2024. október 6., vasárnap



Vi Keeland, Penelope Ward: The ​Rules of Dating - Hogyan randizzunk? (1.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Ó, mi nem randizunk. Ő úgy hívja, hogy antirandizás. Együtt múlatjuk az időt, csak éppen a randikra jellemző mindenféle nyomás nélkül. De nem találkozgatunk másokkal.

Deek hátravetett fejjel kacagott.

– Mi olyan vicces?

– A tény, hogy neked nem esik le, hogy gyakorlatilag randizol a pasival.

 

 



Az ​ellentétek vonzzák egymást…

 

Minden azzal kezdődött, hogy egy kis partit rendeztem pár új barátnak. Bár a „barát” kifejezés talán nem a legmegfelelőbb, mivel a meghívottak azon nők voltak, akikkel a pasim a hátam mögött csevegett. Amikor az ünnepelt – vagyis a legújabb exem – színre lépett, az események felbolydultak. Szerencsétlenségemre egy vadidegen is szemtanúja volt az események sűrűjének. Nem voltam valami jó passzban aznap este, a dühömet pedig ezen a dögös pasin vezettem le. És ha mindez nem lenne elég, mielőtt elviharzott, közölte velem, hogy ő a főbérlőm.

Colby Lennon három barátjával együtt megvásárolta az ingatlant, melynek aljában a tetoválószalonom nyílt. Mi ketten nem is különbözhettünk volna jobban egymástól. Az öltönyös férfiból csak úgy árad a magabiztosság, köszönhetően a nőknek, akik az évek során a lábai elé omlottak. A tetejében sosem fél kimondani, mit is akar… nemrégiben pedig rám esett a választása. Gyűlöltem, hogy vonzódom hozzá. Nem utolsósorban azért, mert még az exem árulásán sem tettem túl magam. Mégis úgy tűnt, képtelenek vagyunk távol maradni egymástól. Így hát megegyeztünk egy baráti kapcsolatban. Még odáig is elmentem, hogy szabályokat kreáljak a közös programjainkhoz, amiket ő úgy hívott: „antirandi”. Még mindig félek attól, hogy újra összetörik a szívem. Vajon Colby képes lesz ledönteni a szívem köré húzott falakat?

 

Merülj el ebben a csupa szív történetben!

  

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Rules of Dating

Eredeti megjelenés éve: 2022

Könyvmolyképző, Szeged, 2024

384 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789636750244 ·

Fordította: Csányi Virág

 

Műfaj/zsáner: romantikus, erotikus, humoros-szórakoztató

A Brown nővérek-Trilógia:

 

1. Hogyan randizzunk?

2. The Rules of Dating My Best Friend's Sister

3. The Rules of Dating My One-Night Stand

4. The Rules of Dating a Younger Man

 

(önálló regények,
befejezett sorozat)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Vannak könyvsorozatok, amelyekben bár mindig más a központi pár, mégis összefutnak a szálak – vagyis összetartoznak a részek -, mert a párosok egyik tagjának a baráti társaságának vagy családtagjainak a párra találásáról szól a történet. Ebben az esetben Colby Lennon és az ő baráti társasága miatt függnek össze a Hogyan randizzunk?-sztorik.

 

Szerintem…

 

Főszereplőnk egy tetoválóművész, Billie, akit csélcsap pasija megbíz azzal, hogy a születésnapjára lepje meg a tetkóval... Nos, mivel a férfi éppen a tetoválás elkészülte előtt lebukik a Tinderes nőbolondításával egy óriási Tinder lógó meg egy nyilvános megaláztatás lesz a jussa. Colby, a ház új tulajdonosa és a tetoválószalon főbérlője épp ezt az eseményt kapja telibe, amikor meglátogatja a szalont. Szép találkozás, ugye? És ha ez nem lenne elég, a dühős nő szinte őrjöngve tiporja porba őt is, majd küldi útjára…

 


Nagyon érdekes volt mindkét első találkozás a főszereplőinkkel, hiszen a csalódott ás átvert Billie vad húzása a tetoválással és a higgadt, öltönyös Colby pillanatai a majdnem 4 éves kislányával nagyon ellentétes érzelmeket váltottak ki belőlem. Míg Billie harciasságával és csalódottságával együtt éreztem, addig a férfi Saylorral való kapcsolatától tócsává olvadtam. Mindkét karakter nagyon szerethető már a felszínes ismeretség alapján, és ahogy mind jobban megismertem a történetüket, a gondjaikat, a jelenbéli kapcsolataikat, úgy kedveltem meg őket mind jobban. Colby és Saylor kapcsolata olyan, amiről öröm olvasni – nagyon szeretem a „mindent a lányomért” típusú apukákat -, de azért drukkoltam, hogy a tetovált, fűzős, vad kinézetű művész lassan beilleszkedhessen az apa-lánya páros alkotta családba.

 

 

Owen követett, majd halkan megszólalt.

– Valamit nem mondasz el nekem. Mi folyik valójában közted és a nőstény ördög között? Nem veszem be ezt a szar „nem is randizunk” dumát.

– Esetleg megtennéd, hogy egy kicsit jobban igyekszel nem stírölni a melleit, hogy ne kelljen gyilkosságot elkövetnem?

 

 

A történet természetesen nem bonyodalommentes, és itt nem csak Billie férfiakba vetett hitének kicsorbulása akadályozza a kapcsolatukat, hanem akadnak jóval nagyobb akadályok is. (Sajnálom, de no spoiler! Tényleg irtó jó csavar, még akkor is, ha szerintem nagyon bénán van kezelve és eléggé el van maszatolva a megoldása.) Nekem tetszettek az antirandik, Colby olthatatlannak tűnő vágyakozása a nő iránt, de azt is bírtam, ahogy Billiet a munkatársa és jóbarátja, Deek folyamatosan terelgeti Colby felé, mert nem ért egyet azzal, hogy a nő barátzónába helyezte a dögös öltönyöst!

Apropó! Tudva levő, hogy ODÁIG VAGYOK a jól megírt, nem kétdimenziós mellékszereplőkért is! Nos, itt öröm volt olvasni Colby sokféle barátjának a történetét, akik közül nem titkolom, hogy a léha, nagydumás, bolondos dobos volt a kedvencem, Holden. (Alig várom a második részt, ugyanis abban Ő talál párra halott barátjuk húgának, akibe olthatatlanul szerelmes.) De nagyon szerettem a már említett Deeket, ki Billie meleg munkatársa, és szintén nagyon jó kis dumája van!

 

Természetesen női főszereplőnknek se kell a szomszédba menni szemtelenségért – én speciel nagyon sokat nevettem Billie kötekedésein, beszólásain is. Cseppet sem kímélte Colbyt, folyamatosan húzta az agyát és bolondította a pasit. Nyilván a férfit se kellett félteni, hamar felvette a ritmust, amitől szinte végig vigyorogtam olvasás közben! Amennyire eltérő életvitelt folytatnak és más típusú emberek, annyira összeillő párnak gondolom őket. Talán emiatt kicsit sokkos lettem, amikor elérkezett a „nagy bonyodalom” az életükbe.

 


Összességében

 

Már csak akkor is megérte elolvasnom, hogy megismerhessen Holdent, aki az egyik főszereplő jóbarátja, és aki egy imádni való, nőszédelgő dobos oltári dumával. (Totálisan Mal Ericson (Play ​– Futam / Stage Dive 2.) beütése volt, és imádtam érte!)

Természetesen a főszereplőket is nagyon szerettem: a dögös, fűzőbe öltözött tetoválóművész Billiet és az öltönyös csodaapukát, Colbyt. Irtó jó kis dinamikát kapott az eltérőségük miatt a sztori, amit nagyon élveztem. Szerettem olvasni ezt az erotikus, szórakoztató, romantikus sztorit, ami tele van egyedi-különleges karakterekkel és szuper jó háttértörténetekkel! Várom a következő fiú történetét!

 

Értékelés: 4,5

 

Kedvcsináló idézetek:

– Melyik mintát választottad? – kérdezte Billie, amikor visszatértünk hozzá.

– Ezt itt! – mutatott a lehető legcicomásabb szivárványos unikornisra.

Billie felkacagott.

– Nos, én örömmel rávarrom ezt apukádra, hogyha ő is beleegyezik.

– Lehet, hogy erre alszom még egyet. Mindig azt mondom, nincs olyasmi, amit ne tennék meg a lányom kedvéért – táncoltattam rózsaszín végű ujjaimat. – De bizonyára ez az extravagáns unikornis lesz az első kivétel.

– Te lennél a középső kezdőbetűs pasas?

– Bizony.

– Mire fel az álnév?

– Szerettem volna, ha meglepetés marad a dolog. Bár kicsit bánt, hogy nem jöttél rá a turpisságra.

– Mégis honnan kellett volna tudnom?

A pulton nyitva heverő előjegyzési naplóra böktem.

– Olvasd fel hangosan a nevet.

– Hugh G. Rection – olvasta fel, majd beletelt néhány másodpercbe, míg leesett neki. Aztán féloldalasan mosolyogva átlesett a pult felett, és az ágyékomra bámult. – Nem látom sehol.

Egy csepp szósz a kanál aljáról a kulcscsontomra hullott. Colby odahajolt, lenyalta, majd a nyelvét végigfuttatva a nyakam mentém, a pulzusom felett szívogatta a bőrt.

– Volt ott egy kis szósz – vigyorgott, mikor felemelte a fejét. – Kifogytam a papírtörlőből.

Felvont szemöldökkel a pulton mellettem gubbasztó, teli gurigára mutattam.

– Mármint óvom a környezetet, és nem szeretném feleslegesen elhasználni a papírtörlőt.

 

További idézetek…

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: Hogyan randizzuk?

The Law of Opposites Attract #1 a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 


Ismét egy szórakoztató romantikus történettel érkezik a sokak által rajongott Vi Keeland és Penelope Ward alkotópáros! Billie elég rémes helyzetben találkozik először az új főbérlőjével, Colbyval, akin sikerül levezetnie az exe miatt felgyülemlett haragját, de hamar rádöbbennek, hogy a rossz időzítés ellenére is nagyon vonzódnak egymáshoz.

Tartsatok velünk ennek a humoros regénynek a blogturnéján, és ne felejtsetek el játszani se, hiszen a Könyvmolyképző Kiadónak hála egy olvasónk meg is nyeri a Hogyan randizzunk? című könyvet!

 

 

Nyereményjáték:

 

A Könyvmolyképző Kiadó honlapján beleolvashattok a regénybe, és épp ez lenne a mostani harci feladatotok is! Minden állomáson találtok egy kérdést, amire a beleolvasóban találhatjátok meg a választ. Jó keresgélést!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Hova megy együtt Saylor és Colby?

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

10/03 - Hagyjatok! Olvasok! ~ extra

10/04 - Insane Life

10/06 - Hagyjatok! Olvasok!

10/07 - Kitablar

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése