2024. szeptember 9., hétfő



Nathan W. Pyle: Furcsa Planéta (1.) | Blogturné Klub képregényajánló

   

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából a Furcsa planéta kis űrlényei most már könyvalakban is szórakoztathatnak minket. Ezúttal öt bloggerünk mondja el a véleményét nektek erről a cuki kis képregényről, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt belőle.

 




TÁVOLI VILÁG? TALÁN NEM IS ANNYIRA, MINT GONDOLNÁNK.

 

MÁR AZ APPLE TV-CSATORNÁN IS TOBZÓDIK!


1. DÍJAS A GOODREADS AWARD HUMOR KATEGÓRIÁJÁBAN.


BÁJOS ÉS SZELLEMES. IDEÁLIS AJÁNDÉK SZERETTEIDNEK

ÉS MAGADNAK. SZEREZZ RAGYOGÓ PERCEKET!

 

ESS NEKI, ÉS DOBD FEL VELE A NAPOD!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Strange Planet 1.

Eredeti megjelenés éve: 2019

Könyvmolyképző, Szeged, 2024

144 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635978823 ·

Fordította: Winecker Ágnes ·

Illusztrálta: Nathan W. Pyle

Nathan W. Pyle:

 

Furcsa Planéta 1.

Strange Planet 2.

NYC Basic Tips and Etiquette

The Sneaking, Hiding, Vibrating Creature

Strange Planet: Existence Chronicle

WEBSHOP / BELEOLVASÓMOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel a könyvre…?

 

Az egyik barátom/régi osztálytársam kezdte el fordítani instára mhobbiból, és emiatt találkoztam ezekkel a furcsa űrlényes comic strippekkel. Miután félbehagyta – gondolom a megvásárolt jogok miatt – áttértem a képregénykészítő oldalára, mert nem tudtam meglenni a humora nélkül.

 


Szerintem...

 

Alapvetően szeretek képregényeket és comic stripeket olvasni, így nem meglepő módon kíváncsi voltam a Strange Planet gyűjtemény magyar kiadására is. Ahogy említettem, ismertem korábban is Nathan W. Pyle műveit, de a mostani kiadvány bőven tartogatott újakat! 

Főszereplőink űrlények, akik egészen másképp fejezik ki magukat, mint az átlagos emberek. Nyelvezetük tudományos jellegű, a megfogalmazásuk néha nyakatekert, máskor abszurd – de éppen ettől válik szórakoztatóvá. Hétköznapi dolgok cseppet sem hétköznapi módon tálalva. Szerencsére a fordítás is illett a képekhez, elég ütősre sikerült a magyarítása. Érdemes szóvá tenni, hogy nem egybefüggő történetről van szó, hanem különféle témájú, 1-2 oldalas, pár kockás rajzokról, ahogy a kiemelt képeken is látszik.

 


Nyilván akadtak benne elsőre nem egyértelmű dolgok, amik leeséséhez vagy kellett némi idő, vagy csaltam, és hátralapoztam a „gyakori objektumok” szószedethez, ahol képekkel illusztrálták a fura szavakat. Például a saláta = levélhalom, a pizza = terjedelmes tésztakorong, kávé = fesztültségfokozó ital és a léggömbök = elasztikus légcsapdák. (Mondtam, hogy furán fogalmazza meg a dolgokat a szerző!) 

A hétköznapi témák sokszínűek, mert vannak kis űrlényekkel és a szokásaikkal, illetve munkával és oktatással kapcsolatosak, de az én kedvenceim a kajákkal, italokkal, macskákkal (berregő kények) és növényekkel foglalkozók voltak. Érdekesek az érzelmeket és a hobbikat bemutató képregénykockák is!

 


Összességében

 

Ha szeretitek a képregényeket, főleg a szórakoztató, vidám, ugyanakkor átlagostól eltérőket, akkor jó szívvel ajánlom ezeket a furcsa űrlényeket. Én személy szerint odáig vagyok ezekért a különleges megfogalmazású, viccesen minimalista gyűjteményért, mert miattuk jókat röhögtem magamon is, ugyanis sokszor magamra ismertem ezekben a fura figurákban.

 

Értékelés: 5

 

További kedvencek:

 



 


◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Pinterest tábla még néhány képpel a kiadványból: Furcsa ​Planéta

Strange Planet #1 a GoodReads-en

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

 

 

Nyereményjáték:

 

Ezúttal híres képregények kockáit találhatjátok elrejtve az állomásokon. Keressétek meg ezeket, és írjátok be a Rafflecopter-doboz megfelelő helyére az adott képregény címét.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

a Rafflecopter giveaway

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése