2024. szeptember 8., vasárnap



Kasie West: Borrow my Heart | Blogturné Klub könyvajánló

 

 

Visszafordultam Beanhez.

– Csak azért, mert különleges vagy, még nem jelenti azt, hogy nem vagy szeretetre méltó.

– Ez úgy hangzik, mint valaki, akit ismerek – cukkolt Erin.

– Nem, én egyszerre vagyok különleges és nem szeretetre méltó – viccelődtem.

 




Wren ​már rengeteg kutyát megmentett – de most egy fiút kell

Wren imádja az állatokat. A menhely összes lakójával remekül kijön, még a nehéz természetű Beannel is. Sőt, ő a kedvence. Az emberekkel azonban már más a helyzet. Irracionálisak, kiszámíthatatlanok, nem tartják be a szabályokat… és úgy tűnik, nem igazán kedvelik a lányt.

Amikor azonban végighallgatja, hogy egy srácot megaláz a barátja, amiért felültette egy neten megismert kamucsaj, és az egészet még videóra is veszi, félreteszi a logikát és a józan ellenérveket. A srác megmentésére siet, és azt állítja, hogy vele levelezett. A rögtönzött találka azonban jobban sikerül, mint várta: Asher megtestesít mindent, ami Wren életéből hiányzik – laza, vicces és igazi ölelés-világbajnok. Mire a lány észbe kap, már a sokadik kamurandijukon vannak. De Asher vajon megbocsátja, hogy nem az, akinek mondta magát? És Wren képes lesz valaha megbízni egy ennyire impulzív fiúban?

Kasie West hitelesen és érzékenyen mutatja be az első szerelem szépségeit és buktatóit ebben a magával ragadó romantikus regényben.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Borrow My Heart

Eredeti megjelenés éve: 2023

Menő Könyvek, Budapest, 2024

312 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635845224 ·

Fordította: Hartinger Emese

Kasie West regényei:

 

Helyek, ahol még sosem jártunk

Szerelem ​karnyújtásnyira

Borrow my Heart

Szívességből szerelem

A távolság relatív

Szerelembe zárva

Az igazság pillanata

P.S. I like You

WEBSHOP / BELEOLVASÓMOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Tökéletes egynyári kaland azoknak, akik szeretik a humoros, tengerparton játszódó, mentett állatokkal és megmentendő fiúkkal kapcsolatos történeteket!

Regényünk főszereplője, a jó lelkű Wren egyből a szívembe lopta magát, hiszen nem elég, hogy imádja az állatokat (ami kapóra jön, hiszen egy állatmenhelyen dolgozik), de még egy hosszú listája is van arról, hogy milyen elvárásai vannak a pasikkal szemben! Rendkívül szórakoztatott, hogy sorra szegte meg a saját szabályait (melyeket a fejezetek elején egyébként mi is olvashatunk), amikor úgy döntött, hogy eljátssza, hogy ő Asher titokzatos online barátnője…

 


Persze nem lehetett egyszerű végighallgatni, ahogy az egyik fiú éppen megzsarolja a másikat azzal, hogy ha nem bukkan fel a Gemma nevű netes csaja, akkor beégeti mások előtt, de… nem merem azt állítani, hogy Wren helyében ugyanúgy cselekedtem volna, ahogy ő. Wren ugyanis beugrott Gemmaként, majd újabb és újabb közös kalandokba vágott az „átvert” fiúval. Igyekezett nem jól pofán vágni a folyamatosan kötekedő Dale-t, míg Asherrel szórakoztak, akiről nem csak az derült ki, hogy egy igazi kocka, aki marketing szakember szeretne lenni, de igazi ölelésbajnok! Kicsit elolvadtam, amikor a fiúk (mindketten!) felbukkantak önkénteskedni a lány munkahelyén. Ráadásul nem sokkal később beszállnak a lány egyik nagyobb, „adjuk örökbe az udvariatlan pitbullt, Beant” projektjébe. Sőt, megreformálják az egész ötletet, és a közösségi média erejét latba vetve ugranak neki a kutyus örökebfogadtatásának!

 

 

Kamala tekintete megakadt valamin mögöttem, és elkerekedett a szeme.

– Ne ess pánikba.

– Miért? Mi az? – kérdeztem teljesen mozdulatlanul. – Egy oroszlánfóka? Feljött mögém egy?

Megforgatta a szemét.

– Most komoly, Wren? Történt már veled bármikor ilyesmi, mióta vízpartra jársz?

– Mindig van egy első alkalom.

 

 

A történet egyszerre tündéri, szórakoztató és csavaros. Wren és Asher szerethető párt alkotnak, de alapjaiban gondok van a kapcsolatukkal, hiszen hazugságra épül… A lánynak folyamatosan bűntudata van, amiért nem árulja el a fiúknak, hogy nem ő a netes levelezőtárs, és úgy érzi, hogy kihasználja őket Bean örökbeadási projektjében. Érdekes mellékszál volt a lány kapcsolata a kiszámítható (ezáltal megbízható) apjával, a másképp gondolkodó nővérével és az őket elhagyó édesanyjával, aki megpróbálja felvenni a lányaival a kapcsolatot.

Izgalmas adalék a regényhez, hogy innen ered Wren szabályzata, de innen eredeztethető a másokkal való bizalmatlansága is. Nagyon jól ábrázolja az író, hogy milyen hatalmas kincs elnyerni és milyen könnyű eljátszani egy alapvetően bizalmatlan ember bizalmát.

 

 

Összességében

 

Sok mindenről szól ez a történet: egy pofátlan, ám örökbefogadásra váró kutyáról, egy virális videósorozatról, egy kínos D&D partiról, egy furcsa dinamikájú családról, de szól megbízhatóságról, ölelésekről, kiszámíthatóságról, bizalmatlanságról, árulásról és szerelemről is. Nem nevezném habkönnyű regénynek, mert eléggé szíven ütött, ahogy Wrenékkel bánt az édesanyjuk, de alapvetően egy vidám romantikus regény sok humorral és menhelyi állatos kontenttel.

A történet épp annyira szerethető, mint amennyire Asher és Wren párosa. (Egyébként szívesen olvasnék a Kamala és Dale közti kapcsolatról is. Na, az ő párosuk tuti, hogy több vitával és kötözködéssel jár.)

 

Értékelés: 4


 

Cuki külföldi borító:

  

 

Kedvcsináló idézetek:

Kinyitotta az üvegvitrin ajtaját, kivett egy nagy csokis sütit,

és egy szalvétára helyezve átnyújtotta nekem.

– Ilyen szánalmas vagyok?

– Igen, és most fojtsd ételbe a bánatodat.

– (...) Majd elküldöm üzenetben a jelszót. De ne áruld el Erinnek, hogy megadtam neked. És ne tegyél ki fura dolgokat az oldalra.

– Mint például kutyapornót vagy hasonló dolgokat?

– Ezt ugye most rosszul hallottam?

– Úgy értettem, kutyákkal, csak kutyák között, nem pedig emberek és…

Egy apró sikoly hagyta el a torkomat.

– Kérlek! Hagyd abba, mielőtt túl késő! Tönkreteszed azt az aranyos, ártatlan képet, ami a fejemben él rólad.

– Ha ez segít, most teljesen elvörösödtem, tűzpiros az arcom.

Aggódó arckifejezése csalódottá változott.

– Szóval sajnálod őt? Ez még rosszabb.

– Nem rosszabb. Ezt teszik a jó emberek, akiknek nagy a szívük.

Rám mutatott.

– Most magadat írtad le?

– Lehet, hogy kalitkában tartom, de nekem van a legnagyobb szívem a városban.

Kamala a legjobb barátnők őszinteségével válaszolt.

– Ez így van.

– Sajnálom, hogy az agyadon kívül mással is szeretsz valakit.

Nem túl jó érzés kiengedni a szívedet a kalitkájából, ugye?

Újabb falatot haraptam a sütiből.

– Szívás. Ráadásul csak kölcsönbe adtam oda.

– A szívedet?

– Igen, csak kölcsönadom neki egy időre. Afféle próbaként.

Kamala felnevetett.

– Ha ettől jobban érzed magad…

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek! Pinterest tábla: Borrow My Heart

Borrow My Heart a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 


    A Menő Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg Kasie West legújabb romantikus YA-regénye, a Borrow My Heart. A történet középpontjában egy kegyes hazugság, egy kéretlen segítség és egy hatalmas félreértés állnak, amelyek eléggé megbonyolítják Wren életét. Ha szeretnétek Ti is megismerni Wren és Asher történetét, tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért, amit a kiadónak köszönhetően egy szerencsés olvasónk megnyer a blogturné végén!

  

 

Nyereményjáték:

 

A mostani játékunkban olvasnotok kell, mégpedig a BORROW MY HEART beleolvasóját, ugyanis az elolvasása után könnyedén megválaszolhatjátok az állomásokon található kérdéseket.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

 

Mit tart a zsebében Wren barátnője?

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

09/02 - Kitablar

09/04 - This is my (book) universe.

09/06 - Kelly és Lupi olvas

09/08 - Hagyjatok! Olvasok!

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése