2022. október 21., péntek



Waking ​Olivia - Olivia ébredése | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

  

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 

 

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából végre hazánkban is megjelenik Elizabeth O'Roark Waking Olivia - Olivia ébredése című regénye, amely egy hosszútávfutó egyetemista és az ő fiatal edzőjének románcát dolgozza fel, rejtélyekkel, feszültségekkel és sok-sok érzelemmel megtűzdelve. A különleges regényről a Blogturné Klub négy tagja mesél, és ha szerencsés vagy, a könyv egy példányát meg is nyerheted.




A farm bajban van.

Az apja adósságokat hagyott hátra.

A főiskolai terepfutó csapata nem teljesít jól.

 

Will Langstromnak már eleve túl sok a kötelezettsége,

a legkevésbé sem hiányzik neki Olivia Finnegan,

a frissen igazolt, gyönyörű, de problémás diák.

 

Nagy száj.

Komoly jobbhorog.

És egy titok, ami tönkreteheti.

 

Olivia önmaga legádázabb ellensége, múltja elől képtelen menekülni,

és az utolsó, akitől segítséget kérne, az a nagyképű futóedzője,

aki a jelek szerint semmivel sem elégedett.

 

Will azonban nem hagyja, hogy a lány ellökje magától,

és eltökélten meg akarja menteni, miközben minden erejével

próbál ellenállni a vonzalomnak, ami mindkettőjük életét tönkreteheti.

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Rubin pöttyös könyvek)

Terjedelem: 400 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635973323 · Fordította: Sereg Judit

Műfaj: New Adult, Romantikus, Sportos

Eredeti mű: Waking Olivia / Eredeti megjelenés éve: 2016

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Megnyugtató tudni, hogy tök mindegy, mennyire cseszek el mindent, ez az egy dolog mindig a segítségemre lesz. Csinosnak lenni majdnem olyan, mintha az embernek szuperereje lenne. Ez az én „ingyen szabadulhatsz a börtönből”-kártyám, aminek köszönhetően a pasik simán szemet hunynak az összes borzalmas tulajdonságom felett. És olyan nagyon sok borzalmas tulajdonságom van.

 


2.

McEwan ezután feláll, és közli, hogy hagyja, hogy Langstrom és én elbeszélgessünk. A torkom kiszárad, miközben végignézem, ahogy kisétál az ajtón, és amikor az becsukódik mögötte, kelletlenül visszafordulok az új edzőmhöz, akit máris kurvára utálok.

– Nem akarlak a csapatban látni – közli szenvtelen hangon. – Nem veszem be ezt a „jókislány, aki elkövetett egy hibát”-baromságot. Majdnem megöltél valakit.

A padlót bámulom, bármit, csak ne kelljen ránéznem, és igyekszem visszafogni magam. Összeszorítom a fogam, megfeszítem a combom és a bicepszemet, minden erőmet összeszedem, hogy ne törjön ki belőlem: Baszdmeg, baszdmeg, baszdmeg. Egyáltalán minek kéne erre a pasira hallgatnom? Magas és szélesvállú, inkább úszó vagy focista alkat, nem futó. Én se mondom meg az autószerelőnek, hogyan cseréljen olajat a kocsimban, akkor meg milyen alapon mondja meg nekem ez a csávó, hogy hogyan fussak?

 

3.

Will Langstrom, az új edzőm és mellesleg kiemelkedő baromarc, felénk sétál, mire mindenki felkapja a fejét. Most, hogy szabadon legeltethetem rajta a szememet, kénytelen vagyok beismerni, hogy nevetségesen jól néz ki. A kócos barna haja, a karakteres arccsontja, a felső ajka… Még az is szexi, ahogy jár, kicsit kihívó, de ettől csak még vonzóbbnak tűnik. Egy kicsit mindkettőnket utálom, amiért ezt érzem.

Ránk vigyorog:

– Jó reggelt, hölgyeim!

– Jó reggelt, mester! – csicsergik válaszul, de én hallgatok. Mindegyik csaj úgy néz rá, mintha ő lenne a szőke herceg és Christian Grey szerelemgyereke. Ha lehúzná a nadrágját, a fél csoport azonnal térdre esne előtte. Nem csoda, hogy ekkora az arca.

 

4.

– Nem vagy valami barátságos – jegyzi meg. – Tudsz róla?

– Igen. – Célzás. Még egy célzás. – Nincs szükségem barátokra.

– Mindenkinek szüksége van barátokra – vág vissza. – Tudod, engem nem fogsz elijeszteni.

Felsóhajtok. Fáradtan a türelmem még gyorsabban erodálódik, márpedig a legjobb napjaimon se nevezne senki türelmesnek. – Komolyan végig dumálni fogsz, amikor olvasni próbálok?

– Igen – csicsergi, és nekilát a tálcáján púposodó nedves húshalomnak. Elfintorodom, de nem tudom nem nézni.

 


5.

– Gyors, de nem valami megbízható – sóhajtok fel. – A lánynak annyi a problémája, hogy ahhoz egy egész pszichiátriai osztály is kevés lenne.

Anya azzal a gyengéd mosollyal néz rám, amivel már gyerekkoromban is, amikor dühös lettem. Mintha a bosszúságom gyerekes és mulatságos lenne.

– Will, még csak most érkezett! – jegyzi meg szemrehányón.

Ja, most érkezett egy tíz centi vastag mappával, tele a korábbi iskolájában begyűjtött fegyelmijeivel.

 

6.

– Valószínűleg jó orvos lennél, ha úgy döntenél valaha, hogy feladod az edzősködés jövedelmező szakmáját – jegyzem meg. – Mondjuk nem olyan orvos, akinek jópofiznia kell, mint mondjuk egy gyerekorvos vagy ilyesmi. Hanem olyan fajta, akinél már alapból számít rá az ember, hogy seggfej.

– Igazán? – kérdezi elnyújtva, és igyekszik nem elmosolyodni.

Nem tudom, sikerült-e valaha mosolyt csalnom eddig az arcára. Elég jó érzés, hogy most majdnem összejött.

– Ja. Mármint el tudod képzelni magad mondjuk onkológusként? Elég biztos vagyok benne, hogy az olyan megjegyzéseket, mint „szarul gyógyulsz” vagy „igazán felépülhetnél gyorsabban is”, nem vennék olyan jól a páciensek, mint én.

 

7.

Döbbenten bámulok rá. Egész életemben ismertem Petert, és nem tudom elhinni, hogy éppen ő vet fel ilyesmit.

– Előfordult valaha, hogy helytelenül viselkedtem egy tanítvánnyal?

Megrázza a fejét.

– Soha. És nem is célzok arra, hogy most megtennéd. Sőt, pontosan tudom, hogy nem tennéd meg, éppen ezért lehetséges, hogy gondot jelenthet neked a jelenléte. Kéretlen kísértést.

– Olivia Finnegan az utolsó a földön, aki kéretlen kísértést jelenthet számomra.

Peter bólint. Úgy néz ki, mint aki hisz nekem. Szóval nem tudom, miért érzem úgy, mintha hazudtam volna.

 


8.

– Komolyan beszélek. Egyszerűen ürítsd ki az agyadat! Mondd velem! – Keresztbe teszi a lábát, és a kezét felemeli, mint valami jógi. – Ommmmm.

– Kérlek, fogd be, Erin!

Erre felnevet.

– Ez szörnyen antibuddhista tőled.

– Tudod, mi antibuddhista még? – mordulok rá. – Beverni valakinek a képét. Szóval fogd be!

 

9.

– Ezt nem csinálhatod! – súgom oda neki.

Mióta megérkeztem, szerintem először néz rám igazán.

– Mit nem csinálhatok?

– Ne kezdj el máshogy kezelni! Ne tegyél úgy, mintha törékeny lennék, mert nem vagyok az. Amit ma láttál, az nekem nem újdonság.

– Eddig folyton azon nyavalyogtál, hogy milyen kemény vagyok veled – sóhajt fel. – Nem nyerhetek, igaz?

– Egy: nem szoktam nyavalyogni. És kettő: bírom Seggfej Willt. Ő az ismerős rossz.

– Ha olyan ismerős rossz vagyok – felel, és a szája sarka felfelé görbül –, akkor tudhatnád, hogy nem okos dolog Seggfej Willnek nevezni.

 

10.

– Milyen munkád volt egyébként tegnap este? – kérdezi Jessica, amivel sikerül ismét magára vonnia a figyelmemet.

A szándékaim Oliviával kapcsolatban abszolút ártatlanok voltak. És ha így is maradt volna, akkor valószínűleg elmondanám Jessicának az igazat.

Csakhogy nem így történt, valami megváltozott bennem, amikor elkaptam őt tegnap este. Aztán ma reggel megint megváltozott, sokkal veszélyesebb módon. Amikor ott láttam az ágyamban, ahogy aludt, a meztelen háta, az egyenletes légzése, a párnán szétterülő haja…

  

 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során az egyes állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyekben akárcsak az Olivia ébredésében, szintén nagy szerepet kap a futás. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

“Ha az élet nehézségei miatt a padlón kötsz ki, két választásod van. Lent maradsz, vagy felállsz, leporolod a nadrágodat, s emelt fővel továbbmész. Én az utóbbi mellett döntöttem. Valószínűleg néhányszor még fel kell majd tápászkodnom ebben az életben. Biztos vagyok benne, hogy meg is teszem.

a Rafflecopter giveaway

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése