminek a premierját kihagytam a szemem miatt). Nagyon tetszett a Toldi, bírom a táncos, zenés, énekes dolgokat! ^.^ Aztán a Nagyim nélkül megnéztem Szalai Kriszta egyszemélyes darabját, a Maradjunk annyibant, ami nagyon szíven ütött. Hónap végén pedig egy délelőtti gyerekelőadásra, A két Lotti zenés darabra csaltam el a Nagyim. Jó hónap volt.

SOROZATAIM / FILMEZÉSEK:

Anyummal továbbra is az Ide süss!-t és a Hell’s Kitchen-t nézzük szájtátva, míg a saját sorozataimmal nem haladtam.
Inkább filmeztem a hónapban, és őket néztem meg: Megjött Apuci 2 (2017) – anyu kedvéért…, Carrie (1976) – blogos poszthoz néztem, A víz érintése (2017) – magam „örömére” néztem… blöe…, Hebi ni Piasu (2008) – ezt is blogos poszthoz, vagyis a könyvkritikához néztem…



Meg a Petrával elmentünk a moziba 3D-ben nézni a Ready Player One (2018)-t! Tudom, hogy alig van köze a könyvhöz, de iszonyatosan jó lett, legalábbis nekem tetszett ez a látványvilág. Igazából a sztori se lenne rossz, ha a könyv nem lenne ötvenszer királyabb.

JÁTÉKOK / TÁRSASJÁTÉKOK:

Mivel ebben a hónapban egy kisebb vagyont elnyomtam a számítógépemre – emiatt elég sok blogolással töltött idő kiesett -, és miután visszakaptam enyhén feljavítva, nekiálltam nézegetni, mikkel tudok játszani. 3 nap alatt végigjátszottam a South Park: The Stick of Truth (2014) játékot Thiefként, majd a Dreamfall Chapters (2014) játékkal kezdtem el játszani, amivel egy óra és kb. végzek. (Aztán kezdem elölről, mert két kedvenc karakteremet is kinyírtam a rossz döntéseimmel… Viszont a játék is elveszi az időt a blogolástól… Hümm…)


STORY TIME: Amúgy kitaláltam azt is, hogy ha már nekikezdtem a javításnak, akkor feljavítom a gépet annyira, hogy menjen rajta a második South park játék meg a Far Cry Primal, de az árajánlat, amit kaptam 155.000 Forintos (plusz ugye a beszerelési költség), ami miatt lemondtam a dologról… Át kéne állnom full IntelCore-ra, és új alaplap meg minden kéne hozzá… A neten meg tudnám szerezni a cuccokat 130e-ért, de a szerelőm úgy nem rakja össze. Mert így: „lutri”. Pff. Szóval, szívtam. :)) Nyáron is olvasni és blogolni fogok, amit néha megszakítok pár idősebb számítógépes játékkal.

Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,

Ma meg kimentünk Jeffihez a kertes házba, ahol jól kikutyáztuk magunkat, felköszöntöttük Szimirzát, pizzáztunk, megnéztük Jeffi Japánban készült képeit és hazahozott ereklyéit (érdemes elolvasni a blogján az élménybeszámolót: KATT), aztán társasoztunk: Catan telepesei (1995). Vesztettem, de érdekes játék, az biztos.

RÓLAM:

A 6. Book A Sloth könyves dobozom is ideért – kicsit késve, de írtam róla. Benne van a TOP3-ban nálam. ^.^

Randomságok röviden: Sétáltam Zsummal és a kutyusaival, könyvtáraztam Szimirzával, Pokemon GOztam öcsémmel, szavaztam a családdal, ettünk a Mekiben fagyit szintén a családdal, cipővásáron voltunk anyummal, vittem ruhát hajléktalanoknak és kétszer festettem hajat a hónapban anyámmal. Első körben ő vett festéket és narancsszínű lettem, aztán vettem magamnak vöröset, és most már minden oké. :))

– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan:

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:

Az utolsó, a szabadon választott könyv igazából tetszett, hiszen csak egy thriller beütésű YA-regényt választottam végül (Vegazus segítségével). 

MÁJUS:
INDUL a következő forduló, de még nem tudni, hogy mi lesz az első könyvünk! Sasoljátok meg az információkat a Könyv sarok oldalán Vegazusnál!


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –

5 könyvről írtam a hónapban:

Egyéb bejegyzéseim: 

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése