2024. szeptember 28., szombat



Forget ​Me Not - Szeret, nem szeret | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

  A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelenik meg Julie Soto írónő Reylo fanfiction ihletésű Forget me Not - Szeret, nem szeret című romantikus komédia könyve. A történet Ama, a rendezvényszervező és Elliot, a morcos virágkötő hullámvölgyekkel tarkított kapcsolatáról szól. Vajon sikerül az elbaltázott kapcsolatukat ismét helyreállítani két influenszer és virágok segítségével? 

Gyertek, és a turnén ismerjétek meg jobban a történetet!




A ​mogorva exeddel megszervezni egy álomesküvőt?! 

Ama Torres imádja az esküvőket, de utálja a házasság intézményét. Esküvőszervezőként tudja, mi kell ahhoz, hogy megrendelőinek álomszerű, tökéletes eseményt biztosítson, de a párkapcsolatok… számára zsákutcák.

Elliot Bloom jellemzően utálja a virágkötészetet, de az apja ráhagyta az üzletet, ő meg elszúrta a lehetőséget, hogy megszabaduljon tőle. Ahogy két éve elszúrta azt is, hogy megkérje a barátnője, Ama kezét. Azóta már tudja, hogy a virágok nem hagyják faképnél

– ellentétben Amával.

Ama olyan felkérést kap, ami áttörést jelentene a karrierjében: egy influenszerpár esküvőjét kell megszerveznie. Csakhogy akad egy bökkenő: Elliot készíti a virágdekorációt, így kénytelenek újra együtt dolgozni.

A helyzeten nem segít a két menyasszony sem, akik érzékelik a nyilvánvaló kémiát Ama és Elliot között, és elszántan össze akarják hozni őket, mert nem ismerik bonyolult múltjukat. Ha ehhez még hozzáveszünk egy rosszindulatú exfőnököt és egy realityfilmes esküvődokumentáló stábot, a helyzet talán robbanáspontig feszül. Vajon Amának és Elliotnak a szíve kerül ismét a legnagyobb veszélybe?

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Rubin Pöttyös Könyvek)

Terjedelem: 360 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789636750183 · Fordította: Nimila Ágnes

Műfaj/zsáner: romantikus realista

Eredeti mű: Forget Me Not / Eredeti megjelenés éve: 2023

 

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 09.29. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

1.

 

Öt szabályom van a sikeres esküvőszervezéshez. 

(Hazudtam. Persze hogy több van, de ha azt mondom: „Hetvenhat szabályom van, ülj csak le”, akkor szerintem nem engem kérsz fel.)

 

2.

 

– Az esküvő nem házasság. Egy házasság soha nem tökéletes. Folyamatos munka. De az esküvő? Az esküvő csak egy pillanat az időben, amit igyekszünk tökéletessé tenni. Hadd szervezzek neked egy tökéletes pillanatot, Eloise.

 


3.

 

– Nem kedvezményért jöttem ide, Mr. Bloom – sziszegi. – Azért jöttem, hogy bemutatkozzam.

– Remek. És meg is tetted. – Megtalálom a petúniákat, visszamegyek a pulthoz, felkapok néhány viaszos citromlevelet.

Apám szokta ezt csinálni. Persze ő végig kedvesen, de mindig adott egy gomblyukvirágot vagy egy kis virágcsokrot a hozzánk betérőknek, mintha ez egy kis szerencse lenne, amit magukkal vihetnek. Én ezt kibővítettem. Beszélgetés közben készítem el. Néha annyira elbűvöli őket, hogy egy ingyenes, általuk ihletett virágdíszt kapnak, hogy el is felejtik azt az öt perc bunkóságot, amit átéltek.

 

4.

 

Összeírom a rendelést a macskakaparásommal. 

– Tízszázalékos felárat számítunk fel a sürgősségi megrendeléseknél. – Beleegyezően bólogat. – És van egy NEM-díj is.

Pislog, aztán hümmögve elfogadja. Lenéz a telefonjára, látom a szemén, hogy erősen gondolkodik, próbál rájönni, mi az a NEM-díj.

Ez az egyetlen dolog, amiből egyértelműen tudom, hogy apám és én rokonok vagyunk. Néha NEM-díjat számolt fel. A Nem Egyszerű Megrendelőknek. Fix összeg volt, tíz dollár, amit apám a könyvtárnak vagy a gimnáziumnak adományozott.

 

5.

 

– Nem akarsz egy kicsit korábban visszajönni?

Előrenyúl, talán hogy megigazítsa a galléromat, de aztán már csak a felső gombbal játszik. – Segíthetsz felállítani a fáklyákat – mondja selymes hangon, mintha a fáklya valami egészen mást jelentene.

– Felállítani a fáklyákat? Ugye tudod, mit gondolok arról, hogy szükséged van egy asszisztensre…

– Úgy értem, gyere vissza, és megduglak a kocsidban.

Leesik az állam és úgy ingatom a fejem, mintha mérlegelném a lehetőségeket.

– Arra gondoltam, hogy talán én dughatnálak meg téged a kocsimban.

Összepréseli az ajkát, hogy visszatartsa a mosolyát. 

– Megfontolom.

 

6.

 

– Soha életében nem volt férfi nélkül attól a pillanattól kezdve, hogy megszülettem – folytatja. – És minden alkalommal végigcsinálja az oltárig. Tizennégy vőlegény, tizennégy esküvő. Gyerekkoromban egyszer megkérdeztem tőle, hogy előfordult-e vele, hogy rájött: nem kellene igent mondania, ahogy a filmekben is megesik néha, de azt mondta, soha. Azt mondta: „A szerelem olyan, mint a szél. Jön és megy. Az esküvő csak egy buli”.

 


7.

 

– Miért nem mondtad, hogy Whitney itt van? – kérdezem.

Megcsóválja a fejét. 

– Azt állította, te hívtad fel.

– Nem hívtam.

Szúrósan néz. 

– Áh. Mivel a sürgősségin is őt emlegetted, feltételeztem, hogy…

– Elzavartam. Bea felvette az egészet – mondom büszkén.

Megrándul a szája. 

– Ez az egyetlen, amiért meg fogom nézni azt a hülye műsort, ha adásba kerül.

 

8.

 

– Te egy balek vagy, Elliot Bloom – suttogom a bőrébe.

Egészen mélyről tör elő a nevetése. 

– Igen. Igen, az vagyok. – Eltolja a hajamat a szemem elől. – Nem foglak feleségül venni.

Rápislogok, és nyelek egyet. 

– Oké.

– Viszont életünk végéig együtt leszünk.

 

9.

 

– Ha valaki meg tud győzni másokat arról, hogy az első házasságok nem számítanak, az Cynthia Jones Rutherford Reed Dyer Lee Torres lánya – közli. 

– Hihetetlen, hogy fejből vágod.

– Smith, Smith, Nelson, Jaswal, Matthews, Andrews, Evans, Benjamin… meg még három. – Úgy kapkod levegő után, mintha futóversenyen lenne. – Csak addig jegyeztem meg, amíg Cindy el nem kezdett egy csomó keresztnevű-vezetéknevűvel házasodni. 

10.

 

Csak fény, víz és figyelem kell nekik. De persze nem ilyen egyszerű. Mert tudni kell, mennyi fény, mennyi víz, mennyi figyelem. Ha jól csináljuk – ha meg tudjuk fejteni a kódot –, a virágok ezerszer jobbak, mint az emberek. Mert ha egy embernél el is találjuk a fény-víz-figyelem arányát, lehet, hogy még az sem lesz elég.

A virágoknak elég.

  

 

Nyereményjáték:

 

Ama és Elliot kapcsolata elejétől kezdve nem zökkenőmentes. Hát még az életük. Az állomásokon a Könyvmolyképző kiadó honlapján található beleolvasót használva könnyedén tudsz válaszolni az állomásokon feltett kérdésekre.


Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. (A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

 

Mi Ama szeretetnyelve?

a Rafflecopter giveaway

 

 

vvvvv

Köszönöm a figyelmet! Tartsatok velünk a turnén!

vvvvv 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése