2024. augusztus 31., szombat



8. fejezet - 2024. augusztus | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmAjánló, élMényBeszám0ló, ranD0msÁgok

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Heyho!

Szerintem mindig augusztusra sokallok be – idén is így sikerült. Mázlimra ebben a hónapban volt lehetőségem „kikapcsolni” magam. A hónap felében egyedül dolgoztam, otthon se zavart senki a fanfiction/manga olvasós és sorozatozós maratonjaimban. Legózgattam, fetrengtem, kivontam magam a forgalomból… nem igazán olvastam, ahogy láttátok, alig frissült a blog is.

Aztán beindult az élet ezerrel… Elkezdtük az évadot, sikerült összehozni néhány puzzle-s, társasos, kutyázós, gyümölcsszedős, mekizős napot, sőt, még az egyik februárra ütemezett előadásunk főpróbáját is megnéztem zártkörűen. (Télen – a fűtési szezonban – minimálon működünk, így előre dolgoztak a darabbal.)

Nyilván volt gebasz is a relaxban: Anyuéknál full szétázott 2 hálószoba és az előszoba nagyrésze, mert a felettük lakónál csőtörés volt, így az időm nagyrészében hozzájuk és nekik rohangáltam segíteni. (Falak szétáztak, de bútorokban a ruhák is és a padlószőnyeg alatti parketta is felázott…) Az én biztosítóm azóta se jelentkezett a kocsi miatt, remélem, hogy náluk hamarabb lesz pénzosztás és akkor még idén valahogy padlózunk meg festünk…

 


Pozitív dolgok: barátnős napok, pihenős napok, sütögetések, új kaják, kapucsínózások a színházban, legózás, puzzle napok, mekis poharak, családi ünneplés étteremben, gyümölcsszedések, társasozások, manga és fanfic olvasós napok, medencében pancsolás.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

2024. augusztus 16., péntek



Mocsidzuki Mai: A Telihold kávézó | Blogturné Klub borítómustra és könyvajánló

  

 

- A születési képlet sorsfeljegyzés, iránytű az élethez. Hogy önmagunkhoz hűen tudjuk folytatni az élet nevű utazást, mindenekelőtt meg kell ismernünk magunkat.

 




A japánok úgy tartják, hogy ha gondoskodsz egy macskáról, az egy napon meghálálja. Ha pedig a megfelelő macskának viseled gondját, akkor még az is megtörténhet, hogy meghívást kapsz egy titokzatos kávézóba.

Ez a bizonyos kávézó semmihez nem fogható: nincs állandó helye, sem nyitvatartási ideje – ráadásul beszélő macskák vezetik. Miközben a macskák süteményt, kávét és teát szolgálnak fel a vendégeknek, asztrológiai tanácsadást nyújtanak számukra, és elmondják, hol zökkent ki az életük a megfelelő kerékvágásból.

A kávézóba betérő szerencsétlen forgatókönyvíró, a válságba került filmrendező, a reménykedő fodrász és a technológiai kihívásokkal küszködő weboldaltervező mind kicsit elveszettnek érzi magát. Nem véletlenül kerültek a Telihold kávézóba…

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: 満月珈琲店の星詠み

Eredeti megjelenés éve: 2020

Athenaeum, Budapest, 2024

180 oldal · keménytáblás ·

ISBN: 9789635433889 ·

Fordította: Nagy Anita · Illusztrálta: Szakurada Csihiro

 

Műfaj/zsáner: fantasy, mágikus realizmus, japán irodalom

WEBÁRUHÁZ

Részlet a könyvből

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. augusztus 11., vasárnap



Róbert Katalin: Halld ​a szív szavát | YA újramesélés ajánló

  

 

– Ezek a műsorok erről szólnak. Típusokról. Komolyan mondom, ha tudtam volna, hogy ennyire sötét vagy hozzá, rendesen felkészítelek. Nem sétálhatsz csak úgy be, hogy helló, Dini vagyok, játszanék!

– Miért ne?

– Mert kit érdekelsz te így?

 

 



ÉR ​HAZUDNI A SZERELEMÉRT?

A VarázsÉlmény különleges valóságshow, ahol tizenhat‒húsz éves fiatalok mérik össze az ügyességüket.

Szereted a szabadulószobákat?

Szereted az olyan versenyeket, ahol bárki kiemelkedhet?

Akkor ezt neked is látnod kell!

Dini önálló, vérbeli vagány. Eddig nem érdekelte a VarázsÉlmény álomnyereménye, nem hitt benne, hogy egy magafajta, nincstelen kölyöknek esélye lehetne rá. Ám megtetszik neki a stábból egy lány… És, hogy a közelébe kerüljön, másnak adja ki magát.

Jázmin szinte egy kis hercegnő. Az élete gyerekkora óta percre pontosan be van osztva: forgatások, tévéműsorok, szereplések. Ami valaha élmény volt, mára nyűg lett. Jázmin most már csak azt szeretné, ha végre egyszer azt tehetné, ami neki fontos. Csakhogy sem az apja, sem a menedzsere nem foglalkozik azzal, hogy ő mire vágyik. Álruhában kiszökik, és elindul élete kalandja…

Jázmint és Dinit egy világ választja el egymástól, a tévében most mégis összetalálkoznak. De vajon mit szól a gonosz Sáfár, ha Jázmin Dini hatására elkezd kiállni magáért? És hogyan fogadja Dzsi, Dini mentora azt, ami a fiú és a lány között történik? Lehet igazi az a szerelem, ami hazugságokra épül? És mi történik, ha kiderül, hogy Dini egy csaló?


Siker, szerelem, őszinteség – te melyik kettőt választanád? Aladdin és Jázmin örök szerelme ezúttal egy televíziós show-műsorban éled újjá. Az ismert történet alakjai benépesítik Budapest utcáit. Tarts te is velük!

Engedd, hogy elvarázsoljon!

  

Könyv információk:

 

Eredeti megjelenés éve: 2021

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

296 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635613885


Műfaj/zsáner: romantikus YA újramesélés

Róbert Katalin regényei:

Szelídíts meg!

6 hét a világ

Keresd az igazit!

A hold vonzása

Válassz engem!

Halld a szív szavát

Kezdjetek el élni!

Tündéralku

Nalávia titka

WEBSHOP / BELEOLVASÓMOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. augusztus 10., szombat



Atticus: Szeresd szabadon! | verseskötet ajánló

  

 

Az életet

addig tervezem folytatni,

amíg mindenki el nem megy,

a zenekar haza nem tér,

a takarítók is végeznek,

és már csak ketten maradunk egy régi baráttal,

hecceljük egymást, hogy lopjunk ezt meg azt.

 




A kötet lélekig ható őszinteséggel, ugyanakkor romantikus hevülettel ragadja meg az élet legapróbb és legnagyobb pillanatait: az első pillantást egy ébredő szerelemnél; egy késő esti kocsiút élményét, amikor az ember együtt énekel az autórádióval; a női lélek magával ragadó szertelen boldogságát; egy pohár whisky jóleső örömét. Atticus az élet, illetve a szerelem legfelszabadítóbb magasságait és legszívszorítóbb mélységeit mutatja be – a maguk nyers, átélhető valójában, rövid sorokba sűrítve. Szavai kitörölhetetlen nyomot hagynak bennünk, és felébresztik a kaland utáni vágyat.

 

Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Love Her Wild

Eredeti megjelenés éve: 2027

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

240 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634573487 · Fordította: Fazekas Sándor

 

Műfaj/zsáner:

modern minimalista verseskötet fotókkal

WEBÁRUHÁZ

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

@atticus.poetry / Atticus

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

2024. augusztus 3., szombat



Emily Henry: A boldogság otthona | Blogturné Klub borítómustra és könyvajánló

  

 

Wyn a szájához emeli a kezemet, majd roppant komoly arccal azt kérdezi:

– Szerinted mi hány univerzumban vagyunk együtt?

– Olyan sokban, hogy el sem tudunk számolni odáig – felelem, mire Wyn szája mosolyra görbül.

– Pedig te nagyon sokáig el tudsz számolni!

– Ez igaz – mondom. – És ez igencsak kapóra jött, ugyanis így döntik el, hogy kit vesznek fel az orvosira. Állsz a bizottság előtt, és számolsz, ameddig csak bírsz.

 

 



Harriet ​és Wyn ideális párt alkotnak, mióta az egyetemen megismerkedtek. Összeillenek, mint a só és a bors, a tea és a méz, a homár és a zsemle. Kivéve most, az utóbbi közel fél évben, de ennek okait mindmáig nem tisztázták.

És a legjobb barátaiknak sem mondták el, hogy szakítottak.

Ezért kötnek ki nyár végén a maine-i tengerparti ház legnagyobb hálószobájában, amikor az immár évtizedes hagyományt ápolva összejön a baráti társaság. Itt bújnak el a világ elől, és töltenek együtt egy vibrálóan intenzív, azúrkékben játszó hetet. Feledik napi gondjaikat, és a tekintélyes mennyiségű sajt, bor, tengeri herkentyű és miegymás mellett együtt szívják a sós tengeri levegőt azokkal, akik a leginkább megértik őket.

Csakhogy az idén Harriet és Wyn hazudik, mint a vízfolyás, és közben a világért sem akarják észrevenni, hogy mennyire vágynak egymásra még mindig. Eljátsszák hát a szerepüket: Harriet az ambiciózus rezidens sebész, aki sosem veszekszik, Wyn pedig a laza, nyugis sármőr, aki remekül leplezi a felszín alatti repedéseket. A terv hibátlan, legalábbis, ha jó messziről és naptejtől maszatos napszemüvegben nézzük…

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Happy Place

Eredeti megjelenés éve: 2023

 

Central Könyvek, Budapest, 2024

472 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789636144951 ·

Fordította: Szieberth Ádám

 

Műfaj/zsáner: chick lit, felnőtt romantikus

Emily Henry könyvei:

 

A könyvek szerelmesei

Strandkönyv

Nyáron a párom

A boldogság otthona

 [Hello ​Girls]

[The ​Love That Split the World]

[A Million Junes]

[When ​the Sky Fell on Splendor]

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )