2024. október 8., kedd



Kate Robb: Szerelem a végzetem | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Elmosolyodik, amikor meglát.

És hirtelen átjár a bizonyosság. Mi itt is ugyanazok vagyunk. Az univerzum ezernyi különböző életbe hajíthat minket, mi mindig megtaláljuk a módját, hogy ott legyünk egymásnak.

 




Egy ​fiatal nő az összetört szívére keres gyógyírt ebben a szeszélyes, barátokból-szerelmesek románcban, ám váratlanul egy olyan alternatív világban ébred, ahol nem csak az exe az egyetlen, aki eltűnt az életéből.

 

Amikor Gemmát négy együtt töltött év után dobja a barátja, úgy reagál, ahogy minden értelmes huszonnyolc éves tenné: leissza magát a húgával, a bolondos nagynénjével és a legjobb barátjával, Daxszal. A túl sok margarita után aztán úgy döntenek, hogy mágikus szerelmi tisztítókúrát hajtanak végre, amely azt ígéri, hogy kitörli Gemma exét a múltjából. Követik az összes utasítást, beleértve egy plátói csókot Dax részéről, hogy megpecsételjék a sorsot.

Amikor Gemma másnap felébred, rádöbben, hogy a komolytalannak gondolt varázslat működött. Nemcsak olyan, mintha soha nem is járt volna az exével, de az élete többi része is a felismerhetetlenségig megváltozott. És, ami a legrosszabb: Daxnak fogalma sincs, ki ő.

Hogy visszafordítsa a varázslatot, és visszatérjen a régi életébe, Gemmának meg kell győznie egykori legjobb barátját – aki most szinte idegen –, hogy csókolja meg. Ám ahogy lassan végrehajtja tervét, azon kapja magát, hogy beleszeret a férfiba, méghozzá mindent elsöprően. Hamarosan gyötörni kezdi a kétely, hogy egyáltalán vissza akar-e térni a régi életébe. Hiszen mi van, ha Dax volt az Igazi mindvégig?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: This Spells Love

Eredeti megjelenés éve: 2023

Magnólia, Budapest, 2024

352 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635982653 ·

Fordította: Molnár Júlia Dóra

Kate Robb regényei:

 

Szerelem a végzeten

Prime Time Romance

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Az időutazós / alternatív univerzumos romantikus komédiák a kedvenceim, ráadásul láttátok a borítót? Annnnyira csábított, hogy olvassam el ezt a regényt!

 


Szerintem…

 

Regényünk tipikusan olyan, aminek már a 100. oldalánál tudom, hogy a végén is 5 csillagosnak fogom gondolni – és szerencsére nem tévedtem! Olvasmányos, eredeti és jól megírt történet egy nővel a főszerepben, aki bár nem valósította meg karrierálmát és szakít a biztonságos pasijával, de ott van az örökké legjobb barátja és a szerető családja, akikre mindenben számíthat. De vajon ez elég?

 


Nem hiszem, hogy életünk egy pontján ne kívántuk volna azt, amit Gemma Wilde: bár visszamehetnénk az időben, hogy megváltoztathassunk benne valamit vagy bár kitöröplhetnénk belőle valakit. Nos, egy balul sikerült varázslatnak hála főszereplőnknek alkalma adódik egy olyan alternatív univerzumba átlépnie, ahol sosem találkozott a férfival, aki kidobta, ám ahol megkockáztatta a lehetetlent, és saját szalont nyitott! Persze hamar kiderül, hogy nem minden arany, ami fénylik: az itteni Gemma sosem vált Dax B. McGuire legjobb barátjává – és a nő hamar rádöbben, hogy mekkora űrt képes hagyni bennünk, ha elveszítjük azt az embert, aki mindenki másnál jobban ismer minket.

 

 

– Mi van, ha nem jön össze? Mi van, ha egy reggel felébredünk, és egyikünk úgy dönt, hogy már nem boldog? Nem hiszem, hogy lehetnénk újra barátok.

Ezúttal Dax az, aki remegő lélegzetet vesz.

– Nem tudom, te hogy vagy vele, de számomra mi sosem voltunk csak barátok.

 

 

Érdekes volt a biztonságra hajtó, ezáltal alkalmazottként jól fizetett életet élő Gemma bőrében megismerkedni az alternatív univerzumbéli sokat kockáztató Gemma életével, akinek a jóléte ingadozik attól függően, hogy elég bevételt hoz-e a saját natúrkozmetikumos szalonja! És egy pincében él... egy büdös pincében. Ráadásul elvesztette Daxot, aki ebben a világban őrültnek hiszi, bár örül, hogy lépten-nyomon belefut, mert csakhamar vonzódni kezdenek egymáshoz.

Az író érdekesen vezette fel a helyzet komikumát és dilemmáit, nagyon jól ábrázolta a szituáció kínos és furcsa oldalait. Gemma nagyon érdekes főszereplő, pláne azokat a részeket szerettem, amikor önmagával viaskodott Dax miatt. Hiszen ha visszajut a saját barátjához, de közben összejön az ittenivel, akkor képes lesz csak barátként tekinteni a férfira? Kockáztatja a barátságot, ami itt sosem létezett? Melyik férfit szereti – az új Daxot vagy azt, aki 4 évig a legjobb barátja volt? Ha esetleg lefeküdne az ittenivel, megcsalja az otthonit? Dilemma dilemma hátán…

 

Igazából két dolog miatt lett majdnem kevesebb, mint 5 csillagos a regény… amely két ok eléggé hasonszőrű… Egyrészt Dax egy szűk farmeros csávó (noooo), másrészt ha jelmezes beöltözésről van szó, akkor hajlamos leggingsbe/cicanadrágba bújni (szintén nooooo). De a történet annyira élvezetes, humoros és izgalmas volt, hogy nem volt szívem levonni fél csillagot se Dax különös, hipsteres öltözködési stílusa miatt. (Nem szerintem hipsteres a szűk naci, hanem a regényben utalnak erre.)

 


Összességében

 

Nagyon jó úton haladok affelé, hogy Kate Robb rajongóvá avanzsáljak, ugyanis ez egy fergetegesen sikerültdebütáló regény volt! Épp annyi varázsalattal, amitől nem vált hiteltelenné és épp annyi drámával, amennyivel még képes voltam megbirkózni. Gemma és Dax barátsága irigylésre méltó volt, de az új világbani egymásra találásuk is tetszett. A mellékszereplők nem voltak kiemelkedők, de mind Livi néni, mind Kiersten kedvelhető sidekickek voltak.

Szóval ha szívesen olvasnátok egy jócskán elszúrt tér-idő kontinuumban elkeveredett nő szerelmi életéről, akkor hajrá, ez a regény zseniális lett.

 

Értékelés: 5

 

Kedvcsináló idézetek:

– Hiszel a férfi–nő barátságban?

Kierst felkapja a kávéját a tálcáról, és kényelembe helyezi magát a kanapén.

– Igen – feleli, majd leveszi a fedelet, és megfújja az italt.

– Azért mentem hozzá Trenthez, mert ő volt a legjobb barátom. Az csak ráadás, hogy egy vadállat az ágyban.

– Undorító. – Felkapok egy párnát a kanapéról, és megdobom vele.

– Gyerekkoromban azt hittem, minden egyes csillag egy saját világ, majdnem pontosan olyan, mint a miénk. – Dax rám pillant, mielőtt tekintetét ismét az égre emelné. – Mindenhol egyetlen dolog kivételével. Például, hogy az egyik világban a cipőjét mindenki a kezén hordja, vagy kizárólag palacsintát esznek vacsorára, és rostélyost reggelire. Tudom, kicsit túlzás, de meg voltam győződve róla, hogy ismerem az univerzum titkait.

– Tudom, hogy nem túl fényűző. De megengedik, hogy ingyen lakjam itt, amíg talpra nem állok. Hamarosan újra lesz saját lakásom, ígérem.

– Egy pillanatig sem kételkedem ebben. – Átkarolom a nyakát, és utálom azt, amit a tekintetében látok, miközben engem néz. – Ennek a helynek olyan rusztikus, ipari hangulata van, ami most nagyon divatos. Nagyon vonzónak találom a merengő tekintetet, amelyet a gyenge, szűrt fény kölcsönöz neked. Ebben a helyben minden megvan, hogy egy igazi szexbarlang válhasson belőle.

Végre sikerül egy kis mosolyt csalnom az arcára.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: Szerelem ​a végzetem

This Spells Love a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 


Egy kis mágia, egy kis alternatív univerzum, egy kis szerelem, egy kis barátság és bumm: készen is van a szórakoztató szerelmes regény, amit ezúttal a Blogturné Klub három bloggere is elolvasott. A Szerelem a végzetem egy különleges történet, amiben teljes szívvel szurkolhatunk Gemmának, hogy sikerüljön helyrehozni az életét, és kapcsolatát Daxszel. Vajon sikerül neki? Tarts velünk és a turné végén nyerd meg te is a Magnólia Kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!

 

 

Nyereményjáték:

 

Gemma egy mágikus szertartás segítségével kerül át az alternatív univerzumba, ahol újra kell kezdeni az életét. Az alternatív univerzumok, alternatív életek és az időutazás sok regény alapját adták már, így most olyan könyvborítókat láthattok, ahol a címeket elrejtettük, és neked a  segítségként megadott leírás alapján kell kitalálnod, hogy ki írta a regényt, és mi a címe!

 

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. (A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 


<Ez a regény egy Nora Seed nevű nő történetét követi, aki egy különleges könyvtárban találja magát, ahol minden könyv az általa meg nem élt életek egyikét rejti. A regény az élet lehetőségeiről, a megbánásokról és az önelfogadásról szól, ahogy Nora felfedezi, hogy mi is igazán fontos az életében.>

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

10.04. Zakkant olvas

10.06. Szembetűnő

10.08. Hagyjatok! Olvasok!


 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése