2022. szeptember 16., péntek



Kasie West: Helyek, ​ahol még sosem jártunk | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Az emberek azt hiszik, fura vagyok. Tudom. De eldöntöttem, hogy a kreatív embereknek annak kell lenniük. Másként hogyan gondolkodnának ugyanazokról a dolgokról másképpen, mint mindenki más? Vagy hogyan alkotnának olyanokat, amiket senki más nem alkotott még a világon?

Szünetet tartott.

– Bölcsebb voltam tizenhárom évesen, mint most.

– Nagyon bölcs voltál – mosolyodott el.

 




Norah évek óta nem látta gyerekkori barátját, Skylert. Amikor a fiú elköltözött, sokat beszélgettek, de az utóbbi időben kapcsolatuk arra korlátozódott, hogy lájkolják egymás Instagram-posztjait.


Norah éppen ezért alig várja a családjuk nyárra tervezett közös lakóautó-útját. De amikor Skyler végre megérkezik, úgy tűnik… mintha szívesebben lenne bárhol máshol. Norah megbántottan és zavarodottan reagál.


A gyerekkori barátságuk mintha a semmibe tűnt volna. Egy váratlan, országszerte autózással töltött nyár új utakra és új felfedezésekre vezeti Norah-t és Skylert. Nemsokára ismét más megvilágításban látják egymást. 

Változhat-e a barátságból fakadó rivalizálásuk valami többé?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Places We've Never Been

Eredeti megjelenés éve: 2022

Menő Könyvek, Budapest, 2022

356 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635842100 ·

Fordította: Hartinger Emese

Kasie West regényei:

 

Helyek, ahol még sosem jártunk

Szerelem ​karnyújtásnyira

Szívességből szerelem

A távolság relatív

Szerelembe zárva

Az igazság pillanata


WEBSHOP / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Ez egy humoros, szórakoztató történet egy váratlan lakókocsitúráról, amit két legjobb édesanya hoz össze, akiknek a családjai 4 éve elég messzire szakadtak egymástól. Az alaptörténet netovábbja számomra nem az volt, hogy a két család gyermekei alig vagy semennyire nem tartották egymással a kapcsolatot az elmúlt időszakban (holott anno szoros barátságok voltak a családok tagjai között), hanem hogy összekényszerítik őket 3 hétre egy nagy West Coast Road Tripre! Csak úgy. Nyáron…

 


Főszereplőnk, Norah egy igazi kis művészpalánta, akinek minden vágya, hogy bekerüljön egy seattle-i főiskolára, ahol kitanulhatja a videójáték animátorságot. A túra egyik pontja Seattle, ahol igyekszik majd meggyőzni a dékánt arról, hogy helye van az iskolában, ami egy extra stressz amellé, hogy rég nem látott, ám korábbi legjobb barátja, Skyler kb. átnéz rajta. (Jelenlegi legjobb barátja, Willow nagy örömére, aki azért kicsit fázott a gondolattól, hogy feléled a régi barátság, és Norah szíve újra a régi legjobb barátjáé lesz. – Persze, hé, hiszen ez egy romantikus regény, naná, hogy annak drukkoltam, hogy Norah szíve Skyleré legyen a könyv végére! Máshogy, de az övé… Bocs, Willow!)

 

 

Megpittyent a telefonom a zsebemben, üzenetem érkezett Willow-tól. „Bárcsak itt lennél" – ilyet nem lenne szabad egyetlen képes lapra sem írni, ami egy Halál-völgy nevű helyről érkezik.

Ezek szerint megkapta a képeslapot, amit a Death Valleyben található lakókocsipark postaládájába dobtam. Mondja ezt az a lány, aki a bőröndömben hagyott egy üzenetet arról, hogy napfény formájában megölöm őt – írtam vissza.

Ez igaz.

 

 

Míg Norah igyekszik kideríteni, hogy egykori best friendje miért távolságtartó, addig közel kerül a húgához, Paisley-hez, akit nagyon csíptem – jobban, mint az idősebb, ám szintén szórakoztató fiútesókat -, mert oltári a szövege, folyton beszólogat és egyből szimpatikussá vált a szaglászása miatt. Skyler sokáig unszimpatikus volt, és talán a családja csipkelődései, talán a tériszonya hozta hozzám közelebb, de a regény felére már mindenestül imádtam a Tinibusz összes utasát!

Nyilván akadtak a regényben kiszámítható fordulatok, de azért voltak olyan humoros vagy meghökkentő szituációk is, amik váratlanul értek. Kifejezetten poénosnak találtam azt, amikor Norah Willow-val csetel az utazásról, amikor elállja egy vadállat a lakókocsi útját valamelyik nemzeti parkban, de például tetszett az is, ahogy a magasban félő Sky-t felcitálják a kilátóba, és meg akar halni!

 


Összességében

 

Nekem jól esett ez a vicces, ugyanakkor utazással és látnivalókkal telezsúfolt történet. Kellemes limonádé, tökéletes nyári vagy bekuckózós kikapcsolódás bárkinek, aki egy kicsit szeretne elszakadni a mindennapokból, vagy csak arra vágyik, hogy egyszer nekiinduljon egy lakókocsis útnak. Szerettem olvasni, tetszettek a főszereplők és jól esett egy kicsit elkalandozni a kanapémról…

 

Értékelés: 4,5


 

Borítómustra ~ külföldi borító 

 

 

Kedvcsináló idézetek:

– Ezra, menj ki, és próbáld meg elijeszteni. Én majd fotózlak.

Megindult az ajtó felé, mintha elhitte volna, hogy komolyan beszélek, de anya megragadta a karját.

– Ez egy vadállat. Nem hagyod el ezt a járművet.

– Anya, csak poén volt. Csak vicceltünk. Az az izé megenne reggelire.

– Oké, jó. Azt hittem, ennél okosabb gyerekeket neveltem.

– Nem sikerült – mondtam.

– Igen, elég rossz munkát végeztél – mondta Ezra.

– Most már vegetáriánus vagy?

– Ez után a gondolat után talán az lettem.

– Szalonna – mélázott Austin. – Az egyetlen dolog, ami visszatart attól, hogy teljesen vegetáriánus legyek.

– Tényleg? – kérdeztem. – Az egyetlen dolog?

– Ez és a steak.

– (…) Bárcsak ugyanazokat a dolgokat szeretnénk, hogy ugyanabba az iskolába járhassunk!

– Tudod, hogy Seattle-ben rengeteg orvosi képzés is van. Bérelhetnénk egy lakást félúton a két iskola között, és lakhatnánk együtt.

– Tudom, tudom, ezt már mondtad korábban is.

– Csak gondolj bele!

– A véleményedet fontolóra vettem, és elutasítottam – felelte.

– Paraszt.

– (…) Ugye nem vágsz pofon, vagy hasonló?

– Ha meg akartalak volna ütni, az rögtön a csók után történt volna. Most csak kínosan felállok, és elsétálok, hogy ebédelni menjek.

– Akkor én is kínosan felállok, és hálás leszek, hogy különböző államokban élünk.

Elmosolyodtam.

– Jó terv.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. A Pinterest táblámról származnak: Helyek, ​ahol még sosem jártunk

Places We've Never Been a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 

A Menő Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg Kasie West legújabb ifjúsági romantikus regénye, a Helyek, ahol még sosem jártunk. A könyvben Norah és Skylert történetét ismerhetjük meg, akik gyerekkorukban legjobb barátok voltak, ám egy költözés elszakította őket egymástól. Most azonban egy közös családi utazás során lehetőségük van ott folytatni, ahol abbahagyták, ám Norah legnagyobb csalódására úgy tűnik, Skyler másképp vélekedik erről.

Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, tartsatok velünk és játsszatok a könyv egy példányért.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Kasie West írónőnek már több könyve is megjelent itthon, a játék során ezekből fogunk idézni minden állomáson. A feladat, hogy kitaláljátok melyik könyvéből származik az idézet és beírjátok a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

 

 

 

„Miben mérjük manapság saját magunk értékét? Abban, hogy hány lájkot kap egy bejegyzés, hány ismerőst halmozunk fel, vagy hány retweetet zsebelünk be? Ismerjük egyáltalán a saját gondolatainkat, mielőtt közzétesszük őket az interneten, és hagyjuk, hogy mások eldöntsék, mennyit érnek?”

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

09.12. Könyvvilág

09.14. Csak olvass!

09.16. Hagyjatok! Olvasok!

09.18. Kelly és Lupi olvas

 

 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése