2018. április 1., vasárnap



Ha mától BuJo-s blog lennék, mit szólnátok? | Április 1.



April Fools' Day ~ Bolondok Napja
Bár április elsejének a becsapásról kéne szólnia, én inkább bemutatom, hogy milyen átverést vetettem el. Tavaly ugye elhatároztam, hogy áprilistól Pokemon Mester leszek, és GO-blogot fogok vezetni, és ehhez egy hasonló ötlet jutott eszembe idén is, amit nem volt kedvem ellőni.
Hogy miért?! Ugyanis viccnek is rossz, hogy Bullet Journal bloggá válik a Hagyjatok! Olvasok! blog, mert olyan rondán vezetem drága naplómat, hogy még megsértődnek a tényleg király BuJo-blogok készítői! ;) De a poszt elkészült, a képeket megcsináltam, és muszáj megmutatnom, mi az, amit ÉN még poénból se taníthatnék!
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Egy átlagos hónap: Március

Van egy havi tervező, ahol a napok szerint tervezem, hogy ittam-e alkoholt, olvastam-e az adott napon, hány órát dolgoztam (dolgoztam-e), milyen blogposztot írtam (ha írtam), és mennyi pénzt sikerült költenem. Igazából ez az utolsó az, ami nehéz, mert elég feledékeny vagyok, viszont pont emiatt van szükség a vezetésre…



A második havi lapnál az szerepel, mikor vannak előadások a színházban, mikor ügyeltem és kivel, mi a havi kedvenc zeném, milyen sorozatokkal haladtam/-tunk, milyen filmeket láttam vagy mit néztünk meg a moziban, esetleg a színházban. A két főoldalt leszámítva heti bontásban vannak napra lebontós táblázataim, amikbe a főbb infókat vezetem, illetve azt, hogy milyen a kedvem. :D Plusz azt is vezetem, mit kéne olvasnom az adott héten vagy hónapban.



Nem rajzolok szépen...

Imádom nézegetni a gyönyörűen díszített BuJo-kat, ugyanis majdnem mindenki rajzolgat havi nyitólapot. Nekem ehhez se képességem, se türelmem nincs, ahogy az egyéb díszítgetéshez sincsen. Viszont imádok ragasztgatni, ezért televásároltam magam AliExpressről washi tape-ekkel és matricákkal. (Azt gondolnánk, hogy majd’ 30 évesen nem fogsz magadnak matricát venni. De fogsz, ha bénán rajzolsz, és bullet journalba kezdesz!) Meg igazából, amíg 5-10 darab ragasztót és 45-50 matricát dobnak utánam 150-400 Forintért (és lássuk be, elég sok ideig elég), addig nem is fogok a béna rajzolásomon nyafogni.


ÉVKEZDŐ oldal, avagy a mindenes


Ez az oldal a határidőnaplóm első oldala, amit elkezdtem telefirkálni az aktuális dolgokkal, minden fontossal vagy érdekkel az évemből. Főleg a jó dolgokra koncentrálok, amik feldobták az évemet – persze a szemészet nem tartozik szigorúan ide, de voltak benne jó dolgok is.

IDÉZETEK, vagyis motiváló extrák

Ezeket tényleg motiváló vagy feldobó célzattal szerepelnek a könyvben. Lényegében könyvből kiidézett érdekes idézetek vagy motiváló, inspiráló szövegek, amik megtetszettek. Csak úgy.


Az angol: "Maradj furcsa!"

Felső: A BOLDOGSÁG nem azon múlik, ami körülötted történik,
hanem azon, ami BENNED.

Alsó: Az optimista olyasvalaki, aki elindul Moby Dick után egy kis csónakkal,
és tartár szószt is visz magával.


Havi, heti minta oldalak

Szóval így kell elképzelni egy matricás, idézetes heti oldalt, illetve ilyen egy matricás, havi olvasmánytervező (számontartó?) oldal nálam.



Éves oldalak

Mivel elég fanatikus listázó vagyok, így mindenfélét vezetgetek (az éves kihívásokon túl, amikről már valamelyik havi összesítőben mutattam már képeket – KATT IDE értük). Vezetem az éves kihívásokat, az év kedvenc könyveit, az életemben először megtett dolgokat, a könyvbeszerzéseimet, vagyis mindenfélét.   


  
Nem leszek Bullet Journal blog...

Be kell látnom, hogy sokkal jobbak a könyves posztjaim és képeim, mint az, ahogy vezetem ezt a szerencsétlen naplót. 

Igazából elbizonytalanodtam abban is, hogy a havi összesítőimnél mutogatnom kéne a haladásomat, de szerintem 1-2 képbe nem halok bele. (És nem is érzem úgy, hogy 1-2 csodás alkotás láttán – Pl.: Barikatúra csodás és aranyos baris BuJo képei - el kéne süllyednem.) TALÁN. Még megfontolom. :P

Néhány tényleg követendő példa saját BuJo készítéséhez:

…de érdemes körbenézni a neten, szuper dolgok vannak csak úgy a Goole Képeknél is!
❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek sajátok (a Jane Austen illusztrációt kivéve), tényleg ilyen rondán vezetem a BuJo-mat! :)
❖❖❖❖❖

OFF: Anyám április elseji „poénja”


1 megjegyzés:

  1. Jaj de cuki az a sárkányos matrica-gyűjtemény!!!!! :) :) (Meg a Totoro is)
    Nagyon tetszik a naplód elejébe írt szavak gyűjteménye is. :) Tök jó ötlet és jól is mutat. ;)

    VálaszTörlés